@teacher
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Δεν προσβάλλομαι σε κανένα βαθμό γιατί εν μέρει συμφωνώ με αυτά που λες. Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τον σνομπισμό σε κανένα επίπεδο.
Με ρωτάς ποιος πιστοποιεί τα προσόντα μου και απαντάς αυτόματα κανένας απολύτως.
Τα προσόντα μου σαν καθηγητή ή σαν προγραμματιστή ή σαν καθηγητή ΑΕΠΠ; Να ρωτήσω και εγώ. Τα δικά σου ποιος τα πιστοποιεί; Το πτυχίο σου;
Όπως δηλώνεις στο υστερόγραφό σου:
Y.Γ. για να σε προλάβω: Υπάρχουν πάμπολλοι που έχουν "σπουδάσει" το αντικείμενο, έχουν το πτυχίο και είναι από άσχετοι ως επικίνδυνοι. Δεν θα διαφωνήσω.
Άρα; ή μήπως όπως δηλώνεις και παρακάτω:
Όμως με βάση τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η συντεταγμένη πολιτεία, έχουν όλα τα τυπικά προσόντα. Και καλώς ή κακώς σε μια ευνομούμενη πολιτεία αυτό (θα έπρεπε να) είναι το κριτήριο για να ασκήσει κάποιος ορισμένα επαγγέλματα.
Πριν μερικά χρόνια η πολιτεία έδωσε την διδασκαλία του μαθήματος σε όποιον δήλωνε με υπεύθυνη δήλωση επάρκεια γνώσης Υπολογιστών. Τότε (παράξενες εποχές) τα τυπικά προσόντα ήταν μια υπεύθυνη δήλωση. Εφόσον λοιπόν τα τυπικά προσόντα αλλάζουν τότε πως καθορίζεται η ακεραιότητα και η αξία του καθηγητή;
Απαντώντας λοιπόν και εγώ στην δική μου ερώτηση για το ποιός καθορίζει τα δικά σου προσόντα θα πω: Κανείς.
Την αξία μας σαν καθηγητές την ορίζουν οι επιτυχίες μας και τα ίδια μας τα παιδιά. Τα τυπικά προσόντα είναι για τους τοίχους του γραφείου μας.
Όμως αντί να αναλωνόμαστε σε γενικολογίες αυτού του τύπου (τυπικά προσόντα, πιστοποιημένη γνώση

, πτυχία) ας έρθουμε και στο δια ταύτα.
Απλά η πίτα των πληροφορικών είναι πολύ μικρή και συνεχώς ανησυχούν μην φάει κανείς από το κομμάτι τους.. Αντιμετωπίζοντας συνεχώς νέους κινδύνους από ιδιωτικές σχολές κλπ απαιτούν όλο ανούσιες πιστοποιήσεις.
Δεν αδικώ το πτυχίο του πληροφορικού, αλλά η πληροφορική εξ' ορισμού δεν είναι καθηγητική σχολή. Επαναλαμβάνω πως το μάθημα ΑΕΠΠ δεν έχει τις απαιτήσεις ενός καθαρού μαθήματος πληροφορικής (θεωρία αλγορίθμων, βάσεις δεδομένων, oop,γραφικά κλπ) και σαν δυσκολία θα μπορούσα να το εξισώσω με την φυσική της Γ γυμνασίου. Οπότε τα πράγματα επιστρέφουν στο ότι απλά χρειάζεται να διδάξεις τον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης.
Για να διδάξεις ένα νέο τρόπο σκέψης πρέπει να ξέρεις να είσαι καθηγητής. Μήπως θέλεις να μου πεις ότι έκανες μαθήματα διδακτικής της πληροφορικής στα πανεπιστήμια;
Και τέλος να σου δώσω και ένα παράδειγμα για να καταλάβεις:
Από το Δημοτικό έχω κάνει καμιά 500αριά ώρες Φυσική. Έχω κάνει 800 ώρες μαθηματικά και 400 Αρχαία (λέμε τώρα). Μπορεί να μην έχω κανενός είδους πτυχίο σε όλα αυτά (εκτός από την απόδειξη ότι έχω περάσει 2 Φυσικές και 8 Μαθηματικά σε πανεπιστημιακό επίπεδο) παρ 'ολα αυτά μου την καρφώνει ένα πρωϊ και δηλώνω ότι έχω πλήρη επάρκεια για να διδάξω όλα τα παραπάνω (καθώς και άλλα 4-5 αντικείμενα με τα οποία έχω ασοληθεί για προσωπικό μου γούστο). Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να με εμπιστευτεί κάποιος με την διδασκαλία τους?
Άκρως επικίνδυνη σκέψη.
Αν όντως ήσουν τόσο καλός καθηγητής εγώ θα ήμουν από τους πρώτους μαθητές σου

Άτομο με σφαιρική γνώση με πολλαπλές δεξιότητες σίγουρα θα σε ακολουθούσα.
Βασικά μεν τα πτυχία, καλές οι πιστοποιήσεις, όμως η έλλειψη τους (τυπική έλλειψη τους, γιατί έχω κάνει τουλάχιστον 5 μαθήματα προγραμματισμού στην σχολή μου) δεν είναι απαγορευτική για την επιτυχία σου ως καθηγητής. Τα πτυχία και μόνο δεν σε κάνουν καθηγήτή όυτε σου δίνουν τις δεξιότητες για να αντιμετωπίσεις μια τάξη ούτε και στην πραγματικότητα πιστοποιούν κάτι πέρα.
Φυσικά αυτά που λέω μπορούν να στραφούν εναντίων μου, μέσω των άπειρων μαθηματικών,χημικών, βιολόγων, φυσικών και πληροφορικών που διδάσκουν φυσική. Όμως αν όντως είναι καλοί καθηγητές το σέβομαι και ας μην έχει τα τυπικά προσόντα. Στο τέλος άλλοι κρίνουν την αξία σου...