Ophelia
Διάσημο μέλος
Έχω μερικούς στάνταρ συνδιασμούς στο μυαλό τύπου: σοκολάτα-μπανάνα, σοκολάτα-καρύδα, καραμέλα- μπισκότο, βανίλια-ανανάς...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aequitas
Νεοφερμένος
Αγόρασα τις προάλλες μια έτοιμη σάλτσα για ζυμαρικά που μπαίνει στο ψυγείο (δεν είναι δλδ από αυτές που είναι σε σκόνη και τις μαγειρεύεις, είναι έτοιμη). Ξέρει κανείς πώς τη ζεσταίνω για να τη βάλω στα ζυμαρικά και επί πόση ώρα;
Αν είναι από αυτές που είναι σε βαζάκι θα σου πω:
πολύ απλά τη βάζεις σε μια κατσαρόλα και αν θέλεις προσθέτεις 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Όταν ζεσταθεί(δεν χρειάζεται να βράζει με τις ώρες) την προσθέτεις στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια τα οποία παρεμπιπτόντως να μην είναι τελείως σουρωμένα ώστε να δέσει η σάλτσα καλύτερα, αφήνεις για ένα λεπτάκι μαξιμουμ στη φωτιά και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Και για όσους αναρωτιούνται: ναι ξέρω να φτιάχνω και κανονική μακαρονάδα αλλά σε περιόδους εξεταστικής έπεφτε και πολλή έτοιμη σάλτσα, πίτσα, ομελέτα, σάντουιτς, τυροπιτάκια καταψυγμένα και άλλα τέτοια θρεπτικά...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Έτσι την έκανα αν και αντί για ελαιόλαδο είχα βάλει βούτυρο.
Δεν βγήκε και πολύ καλή, διότι έβαλα πολλά μακαρόνια και κατέληξαν άνοστα, μιας και είχαν αναλογικά λίγη σάλτσα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tetragrammaton
Διάσημο μέλος
Πάντως γενικώς αυτές οι σάλτσες δεν είναι και πολύ καλές... Γιατί δε δοκιμάζεις να φτιάξεις μια μόνη σου; Χωρίς ιδιαίτερο κόπο μπορείς να πετύχεις πολύ καλά αποτελέσματα! Άσε που μπορείς να πειραματιστείς και να βγουν ωραίες γεύσεις!Ευχαριστώ αν και είναι κάπως αργά πλέον, τη μαγείρεψα.
Έτσι την έκανα αν και αντί για ελαιόλαδο είχα βάλει βούτυρο.
Δεν βγήκε και πολύ καλή, διότι έβαλα πολλά μακαρόνια και κατέληξαν άνοστα, μιας και είχαν αναλογικά λίγη σάλτσα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
@Γίδι: Όχι, δεν ήταν Barilla, αλλίως δεν θα είχε και στοιχειώδεις οδηγίες; Μια ιταλική ήταν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Δεν είχε οδηγίες, αυτό είναι το θέμα, το μόνο που έγραφε (στα ελληνικά τουλάχιστον, την ιταλικήν δεν την κατέχω) ήταν "ανακατέψτε πριν σερβίρετε"
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kalypso
Περιβόητο μέλος
Πάντως γενικώς αυτές οι σάλτσες δεν είναι και πολύ καλές... Γιατί δε δοκιμάζεις να φτιάξεις μια μόνη σου; Χωρίς ιδιαίτερο κόπο μπορείς να πετύχεις πολύ καλά αποτελέσματα! Άσε που μπορείς να πειραματιστείς και να βγουν ωραίες γεύσεις!
Άποστολ-αγάπη όταν ο κόσμος δεν έχει χρόνο παίρνει τις έτοιμες
Επίσης ο καιρός που όλα ήταν home made έχει περάσει ανεπιστρεπτί- εκσυγχρονίσου
Μιλάτε για τις σάλτσες σε βαζάκι, τύπου barilla; Αυτές δε θέλουν καν ελαιόλαδο, τις ρίχνεις στα μακαρόνια αφού τα σουρώσεις, ανακατεύεις, κι έτοιμες!!
Είναι πολύ καλές αυτές... Εμένα μου αρέσει μία που έχει και τυρί μέσα
Της Barilla μπαίνουν στο ψυγείο; Γιατί αυτή σε ψυγείο τη βρήκα.
Δεν είχε οδηγίες, αυτό είναι το θέμα, το μόνο που έγραφε (στα ελληνικά τουλάχιστον, την ιταλικήν δεν την κατέχω) ήταν "ανακατέψτε πριν σερβίρετε"
Ναι μπαίνουν και σε ψυγείο Λία μου.
πς. πώς ήταν γευστικά btw; ζεις;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kalypso
Περιβόητο μέλος
Εγώ πάντως βάζω αρκετή- τα μακαρόνια μου φαίνονται λίγο άνοστα σκέτα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Κι εγώ αρκετή βάζω υπό ΚΣ, απλά πρώτη φορά έπαιρνα τέτοια σάλτσα και δεν μπορούσα να υπολογίσω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άρα δεν ήθελε ούτε λάδι ούτε τίποτε.Της Barilla μπαίνουν στο ψυγείο; Γιατί αυτή σε ψυγείο τη βρήκα.
Δεν είχε οδηγίες, αυτό είναι το θέμα, το μόνο που έγραφε (στα ελληνικά τουλάχιστον, την ιταλικήν δεν την κατέχω) ήταν "ανακατέψτε πριν σερβίρετε"
Νι, δε χρειάζεται να μπουν στο ψυγείο, γιατί είναι σφραγισμένες... αλλά αν τις ανοίξεις, την κρατάς μέχρι και 4 μέρες στο ψυγείο. Μιλάω πάντα για τη συγκεκριμένη μάρκα, προφανώς αυτή που βρήκες εσύ είναι παρόμοιας χρήσης αλλά με άλλα/λιγότερα συντηρητικά...;Είναι πολύ καλές αυτές... Εμένα μου αρέσει μία που έχει και τυρί μέσα
Ναι μπαίνουν και σε ψυγείο Λία μου.
Όσο για τη δοσολογία, βάζεις όσο θες. Συνήθως είναι το μικρό βαζάκι (150-190 γραμμάρια) για 1-3 άτομα (πχ στο pesto λέει ότι μία μερίδα είναι 60 γραμμάρια) και το μεγάλο για 4-6, αναλόγως της σάλτσας!
Πάντως η Barilla έχει πολύ καλές σάλτσες, γιάμι!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tetragrammaton
Διάσημο μέλος
@Τετραγράμματον: Ξέρω να φτιάχνω μόνη μου και έχω δώσει και συνταγή παραπάνω Απλά είναι πολύς χρόνος και αυτές τις μέρες δεν έχω ούτε για δείγμα.
Εγώ πάντως όταν δεν έχω χρόνο, αντί να φτιάξω σάλτσα βράζω τα μακαρόνια κανονικά, τα ρίχνω στο λάδι και ρίχνω λίγο σκόρδο και λίγο βασιλικό. Είναι εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και γευστικό!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ioanna283
Εκκολαπτόμενο μέλος
όσο για εύκολη σάλτσα θα πρότεινα τριμμένη σπιτική ντομάτα με ελαιόλαδο,δυο κλωναράκια βασιλικό κι αλατορίγανη το καλύτερό μου! πάω να κάνω μια μακαρονάδα για αύριο!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Youki
Πολύ δραστήριο μέλος
Η μακαρονάδα πρέπει να τρώγεται μόλις έχει ετοιμαστεί. Ούτε λεπτό αργότερα.πάω να κάνω μια μακαρονάδα για αύριο!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Εγώ πάντως όταν δεν έχω χρόνο, αντί να φτιάξω σάλτσα βράζω τα μακαρόνια κανονικά, τα ρίχνω στο λάδι και ρίχνω λίγο σκόρδο και λίγο βασιλικό. Είναι εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και γευστικό!
αυτά είναι τα σκορδομακάρονα που λένε;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κατ' αρχήν καλώς μας ήρθες!Αν ξερεται συνταγες περιεργες αλλα γρηγορες θα με βοηθουσε πολυ
Δες λίγο όλο το θέμα. Εγώ ξεχωρίζω αυτή τη συνταγή:
Mε τόνο και ούζο πάντως φτιάχνεις εξαίσια μακαρονάδα!
Υλικά:
-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
-1 κουτί ντοματάκια
-1 τόνος
-1/2 με 1 ποτήρι του κρασιού ούζο
-λάδι, αλάτι, πιπέρι
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ελαφρά. Προσθέτουμε τα ντοματάκια. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να δένει, ρίχνουμε τον τόνο σε κομματάκια. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, δυναμωνούμε την φωτιά και σβήνουμε με το ούζο! Περιχύνουμε τα μακαρόνια, τρίβουμε τυράκι και καλή μας όρεξη!
(Ξέρω δεν ακούγεται ωραία.. αλλά είναι τέλεια και πανεύκολη! Μια δοκιμή θα σας πείσει!)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.