ninaki101
Νεοφερμένο μέλος
Η ninaki101 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Δυτικής Μακεδονίας. Έχει γράψει 24 μηνύματα.

Καλησπέρα, διάβασα οτι το πανεπιστήμιο Keele, μέσω του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, θα δημιουργήσει τμήμα Ιατρικής. Γνωρίζουμε κάτι περισσότερο;
www.edweek.gr

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Στα €25.000 τα ετήσια δίδακτρα της Ιατρικής, από €5.000 - €11.000 οι άλλες σχολές |edweek.gr
Οι επίσημες ανακοινώσεις για το ύψος διδάκτρων και ποιες Σχολές θα λειτουργήσουν θα ανακοινωθούν μετά τη σχετική αδειοδότηση από το υπουργείο Παιδείας.

Dr. Gl. Luminous
Δραστήριο μέλος
Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 561 μηνύματα.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 5.341 μηνύματα.

Ποιος θα μείνει να στείλει το παιδί του στην Ιατρική εδώ με 3πλάσιο κόστος σε σύγκριση με τις υπόλοιπες των Βαλκανίων;
Το επιχείρημα «να μείνουν εδώ τα παιδιά» είναι για πέταμα.
Αν είναι δυνατόν 25Κ. Ποιος τα έχει αυτά τα λεφτά; Μόνο οι φραγκάτοι κομπλεξικοί που σόνι και ντε θέλουν το βλαστάρι τους να ντύνεται δόκτορας.
Η φιλοδοξία της ματαιοδοξίας της εναπομείνουσας μεσαίας τάξης της χώρας θα είναι αυτή η ενέργεια.
Το επιχείρημα «να μείνουν εδώ τα παιδιά» είναι για πέταμα.
Αν είναι δυνατόν 25Κ. Ποιος τα έχει αυτά τα λεφτά; Μόνο οι φραγκάτοι κομπλεξικοί που σόνι και ντε θέλουν το βλαστάρι τους να ντύνεται δόκτορας.
Η φιλοδοξία της ματαιοδοξίας της εναπομείνουσας μεσαίας τάξης της χώρας θα είναι αυτή η ενέργεια.
Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.047 μηνύματα.

Τα ίδια άτομα που στέλνουν τα παιδιά τους στη Κύπρο. Αυτή τη φορά σίγουρα θα λένε "Τουλάχιστον τώρα δεν θα πληρώνουμε ενοίκια οπότε είναι το ίδιο" με συνέπεια να υπάρχει ζήτηση ακόμα και με τέτοιο ποσοστό δυστυχώςΤο επιχείρημα «να μείνουν εδώ τα παιδιά» είναι για πέταμα.
Αν είναι δυνατόν 25Κ. Ποιος τα έχει αυτά τα λεφτά; Μόνο οι φραγκάτοι κομπλεξικοί που σόνι και ντε θέλουν το βλαστάρι τους να ντύνεται δόκτορας.
GIANCHRIS
Νεοφερμένο μέλος
Ο GIANCHRIS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 20 μηνύματα.

Στην ουσία, όσον αφορά τουλάχιστον το ελληνικό κοινό καθώς τα πανεπιστήμια αυτά ενδεχομένως έχουν και διεθνή πελατεία, η ίδρυση αυτών των σχολών απευθύνεται σε οικογένειες του οικονομικά ανώτερου τμήματος της μεσαίας τάξης ( upper middle class κατά τους αγγλοσάξωνες , καθώς η πραγματική ανώτερη τάξη δεν στέλνει τα παιδιά της στην ιατρική αλλά π.χ. σε σχολές οικονομικών ώστε να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις των γονέων ) υπό την προϋπόθεση όμως ότι η οικογένεια κατοικεί στην Αθήνα (ή και στην Θεσσαλονίκη αν υποτεθεί ότι ανοίγει και εκεί ιδιωτική ιατρική σχολή). Με τον τρόπο αυτό γλιτώνουν τα έξοδα διαμονής στην Κύπρο και πληρώνουν απλώς τα ίδια δίδακτρα. Αντίθετα αν η οικογένεια διαμένει στην επαρχία τότε Αθήνα και Λευκωσία δεν έχουν από οικονομική άποψη ουσιώδη διαφορά: στην Κύπρο το πανεπιστήμιο σου βρίσκει θέση την ιδιωτική του φοιτητική εστία με κάτι παραπάνω από 800 ευρώ τον μήνα (πλέον των διδάκτρων βέβαια), τα οποία μάλιστα πιθανότατα δεν θα πληρώνεις Ιούλιο και Αύγουστο ενώ στην Αθήνα με την εκτίναξη του κόστους της φοιτητικής στέγης δεν θες και πολύ λιγότερα, ιδίως αν είσαι ευκατάστατη οικογένεια που θες το τέκνο σου να διαμείνει σε κατοικία ανάλογη αυτής που έχει ως τώρα συνηθίσει, συν το ότι στην Αθήνα Ιούλιος και Αύγουστος πληρώνονται και αυτοί κανονικά. Εξυπακούεται ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι στις βαλκανικές χώρες αλλά και απ΄ότι στην Ιταλία ( η οποία παρά το κόστος ζωής, λόγω των χαμηλών διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμιά της πιθανώς συνολικά να έρχεται κάπως πιο οικονομικά ακόμη και από τα βαλκάνια, το πρόβλημα βέβαια με την Ιταλία είναι ότι έχει απαιτητικότερο πρόγραμμα σπουδών απ'όλες τις άλλες συνήθεις εκτός Ελλάδος επιλογές [δυτικοευρωπαϊκή χώρα γαρ], κοινώς πρέπει να στρωθείς στο διάβασμα, για αυτό και οι περισσότεροι δεν την επιλέγουν ). Συμπερασματικά οι ιδιωτικές ιατρικές εκτιμώ δεν θα αυξήσουν τον αριθμό των γιατρών απλώς θα μειώσουν λίγο τον αριθμό όσων σπουδάζουν έξω ( εφόσον ισχύουν οι προϋποθέσεις που προανάφερα ).
smarw
Δραστήριο μέλος
Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 494 μηνύματα.

κάτσε , 800 ευρώ μόνο το ενοίκιο;στην Κύπρο το πανεπιστήμιο σου βρίσκει θέση την ιδιωτική του φοιτητική εστία με κάτι παραπάνω από 800 ευρώ τον μήνα (πλέον των διδάκτρων βέβαια)

γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.039 μηνύματα.

Ναι καλη μου εστι ...αλλα επειδη ντρεπονται λενε 185€ την εβδομαδα.κάτσε , 800 ευρώ μόνο το ενοίκιο;![]()
Ωραιο κτηριο απ εξω..δωματια κλουβια ..τουαλετα ανα 4 δωματια και μπανιο ανα 8. Σαφως κοινόχρηστη κουζινα οπως παντου..
Στο δωματιο εχει νιπτήρα αλλα δεν εχει θεση να βαλεις ενα ποτήρι να στεγνωσει.. για να κανεις καφε και τσαι δεν το συζηταμε.
Εγω δεν πήγα εκει ...οι αναρτημενες φωτο τους τα λενε.
Καλα οι κυπριοι εχουν ξεφυγει.
ninaki101
Νεοφερμένο μέλος
Η ninaki101 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Δυτικής Μακεδονίας. Έχει γράψει 24 μηνύματα.

Το μητροπολιτικό κολλέγιο λέει ότι δεν ισχύουν τα 25.000 ευρώ και μόλις έχει νεότερα θα βγάλει ανακοίνωση. Αν ισχύουν όμως τα 25.000 πιστεύω δε θα πάει κανείς.
Και θα κλείσει πριν καν ανοίξει.

amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 5.341 μηνύματα.

Για αρχή η ολομέλεια έβγαλε την απόφαση για την ίδρυση τους; Γιατί δεν είδα να έχουμε νεότερα
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.039 μηνύματα.

Αυτο που θελει να κανει εχει ρισκο διοτι ειναι μεταξυ των 15.000 της μπρατισλαβας και των 35.000 της αγγλιας.Το μητροπολιτικό κολλέγιο λέει ότι δεν ισχύουν τα 25.000 ευρώ και μόλις έχει νεότερα θα βγάλει ανακοίνωση. Αν ισχύουν όμως τα 25.000 πιστεύω δε θα πάει κανείς.Και θα κλείσει πριν καν ανοίξει.
Αυτοι που τα εχουν θα φυγουν για αγγλια
Αυτοι που εχουν το σπιτι της γιαγιας στο χωριο θα πανε μπρατισλαβα αφου το πουλησουν
Αυτοι που η γιαγια εχει σπιτι στην αθηνα θα πανε μητροπολιτικο ή το αλλο cvc.
Και αυτοι που εχουν πολλα χρηματα δεν θα πανε ιατρικη.
Το θεμα ειναι οτι με αυτα τα νουμερα αν τελικα γινει δεν μπορει να εχει ογκο φοιτητων για να δωσει και σωστη εκπαιδευση αν και δεν ξερει να το κανει... οπως δε το εκαναν και αλλου..
Ιδιωτικη εκπαιδευση πανεπιστημιου δεν υπηρξε πουθενα και ουτε θα υπαρξει διοτι απλα ειναι πολυ ακριβο ακτικειμενο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Οχι δεν εβγαλε ..ειμαστε ακομα στην φαση των ταξιματων και των φοβερισματων για να κολωτουμπιασουν.Για αρχή η ολομέλεια έβγαλε την απόφαση για την ίδρυση τους; Γιατί δεν είδα να έχουμε νεότερα
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 5.341 μηνύματα.

Ε αρα δεν εχει νόημα να μιλάμε ακόμα για αυτά, μπορεί κάλλιστα να μην υλοποιηθεί ποτέ το εγχείρημαΟχι δεν εβγαλε ..ειμαστε ακομα στην φαση των ταξιματων και των φοβερισματων για να κολωτουμπιασουν.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.039 μηνύματα.

Α οχι δεν εχει τελειωσει...εχουμε ελπιδες να γινει.Ε αρα δεν εχει νόημα να μιλάμε για αυτά, μπορεί κάλλιστα να μην υλοποιηθεί ποτέ το εγχείρημα
Αν οι δικαστες την ''στειλουν'' την κυβερνηση...και εικαζω οτι μαλλον προς τα εκει πανε και μετα την ξεφτιλα των τεμπων..η Ζαχαρακη το ειπε, θα βρουμε αλλα κολπα.
Πριν ενα χρονο ,αρνητικη αποφαση του Στε
Η Ζαχαρακη ειπε
Η υπουργός Παιδείας σχετικά με τις αιτήσεις ακύρωσης του νόμου , οι οποίες συζητήθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 11 Απριλίου δήλωσε: "Αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικό θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις"

Σ. Ζαχαράκη: Τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια για τους μαθητές που δεν θέλουν να δώσουν Πανελλαδικές ή δεν πέρασαν στις εξετάσεις
"Τι μπορεί να κερδίσει η Ελλάδα από τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια, χωρίς να κάνει καμία έκπτωση στο κομμάτι της ποιότητας;", διερωτήθηκε, η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, σε προ ημερών συνέντευξη, και η ίδια απάντησε στο ερώτημά της,με την ακόλουθη διατύπωση: "Τα παιδιά μπορεί να μην θέλουν...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 46 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Dr. Gl. Luminous
- panosT436
- shuuu
- FNC_Sophia
- Reader
- Corfu kitty
- redpointer
- tsiobieman
- Obi-Wan Kenobi
- Scandal
- charmander
- 98.8%chimpanzee
- Paragontas7000
- jYanniss
- ninaki101
- EFAKIT
- Than003
- Athens2002
- Ryuzaki
- Vasiliis
- GIANCHRIS
- ggl
- jellojina
- AggelikiGr
- globglogabgalab
- BatGuin
- Frozensun
- ck_chrysiis
- XRY
- Leo komm
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.