Ιδιωτικά Πανεπιστήμια-Ιατρική

ninaki101

Νεοφερμένο μέλος

Η ninaki101 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Δυτικής Μακεδονίας. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Καλησπέρα, διάβασα οτι το πανεπιστήμιο Keele, μέσω του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, θα δημιουργήσει τμήμα Ιατρικής. Γνωρίζουμε κάτι περισσότερο;
 

Dr. Gl. Luminous

Δραστήριο μέλος

Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 560 μηνύματα.
25.000€ δίδακτρα bruh
 

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 5.320 μηνύματα.
Ποιος θα μείνει να στείλει το παιδί του στην Ιατρική εδώ με 3πλάσιο κόστος σε σύγκριση με τις υπόλοιπες των Βαλκανίων;
Το επιχείρημα «να μείνουν εδώ τα παιδιά» είναι για πέταμα.
Αν είναι δυνατόν 25Κ. Ποιος τα έχει αυτά τα λεφτά; Μόνο οι φραγκάτοι κομπλεξικοί που σόνι και ντε θέλουν το βλαστάρι τους να ντύνεται δόκτορας.

Η φιλοδοξία της ματαιοδοξίας της εναπομείνουσας μεσαίας τάξης της χώρας θα είναι αυτή η ενέργεια.
 

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.046 μηνύματα.
Το επιχείρημα «να μείνουν εδώ τα παιδιά» είναι για πέταμα.
Αν είναι δυνατόν 25Κ. Ποιος τα έχει αυτά τα λεφτά; Μόνο οι φραγκάτοι κομπλεξικοί που σόνι και ντε θέλουν το βλαστάρι τους να ντύνεται δόκτορας.
Τα ίδια άτομα που στέλνουν τα παιδιά τους στη Κύπρο. Αυτή τη φορά σίγουρα θα λένε "Τουλάχιστον τώρα δεν θα πληρώνουμε ενοίκια οπότε είναι το ίδιο" με συνέπεια να υπάρχει ζήτηση ακόμα και με τέτοιο ποσοστό δυστυχώς
 

GIANCHRIS

Νεοφερμένο μέλος

Ο GIANCHRIS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Στην ουσία, όσον αφορά τουλάχιστον το ελληνικό κοινό καθώς τα πανεπιστήμια αυτά ενδεχομένως έχουν και διεθνή πελατεία, η ίδρυση αυτών των σχολών απευθύνεται σε οικογένειες του οικονομικά ανώτερου τμήματος της μεσαίας τάξης ( upper middle class κατά τους αγγλοσάξωνες , καθώς η πραγματική ανώτερη τάξη δεν στέλνει τα παιδιά της στην ιατρική αλλά π.χ. σε σχολές οικονομικών ώστε να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις των γονέων ) υπό την προϋπόθεση όμως ότι η οικογένεια κατοικεί στην Αθήνα (ή και στην Θεσσαλονίκη αν υποτεθεί ότι ανοίγει και εκεί ιδιωτική ιατρική σχολή). Με τον τρόπο αυτό γλιτώνουν τα έξοδα διαμονής στην Κύπρο και πληρώνουν απλώς τα ίδια δίδακτρα. Αντίθετα αν η οικογένεια διαμένει στην επαρχία τότε Αθήνα και Λευκωσία δεν έχουν από οικονομική άποψη ουσιώδη διαφορά: στην Κύπρο το πανεπιστήμιο σου βρίσκει θέση την ιδιωτική του φοιτητική εστία με κάτι παραπάνω από 800 ευρώ τον μήνα (πλέον των διδάκτρων βέβαια), τα οποία μάλιστα πιθανότατα δεν θα πληρώνεις Ιούλιο και Αύγουστο ενώ στην Αθήνα με την εκτίναξη του κόστους της φοιτητικής στέγης δεν θες και πολύ λιγότερα, ιδίως αν είσαι ευκατάστατη οικογένεια που θες το τέκνο σου να διαμείνει σε κατοικία ανάλογη αυτής που έχει ως τώρα συνηθίσει, συν το ότι στην Αθήνα Ιούλιος και Αύγουστος πληρώνονται και αυτοί κανονικά. Εξυπακούεται ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι στις βαλκανικές χώρες αλλά και απ΄ότι στην Ιταλία ( η οποία παρά το κόστος ζωής, λόγω των χαμηλών διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμιά της πιθανώς συνολικά να έρχεται κάπως πιο οικονομικά ακόμη και από τα βαλκάνια, το πρόβλημα βέβαια με την Ιταλία είναι ότι έχει απαιτητικότερο πρόγραμμα σπουδών απ'όλες τις άλλες συνήθεις εκτός Ελλάδος επιλογές [δυτικοευρωπαϊκή χώρα γαρ], κοινώς πρέπει να στρωθείς στο διάβασμα, για αυτό και οι περισσότεροι δεν την επιλέγουν ). Συμπερασματικά οι ιδιωτικές ιατρικές εκτιμώ δεν θα αυξήσουν τον αριθμό των γιατρών απλώς θα μειώσουν λίγο τον αριθμό όσων σπουδάζουν έξω ( εφόσον ισχύουν οι προϋποθέσεις που προανάφερα ).
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top