Μουράτες σχολές

Ποια πιστεύετε ότι είναι η πιο "μουράτη" σχολή;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 1,016)
  • Νομική

    Ψήφοι: 133 13.1%
  • Ιατρική

    Ψήφοι: 299 29.4%
  • Πολυτεχνείο

    Ψήφοι: 213 21.0%
  • Άλλη σχολή (πείτε ποια)

    Ψήφοι: 47 4.6%
  • Στρατιωτικές - αστυνομία

    Ψήφοι: 40 3.9%
  • Φιλολογία

    Ψήφοι: 34 3.3%
  • Σχολές θετικών επιστημών (μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία)

    Ψήφοι: 71 7.0%
  • Οικονομικές - Επιχειρησιακές

    Ψήφοι: 62 6.1%
  • Σχολή πιλότων (ή Ικάρων)

    Ψήφοι: 55 5.4%
  • Σχολή Καλών Τεχνών

    Ψήφοι: 34 3.3%
  • Πολιτικές Επιστήμες

    Ψήφοι: 6 0.6%
  • Ιστορία

    Ψήφοι: 9 0.9%
  • Δεν υπάρχουν "μουράτες" σχολές

    Ψήφοι: 11 1.1%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 2 0.2%

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,355 μηνύματα.
Δεν αλλαζω καθόλου τα λογια μου , ειπα πως ένας ανήλικος βγάζει χαρτζιλίκι, εσυ ειπες αρχικά ότι ένας κοινός 15χρονος πληροφορικός μπορεί να «χρυσοπληρωνεται»(και μετά το αλλαξεσ Και συμφώνησες ότι πρόκειται μονο γι ιδιοφυΐες) και να έχει εμπειρία εργασίας πολλαπλάσιας μ έναν συνομήλικό ιατρό στα 24 (το πως γίνεται αυτο, μονο κατι εργοδότες ξέρουν που ζητάνε εργαζόμενους κατω τον 30 ετών με 20ετη έμπειρια εργασίας).



Δεν θα επεκταθώ στ αλλα(Τ οποία αναλύσαμε), αλλά θ αναφερθώ μονο σ αυτο: το ότι ο καθένας γνωρίζει για τον τομέα του. Όπως εσυ παραμελείς και δεν κατανοείς τον ανθρώπινο (συναισθηματικό) παράγοντα στον τομέα της ιατρικης-θεωρώντας το απλα εινα κλισέ αντιεπειχηρημα, επειδή πολυ απλα δεν γνωρίζεις την προέκταση του, ενώ προφανως όλοι οι ιατροί ειναι τεχνοφοβικοι, προφανως αυτο αποτελεί μια μορφη κόμπλεξ, συν τις άλλες μπαρούφες που ειπες, Κ άρχιζες να μαζεύεις, όταν κατάλαβες ότι εγώ δεν απαντώ στο ιδιο μήκος κύματος.

Γενικα, σ αυτή την χώρα , ο καθένας έχει καβαλήσει το καλάμι με βάση τις δυνατότητες και κυρίως τις επιλογές του. Η Ευρώπη κειται μακράν, μέχρι τοτε, συνεχίστε να μαλώνετε ποιος την έχει μεγαλύτερη.

Ναι γιατί νομίζεις δεν υπάρχουν και 15 χρονα που έχουν βγάλει χρήμα :P . Προφανώς δεν είναι πολλά αλλά είναι σίγουρα περισσότερα απο τα 15 χρονα που έβγαλαν χρήμα εξασκόντας την ιατρική . Επίσης σου έγραψα 2 φορές πως γίνεται να έχει περισσότερη εμπειρία εφόσον θα είναι συνομήλικος, και έχει ξεκινήσει να εργάζεται απο πολύ νωρίτερα,αλλά επειδή δεν θες να το δεχτείς έχεις αρχίσει τώρα να κάνεις τον τυφλό . Αρνείσαι να καταλάβεις οτι δεν χρειάζεται να σπουδάζεις χρόνια ολόκληρα και να έχεις ένα σωρό σκοτούρες στο κεφάλι σου για να αρχίσεις να βγάζεις λεφτά και μάλιστα γρήγορα, ίσως περισσότερα και απο έναν γιατρό . Γενικώς αρνείσαι να παραδεχτείς οτι η ιατρική για πολλά παιδιά είναι inefficient σπουδές(εκτός εαν πας καμιά Βουλγαρία),και έχουν θετικά αλλά και αρνητικά όπως κάθε άλλη σχολή.Δεν πρόκειται για κάτι ξεχωριστό όπως πιστεύει η κάθε γιαγιά και ο κάθε έφηβος που έχει φουσκωμένο το κεφάλι του .

Δεν είπα οτι όλοι οι ιατροί είναι τεχνοφοβικοί,μου παραμόρφωσες τα λόγια .
Και δεν άλλαξα κανέναν τρόπο που απαντάω,ίσα ίσα εγώ απαντώ με επιχειρήματα . Τα οποία συνεχώς κάνεις οτι δεν βλέπεις,οτι τα αναλύσαμε ήδη,ανακυκλώνεις και αναμασάς τα λόγια σου, ενώ εξ'αρχής εσύ απάντησες ειρωνικά και με είπες και κομπλεξικό απο πάνω απο τα emoji που έβαζα . Επιπλέον εγώ δεν είπα μπαρούφες αυτά που λες,απάντησα με επιχειρήματα. Δεν ξέρω εγώ σε κόβω κάπως ανασφαλή και κλειστόμυαλο .

Εφόσον θεωρείς οτι το συναισθηματικό κομμάτι είναι τόσο σημαντικό για την ιατρική και τους προσλαμβάνουμε κυρίως για αυτά τα skills...last time i checked πάντως,υπήρχαν μια χαρά μαλάκες ιατροί.Άρα δεν είναι τόσο κρίσιμο όσο του να μπορείς να χειρουργήσεις i guess . Για τον ίδιο λόγο που ένας καθηγητής δεν προσλαμβάνεται για τις παιδαγωγικές του ικανότητες στο πανεπιστήμιο...Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω...you have made my point clear :P .

Οταν λέμε ποια είναι τα posibilities και γιατί η πληροφορική έχει μια χαρά κύρος και εσύ γυρνάς και λες "Τι μπαρούφες λες,ποτέ δεν θα γίνει αυτό και ποτέ δεν θα γίνει το τάδε" απλά γιατί δεν σε συμφέρει χωρίς να έχεις ουσιαστικά και το ίδιο βαρύ επιχειρήματα, δεν έχουμε πολλά να πούμε .
 
Τελευταία επεξεργασία:

tsiobieman

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 804 μηνύματα.
αν αντικατασταθούν οι γιατροί από ρομπότ τότε και οι πληροφορικαριοι θα αντικατασταθούν από τα δημιουργήματα τους :teasing:

Εγώ σιγά σιγά νιώθω πως θα γίνουμε το πιο μισητό επάγγελμα χαχα :laugh:. Αυτά που λέει ο Σαμαήλ αλήθεια είναι περί αυτοματοποίησης απλά δεν έχει γίνει ακόμα το breakthrough να το πω στο AI και στη ρομποτική ώστε να βρεθούν κατάλληλες μηχανές που θα αντικαταστήσουν ανθρώπους και θα είναι διαθέσιμες για εμπορική χρήση. Θα φροντίσουμε ο Προγραμματισμός να είναι το τελευταίο πράγμα που θα μάθουν τα ρομπότ χαχαχα :vroum: .
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,355 μηνύματα.
Εγώ σιγά σιγά νιώθω πως θα γίνουμε το πιο μισητό επάγγελμα χαχα :laugh:. Αυτά που λέει ο Σαμαήλ αλήθεια είναι περί αυτοματοποίησης απλά δεν έχει γίνει ακόμα το breakthrough να το πω στο AI και στη ρομποτική ώστε να βρεθούν κατάλληλες μηχανές που θα αντικαταστήσουν ανθρώπους και θα είναι διαθέσιμες για εμπορική χρήση. Θα φροντίσουμε ο Προγραμματισμός να είναι το τελευταίο πράγμα που θα μάθουν τα ρομπότ χαχαχα :vroum: .

Άσε δεν καταλαβαίνει ο κόσμος . Νομίζει οτι εσύ προσωπικά θα του πάρεις την δουλειά,προσωποποιούν την εξέλιξη όταν τα λες,και σε βλέπουν ως ο διάολος .Δεν αντιλαμβάνονται οτι έτσι λειτουργούν οι επιχειρήσεις . Νομίζουν οτι τους ενδιαφέρει ο κόσμος να είναι μορφωμένος για να ανυψώνεται η ψυχή του. Όχι οτι ψάχνουν τρόπους να κάνουν την δουλειά πιο οικονομικά . Μια ιδιωτική κλινική σιγά που χέστηκε για το ανθρώπινο δυναμικό της,εαν μπορεί να πάρει ρομπότ θα το κάνει . Και όχι δεν υπάρχει καμία συνωμοσία και μεγάλα κεφάλια και κάτι τέτοια,απλά έτσι λειτουργούν όλοι υποσυνείδητα. Πάντα προσπαθείς να πετύχεις περισσότερα με λιγότερα . Προφανώς απέχουμε πολύ απο το breakthrough αυτό όπως λες,ξέρουμε πάρα αυτά οτι είναι στον ορίζοντα .

Δεν είμαστε υπέρ να χάνει κανένας την δουλειά του,ούτε γουστάρουμε να μένουν άνθρωποι στον δρόμο,προς Θεού. Αλλά ταυτόχρονα ξέρουμε οτι δεν μπορούμε να το σταματήσουμε αυτό,γιατί μακροπρόθεσμα θα είναι υπέρ όλης της κοινωνίας, και όχι ενός επαγγέλματος . Όταν μπορείς να έχεις π.χ. προσωπική διάγνωση και τηλεϊατρική ,αυτά γίνονται για αυτούς που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια . Έτσι εκδημοκρατίζονται οι υπηρεσίες και φτάνουμε σε έναν πιο ιδανικό κόσμο .

Εαν ο μισθός είναι πάντα σταθερός και η θεματική περιοχή του επαγγέλματος συγκεκριμένη τότε το που θα φτάσεις είναι τετριμμένο, και η εξέλιξη σου συγκεκριμένη. Εαν παίζεις με βέβαιο μέλλον you miss the fun και μπορεί μια μέρα να αυτοματοποιηθείς και εσύ .Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτοματοποιείται κάτι έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και το συμπέρασμα είναι πάντα ένα...

1594066869799.png


Εντάξει i was joking στην τελευταία παράγραφο,είπα να το ρίξω και λίγο στο Rick & Morty με κλωνοποίηση . Excuse me :oops: . Αλλά έχει μια δόση αλήθειας,μην καταριέσαι το σκοτάδι,άναψε κερί καλύτερα :P .Κανείς δεν πρόκειται να προσλάβει σε επαγγέλματα που βγάζεις χοντρά $ άνθρωπο που έμαθε κάτι πριν 5-10-15... χρόνια και σταμάτησε σε αυτό . Όταν όλα γύρω σου αλλάζουν,πρέπει να κρατάς ρυθμό .
 
Τελευταία επεξεργασία:

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Οταν ακούς μη πληροφορικάριους να συζητάνε πόσο γαμάτο μισθό παίρνουν οι πληροφορικάριοι στα 15


και η μετέπειτα εξέλιξη

 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 324983

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Και η ψυχολογία έχει ένα "κύρος", είδα ότι δεν αναφέρθηκε και παραξενευτηκα
 

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
Και η ψυχολογία έχει ένα "κύρος", είδα ότι δεν αναφέρθηκε και παραξενευτηκα
Εγώ το είπα, μόλις λες σπουδάζω Ψυχολογία είτε σου λένε ααα εσύ θα έχεις φουλ πελάτες όλοι τρελοί είναι, είτε σε ρωτάνε να τους ψυχολογήσεις λες και είσαι μέντιουμ :P
 

Scott

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Scott αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 373 μηνύματα.
Παντως μονο στο ελλαδισταν γινονται αυτα τα πραγματα.Να εχουμε απειρα τμηματα που να βγαζουν ανεργους.Δηλαδη συγνωμη τι σοι φιλολογος θα ειναι αυτο που θα βγει απο το ΔΠΘ( που θα βγει με τον εναν η τον αλλο τροπο) που μολις βγει θα αρχισει κατευθειαν ιδιαιτερα ( ειμαι 100% σιγουρος).Πως γινεται να επαγγελεσαι φιλολογος οταν εχεις γραψει 12 στις πανελληνιες( και μην ακουσω οτι αυτος μπορει να εκανε στροφη στην σχολη του και να εγινε αριστος).Πραγματικα ειναι λυπηρο μια σχολη σαν την φιλοσοφικη να εχει χασει την αιγλη της, μονο και μονο απο την δημιουργια τοσο πολλων τμηματων.Μια λυση θα ηταν να γινει μια ενιαια σχολη και να περνας μεσα την κατευθυνση( οπως παλια, με εξαιρεση την ψυχολογια).Αλλα ναι ξεχασα θελουμε να λεγομαστε φοιτητες...
Μα και στο εξωτερικό,επειδή έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο,δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα σε πάρουν για εργασία (Εκτός αν είσαι νοσηλεύτρια ή γιατρός).
Στο εξωτερικό ο κάθε ένας έχει πτυχίο πανεπιστημίου,το μόνο που τους ξεχωρίζει είναι η εργασιακή εμπειρία. Όπως λένε και οι γονείς μου "το εξωτερικό δεν είναι μονοπάτι με λουλούδια". Και μόνο που τα πανεπιστήμια μας είναι δωρεάν,αν και με κάποια προβλήματα,δεν έχουν γίνει business όπως στο εξωτερικό.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,355 μηνύματα.
Μα και στο εξωτερικό,επειδή έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο,δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα σε πάρουν για εργασία (Εκτός αν είσαι νοσηλεύτρια ή γιατρός).
Στο εξωτερικό ο κάθε ένας έχει πτυχίο πανεπιστημίου,το μόνο που τους ξεχωρίζει είναι η εργασιακή εμπειρία. Όπως λένε και οι γονείς μου "το εξωτερικό δεν είναι μονοπάτι με λουλούδια". Και μόνο που τα πανεπιστήμια μας είναι δωρεάν,αν και με κάποια προβλήματα,δεν έχουν γίνει business όπως στο εξωτερικό.

Λογικά για αυτό βγάζουμε άνεργους εδώ με το τσουβάλι ,εστιάζουμε στην πνευματική εξέλιξη των φοιτητών,η δουλειά δεν είναι θέμα,όποιος χορτάσει εσωτερικά,δεν χρειάζεται φαγητό . It's a joke έτσι,για να μην παρεξηγηθώ :hehe: . Εννοείται οτι συμφωνώ με τους γονείς σου. Ευτυχώς έχουμε κρατήσει την εκπαίδευση και την ιατρική περίθαλψη δωρεάν . Έχουμε να λέμε και κάτι θετικό για το κράτος μας .


Και η ψυχολογία έχει ένα "κύρος", είδα ότι δεν αναφέρθηκε και παραξενευτηκα

Μήπως εννοείς την ψυχιατρική,γιατί αυτοί είναι και ιατροί :P .
 

J.Cameron

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο J.Cameron αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 308 μηνύματα.
Το πιο μουρατο επαγγελμα( ποιες νομικες και ποιες ιατρικες, εδω ουτε σχολη δεν χρειαζεται να τελειωσεις) ειναι ο χρηματιστης.Με το ακουσμα αυτου του επαγγελματος ολοι πεφτουν κατω.Λες και κανα δυο μπουρδες για μετοχες και για down jones και η "γκομενα" ψαρωνει κατευθειαν, λεει οπα εδω ειμαστε.Λες οτι σε και αριστερος,γιατι οπως και να το πουμε πρεπει να εχουμε και την ιδεολογια μας( το καπιταλας ειναι banal) και εισαι κυριος.Φορας και το κουστουμακι σου και πας να πιεις τον espesso σου η τον αμερικανο σου( γιατι πρεπει να διατηρουμε το american lifestyle) στο κολωνακι, διαβαζοντας παραλληλα την οικονομικη εφημεριδα και πουλας μουρη.Μπροστα σε αυτο το επαγγελμα η νομικη και η ιατρικη ειναι ενα τιποτα.Μηπως τελικα πρεπει να ψηφισουμε ΠΑΣΟΚ, μπας και αυτα εκπληρωθουν...Τι οχι?
*Δεν ειμαι troll, ειμαι ενας δεκαπενταχρος που θα παει δευτερα λυκειου και τα λεω αυτα αφου μου τα ειπαν συγγενικα προσωπα , καθως εχασαν λεφτα οι ιδιοι και για να μην κανω τα ιδια λαθη με αυτους, μπας και δουμε ασπρη μερα.
 

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Το πιο μουρατο επαγγελμα( ποιες νομικες και ποιες ιατρικες, εδω ουτε σχολη δεν χρειαζεται να τελειωσεις) ειναι ο χρηματιστης.Με το ακουσμα αυτου του επαγγελματος ολοι πεφτουν κατω.Λες και κανα δυο μπουρδες για μετοχες και για down jones και η "γκομενα" ψαρωνει κατευθειαν, λεει οπα εδω ειμαστε.Λες οτι σε και αριστερος,γιατι οπως και να το πουμε πρεπει να εχουμε και την ιδεολογια μας( το καπιταλας ειναι banal) και εισαι κυριος.Φορας και το κουστουμακι σου και πας να πιεις τον espesso σου η τον αμερικανο σου( γιατι πρεπει να διατηρουμε το american lifestyle) στο κολωνακι, διαβαζοντας παραλληλα την οικονομικη εφημεριδα και πουλας μουρη.Μπροστα σε αυτο το επαγγελμα η νομικη και η ιατρικη ειναι ενα τιποτα.Μηπως τελικα πρεπει να ψηφισουμε ΠΑΣΟΚ, μπας και αυτα εκπληρωθουν...Τι οχι?
*Δεν ειμαι troll, ειμαι ενας δεκαπενταχρος που θα παει δευτερα λυκειου και τα λεω αυτα αφου μου τα ειπαν συγγενικα προσωπα , καθως εχασαν λεφτα οι ιδιοι και για να μην κανω τα ιδια λαθη με αυτους, μπας και δουμε ασπρη μερα.
Ποιός σου είπε εσένα οτι για να γίνεις χρηματιστής δεν χρειάζεται να τελειώσεις κάτι; Αλλο χρηματιστής άλλο επενδυτής ο χρηματιστής θέλει πολλές προυποθέσεις για να γίνεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Κλημεντίνη

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κλημεντίνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,658 μηνύματα.
Δωρεαν εκπαίδευση έχουν πολλες χώρες.

Η Αγγλια το έχει κανει επιχείρηση το πραγμα😅
Παράδεισος το εξωτερικό δεν ειναι , ειδικά για εμας ως μετανάστες αλλα τι να λεμε τωρα καμια σχέση με την Ελλασα.
Και εκει βέβαια αλλα επαγγέλματα έχουν καλύτερες προοπτικές αλλες χειροτερες .
Ομως ως εκει.
Εμεις το πήγαμε σε αλλο λεβελ.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,854 μηνύματα.
Και η ψυχολογία έχει ένα "κύρος", είδα ότι δεν αναφέρθηκε και παραξενευτηκα

Ψυχολογία θαλάσσιας χελώνας; :loltooth: Όταν ακούω για ψυχολογία μου έρχεται στο μυαλό ο Μάϊνας που έκανε ψυχανάλυση στην Ράντου στο σίριαλ Κωνσταντίνου και Ελένης και μιλούσε για την Γκαμπριέλα...όχι εσύ έλα. :loltooth:

Η Ψυχολογία κατά τη γνώμη μου είναι μια αξιόλογη επιστήμη, ίσως η μόνη μαζί με την Ελληνική Φιλολογία στον ανθρωπιστικό τομέα, που έχουν να επιδείξουν μια επιστημονική σοβαρότητα και κλασική συνέπεια. Στην Ελλάδα φυσικά έχουν γελοιοποιηθεί λόγω της μαζικοποίησής τους καθώς όσοι δεν μπαίνουν Νομική πάνε Ψυχολογία. Ποτέ δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν οι δυο αυτές επιστήμες. Κατά τη γνώμη μου η Ψυχολογία έπρεπε να ανήκει στις Θετικές Επιστήμες λόγω της επιστημονικής συνάφειας με:
  • Στατιστική: Οι εμπειρικές εκτιμήσεις γίνονται με υποθέσεις και τεστ από την Θεωρητική / Μαθηματική Στατιστική.
  • Η γνωστική και η λογική ψυχολογία συνδέεται με την Λογική των Μαθηματικών: Σχήματα Συμπερασμάτων της Κατηγορηματικής Λογικής.
  • Η διαδικασία μάθησης αποτελεί τομέα του ευρύτερου κλάδου Machine Learning καθώς πολλές εγκεφαλικές λειτουργίες μοντελοποιούνται μέσω διατάξεων της Μηχατρονικής.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Παράδεισος το εξωτερικό δεν ειναι , ειδικά για εμας ως μετανάστες αλλα τι να λεμε τωρα καμια σχέση με την Ελλαδα.

Εξαρτάται αν θες να βλέπεις τον εαυτό σου ως μετανάστρια ή ως πολίτη της χώρας. Αν βλέπεις τον εαυτό σου ως μετανάστρια λογικό είναι να νιώθεις "γκετοποιημένη" εξ' ορισμού. Πουθενά δεν είναι παράδεισος, ούτε και στην Ελλάδα. Ο παράδεισος είναι μια ουτοπική έννοια που σχετίζεται περισσότερο πως ο καθένας ορίζει τη ζωή του και όχι με γεωγραφικά κριτήρια.

Η πλαστή ομπρέλα "ευμάρειας / ασφάλειας" των γονιών μας και η δύναμη της συνήθειας στη μιζέρια του φιλικού / συγγενικού περιβάλλοντος είναι αυτό που θεωρούμε λέγοντας ότι κάθε χώρα δεν έχει σχέση με την Ελλάδα μας. Αυτό δεν είναι ζωή αλλά αργός θάνατος. Στη ζωή πρέπει να ρισκάρετε έξω από τα νερά στα οποία κολυμπάτε. Μια φορά ζούμε.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,355 μηνύματα.
Δωρεαν εκπαίδευση έχουν πολλες χώρες.

Η Αγγλια το έχει κανει επιχείρηση το πραγμα😅
Παράδεισος το εξωτερικό δεν ειναι , ειδικά για εμας ως μετανάστες αλλα τι να λεμε τωρα καμια σχέση με την Ελλασα.
Και εκει βέβαια αλλα επαγγέλματα έχουν καλύτερες προοπτικές αλλες χειροτερες .
Ομως ως εκει.
Εμεις το πήγαμε σε αλλο λεβελ.

Azizoula μην μας προκαλείς κατάθλιψη,ένα θετικό είπαμε να βρούμε πέρα απο το σουβλάκι(άσχετα που προτιμώ την πίτσα) σε αυτή την χώρα πλέον :hehe: .

Η Ψυχολογία κατά τη γνώμη μου είναι μια αξιόλογη επιστήμη, ίσως η μόνη μαζί με την Ελληνική Φιλολογία στον ανθρωπιστικό τομέα, που έχουν να επιδείξουν μια επιστημονική σοβαρότητα και κλασική συνέπεια. Στην Ελλάδα φυσικά έχουν γελοιοποιηθεί λόγω της μαζικοποίησής τους καθώς όσοι δεν μπαίνουν Νομική πάνε Ψυχολογία. Ποτέ δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν οι δυο αυτές επιστήμες. Κατά τη γνώμη μου η Ψυχολογία έπρεπε να ανήκει στις Θετικές Επιστήμες λόγω της επιστημονικής συνάφειας με:
  • Στατιστική: Οι εμπειρικές εκτιμήσεις γίνονται με υποθέσεις και τεστ από την Θεωρητική / Μαθηματική Στατιστική.
  • Η γνωστική και η λογική ψυχολογία συνδέεται με την Λογική των Μαθηματικών: Σχήματα Συμπερασμάτων της Κατηγορηματικής Λογικής.
  • Η διαδικασία μάθησης αποτελεί τομέα του ευρύτερου κλάδου Machine Learning καθώς πολλές εγκεφαλικές λειτουργίες μοντελοποιούνται μέσω διατάξεων της Μηχατρονικής.
Και τα οικονομικά χρησιμοποιούν όμως στατιστική,αυτό δεν τα κάνει θετική επιστήμη . Όπως και η ψυχολογία είναι καλύτερο πιστεύω να δηλώνονται ως κοινωνικές επιστήμες.

Σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης νομίζω οτι πτυχία στυλ computational neuroscience ίσως είναι λίγο χρήσιμα απο ψυχολογίας. Οι δεύτεροι δεν είναι τόσο concerned με την εξήγηση των συμπεριφορών απο πρώτες αρχές όσο της ανάλυσης τους .
 

J.Cameron

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο J.Cameron αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 308 μηνύματα.
Ποιός σου είπε εσένα οτι για να γίνεις χρηματιστής δεν χρειάζεται να τελειώσεις κάτι;
Εχεις απολυτα δικιο και ξερω οτι πρεπει να εχεις τελειωσει μια σχολη οικονομικης φυσεως για να πετυχεις ενα τετοιο πραγμα, απλως εκανα χιουμορ.Ξερεις στο ελλαδισταν μπορεις να τα δεις και να τα κανεις ολα, βλεπε νικος κοντος(ή κοντοσταθης) που ηταν ταυτοχρονως doctor-πρακτορας της cia και ουτε εγω ξερω τι.Στο χρηματιστης θα κολωσουμε?🤔
 

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Εχεις απολυτα δικιο και ξερω οτι πρεπει να εχεις τελειωσει μια σχολη οικονομικης φυσεως για να πετυχεις ενα τετοιο πραγμα, απλως εκανα χιουμορ.Ξερεις στο ελλαδισταν μπορεις να τα δεις και να τα κανεις ολα, βλεπε νικος κοντος(ή κοντοσταθης) που ηταν ταυτοχρονως doctor-πρακτορας της cia και ουτε εγω ξερω τι.Στο χρηματιστης θα κολωσουμε?🤔
Η άσκηση του επαγγέλματος του χρηματιστή απαιτεί 5 εξετάσεις που είναι υποχρεωτικό να περάσεις η άσκηση του επαγγέλματος χωρίς άδεια ακόμα και με πτυχίο είναι αξιόποινη πράξη σε δέσαν χειροπόδαρα. Μην λέτε χαζομάρες εδώ μεσα θα πάρετε κανέναν στο λαιμό σας...
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,355 μηνύματα.
Η άσκηση του επαγγέλματος του χρηματιστή απαιτεί 5 εξετάσεις που είναι υποχρεωτικό να περάσεις η άσκηση του επαγγέλματος χωρίς άδεια ακόμα και με πτυχίο είναι αξιόποινη πράξη σε δέσαν χειροπόδαρα. Μην λέτε χαζομάρες εδώ μεσα θα πάρετε κανέναν στο λαιμό σας...

Εαν κάποιος προσπαθήσει να κάνει το επάγγελμα του χρηματιστή απο κάτι που διάβασε στο ischool,νομίζω οτι τελικά έχουμε περισσότερη λαϊκή επιρροή απο όσο φανταζόμουν .Εδω μέσα βέβαια ο καθένας μπορεί να κάνει όποιον θέλει έτσι,και να πει οτι θέλει,δεν κρίνουμε :hehe: .
 

J.Cameron

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο J.Cameron αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 308 μηνύματα.
Η άσκηση του επαγγέλματος του χρηματιστή απαιτεί 5 εξετάσεις που είναι υποχρεωτικό να περάσεις η άσκηση του επαγγέλματος χωρίς άδεια ακόμα και με πτυχίο είναι αξιόποινη πράξη σε δέσαν χειροπόδαρα. Μην λέτε χαζομάρες εδώ μεσα θα πάρετε κανέναν στο λαιμό σας...
Τοτε λαθος το διατυπωσα και ειναι δικο μου λαθος.Η σωστη φραση ειναι investor σε stocks.
 

Scott

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Scott αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 373 μηνύματα.
Δεν είναι το θέμα τους "πως νιώθεις",διότι αυτό το έχουν ζήσει πολλοί στο πετσί τους. Υπάρχουν πολλά παιδιά που ντρέπονται να πούνε ότι δεν τα κατάφεραν στο εξωτερικό γιατί πολύ απλά δεν ήταν πολίτες της χώρας και έχουν γυρίσει με "δικαιολογία" του "δεν μου άρεσε εκεί".
Από δική μου εμπειρία,δεν υπάρχει το να νιώθεις κάτι,γιατί πάντα θα υπάρχει μια πλειοψηφία που θα σου λέει πως νιώθεις και τι είσαι. Μιας πατήσεις το πόδι σου κάπου αλλού γίνεσαι αυτόματα ξένος παντού,δεν υπάρχει μέρος να σε δεχτεί,ούτε και το μέρος που έλεγες "πατρίδα".
Προφανώς,το ότι είμαστε στην Ελλάδα,αν και φτωχή χώρα,λίγο ανοργάνωτη,αλλά οι άνθρωποι είναι φιλικοί (πιο φιλικοί από τις άλλες χώρες) και η μοντέρνα κουλτούρα μας δεν έχει τα χαζά προβλήματα που έχει η Αμερική που ειδολοποιούμαι όλοι.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,854 μηνύματα.
Δεν είναι το θέμα τους "πως νιώθεις",διότι αυτό το έχουν ζήσει πολλοί στο πετσί τους. Υπάρχουν πολλά παιδιά που ντρέπονται να πούνε ότι δεν τα κατάφεραν στο εξωτερικό γιατί πολύ απλά δεν ήταν πολίτες της χώρας και έχουν γυρίσει με "δικαιολογία" του "δεν μου άρεσε εκεί".
Από δική μου εμπειρία,δεν υπάρχει το να νιώθεις κάτι,γιατί πάντα θα υπάρχει μια πλειοψηφία που θα σου λέει πως νιώθεις και τι είσαι. Μιας πατήσεις το πόδι σου κάπου αλλού γίνεσαι αυτόματα ξένος παντού,δεν υπάρχει μέρος να σε δεχτεί,ούτε και το μέρος που έλεγες "πατρίδα".
Προφανώς,το ότι είμαστε στην Ελλάδα,αν και φτωχή χώρα,λίγο ανοργάνωτη,αλλά οι άνθρωποι είναι φιλικοί (πιο φιλικοί από τις άλλες χώρες) και η μοντέρνα κουλτούρα μας δεν έχει τα χαζά προβλήματα που έχει η Αμερική που ειδολοποιούμαι όλοι.

Nαι υπάρχει αυτή η κουτοπονηριά μεταξύ Ελλήνων, να μην λέμε την αλήθεια στην αποτυχία. Κακό αυτό. Δουλευόμαστε και μεταξύ μας. :loltooth: Δεν ξέρω αν άνεργοι Έλληνες θα αποκαλούσαν άνετα την Ελλάδα ως "πατρίδα" αφού τους φέρεται με τον χειρότερο τρόπο, αυτόν την περιθωριοποίησης και της μιζέριας. Συνήθως λέμε ότι στο εξωτερικό, οι άνθρωποι δεν είναι τόσοοοο φιλικοί όσο στην Ελλάδα αλλά με τα χρόνια διαπιστώνω, ότι υπάρχει ένας μύθος σε αυτό.

Στην Ελλάδα νομίζουμε ότι οι άλλοι είναι φιλικοί μαζί μας αλλά στο τέλος της ημέρας, ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του και τα χρόνια περνούν. Υπάρχει μια ψευδαίσθηση καλοκαρδοσύνης που ευνουχίζει το κίνητρο δημιουργίας. Εκεί κάνουμε το λάθος. Δεν είδα που με ωφέλησε να ζω μεταξύ "φιλικών" Ελλήνων που ναι μεν, έχουν καλή διάθεση μαζί μου αλλά δεν θέλουν να γίνουμε φίλοι ή απλά ενδιαφέρονται μόνο για το τι κάνω στη ζωή μου. Αυτό δεν το αποκαλώ "φιλική" διάθεση. Είναι κάτι άλλο αισχρό που παίζει πολύ τις δεκαετίες μετά το 2000. Δεν είδα που με ωφέλησε να ζω μεταξύ "φιλικών" Ελλήνων που ναι μεν, αλλά να είμαι ο άνεργος της ιστορίας και αυτοί να έχουν κάποια δουλειά του ποδαριού. Μόνο και μόνο για να λέμε ότι ζούμε στην Ελλάδα μας; Σπρώχνουμε όνειρα και συνειδητούς στόχους στον κάδο στο όνομα της συνήθειας; Ή ακόμη της ψευδαίσθησης που ανέφερα;

Οι άνθρωποι είναι παντού τα ίδια σκατά. Η κόλαση και ο παράδεισος είναι σε κάθε χώρα. Τι Ελλάδα, τι Ζιμπάμπουε, τι Σουηδία, τι Γερμανία, τι Βιρμανία. Ο αγώνας της επιβίωσης είναι ίδιος.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εχεις απολυτα δικιο και ξερω οτι πρεπει να εχεις τελειωσει μια σχολη οικονομικης φυσεως για να πετυχεις ενα τετοιο πραγμα, απλως εκανα χιουμορ.Ξερεις στο ελλαδισταν μπορεις να τα δεις και να τα κανεις ολα, βλεπε νικος κοντος(ή κοντοσταθης) που ηταν ταυτοχρονως doctor-πρακτορας της cia και ουτε εγω ξερω τι.Στο χρηματιστης θα κολωσουμε?🤔

Δεν θα το έλεγα και τόσο φυσιολογικό επάγγελμα. Μην βλέπεις πολλές αμερικάνικες ταινίες. Αν διαβάσεις άρθρα στην αγγλική πάνω σε αυτό το είδος επαγγέλματος, θα δεις ότι δεν είναι συμβατική δουλειά. Πρέπει να έχεις πολλά επικοινωνιακά χαρίσματα πέρα από κάποιες σπουδές σε Μαθηματικά / Οικονομικά / Φυσική. Δηλαδή, να μπορείς να λειτουργείς σε περιβάλλοντα "δοκιμαζόμενης αντοχής", πολιτικής ορθότητας και άχρωμου περιεχομένου. Τα Χρηματιστήρια δεν είναι και ναοί της ηθικής.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Οταν μιλαμε για μισθοδοσία μιλαμε Γιά σταθερο εισόδημα, όχι χαρτζιλικακια από εδώ Κ από εκει. Και στα 9 μπορεις Να βγάζεις χρήματα πηγαίνοντας στο τσίρκο κάνοντας τον πίθηκο ( προφανως εξαίρεση στις ιδιοφυιες που στα 15 τους ψαρεύουν μεγαλες εταιριες πληροφορικής κλπ). Αναφέρθηκα στο γεγονός ότι υπάρχει ακομα η παραπάνω (λανθασμένη) πεποίθηση, αυτήν και μονο κριτίκαρα.

Στην Ελλάδα, υπάρχουν κόμματα που ψαρεύουν επαναστατημένα νιάτα 15 ετών και τα κάνουν πρωθυπουργούς άμα λάχει. Δεν μου έρχεται το όνομα. :hmm: :loltooth: Η κάθε χώρα κάπου εξειδικεύεται. Ξέρεις κανένα 9χρονο που έκανε τον πίθηκο σε τσίρκο;

- Μανωλάκηηηη κατέβα από την τσουλήθρα μη σκοτωθείς
- Ναι μαμά, ...Μανώλης 15 ετών
 
Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,911 μηνύματα.
Εγω προσωπικα δεν γνωριζω κανεναν φιλολογο, εκτος απο εναν, να παιρνει τετοια ποσα για καθε μαθημα.Μαλλον το λεω επειδη ζω στην επαρχια, για μεγαλουπολεις δεν γνωριζω.

Εννοεί 30 ευρώ ημερησίως μάλλον.
Το μάθημα εννοούσα 15 ευρώ την ώρα * 2 ώρες (1 μάθημα) = 30 ευρώ.

Στην ίδια ηλικία που ένας γιατρός θα αρχίσει να εργάζεται, ο πληροφορικάριος μπορεί να έχει πολυετή εμπειρία και να χρυσοπληρώνεται . Έχοντας λιγότερο άγχος και πολύ λιγότερες νομικές ευθύνες εαν γίνει κάποιο λάθος(εκτός εαν ρίξεις αεροπλάνο επειδή έβαλες sefety feature ως premium :P) .
Samael θα σου εξηγήσω.

Δες θέσεις εργασίας ιατρών
Ζητάνε ιατρούς με ειδικότητα ή άνευ χωρίς άλλες προϋποθέσεις. Όλες αυτές οι αγγελίες είναι τουλάχιστον 1000 ευρώ. Τόση είναι η βάση ενός ιατρούς.

Στους πληροφορικάριους/μηχανικούς ζητάνε τεχνολογίες και προϋποθέσεις που δεν έχεις διδαχθεί στη σχολή και μπορεί να τις διεκδικήσει οποιοδήποτε άλλος απόφοιτος έχει ασχοληθεί. Στη σχολή ούτε autocad δεν δειδαχθήκαμε.

Επίσης υπάρχουν και αστείες αγγελίες όπως τη παρακάτω, όπου ζητάνε ένα παιδί για όλες τις δουλειές γιατί οι υφιστάμμενοι υπάλληλοι δεν μπορούν ούτε ένα mail στο outlook να συνδέσουν:
Δεν σε θέλουν για το πτυχίο σου αλλά για τις γνώσεις που έχεις αποκτήσεις κυρίως εκτός σχολής.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top