Στο έντυπο μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ ξεκαθαρίζει και το θέμα των ισοψηφιών.
ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:
Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον τελευταίο εισαγόμενο σε τμήμα που δηλώθηκε προτίμηση, προηγείται αυτός που έχει μεγαλύτερο βαθμό στο Α’ μάθημα του αντίστοιχου Επιστημονικού Πεδίου.
Αν πάλι υπάρχει ισοβαθμία εισάγεται ο υποψήφιος με μεγαλύτερο βαθμό στο Β’ μάθημα του αντίστοιχου Επιστημονικού Πεδίου και αν πάλι υπάρχει ισοβαθμία εισάγεται ο υποψήφιος με μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στα δύο μαθήματα Γ’ και Δ’.
Για κάθε Επιστημονικό Πεδίο τα μαθήματα που υπολογίζονται για τα κριτήρια ισοβαθμίας είναι τα ακόλουθα:
Μαθήματα 1ου Επιστημονικού Πεδίου
Α΄ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Β΄ΙΣΤΟΡΙΑ
Γ΄ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
Δ΄Ν.ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Μαθήματα 2ου Επιστημονικού Πεδίου
Α΄ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Β΄ΦΥΣΙΚΗ
Γ΄ΧΗΜΕΙΑ
Δ΄Ν.ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Μαθήματα 3ου Επιστημονικού Πεδίου
Α΄ΒΙΟΛΟΓΙΑ
Β΄ΧΗΜΕΙΑ
Γ΄ΦΥΣΙΚΗ
Δ΄Ν.ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Μαθήματα 4ου Επιστημονικού Πεδίου
Α΄ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Β΄ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ΄ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Δ΄Ν.ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγονται όλοι οι ισοβαθμούντες ανεξάρτητα από τη σειρά που δήλωσε ο καθένας το τμήμα αυτό, εκτός αν πρόκειται για Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικές Σχολές, Σχολές Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ή Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.
Στην περίπτωση ισοβαθμίας στις Σχολές αυτές, ως επιπλέον κριτήριο επιλογής λαμβάνεται υπόψη η σειρά προτίμησης, οπότε προηγείται αυτός που δήλωσε τη σχολή με προγενέστερη προτίμηση. Αν και πάλι υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγεται ο υποψήφιος με μεγαλύτερο βαθμό στο μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.
ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:
Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον τελευταίο εισαγόμενο σε τμήμα που δηλώθηκε προτίμηση, προηγείται αυτός που έχει μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στα δύο μαθήματα με συντελεστές βαρύτητας του αντίστοιχου Επιστημονικού Πεδίου.
Εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγεται αυτός που έχει μεγαλύτερο το διπλάσιο άθροισμα γραπτών βαθμών των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων του αντίστοιχου Επιστημονικού Πεδίου.
Αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία, εισάγονται όλοι οι ισοβαθμούντες ανεξάρτητα από τη σειρά που δήλωσε ο καθένας το τμήμα αυτό, εκτός αν πρόκειται για Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικές Σχολές ή Σχολές Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Στην περίπτωση ισοβαθμίας σε Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικές ή Σχολές Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ως τρίτο στη σειρά κριτήριο επιλογής λαμβάνεται υπόψη η σειρά προτίμησης, οπότε προηγείται αυτός που δήλωσε τη σχολή με προγενέστερη προτίμηση. Αν και πάλι υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγεται αυτός που έχει μεγαλύτερο βαθμό στο μάθημα με το μεγαλύτερο συντελεστή βαρύτητας του αντίστοιχου επιστημονικού πεδίου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.