Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε ότι η δυσκολία των φετινών θεμάτων έγκειται στα Γ3 και Δ2-4.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που έπεσε πρόβλημα το οποίο ανάγκασε τους υποψήφιους να "βουτήξουν τη γλώσσα στο μυαλό".
Το πρόβλημα σίγουρα προκάλεσε κάποιο μικρό "σοκ" σε κάποιους, ενώ κάποιους άλλους απλά τους ξάφνιασε, ελπίζω ευχάριστα.
Αναμφίβολα το πρόβλημα ήταν εύκολο. Πόσο μάλλον όταν σου δίνει και την λύση. Και λάθος να κάνεις, και κάπου να μπερδευτείς ή να το χάσεις, θα κάνεις μια, δυό, τρείς προσπάθειες και θα το βρεις. Ακόμη κι αν δεν είσαι σίγουρος για τον τύπο του εμβαδού του κύκλου, υπάρχουν 2 πιθανοί τύποι.
Αν τώρα δεν θυμάσαι αυτούς τους δύο στοιχειώδεις τύπους που τους βλέπεις πάμπολλες φορές σε κάθε τάξη(σε διάφορα μαθήματα), τότε τράβα σπίτι του κι άσε το Πανεπιστήμιο ...!
Όπως επίσης κι αν δεν μπορείς να αποκωδικοποιήσεις μια εκφώνηση.
Δύσκολα ή εύκολα, τα ίδια ήταν για όλους. Οπότε ας σταματήσουν επιτέλους κάποιοι να κλαίγονται λέγοντας "τι θέματα έπεσαν πάλι". Σαφώς έχουν υπάρξει και (αρκετά) δυσκολότερες όπως κι ευκολότερες χρονιές, αλλά είπαμε, τα ίδια ήταν για όλους κάθε φορά.
Επίσης σταματήστε την καραμέλα "εσείς σπουδάζετε μαθηματικό, ξέρετε περισσότερα" ή "εσείς τα βλέπετε απ' έξω και τα βλέπετε χαλαρά ή το παίζετε και μάγκες κιόλας".
Προφανώς όταν δίνεις είναι διαφορετικά, αλλά και πάλι, είναι το ίδιο για όλους. Οι απέξω εκφράζουν την αντικειμενικότητα τους(ελπίζω) για τα θέματα ως θέματα.
Αναμένω το Α.Ε.Π.Π...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.