Tι θα ψηφίσετε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου;

Tι θα ψηφίσετε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου;
Κλειστή δημοσκόπηση .

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 232)
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 35 15.1%
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 37 15.9%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 17 7.3%
  • ΛΑΕ

    Ψήφοι: 18 7.8%
  • ΠΟΤΑΜΙ

    Ψήφοι: 10 4.3%
  • ΧΑ

    Ψήφοι: 21 9.1%
  • ΑΝΕΛ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΚΙΔΗΣΟ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΠΑΣΟΚ

    Ψήφοι: 2 0.9%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 43 18.5%
  • ΛΑΟΣ

    Ψήφοι: 1 0.4%
  • ΕΠΑΜ

    Ψήφοι: 6 2.6%
  • ΑΠΟΧΗ 'Η ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ

    Ψήφοι: 28 12.1%
  • ΤΕΛΕΙΑ

    Ψήφοι: 1 0.4%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

    Ψήφοι: 3 1.3%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 10 4.3%

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Ο Σοσιαλισμός δεν έχει σχέση με το ποιος παίρνει την ανταμοιβή, αλλά το πως αυτή επιστρέφει στην κοινωνία. Δεν έχει καν σχέση με κράτος ή κυβέρνηση, έχει να κάνει ΞΕΚΑΘΑΡΑ με την κοινωνία.
Τώρα, το ότι το ΚΚΕ (γιατί στο μπερδεμένο σου μυαλό, ΚΚΕ=σοσιαλισμός) ονειρεύεται να στήσει ένα κεντρικοποιημένο γραφειοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης στα πλαίσια της ΕΣΣΔ για να διαχειρίζεται τους πόρους, είναι δικαίωμά του. Αλλά αυτό δεν οδηγεί ούτε στον σοσιαλισμό, ούτε σε μία δίκαιη κοινωνία (Και το τελευταίο το καταφέρνει ακόμα λιγότερο η άκρατη ελεύθερη αγορά).



Αυτός ακριβώς είναι και ο διπλός παραλογισμός του καπιταλισμού.
Αφήνεται μία περιοχή του κόσμου (πχ Ινδονησία) σε χαμηλό βιωτικό επίπεδο, ούτως ώστε ο εργαζόμενος να εργάζεται χωρίς να λαμβάνει αντάλλαγμα ανάλογο των κερδών που παράγει η εργασία του, με αποτέλεσμα κάποιος άλλος (πιθανότατα σε κάποιο άλλο σημείο της Γης) να λάβει οτιδήποτε για το οποίο στην πραγματικότητα δεν εργάζεται, καθώς το κόστος αγοράς είναι τεραστίως μικρότερο από το πραγματικό κόστος (αυτό που αντιστοιχεί δηλαδή σε εργατοώρες, σε πραγματική παραγωγή ή σε τιμάριθμο).
Κι έτσι δημιουργείται η φτώχεια, τα σκληρά νομίσματα και οι πλούσιες και φτωχές χώρες και ο «τρίτος κόσμος»



Κράτος δεν είναι η κυβέρνηση. Κράτος είναι οι τρεις εξουσίες όπως ασκούνται από τις λειτουργίες που το σύνταγμα ορίζει:



Ο Πραγματικός πλούτος πολλαπλασιάζεται μόνο με την πραγματική παραγωγή. Ούτε με το παραστατικό χρήμα, ούτε με τα χρηματιστήρια.

Με τα τελευταία απλά μοχλεύεται η οικονομία και δημιουργούνται φούσκες που οδηγούν σε υφέσεις και φτώχεια


Ερωτησούλα προς το τρολάκι μας: Μουρούτη εσύ είσαι;

Αν όχι, Τζων Λοκ έχεις διαβάσει ποτέ, ή είσαι από τους νεοφιλελέδες που δεν έχουν ιδέα πως λειτουργεί η οικονομία, η κοινωνία και ο καπιταλιστικός «ψεύτικος» κόσμος μας;
Σοσιαλισμός χωρίς πανεθνικά κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία δεν υπάρχει. Γιατί αλλιώς δε μπορείς να ελέγξεις ότι γίνεται δίκαια η κατανομή της παραγωγής και των αγαθών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

john_doe

Δραστήριο μέλος

Ο john_doe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
Eίναι λυπηρό το ότι λίγο μόλις πριν τις εκλογές οι πολίτες έχουν μια συγκεχυμένη εικόνα για το μέγεθος της βλάβης που προξένησε η φαιοκόκκινη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην οικονομία της χώρας. Η πανίσχυρη μάλιστα προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, απαλλαγμένη ως γνωστόν από τις αναστολές της αστικής ηθικής (τα αριστερά κόμματα έχουν εμπεδώσει τη λενινιστική θέση ότι οι αστικές αξίες, όπως η αλήθεια και η εντιμότητα, δεν πρέπει να στέκονται εμπόδιο στην επανάσταση), δεν διστάζει να επαναλαμβάνει ανακρίβειες και χονδροειδέστατα ψέματα για να εμφανίσει το άσπρο μαύρο και να αποκρύψει τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης Τσίπρα για την οικονομική καταστροφή της χώρας. Έστω και την τελευταία στιγμή λοιπόν οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη στην οικονομία και να πάψουν να ακούνε τα φθηνά ψέματα των προπαγανδιστών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Η κυβέρνηση Τσίπρα οδήγησε σε αύξηση των δανειακών αναγκών ύψους 45 δισ. (25% του ΑΕΠ) την περίοδο του νέου προγράμματος (2015-2018 ) σε σχέση με τις εκτιμήσεις της προηγούμενης αξιολόγησης (Ιούνιος 2014). Ειδικότερα:
1. Χαμηλότερη εσωτερική χρηματοδότηση λόγω χαμηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων: Η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 1% του ΑΕΠ κάθε χρόνο προσθέτει 1,8 δισ. ευρώ στις ετήσιες δανειακές ανάγκες. Επομένως η μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από 3% του ΑΕΠ το 2015, σε 4,5% το 2016, 4,5% το 2017 και 4,3% το 2018 που προβλεπόταν πέρσι σε –0,25% το 2015, 0,5% το 2016, 1,75% το 2017 και 3,5% το 2018 αυξάνει τις δανειακές ανάγκες κατά 19 δισ. συνολικά την περίοδο 2015-18.
2. Απώλεια εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις: Στην έκθεση βιωσιμότητας του χρέους στις 26.6.2015, το ΔΝΤ υπολογίζει ότι η προβλεπόμενη μείωση στα έσοδα αποκρατικοποιήσεων προσθέτει 9 δισ. στις δανειακές ανάγκες την περίοδο 2015-18. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στην τεράστια απαξίωση των τραπεζικών μετοχών που απέκτησε το κράτος με την ανακεφαλαιοποίηση του 2012-13, οι οποίες επρόκειτο να πωληθούν μέχρι το 2018, και δευτερευόντως στην καθυστέρηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.
3. Η ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών λόγω της αύξησης των κόκκινων δανείων προσθέτει 25 δισ. στις δανειακές ανάγκες. Η ανάγκη νέας κεφαλαιοποίησης προέκυψε από την επιστροφή στην ύφεση το 2015-16, τη "λογική" μη πληρωμής που ενθάρρυνε ο ΣΥΡΙΖΑ (κίνημα "Δεν πληρώνω", ρύθμιση 100 δόσεων χωρίς εισοδηματικά κριτήρια), και στα capital controls που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση Τσίπρα στις 28 Ιουνίου 2015. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΚΤ, έχοντας μελετήσει σε βάθος την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών της Ευρωζώνης πριν αναλάβει την εποπτεία τους τον Νοέμβριο του 2014, θεώρησε ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν χρειάζονταν πρόσθετα κεφάλαια και για τον λόγο αυτό μέχρι να ενσκήψει η λαίλαπα Τσίπρα δανείζονταν απρόσκοπτα από την ΕΚΤ με επιτόκιο 0,05% και είχαν αρχίσει να βγαίνουν και στη διατραπεζική αγορά. Η "εθνικά υπερήφανη" διαπραγμάτευση είχε ως αποτέλεσμα οι τράπεζες να δανείζονται με το σταγονόμετρο από τον ELA και μάλιστα με επιτόκιο 2,55%.
4. Στο επτάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα, τα ρευστά διαθέσιμα του Δημοσίου εξαντλήθηκαν και θα πρέπει να ανασυσταθούν. Στην έκθεσή του στις 26.6.2015 το ΔΝΤ εκτιμά ότι τα ρευστά διαθέσιμα πρέπει να ανέλθουν σε τουλάχιστον 8 δισ. μεσοπρόθεσμα, επίπεδο παρόμοιο με αυτό που πέτυχαν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πριν βγουν από τα δικά τους Μνημόνια. Προσθέτοντας και τα 0,7 δισ. από τον λογαριασμό που τηρεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ με τη μορφή Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων (SDRs) που χρησιμοποιήθηκαν για αποπληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ στις 12.5.2015, οι συνολικές πρόσθετες δανειακές ανάγκες εκτιμώνται σε 8,7 δισ.
5. Από τις παραπάνω πρόσθετες δανειακές ανάγκες πρέπει να αφαιρεθούν τα 11 δισ. του ΤΧΣ που επεστράφησαν στον EFSF τον Φεβρουάριο 2015. Πρέπει επίσης να αφαιρεθούν 6 δισ. όφελος από την μείωση των επιτοκίων δανεισμού (Euribor, με το οποίο συνδέονται τα διμερή δάνεια ύψους 53 δισ. του πρώτου προγράμματος σταθεροποίησης, και το επιτόκιο με το οποίο κεφαλαιοποιούνται οι τόκοι πάνω στο δάνειο ύψους 142 δισ. του δεύτερου προγράμματος από το EFSF). Αυτό το όφελος πρέπει να αφαιρεθεί διότι μείωσε τις δανειακές ανάγκες και, αντίστοιχα, τα πρωτογενή πλεονάσματα που τελικά θα απαιτηθούν για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός.
Συνολικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φόρτωσε σε επτά μόλις μήνες 45 δισ. στις δανειακές ανάγκες της τριετίας 2015-18 (25% του ΑΕΠ)! Αυτές οι πρόσθετες δανειακές ανάγκες που είναι αποκλειστικά έργο Τσίπρα και των συνεργατών που αυτός επέλεξε, σε συνδυασμό με την επιστροφή σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης του ΑΕΠ το 2015 και 2016, επίσης έργο Τσίπρα, αυξάνουν το χρέος περίπου στο 200% του ΑΕΠ, καθιστώντας το μη βιώσιμο, σύμφωνα με την νέα έκθεση βιωσιμότητας του ΔΝΤ που δημοσιεύτηκε στις 14.7.2015, μετά την επιβολή των capital controls. Πέρσι τον Ιούνιο το ΔΝΤ προέβλεπε ταχεία αποκλιμάκωση του λόγου χρέους/ΑΕΠ από 171% το 2015 στο 160% το 2016 και 152% το 2017.
Πόσο αύξησε το χρέος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (δισ.)

1. Χαμηλότερη εσωτερική χρηματοδότηση
λόγω χαμηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων 19.3
2015 5.8
2016 7.2
2017 4.9
2018 1.4

2. Απώλεια εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις 9.0

3. Ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών λόγω
capital controls και αύξησης μη εξυπηρετούμενων δανείων 25.0

4. Εξάντληση αποθεμάτων Δημοσίου 8.7

5. Επιστροφή κεφαλαίων ύψους 11 δισ. στον ESM –11.0

6. Μείωση επιτοκίων δανεισμού (Euribor και EFSF) –6.0

ΣΥΝΟΛΟ 45.0


Αυτή είναι η αλήθεια βάσει στοιχείων για την καταστροφική επίπτωση της αριστερής κυβέρνησης Τσίπρα στην αύξηση του δημοσίου χρέους μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα των επτά μηνών.
Κι αυτή είναι μόνο η μια πλευρά της οικονομικής καταστροφής που προκάλεσε ενσυνείδητα και πολύ καλά σχεδιασμένα η κυβέρνηση Τσίπρα. Σε όλους τους τομείς της οικονομίας παρατηρείται σημαντική επιδείνωση:
- η προβλεπόμενη σύμφωνα με το προηγούμενο πρόγραμμα ανάπτυξη κατά 2,5% για το 2015 μετατράπηκε σε ύφεση 2,5%.
- η δραματική μείωση του ΑΕΠ –αποτέλεσμα μεταξύ άλλων και της επιβράδυνσης της ελληνικής οικονομίας από τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλε η κυβέρνηση Τσίπρα– θα οδηγήσει σε σημαντική απόκλιση τα δημοσιονομικά έσοδα και αναπόφευκτα στην επιβολή νέων φόρων το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο. Επιπλέον βεβαίως όσων ήδη έχουν επιβληθεί (αύξηση συντελεστών φορολογίας εισοδήματος, ενσωμάτωση έκτακτης εισφοράς στον φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, στα νοσοκομεία, στους οίκους φροντίδας ηλικιωμένων κ.ο.κ.), τους οποίους θα κληθούν να πληρώσουν οι παραγωγικοί πολίτες αφού το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να αντιληφθεί την ανάγκη της δραστικής μείωσης του υδροκέφαλου κράτους.
- Η στάση πληρωμών του κράτους προς τους προμηθευτές του (περίπου 6,5 δισ. ευρώ) οδήγησε στο καταστροφικό επτάμηνο Τσίπρα, μαζί με τα υπόλοιπα νέα μέτρα κατά της επιχειρηματικότητας, σε κλείσιμο περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις, σε μαζική έξοδο από τη χώρα χιλιάδων εύρωστων επιχειρήσεων και δημιούργησε αλυσιδωτά προβλήματα σε όσες λειτουργούν ακόμη. Περισσότεροι από 40.000 άνεργοι –κατά τις μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις– προστέθηκαν στις στρατιές των ανέργων, που προέρχονται μόνο από τον ιδιωτικό τομέα, γιατί το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να κατανοήσει ότι το μέγεθος του αντιπαραγωγικού Δημοσίου καταστρέφει την παραγωγική ιδιωτική οικονομία. Τουλάχιστον 300.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από δύο μήνες κατά μέσο όρο.
Αυτά και πολλά ακόμη ήταν τα "κατορθώματα" του Αλέξη Τσίπρα, για τα οποία ανερυθρίαστα ζητά την Κυριακή να τον ξαναψηφίσουν οι πολίτες. Για όσους καλόπιστους πολίτες το σκέφτονται ακόμη επισημαίνουμε ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και μετατροπή της σε ολοκληρωτικό κράτος τύπου Βενεζουέλας χωρίς πετρέλαιο είναι επικείμενος και καθόλου αμελητέος. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής θα είναι ο ασφαλέστερος δρόμος όχι μόνο για τη χρεοκοπία της χώρας αλλά και για την αλλαγή του κοινωνικού και οικονομικού της μοντέλου. Επτά μήνες Αριστερά στην εξουσία μόνο ελλείψεις σε θαλασσινό νερό δεν προκάλεσε! Ας μην την ξαναπατήσουμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Είναι δυνατόν να καλείς να ψηφήσουμε Τζήμερο ρε μαν; Ο άνθρωπος είναι παντελώς αμόρφωτος. Ο άνθρωπος που δεν πάτησε ούτε μια μέρα στη σχολή του κάνει κριτική για τους αιώνιους φοιτητές. Μεγαλύτερος αερολόγος από τον Τζήμερο δεν υπάρχει. Πετάει κάτι άκυρα νούμερα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και νομίζει ότι είναι εξυγιαντης του κράτους.

To ότι θεωρείς κάποιον αμόρφωτο επειδή δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου δείχνει το επίπεδου της δικής σου μόρφωσης και σκέψης, είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις διαβάσει ούτε καν το Das Kapital. Εξάλλου τι ήταν ο Τζήμερος απλά από τους πιο καλοπλυρωμένους διευθυντές διαφήμισης στην Ελλάδα και επιχειρηματίας. Σίγουρα όχι τόσο μορφωμένος και ικανός όπως ο Κουτσούμπας που ζει απ'το ΚΚΕ από τότε που τέλειωσε τη σχολή, απ'την Αλέκα 25 χρόνια βουλευτή και τον Αλέξη με την εργασιακή πορεία ενός αιώνα....
Τουλάχιστο η Δημιουργία Ξανά έχει νούμερα και προτείνει λύσεις, αντί να μιλάει για αερολογίες του τύπου "Ο λαός θα σπάσει τις αλυσίδες του" "Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δύναμη στο λαό" και άλλες τέτοιες μπούρδες από ένα κόμμα που σε όλη την μεταπολύτευση που ΝΑΙ λέει μονάχα όταν είναι να τσεπώσει την κομματική επιχορήγηση από το κράτος. Γιαυτό είστε 40 χρόνια στο 4% γιατί σας βολεύει, λέτε 5 μαλακίες κάνετε 5 πορείες οι βουλευτές σας τα τσεπώνουν και φτου κι απ'την αρχή. Σοβαρές προτάσεις 0 40 χρόνια τώρα.

Απλά αυτά δεν μπορείς να τα δεις γιατί τα παράσιτα που σου κάναν πλύση εγκεφάλου μόλις πάτησες το πόδι στη σχολή την κάνουν καλά τη δουλειά τους. Πλέον δεν ψηφίζεις ένα κόμμα για τις προτάσεις και τις θέσεις σου, ψηφίζεις φανατικά λόγο ιδεολογίας και αυτή είναι η κατάντια της δημοκρατίας μας.

Αντε πάλι με το επιχείρημα της ηλικίας και της επιχείρησης...

Αν ήταν, φιλε μου, τόσο εύκολο για οποιονδήποτε άνθρωπο να παρατήσει απλά τη δουλειά του και να ανοίξει μια επιχείρηση, θα το είχε κάνει. Φαντάζομαι, όμως, εκεί μαζί με τους Τζήμερους, δεν έχετε ακούσει για την κοινωνική ανισότητα, για τις τάξεις.

Χέσε μας με την καραμέλα της κοινωνικής ανισότητας. Όλη τη 10ετία του 90 και 2000 όλοι τρώγαν με χρυσά κουτάλια στην Ελλάδα. Απ'τη μία οι αργόσχολοι δημόσιοι υπάλληλοι με το ραχάτ της σιγουριάς του αιρ κοντισιον και της σύνταξης των 2500ερώ και απ'την άλλοι ο σάπιος ιδιωτικός τομέας όπου και ο ποιος άσχετος "επιχειρηματίας" έκλεινε με κέρδη 50000 το χρόνο (και δήλωνε 5). Εσύ μάλλον είσαι από άλλη Ελλάδα.

Μάλλον δε σας έχει πει ποτέ κανείς ότι ακόμη και αν ξεσκιστείς και καταφέρεις να μαζέψεις ένα αρχικό ποσό για να αποκτήσεις κάποιο κεφάλαιο και να το βάλεις σε λειτουργία για να παράξεις νέο, αυτό δε σου εγγυάται ότι θα πετύχει. Μάλιστα το αντίθετο: έχεις κάθε λόγο να πιστεύεις ότι η επιχείρησή σου θα αποτύχει ή θα είναι βραχύβια, γιατί θα σε κλείσουν οι μεγαλύτερες επιχερήσεις, τα μεγαλύτερα καταστήματα. Ξέρετε εσείς οι νεοφιλελέδες από αυτά. Ή εν πάση περιπτώσει θα ξέρατε αν ο αρχηγός σας είχε πάρει το πτυχίο του.

Α εσύ θες και εγγυήσεις ότι η επιχείρηση σου θα πετύχει :clapup: να προτείνουμε νέο νόμο να δίνει το κράτος αποζημιώσεις σε όσους επιχειρηματίες πέφτουν έξω:clapup: τι ακούμε ρε σήμερα και δε πέφτουμε στο Θερμαϊκό.... Οι επιχειρηματίες δεν έχουν πεθάνει στην Ελλάδα γιατί τους κλείσανε οι μεγάλοι, πέθαναν γιατί τους σκότωσε ο μεγάλος νταβατζής που λέγεται Ελληνικό δημόσιο που βάζει καθημερινά το χέρι στην τσέπη του κάθε επιχειρηματία και του παίρνει τα μισά και παραπάνω κέρδη για να πληρώνει το πελατειακό κράτος (5000 μισθούς και συντάξεις ΔΕΗ. ΟΤΕ, τελωνειακούς) και τις μίζες του κάθε κρατικοδίαιτου παράσιτου.


Παρεμπιπτόντως, τώρα είδα την ηλικία σου. 25; :P Έχεις ζήσει τη ζωή, ε; Τι να σου πω... Ο πατέρας μου στα 55-60 του έχει περισσότερη επιμονή, διάθεση και νεύρο να διεκδικήσει το μέλλον του...

Γάμησε τα τι ξέρω κι εγώ στα 25 με 7 χρόνια βαρύ και ανθυγιεινό ένσημο από τη ζωή, σίγουρα λιγότερα από κάποιον με 15 χρόνια φραπεδοένσυμο. Όσο για το πατέρα σου στα 55-60 που διεκδικεί για το μέλλον, θέλω να δω τι θα κάνει αν αποφασίσω να σταματήσω να του πληρώνω τη σύνταξή του, γιατί με το γαμάτο Αναδιανεμιτικό Συνταξιοδοτικό μας σύστημα που αποτελεί πρωτοποριακό σύστημα σε όλες τις χώρες του 19ου αιώνα, εγώ παίρνω 600 το μήνα και πληρώνω άλλα 450 για να παίρνει ο σημερινός 60αρης σύνταξη 2000 ευρώ το μήνα, ενώ εγώ στα 60 στην καλύτερη θα πάρω ένα σφιχτό αγγούρι.

Ο στρουνθοκαμηλισμός του Έλληνα καλά κρατεί. Άλλοι ονειρεύονται μεγάλες Ελλάδες και βυζαντινές αυτοκρατορίες, άλλοι να γαμήσουν τους Τούρκους, άλλοι εργατικούς αγώνες και επαναστάσεις, άλλοι απλά τον αυριανό φραπέ στην Αριστοτέλους και όλοι μαζί απλώνουν την ανοιχτή παλάμη στην Ευρώπη όταν ο ταχυδρόμος φέρει τους λογαριασμούς στην πόρτα.

Υ.Γ. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ γιατί κι εγώ ως γνήσιος μαλάκας Έλλην πίστεψα πως ο καθαρός Αλέξης θα μεταρρυθμίσει πλέον αυτό το κράτος μπουρδέλο, αλλά ήταν κι αυτός λίγος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

HonoreDeBalzac

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο HonoreDeBalzac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Βέλγιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 342 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
κι εγώ ως γνήσιος μαλάκας Έλλην
Τους είδες να τρώνε με χρυσά κουτάλια. Πότε στα δύο ή στα δέκα σου; Μπορεί η οικογένειά σου να έφαγε καλά, αλλά δεν ήταν έτσι όλοι, φιλαράκι. Ψάξε τις προτροπές του Σημίτη για σφύξιμο του ζωναριού και ψάξε και για τις μειώσεις μισθών, για τους σταθερούς μισθούς ή για τις αυξήσεις ψίχουλα που γίνονταν. Τότε, γύρω στο 2000, θυμάμαι, η γιαγιά μου έπαιρνε σύνταξη χηρείας γύρω στα 50.000-60.000δρχ. Αυτά ήταν τα χρυσά κουτάλια;

Λες για σύνταξη 2.500€. Ποιοι έπαιρναν τέτοια σύνταξη, αγόρι μου, γιατί εγώ ξέρω συγγενή μου που ήταν γενικός διευθυντής κατασκευαστικής, έπαιρνε 750.000δρχ μηιαίο μισθό... Τι στο διαολο δουλειά έκανε κάποιος και έπαιρνε 2.500 σύνταξη; Λες εμφανώς ψέμματα και αν όχι, μιλάμε για πολύ μικρό ποσοστό. Σε προκαλώ για στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ.

Προφανώς δεν ξέρεις τίποτα και άσε μου εμένα το στυλάκι ότι ξέρεις από δυσκολίες ζωής, επειδή δούλεψες μία επταετία σε βαρύ. Και άλλοι δουλέψαμε ταυτόχρονα με το πτυχίο οικοδομή και μόλις τελειώναμε από την οικοδομή κάναμε και ντελίβερι για να τα βγάλουμε πέρα και πήραμε και πτυχία στην ώρα μας. Και μέχρι σήμερα δουλεύουμε δυο δουλειές για να συντηρήσουμε εαυτούς και αδέρφια. Οπότε άντε χάσου, που θα μου πεις εμένα για φραπεδοένσημα...

Αλλά, προφανώς, όταν κάποιος είναι δουλικός, είτε 25 είναι, είτε 105, μικρή σημασία έχει. Σωστά; Να δώσουμε και κώλο, μην τυχόν και θίξουμε τα συμφέροντα των ξένων. Μην τυχόν και δε δανείσουν τις τράπεζες "μας". Να προτιμήσουμε το μικρότερο κακό που κάθε φορά αποδεικνύεται μεγαλύτερο.

Πάντως, αδερφέ, ψήφισε και ΧΑ, είσαι πολύ πιο κοντά από ό,τι ενδεχομένως νομίζεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
To ότι θεωρείς κάποιον αμόρφωτο επειδή δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου δείχνει το επίπεδου της δικής σου μόρφωσης και σκέψης, είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις διαβάσει ούτε καν το Das Kapital. Εξάλλου τι ήταν ο Τζήμερος απλά από τους πιο καλοπλυρωμένους διευθυντές διαφήμισης στην Ελλάδα και επιχειρηματίας. Σίγουρα όχι τόσο μορφωμένος και ικανός όπως ο Κουτσούμπας που ζει απ'το ΚΚΕ από τότε που τέλειωσε τη σχολή, απ'την Αλέκα 25 χρόνια βουλευτή και τον Αλέξη με την εργασιακή πορεία ενός αιώνα....
Τουλάχιστο η Δημιουργία Ξανά έχει νούμερα και προτείνει λύσεις, αντί να μιλάει για αερολογίες του τύπου "Ο λαός θα σπάσει τις αλυσίδες του" "Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δύναμη στο λαό" και άλλες τέτοιες μπούρδες από ένα κόμμα που σε όλη την μεταπολύτευση που ΝΑΙ λέει μονάχα όταν είναι να τσεπώσει την κομματική επιχορήγηση από το κράτος. Γιαυτό είστε 40 χρόνια στο 4% γιατί σας βολεύει, λέτε 5 μαλακίες κάνετε 5 πορείες οι βουλευτές σας τα τσεπώνουν και φτου κι απ'την αρχή. Σοβαρές προτάσεις 0 40 χρόνια τώρα.

Απλά αυτά δεν μπορείς να τα δεις γιατί τα παράσιτα που σου κάναν πλύση εγκεφάλου μόλις πάτησες το πόδι στη σχολή την κάνουν καλά τη δουλειά τους. Πλέον δεν ψηφίζεις ένα κόμμα για τις προτάσεις και τις θέσεις σου, ψηφίζεις φανατικά λόγο ιδεολογίας και αυτή είναι η κατάντια της δημοκρατίας μας.



Χέσε μας με την καραμέλα της κοινωνικής ανισότητας. Όλη τη 10ετία του 90 και 2000 όλοι τρώγαν με χρυσά κουτάλια στην Ελλάδα. Απ'τη μία οι αργόσχολοι δημόσιοι υπάλληλοι με το ραχάτ της σιγουριάς του αιρ κοντισιον και της σύνταξης των 2500ερώ και απ'την άλλοι ο σάπιος ιδιωτικός τομέας όπου και ο ποιος άσχετος "επιχειρηματίας" έκλεινε με κέρδη 50000 το χρόνο (και δήλωνε 5). Εσύ μάλλον είσαι από άλλη Ελλάδα.



Α εσύ θες και εγγυήσεις ότι η επιχείρηση σου θα πετύχει :clapup: να προτείνουμε νέο νόμο να δίνει το κράτος αποζημιώσεις σε όσους επιχειρηματίες πέφτουν έξω:clapup: τι ακούμε ρε σήμερα και δε πέφτουμε στο Θερμαϊκό.... Οι επιχειρηματίες δεν έχουν πεθάνει στην Ελλάδα γιατί τους κλείσανε οι μεγάλοι, πέθαναν γιατί τους σκότωσε ο μεγάλος νταβατζής που λέγεται Ελληνικό δημόσιο που βάζει καθημερινά το χέρι στην τσέπη του κάθε επιχειρηματία και του παίρνει τα μισά και παραπάνω κέρδη για να πληρώνει το πελατειακό κράτος (5000 μισθούς και συντάξεις ΔΕΗ. ΟΤΕ, τελωνειακούς) και τις μίζες του κάθε κρατικοδίαιτου παράσιτου.




Γάμησε τα τι ξέρω κι εγώ στα 25 με 7 χρόνια βαρύ και ανθυγιεινό ένσημο από τη ζωή, σίγουρα λιγότερα από κάποιον με 15 χρόνια φραπεδοένσυμο. Όσο για το πατέρα σου στα 55-60 που διεκδικεί για το μέλλον, θέλω να δω τι θα κάνει αν αποφασίσω να σταματήσω να του πληρώνω τη σύνταξή του, γιατί με το γαμάτο Αναδιανεμιτικό Συνταξιοδοτικό μας σύστημα που αποτελεί πρωτοποριακό σύστημα σε όλες τις χώρες του 19ου αιώνα, εγώ παίρνω 600 το μήνα και πληρώνω άλλα 450 για να παίρνει ο σημερινός 60αρης σύνταξη 2000 ευρώ το μήνα, ενώ εγώ στα 60 στην καλύτερη θα πάρω ένα σφιχτό αγγούρι.

Ο στρουνθοκαμηλισμός του Έλληνα καλά κρατεί. Άλλοι ονειρεύονται μεγάλες Ελλάδες και βυζαντινές αυτοκρατορίες, άλλοι να γαμήσουν τους Τούρκους, άλλοι εργατικούς αγώνες και επαναστάσεις, άλλοι απλά τον αυριανό φραπέ στην Αριστοτέλους και όλοι μαζί απλώνουν την ανοιχτή παλάμη στην Ευρώπη όταν ο ταχυδρόμος φέρει τους λογαριασμούς στην πόρτα.

Υ.Γ. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ γιατί κι εγώ ως γνήσιος μαλάκας Έλλην πίστεψα πως ο καθαρός Αλέξης θα μεταρρυθμίσει πλέον αυτό το κράτος μπουρδέλο, αλλά ήταν κι αυτός λίγος.

Το ότι είναι αμόρφωτος δεν το βασίζω στο ότι δεν πήρε πτυχίο αλλά στην ανικανότητα του στην βασικη αριθμητική και στην ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό. Αν θες να μάθεις το πρόγραμμα του ΚΚΕ για την επόμενη μέρα ψάξε και διάβασε το. Το ΚΚΕ εξελίσσει το πρόγραμμα του 100 χρόνια και έχει μία πανίσχυρη ιδεολογία και ιστορία από πίσω του. Αν κάποιος λέει αερολογίες είναι ο πολιτικάντης Τζήμερος, που εμφανίστηκε ξαφνικά ως ο μεγάλος σωτήρας που θα μας εξυγιάνει.

Επίσης το ΚΚΕ είναι το μόνο που μιλάει σταθερά για κατάργηση βουλευτικών αποζημιώσεων και οι αποζημιώσεις των βουλευτών του πάνε στο κομμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Λες για σύνταξη 2.500€. Ποιοι έπαιρναν τέτοια σύνταξη, αγόρι μου, γιατί εγώ ξέρω συγγενή μου που ήταν γενικός διευθυντής κατασκευαστικής, έπαιρνε 750.000δρχ μηιαίο μισθό... Τι στο διαολο δουλειά έκανε κάποιος και έπαιρνε 2.500 σύνταξη; Λες εμφανώς ψέμματα και αν όχι, μιλάμε για πολύ μικρό ποσοστό. Σε προκαλώ για στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ.

Ένας "παλιός" ασφαλισμένος π.χ. του πρώην ΤΕΒΕ με 40 χρόνια ένσημα αν βγει ΣΗΜΕΡΑ, μετά από 5 χρόνια μνημονίων, περικοπών κ.λπ. στη σύνταξη παίρνει για πλάκα 2 χιλιάρικα και με 35 χρόνια 1,2-1,3 χιλιάρικα (την ίδια στιγμή που οι "παλιοί" ασφαλισμένοι των ΤΑΕ και ΤΣΑ με ίδιες εισφορές και χρόνια παίρνουν σχεδόν τα μισά κι ας είναι στον "ΟΑΕΕ" και τα 3 ταμεία)...
Δεν το συζητάμε καν τι γίνεται σε περιπτώσεις 2, 3 ή και παραπάνω κύριων συντάξεων από άλλα ταμεία!:rolleyes:
Τα 2.500€ λοιπόν ΠΡΙΝ το 2008-2009 δεν είναι καθόλου "παράλογα"...

Χωνέψτε το, το συνταξιοδοτικό ΠΤΩΧΕΥΣΕ και πρέπει ΑΜΕΣΑ να μπει πλαφόν ανώτατης σύνταξης (π.χ. 1.000€) και να ληφθούν πλείστα μέτρα ακόμη (μεταξύ των οποίων και μείωση των εισφορών των εν ενεργεία ασφαλισμένων) για να μπορούν να λαμβάνουν συντάξεις και οι επόμενοι...
Προφανώς δεν ξέρεις τίποτα και άσε μου εμένα το στυλάκι ότι ξέρεις από δυσκολίες ζωής, επειδή δούλεψες μία επταετία σε βαρύ. Και άλλοι δουλέψαμε ταυτόχρονα με το πτυχίο οικοδομή και μόλις τελειώναμε από την οικοδομή κάναμε και ντελίβερι για να τα βγάλουμε πέρα και πήραμε και πτυχία στην ώρα μας. Και μέχρι σήμερα δουλεύουμε δυο δουλειές για να συντηρήσουμε εαυτούς και αδέρφια. Οπότε άντε χάσου, που θα μου πεις εμένα για φραπεδοένσημα...
Με 3,57 μηνύματα ανά ημέρα στο ischool.gr δε χρειάζεται καν να σε ρωτήσουμε ποια είναι η 2η δουλειά σου!:rolleyes:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

john_doe

Δραστήριο μέλος

Ο john_doe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 474 μηνύματα.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
το ρόλεξ πώς το πήρε ο άλλος;

Δε τα μαθες; 10 ευρώ έκανε τελικά δεν κράτησε για πολύ το παραμύθι.


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

john_doe

Δραστήριο μέλος

Ο john_doe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 474 μηνύματα.

lkjhgfdsa

Δραστήριο μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 736 μηνύματα.
Ένας "παλιός" ασφαλισμένος π.χ. του πρώην ΤΕΒΕ με 40 χρόνια ένσημα αν βγει ΣΗΜΕΡΑ, μετά από 5 χρόνια μνημονίων........
Αγόρι μου, άσε τις υποθέσεις και τράβα δες τα στατιστικά στοιχεία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Αγόρι μου, άσε τις υποθέσεις και τράβα δες τα στατιστικά στοιχεία.

Τα στατιστικά κορίτσι μου λένε 330.000+ τριπλές "κύριες" συντάξεις...
https://www.idika.gr/files/22η_εκθεση_ΗΛΙΟΣ_v2.pdf
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Τα στατιστικά κορίτσι μου λένε 330.000+ τριπλές "κύριες" συντάξεις...
https://www.idika.gr/files/22η_εκθεση_ΗΛΙΟΣ_v2.pdf

Μπήκες στον κόπο να το διαβάσεις όλο, καμάρι μου;

Σελίδα 13, πίνακας 12.
Ξεστραβωθείτε, πια!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Μπήκες στον κόπο να το διαβάσεις όλο, καμάρι μου;

Σελίδα 13, πίνακας 12.
Ξεστραβωθείτε, πια!

Ποιο απ' όλα λες, το "...επίσης, σημαντικό ποσοστό στις κύριες συντάξεις γήρατος (περίπου 31%) ξεπερνά τα 1.000€..." ή ότι η κατώτατη κύρια σύνταξη είναι 500€ άρα 500x3=1.500€ minimum για 330.000+ συνταξιούχους (...επισημαίνεται, ότι η εν λόγω ανάλυση αφορά συντάξεις και όχι εισόδημα συνταξιούχου, στο οποίο όπως αναφέρθηκε και στην πρώτη ενότητα αθροίζονται περισσότερες συντάξεις κατά κανόνα...);:rolleyes:

Σπουδάζετε και οικονομικά τρομάρα σας...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τους είδες να τρώνε με χρυσά κουτάλια. Πότε στα δύο ή στα δέκα σου; Μπορεί η οικογένειά σου να έφαγε καλά, αλλά δεν ήταν έτσι όλοι, φιλαράκι. Ψάξε τις προτροπές του Σημίτη για σφύξιμο του ζωναριού και ψάξε και για τις μειώσεις μισθών, για τους σταθερούς μισθούς ή για τις αυξήσεις ψίχουλα που γίνονταν. Τότε, γύρω στο 2000, θυμάμαι, η γιαγιά μου έπαιρνε σύνταξη χηρείας γύρω στα 50.000-60.000δρχ. Αυτά ήταν τα χρυσά κουτάλια;

Και επειδή η γιαγιά σου έπαιρνε 50.000 τι σημαίνει αυτό? Και η δικιά μου παίρνει αγροτική σύνταξη 360 ευρώ. Δεν ήταν οι συντάξεις των γιαγιάδων που βούλιαξαν το ασφαλιστικό, είναι κάτι συντάξεις τύπων που βγαίναν στα 45 με παχυλές συντάξεις (βλέπε στρατιωτικούς, μπάτσους, γεροντοκόρες, μητέρες ανήλικων στα 35) Οι οποίοι μάλιστα δούλευαν παράλληλα και μαύρα όσο ήταν συνταξιοδοτημένοι, δηλαδή και παίρναν απ'το κοινό ταμείο και παίρναν μια θέση εργασίας και δε πληρώνανε και ασφάλιστρα.
Τη δεκαετία του 90 ένας εργολάβος οικοδομών με 5 άτομα συνεργείο ας πούμε (μικροεπιχειρηματίας δηλαδή) έκλεινε άνετα με 50 χιλιάρικα εισόδημα το χρόνο και αυτό συνεχίστηκε μέχρι την κρίση της οικοδομής το 2007. Τη δεκαετία του 90 δούλευες
2 μεροκάματα ανειδίκευτος στα ροδάκινα και πλήρωνες το νοίκι του μήνα. Και όχι δεν έζησα τότε για να τους δω, μου τα λένε οι σημερινοί 45ριδες που ζήσανε τότε.

Λες για σύνταξη 2.500€. Ποιοι έπαιρναν τέτοια σύνταξη, αγόρι μου, γιατί εγώ ξέρω συγγενή μου που ήταν γενικός διευθυντής κατασκευαστικής, έπαιρνε 750.000δρχ μηιαίο μισθό... Τι στο διαολο δουλειά έκανε κάποιος και έπαιρνε 2.500 σύνταξη; Λες εμφανώς ψέμματα και αν όχι, μιλάμε για πολύ μικρό ποσοστό. Σε προκαλώ για στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ.

Στρατιωτικός, Αστυνομικός, ΔΕιτζής, ΟΤΕτζής, Τελωνειακός, Δημοσιογράφος, Δικηγόρος (επικουρικά ταμεία κτλ), Άτομα σε διοικητικές θέσεις του δημοσίου, κομματόσκυλα,συνδικαλιστές και ακόμη και απλοί δημόσιοι υπάλληλοι (οκ αυτοί δεν παίρναν 2.500 παίρναν 1.500).

Προφανώς δεν ξέρεις τίποτα και άσε μου εμένα το στυλάκι ότι ξέρεις από δυσκολίες ζωής, επειδή δούλεψες μία επταετία σε βαρύ. Και άλλοι δουλέψαμε ταυτόχρονα με το πτυχίο οικοδομή και μόλις τελειώναμε από την οικοδομή κάναμε και ντελίβερι για να τα βγάλουμε πέρα και πήραμε και πτυχία στην ώρα μας. Και μέχρι σήμερα δουλεύουμε δυο δουλειές για να συντηρήσουμε εαυτούς και αδέρφια. Οπότε άντε χάσου, που θα μου πεις εμένα για φραπεδοένσημα...

Οκ εσύ τη μέρα από τις 7 μέχρι τις 3 δούλευες οικοδομή, μετά από τις 5 μέχρι τις 1 ντελίβερι και ταυτόχρονα σπούδαζες κιόλας και πήρες και πτυχίο με 10 τον Ιούνη , εντάξει μπράβο αν τα έκανες όλα αυτά δεν έχω να πω κάτι. Τέλος πάντων δεν σε ξέρω ούτε με ξέρεις και δεν έχω σκοπό να συνεχίσω μια ανούσια προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ αγνώστων στο ίντερνετ για το ποιος ήταν περισσότερο Βασιλάκης Καΐλας στη ζωή του.

Αλλά, προφανώς, όταν κάποιος είναι δουλικός, είτε 25 είναι, είτε 105, μικρή σημασία έχει. Σωστά; Να δώσουμε και κώλο, μην τυχόν και θίξουμε τα συμφέροντα των ξένων. Μην τυχόν και δε δανείσουν τις τράπεζες "μας". Να προτιμήσουμε το μικρότερο κακό που κάθε φορά αποδεικνύεται μεγαλύτερο.

Κλασσικά η νηφαλιότητα ερμηνεύεται ως δουλικότητα και κωλοστήσιμο, ενώ ο τσαμπουκαλής και ο ψευτόμαγκας παίρνει τα εύσημα.
Το πρόβλημα της Ελλάδας αγαπητέ δεν είναι το υπέρογκο χρέος, ακόμη και να μας το διέγραφαν όλο σε 5 χρόνια θα ήμασταν πάλι φεσομένοι μέχρι το λαιμό. Το πρόβλημά μας είτε ότι ζούμε σε μια πάμπλουτη χώρα και έχουμε ένα κράτος που είναι σαθρό και διεφθαρμένο από την κορυφή μέχρι τα νύχια και κανείς δεν έχει τη βούληση να το αλλάξει. Η μισή και βάλε Ελλάδα εξαρτάτε άμεσα ή έμμεσα από το κράτος, ούτε παραγωγή έχουμε, ούτε οργάνωση ούτε τίποτα. Μόνο νταβατζιλίκια και γραφειοκρατία. Από τη διαπλοκή του δημοσίου τα έχει αρπάξει άμεσα ή έμμεσα η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού πληθυσμού άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο.

Και ούτε Γερμανογλύφτης είμαι, ούτε ξενόδουλος, αλλά γιατί έχεις την απαίτηση οι ξένοι να μη σκέφτονται τα συμφέροντά τους και να σκέφτονται τα δικά μας? Το 2010 εμείς πήγαμε στην Ευρώπη και ζητήσαμε δανεικά γιατί ήμασταν χρεοκοπημένοι, δε μας τα δώσανε με το ζόρι. (Και ναι το ξέρω πως το κάνανε για να σώσουν τις δικές τους τράπεζες που είχαν Ελληνικά ομόλογα, αλλά και πάλι μας δάνεισαν με επιτόκιο 1.5% ενώ οι ιδιωτικές αγορές μας δίνανε με 60% (που δε μας δίνανε δηλαδή, αλλά λέμε αν)). Απλά είναι ο στρουνθοκαμηλισμός που έλεγα πριν, όλοι έχουμε μάθει να στρέφουμε το δάχτυλο αλλού και αρνούμαστε να παραδεχτούμε ότι τη συντριπτική ευθύνη για την κατάντια μας την έχουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης και κατ'επέκταση ο λαός που τους ψήφιζε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Ξεβράκωμα των μνημονιακών. Μόνο το ΚΚΕ σας είπε την αλήθεια.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,108 μηνύματα.
Θα το παίξω Νικολακόπουλος πάλι, αφού έχουμε το ίδιο όνομα. 8)
(Τον σιχαίνομαι.)

ΣΥΡΙΖΑ 28.5 (± 2) (Γύρω στις 130 έδρες πρέπει να βγαίνουν περίπου)
ΝΔ 26 (± 2)
Χ.Α. 8 (± 1)
ΠΟΤΑΜΙ 6.5 (± 1)
ΚΚΕ 6 (± 0.5)
ΠΑ.ΣΟ.Κ. 4.5 (± 0.5)
ΛΑ.Ε. 4.5 (± 0.5)
Ε.Κ. 3.3 (± 0.5)
------------------------------------------
ΑΝ.ΕΛ. 2.7
Αποχή 38% περίπου.

Παραμένω στην αρχική μου εκτίμηση. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ποτάμι-ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Οι έδρες μάλλον στο τσακ δεν θα βγαίνουν μόνο με Ποτάμι. Αν βγαίνουν θα είναι κοντά στο 151.
Για να αποφευχθεί το τσίμα-τσίμα, θα πρέπει να γίνει κίνηση αλλού, που αφήνει ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ε.Κ. αν μπει.
Αν γίνει αυτό, εκλογές σε κάνα χρόνο πάλι.

Προσωπικά, θα εκπλαγώ αν
  • Πάμε σε επαναληπτικές
  • Χάσει η Χ.Α. την τρίτη θέση
  • Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι πάνω από 4%
  • Βγει πρώτη η ΝΔ
  • Μπουν οι ΑΝΕΛ στη βουλή
  • Είναι ο Λεβέντης μέρος της κυβερνήσης

Καλή ψήφο σε όποιον τη ρίξει! :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Ποιο απ' όλα λες, το "...επίσης, σημαντικό ποσοστό στις κύριες συντάξεις γήρατος (περίπου 31%) ξεπερνά τα 1.000€..." ή ότι η κατώτατη κύρια σύνταξη είναι 500€ άρα 500x3=1.500€ minimum για 330.000+ συνταξιούχους (...επισημαίνεται, ότι η εν λόγω ανάλυση αφορά συντάξεις και όχι εισόδημα συνταξιούχου, στο οποίο όπως αναφέρθηκε και στην πρώτη ενότητα αθροίζονται περισσότερες συντάξεις κατά κανόνα...);:rolleyes:

Σπουδάζετε και οικονομικά τρομάρα σας...

Πραγματικά, είναι λες και ΔΕΝ θέλεις να δεις.
Για κάνε λίγα μαθηματικά να δούμε πόσοι λαμβάνουν πάνω από 2000 ευρώ σύνταξη, για να μη λέμε και ό,τι θέλουμε...:whistle:

Τι συμβαίνει; Θυμώνεις γιατί οι παλαιότεροι παίρνουν συντάξεις; Φοβάσαι ότι εσύ δε θα παίρνεις τόσα και κλαίγεσαι από τώρα; Αυτό είναι το πρόβλημα; Είσαι 25 και σκέφτεσαι τη σύνταξή σου τόσο πολύ πια ώστε να κλαίγεσαι συνέχεια; Σε λυπάμαι...
Ούτε εγώ γουστάρω να φορτώνομαι χρέη που δεν είναι δικά μου και να δουλεύω όλη μου τη ζωή δίνοντας τα μισά στο κράτος, αλλά υπάρχουν αισθήματα που λέγονται ανθρωπιά και συμπόνια και τσίπα. Να πετάξουμε την τρίτη ηλικία σαν τα σκυλιά;
Ή να τους υποχρεώνουμε να γίνονται εφορευτική για να μην κουνηθεί ο akikos από τον καναπέ του επειδή ... πληρώνει εισφορές; :confused:

Σε τι κόσμο ζω ρε γαμώτο;

Άσε τις επεξεργασίες και τις σπόντες γιατί την τέχνη την κατέχουμε καλύτερα από εσάς... Και πριν προλάβεις να ψάξεις στο προφίλ μου για να δεις πότε έκανα εγγραφή ή πόσα μηνύματα ανά μέρα ποστάρω, διάβασε αυτό: Το να προσπαθείς απλά επειδή μία άποψη έρχεται από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο να την αντικρούσεις για να του την πεις, δεν σε κάνει γαμάτο, σε κάνει μπέμπη!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Δε καταλαβαίνω γιατί η ΧΑ δε βγαίνει εκτός νόμου να τελειώνουμε. Εκκρεμεί δίκη και παράλληλα διεκδικούν και ψήφους; Πλάτη σε σφήνες στυλ ΠΑΣΟΚ και ποτάμι βάζουν.

Θα το παίξω Νικολακόπουλος πάλι, αφού έχουμε το ίδιο όνομα. 8)
(Τον σιχαίνομαι.)

ΣΥΡΙΖΑ 28.5 (± 2) (Γύρω στις 130 έδρες πρέπει να βγαίνουν περίπου)
ΝΔ 26 (± 2)
Χ.Α. 8 (± 1)
ΠΟΤΑΜΙ 6.5 (± 1)
ΚΚΕ 6 (± 0.5)
ΠΑ.ΣΟ.Κ. 4.5 (± 0.5)
ΛΑ.Ε. 4.5 (± 0.5)
Ε.Κ. 3.3 (± 0.5)
------------------------------------------
ΑΝ.ΕΛ. 2.7
Αποχή 38% περίπου.

Παραμένω στην αρχική μου εκτίμηση. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ποτάμι-ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Οι έδρες μάλλον στο τσακ δεν θα βγαίνουν μόνο με Ποτάμι. Αν βγαίνουν θα είναι κοντά στο 151.
Για να αποφευχθεί το τσίμα-τσίμα, θα πρέπει να γίνει κίνηση αλλού, που αφήνει ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ε.Κ. αν μπει.
Αν γίνει αυτό, εκλογές σε κάνα χρόνο πάλι.

Προσωπικά, θα εκπλαγώ αν
  • Πάμε σε επαναληπτικές
  • Χάσει η Χ.Α. την τρίτη θέση
  • Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι πάνω από 4%
  • Βγει πρώτη η ΝΔ
  • Μπουν οι ΑΝΕΛ στη βουλή
  • Είναι ο Λεβέντης μέρος της κυβερνήσης

Καλή ψήφο σε όποιον τη ρίξει! :P

γιατί μετράς αποχή; αναγωγή στα έγκυρα κάνεις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Για κάνε λίγα μαθηματικά να δούμε πόσοι λαμβάνουν πάνω από 2000 ευρώ σύνταξη, για να μη λέμε και ό,τι θέλουμε...:whistle:

Αυτά τα 2.500€ και 2.000€ κ.λπ. εσείς τα γράψατε και τα θέσατε ως όριο, όχι εγώ...εγώ λέω ότι και τα 1.500€ και τα 1.300€ κ.λπ. είναι ΠΑΡΑ πολλά όταν από τη δική μας "σειρά" με διπλάσιες και τριπλάσιες εισφορές δε θα δουν ούτε το 1/5 των χρημάτων αυτών στα 70 τους!

1.500€ στη Γερμανία π.χ. παίρνουν λιγοστοί "προνομιούχοι" συνταξιούχοι (που φυσικά πλήρωσαν τις ανάλογες εισφορές) ενώ στην Ελλάδα τέτοια ποσά οι παλιοί ασφαλισμένοι τα έχουν για ψωμοτύρι!:rolleyes:
Σε ποια άλλη χώρα το έχεις δει αυτό;Σε ποιο κράτος του κόσμου παίρνει κανείς 3 και 4 συντάξεις;!

Το να έχετε μερικοί γονείς, παππούδες κ.λπ. με τέτοιες συντάξεις και να σας "τσούζει" το κατανοώ κι εγώ στη θέση σας το ίδιο θα έκανα...αλλά το να προσπαθείτε να μας βγάλετε τρελούς όταν μιλάμε για "πτωχευμένο ασφαλιστικό" κ.λπ. είναι απαράδεκτο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top