Φοιτητικές παρατάξεις

Go_for_it!

Δραστήριο μέλος

Ο Go_for_it! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 639 μηνύματα.
Αναρωτιέμαι πότε η ελευθερία αρχίζει να αγγίζει και να εισέρχεται στα όρια της κατάχρησης. Οι σύλλογοι που οργανώνονται στο πλαίσιο του συνδικαλισμού ας συγκαλούν δικιές τους συνελεύσεις. Είναι απαράδεκτο (με ό,τι προεκτάσεις μπορεί να έχει αυτό) οι συνελεύσεις να αφορούν αποκλειστικά τα κομματικά και τίποτα για τη σχολή. Αν επιθυμείτε συνέλευση παρατάξεων, είστε ελεύθεροι να τις πραγματοποιείτε. Αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να υποσκάπτετε τις φοιτητικές συνελεύσεις. Διότι, αν κάνετε το τελευταίο, αυτό φανερώνει πολλά. Δε ζητάω κάτι παράλογο, νομίζω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.
Σας έβαζαν και σας αν θέλατε να ψηφίσετε να πληρώσετε 0,50 ευρώ, ή μόνο το δικό μας τμήμα την είχε αυτήν την πρωτοτυπία?
Εγώ μια φορά να ψηφίσω δεν κατέβηκα. Γενικά σε αυτά τα 4 χρόνια δεν έχω ψηφίσει. Δεν θεωρώ ότι μέσα στην σχολή οι παρατάξεις κάνουν κάτι, για όποιο σοβαρό θέμα υπάρχει σε εμάς δεν ασχολείται καν η επιτροπή έτους, απλά μαζεύεται ένας ικανός αριθμός ατόμων και πηγαίνει να ζητήσει αυτό που θέλει από τον όποιο αρμόδιο (που είναι much better, γιατί η ισχύς εν τη ενώσει δεν λένε?). Όσο για τις συνελεύσεις έτους ή τμήματος, είναι μεγάλες αποτυχίες όταν συγκαλούνται από κάποια παράταξη (συνήθως αριστερή), αλλά καθόλου αποτυχίες όταν είναι ανεξάρτητη πρωτοβουλία κάποιων φοιτητών για θέματα που μας καίνε όλους ΩΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.
Σε όλο το προηγούμενο εξάμηνο κάθε εβδομάδα μία αριστερή παράταξη συγκαλούσε συνέλευση για να συζητήσουμε τι θα κάνουμε ΕΜΕΙΣ, για τις απλήρωτες εφημερίες ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ. Δεν είμαι αιθεροβάμων, θα κάνουμε κάποια στιγμή απλήρωτες εφημερίες και εμείς σίγουρα, αλλά σε εκείνη την περίπτωση δεν ξέρω πόσο θα μας βοηθήσει ένα κωλόχαρτο υπογεγραμμένο από 60 φοιτητές ή μια διήμερη κατάληψη ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ. Να την βράσω τέτοια συμπαράσταση.

Είναι δικαίωμά σας (μας) ο συνδικαλισμός, αλλά μην μας πρήζετε τα συκώτια 2 εβδομάδες πριν τις εκλογές και 11 μήνες μετά από αυτές, επειδή δεν καταφέρατε αυτό που θέλατε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

BLUE SEA

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Τέσα Ηλιού αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 1,898 μηνύματα.
Ο σκοπός της δουλειάς είναι ένας : να εργάζεσαι και να αμείβεσαι, τίποτα άλλο.
Δεν διαφωνώ. Εννοείται πως, όταν πληρώνεσαι, πρέπει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. Είναι θέμα εντιμότητας. Απλώς θα προσθέσω και κάτι άλλο στα όσα προανέφερες: να διεκδικείς. Το γεγονός, λ.χ., ότι η προϊσταμένη μου έχει μια διοικητική θέση δεν σημαίνει ότι μπορεί να μου μιλάει λες και είμαι πατσαβούρα και εννοείται πως, όταν αυθαιρετεί, με ωραίο τρόπο θα την βάλω στη θέση της.

Καμία θέση δεν έχουν και τα συνδικαλιστικά όργανα μέσα στους χώρους εργασίας..... Σε τι έχει βοηθήσει ο συνδικαλισμός; Όλα αυτά περί προστασίας δικαιωμάτων και διεκδίκησης των εργαζομένων είναι αρλούμπες για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους.
Αν δεν υπήρχε ο συνδικαλισμός πιθανότατα θα ήμασταν με μια σιδερένια μπάλα στο πόδι και θα σπάγαμε χαλίκια 18 ώρες την ημέρα!;) Σοκαριστικό, ε;:P Πραγαμτικότητα, όμως.:eek: 100 χρόνια πίσω θα ήμασταν χωρίς συνδικαλισμό.

Αντι να απαξιώνονται οι φοιτητικές παρατάξεις θα έπρεπε να λειτουργούν προς όφελος των φοιτητών/τριών. Το ίδιο κριβώς ισχύει και για τον συνδικαλισμό στον χώρο της εργασίας. Αν οι συνδικαλιστές/στριες δρουν προς όφελός τους και όχι προς όφελος ολόκληρου του κλάδου, αυτοαπαξιώνονται. Καταλήγω λοιπόν στο ότι η χρησιμότητα των φοιτητικών παρατάξεων και του συνδικαλισμού είναι μεγάλη, απλώς δεν βρίσκεται σε σωστές βάσεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Υπάρχουν άνθρωποι που πολιτικοποιούνται ενεργά, και άνθρωποι που δεν το κάνουν αυτό, τελεία. Κι αν κάποιος είναι πολιτικοποιημένος αυτό θα ισχύει για κάθε πτυχή της ζωής του. Στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά, ή όπου αλλού. Αυτό προκύπτει από την ανάγκη να πάρει κάποιος θέση σε ζητήματα που αφορούν το σύνολο. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι άνθρωποι τείνουν να ομαδοποιούνται βάση των αντιλήψεων που έχουν σε τέτοια θέματα και οι οποίες πολλές φορές έχουν κοινά σημεία λόγω κοινής ιδεολογίας. Αυτός είναι και ο λόγος που τα κόμματα είναι στενά συνδεδεμένα με τις φοιτητικές παρατάξεις. Είναι αρκετά λογικό, προφανώς και ένα πχ δεξιό κόμμα θα συνεργάζεται με μια αντίστοιχα δεξιά φοιτητική παράταξη από τη στιγμή που οι ιδέες τους είναι κατά κύριο λόγο ίδιες.

Προσωπικά δε με ενοχλεί αυτό, για τέτοιους λόγους θεωρώ αρκετά λογική την ύπαρξη των κομματικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια. Αυτό που με ενοχλεί όμως είναι περιπτώσεις στις οποίες έχουν εξουσία που δε θα πρεπε. Γιατί μια παράταξη να έχει άκρες πχ σε καθηγητές και να περνά όποιον θέλει. Επίσης γιατί να μπορεί ο καθένας να κολλά από 3 ντουζίνες αφίσες σε κάθε τοίχο και τζαμαρία χωρίς να του λέει κανείς τίποτα. Αυτά πρέπει να ελέγχονται, και αυτά είναι που δημιουργούν τις παθογένειες, τώρα το αν θα είναι οι παρατάξεις που θα κατεβάζουν τα πλαίσια στις ΓΣ αντί για μεμονωμένους φοιτητές λίγο με ενδιαφέρει, έτσι κι αλλιώς το άλλο δεν είναι καν ρεαλιστικό σενάριο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10,251 μηνύματα.
Ο συνδικαλισμός στην εργασία, που τόσο επικαλείστε μερικοί για να δικαιολογήσετε την ύπαρξη του συνδικαλισμού μέσω των παρατάξεων, έχει σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα ακριβώς επειδή είναι άμεσα συνδεδεμένος με τα πολιτικά κόμματα. Οι συνδικαλιστές εξυπηρετούν περισσότερο πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικά συμφέροντα, παρά τα τα συμφέροντα των εργαζομένων. Το πολιτικό κατεστημένο, εξάλλου, τους αμείβει αδρά για την προώθηση των κομματικών συμφερόντων τους. Άλλοι δουλεύουν και άλλοι πληρώνονται αδρά. Ωραία δουλειά το να είσαι συνδικαλιστής, αλλά δεν μπορεί να γίνει ο καθένας. Σίγουρα είναι όνειρο πολλών παραταξιακών. ;)

Αντίστοιχα και στον χώρο του πανεπιστημίου, ο συνδικαλισμός πάσχει για τον ίδιο λόγο: τα στελέχη των παρατάξεων εξυπηρετούν περισσότερο τα συμφέροντα του εκάστοτε κόμματος και όχι των φοιτητών. Όλα τα στελέχη των παρατάξεων θα σου πουν ότι δεν χρειάζεται να είσαι σε κόμμα για να είσαι στην παράταξή τους και ότι αυτοί νοιάζονται απλά για το καλό των φοιτητών. Όταν όμως τους ρωτήσεις εάν οι ίδιοι είναι σε κόμμα, θα σου πουν όλως τυχαίως ο καθένας αντίστοιχα ότι είναι στην ΟΝΝΕΔ(ΔΑΠ), στην ΚΝΕ(ΠΚΣ), στην νεολαία ΠΑΣΟΚ(ΠΑΣΠ), στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ(ΕΑΑΚ), στον ΣΥΡΙΖΑ(Αρεν) και στο κκε-μλ(Αγ. κινήσεις). Αναφέρομαι πάντα στα πρόσωπα που ασχολούνται ενεργά και όχι τα απλά μέλη που μπορεί να είναι ο,τιδήποτε. Πώς "βοηθούν" όμως όλοι αυτοί; Η μεν ΔΑΠ, σου υπόσχεται ότι θα σε βοηθήσει να κάνεις το πάσο και τη δήλωση μαθημάτων (λες και δεν μπορείς μόνος σου), σου δίνει πρόγραμμα και σημειώσεις (όχι καλές συνήθως :P) και παρουσιάζει τις διπλές εξεταστικές ως δικό της κατόρθωμα, ενώ πρόκειται για κάτι που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση! Τα προβλήματα τα "λύνουν" με προτάσεις στην γραμματεία, που θα μπορούσε να τις στείλει οποιαδήποτε ομάδα φοιτητών. Οι αριστερές παρατάξεις, από την άλλη, κάνουν κατάληψη στο όνομα του αγώνα (όταν πέσει γραμμή από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση), καταφέρνοντας μόνο να υποβαθμίσουν το ελληνικό πανεπιστήμιο. Σε αντίθεση με τη ΔΑΠ, αυτοί "λύνουν" τα προβλήματα της σχολής με πορείες, τις οποίες και εδώ θα μπορούσε να τις πραγματοποιήσει μια ομάδα φοιτητών (στις κομματικές πορείες που προετείνουν δεν αναφέρομαι καν). Σε ό,τι αφορά και τη δική μου σχολή συγκεκριμένα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρατάξεις ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ είχαν υποστηρίξει την κατάληψη που έκαναν κουκουλοφόροι εξωπανεπιστημιακοί για τον Σάββα Ξήρο και που προκλήθηκαν πολλές ζημιές, καθιστώντας φανερό ότι η ύπαρξή τους στη σχολή μόνο με τα συμφέροντα των φοιτητών δεν έχει σχέση. Και φυσικά όλες οι ανωτέρω παρατάξεις βοηθούν τους φοιτητές με το να τσακώνονται μεταξύ τους, να προσπαθούν να νοθεύσουν αποτελέσματα συνελεύσεων και ακόμα με το να φέρνουν στις συνελεύσεις άσχετους να ψηφίσουν το δικό τους κομματικό πλαίσιο...πάντα για το καλό των φοιτητών!

Αυτή είναι η συμβολή των παρατάξεων στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Ας είμαστε ειλικρινείς: όποιος θεωρεί ότι ο μέσος φοιτητής επωφελείται από τις παρατάξεις είναι είτε τυφλός είτε... "τυφλός". Ο συνδικαλισμός κάθε μορφής (στην εργασία, στη σχολή), όταν ελέγχεται από κόμματα δημιουργεί προβλήματα αντί να λύνει και ικανοποιεί προσωπικές και φιλοδοξίες και πολιτικές σκοπιμότητες. Οι φοιτητές θα μπορούσαν από μόνοι τους να προβούν σε κάποια διεκδίσηση, όταν αυτή είναι αναγκαία. Εάν χρειάζονται ένα κόμμα για να τους κινητοποιήσει, είναι δικό τους θέμα. Ο φοιτητικός σύλλογος πρέπει να λειτουργεί χωρίς κόμματα και με ευθύνη λειτουργίας του από τους φοιτητές. Και η λογική μου λέει πως όταν θα υπήρχε κάποιοι ουσιαστικό πρόβλημα, θα ενδιαφέρονταν και οι φοιτητές να συγκεντρωθούν και να το συζητήσουν από μόνοι τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ακάλυπτος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ακάλυπτος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 240 μηνύματα.
Και όλα αυτά συνηγορούν σ'αυτό που είπα πιο πάνω.
Οι παρατάξεις, τα συνδικαλιστικά όργανα, γενικά οι εκλογές και η συμμετοχή στα κοινά ήδη από το πανεπιστήμιο (στα σχολεία είναι αλλιώς) είναι απαραίτητα και ουσιώδη κεκτημένα.
Το πρόβλημα είναι η εφαρμογή τους, σε κάθε τομέα.
Το να βγαίνει ο άλλος όμως και να λέει ''Έξω οι παρατάξεις, τα πανεπιστήμια είναι μόνο για μόρφωση κλπ.'' είναι τόσο γελοίο όσο τα παρτάκια των παρατάξεων και η ένταξη των φοιτητών για την κοινωνικοποίησή τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

BLUE SEA

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Τέσα Ηλιού αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 1,898 μηνύματα.
Το να βγαίνει ο άλλος όμως και να λέει ''Έξω οι παρατάξεις, τα πανεπιστήμια είναι μόνο για μόρφωση κλπ.'' είναι τόσο γελοίο όσο τα παρτάκια των παρατάξεων και η ένταξη των φοιτητών για την κοινωνικοποίησή τους.

Έχεις δίκιο. Ο/η φοιτητής/τρια, όπως και ο/η εργαζόμενος/η πρέπει να είναι στρατευμένοι/ες πολιτικά και ιδεολογικά. Η πολιτική ή η ιδεολογική ουδετερότητα ισοδυναμούν με πνευματική νέκρωση του ατόμου, κάτι που πολύ θα ήθελε η αστική και καπιταλιστική νομενγκλατούρα των δεξιών κυβερνήσεων.;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10,251 μηνύματα.
Και όλα αυτά συνηγορούν σ'αυτό που είπα πιο πάνω.
Οι παρατάξεις, τα συνδικαλιστικά όργανα, γενικά οι εκλογές και η συμμετοχή στα κοινά ήδη από το πανεπιστήμιο (στα σχολεία είναι αλλιώς) είναι απαραίτητα και ουσιώδη κεκτημένα.
Το πρόβλημα είναι η εφαρμογή τους, σε κάθε τομέα.
Το να βγαίνει ο άλλος όμως και να λέει ''Έξω οι παρατάξεις, τα πανεπιστήμια είναι μόνο για μόρφωση κλπ.'' είναι τόσο γελοίο όσο τα παρτάκια των παρατάξεων και η ένταξη των φοιτητών για την κοινωνικοποίησή τους.
Γελοίο είναι να πιστεύεις ότι με την παρουσία των παρατάξεων θα αλλάξει κάτι πράκτικα. Εσύ τώρα κοίτα τις πανελλήνιές σου και όταν μπεις σε σχολή τα ξαναλέμε. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Οι εκλογές και κατ'επέκταση οι παρατάξεις, δεν είναι αρνητικό φαινόμενο μέσα στα ΑΕΙ/ΤΕΙ. Όσοι λένε το αντίθετο, είναι το λιγότερο απολίτικ και απλά απέχουν συνειδητά από κάθε πολιτική δράση.
Το πρόβλημα είναι η μέθοδος με την οποία δρουν, αντλούν ψηφοφόρους, κινητοποιούν. Γενικά ο τρόπος λειτουργίας τους και η ταμπέλες του. Αντί, να τους προβληματίζει το γεγονός πως εν έτει 2015 οι φοιτητές απέχουν όλο και περισσότερο από τις εκλογές, αντίθετα σφυρίζουν αδιάφορα.

Γενικολογεις απιστευτα. Και το 18 στην ηλικια σου παει να πει οτι εισαι πρωτοετης.

Μεχρι στιγμης ειχα δικαιωμα ψηφου σε 5 εκλογικες αναμετρησεις, Βουλευτικες του 12 (χ2), Ευρωεκλογες 14, Δημοτικες 14 και Βουλευτικες 15. Πηγα σε ολες να ψηφισω. Γιατι ηξερα οτι εστω και σε ενα μικρο ποσοστο η ψηφος μου μετραει. Ειτε για την περιοχη μου ειτε γενικοτερα για τη χωρα. Στις φοιτητικες εκλογες πιστευεις οτι η ψηφος σου θα μετρησει;

Οι φοιτητικες παραταξεις προκαλουν μονο προβληματα στα πανεπιστημια. Οποιος θελει να ασχοληθει με τα κοινα μπορει να το κανει απο μονος του χωρις να τον παρει απο το χερακι ο καθε ΔΑΠιτης, ΠΑΣΠιτης ή ΕΑΑΚιτης. Αλλωστε μιση ωρα κουβεντα με μελος παραταξης και θα καταλαβεις οτι οι περισσσοτεροι ειναι ασχετοι απο πολιτικη.

Το ολο συστημα με τις συνελευσεις, τις εκλογες κλπ εχει φτιαχτει απο τα κομματοσκυλα για τα κομματοσκυλα. Δεν χρειαζεται να χωριζομαστε στα παντα με κομματικα κριτηρια, στα πανεπιστημια εχει κομματικες παραταξεις, στους συλλογους εργαζομενων υπαρχουν κομματικες παραταξεις κ.ο.κ.

Εκτος αν νομιζετε οτι ιδρωνει το αυτι του εκαστοτε υπουργου αν το ΕΜΠ ή το ΕΚΠΑ κανει καταληψη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10,251 μηνύματα.
@BLUE SEA: χρειάζεσαι κόμμα να σε πιάσει από το χεράκι, για να ασχοληθείς με τον φοιτητικό σύλλογο της σχολής σου; ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ακάλυπτος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ακάλυπτος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 240 μηνύματα.
Κινέζικα μιλάω μάλλον.
Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό το φαινόμενο.
Το ότι υποστηρίζω πως πρέπει να υπάρχουν παρατάξεις και εκλογές και γενικά πολιτική συμμετοχή σε κάθε τομέα της ζωής του ατόμου, δεν σημαίνει ότι υποστηρίζει και την ύπαρξη κομμάτων μέσα στις σχολές. Δηλαδή δεν υποστηρίζω την σύνδεση τους με τα κόμματα, ούτε τις πρακτικές που εφαρμόζουν.
Καπίτο;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Anonyme

Δραστήριο μέλος

Η Anonyme αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 645 μηνύματα.
Ρε παιδιά ήθελα να 'ξερα πόσοι από εσάς που θεωρείτε άχρηστες τις παρατάξεις ξέρετε πως μέχρι το '11/'12 οι όποιοι εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων είχαν φυσική παρουσία και ψήφο στις ΓΣ των τμημάτων (Μαντέψτε και με ποιον νόμο καταργήθηκε. Αλλά τι ρωτάω, μόνο η κατάργηση των διπλών εξεταστικών σηκώνει φοιτητικές αντιδράσεις :loltooth:). Αυτό το θεωρείτε ασήμαντο/άσκοπο/περιττό; Δηλαδή το ότι σήμερα οι ΓΣ γίνονται κεκλεισμένων των θυρών (γιατί δεν επιτρέπουν όλοι ακροατές), ενώ το 100% των αποφάσεων που λαμβάνονται εκεί μέσα σας αφορούν, και δεν μαθαίνετε ποτέ τι ειπώθηκε δεν σας νοιάζει καθόλου; Θέλετε να μιλήσουμε και για τις Συγκλήτους μήπως; Για τα Συμβούλια Ιδρύματος; Για τις Κοσμητείες; Για τις Πρυτανικές εκλογές; Δεν είμαστε πρωτοετά όλοι εδώ μέσα, αλλά για να μην θυμάστε μάλλον δεν σας ενδιέφερε και τότε που ίσχυαν και τότε που καταργήθηκαν.

Δεν ξέρω προφανώς τι γίνεται στα άλλα τμήματα, αλλά όταν διαβάζω πως τα θέματα που τίθενται προς συζήτηση και ψήφιση είναι κομματικά πιστεύω ειλικρινά πως δεν έχετε πατήσει ποτέ το πόδι σας σε συνέλευση. Τα προβλήματα σε σίτιση/στέγαση είναι κομματικά; Το πρόγραμμα σπουδών; Οι γενικότερες παθογένειες που αντιμετωπίζει το κάθε τμήμα ξεχωριστά; Το ξέρετε πως επιτρέπεται να κατεβάσει πλαίσιο όποιος θέλει, κι ας είναι ολομόναχος και δεν ανήκει πουθενά, έτσι δεν είναι; Το ξέρετε πως υπάρχουν τμήματα που αναδεικνύουν στις εκλογές ανεξάρτητες παρατάξεις;

Το καταλαβαίνω πως είναι "in" να είσαι κατά των παρατάξεων, αλλά να σε νοιάζει μόνο η γνώση (sic) και να μην σε νοιάζουν όλα όσα γίνονται εις βάρος αυτής της πολυπόθητης γνώσης, είναι τουλάχιστον λυπηρό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10,251 μηνύματα.
Κινέζικα μιλάω μάλλον.
Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό το φαινόμενο.
Το ότι υποστηρίζω πως πρέπει να υπάρχουν παρατάξεις και εκλογές και γενικά πολιτική συμμετοχή σε κάθε τομέα της ζωής του ατόμου, δεν σημαίνει ότι υποστηρίζει και την ύπαρξη κομμάτων μέσα στις σχολές. Δηλαδή δεν υποστηρίζω την σύνδεση τους με τα κόμματα, ούτε τις πρακτικές που εφαρμόζουν.
Καπίτο;
Δηλαδή υποστηρίζεις να υπάρχουν συγκροτημένες παρατάξεις με πολιτική ιδεολογία, αλλά να μην έχουν κομματικούς φορείς. Αυτό είναι ουτοπικό που λες. Δεν γίνεται να έχεις μια ιδεολογία που προσιδιάζει σε αυτή ενός κόμματος και να μην θες να έχεις καμία ανάμειξη με το κόμμα ούτε να εφαρμόζεις πρακτικές της συγκεκριμένης ιδεολογίας. Άλλωστε, τα ίδια τα κόμματα θα έβρισκαν ευκαιρία να να έχουν υπό την επιρροή τους μια τέτοια παράταξη. Επίσης, οι παρατάξεις χρειάζονται από κάπου χρηματοδότηση. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ακάλυπτος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ακάλυπτος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 240 μηνύματα.
Μα το εξήγησα κιόλας αυτό. Ότι όντως δεν γίνεται οι παρατάξεις να μην έχουν σχέση με κομματικούς φορείς. Δεν γίνεται άλλωστε μια παράταξη να μην έχει και ιδεολογία και προσανατολισμό. Όταν όμως, βάζουν υπέρ πάντων τις κομματικές διακηρύξεις τους και αφήνουν στο περιθώριο τα συμφέροντα που διεκδικούν εντός του πανεπιστημίου, τότε ναι υπάρχει πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι οι πρακτικές που εφαρμόζουν. Αυτό είναι όλο, για μένα. Είτε πρόκειται για την ΔΑΠ είτε για τα ΕΑΑΚ, ο προσηλυτισμός τους, οι δράσεις τους και η απόλυτη προσκόλληση τους στα κόμματα είναι απαράδεκτη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

BLUE SEA

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Τέσα Ηλιού αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 1,898 μηνύματα.
@BLUE SEA: χρειάζεσαι κόμμα να σε πιάσει από το χεράκι, για να ασχοληθείς με τον φοιτητικό σύλλογο της σχολής σου; ;)

Αν περίμενα από τη σχολή μου, σώθηκα.:eek:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alan

Δραστήριο μέλος

Ο Alan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 696 μηνύματα.
Μόνο ΣΝΑΠ ρε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

challenger

Επιφανές μέλος

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 11,414 μηνύματα.
Μόνο ΣΝΑΠ ρε.

Αν είναι τρολλιά ΟΚ, αν τα πιστεύουν αυτά που λένε παίζει να είναι πιο επικίνδυνοι και από τους ναζί ως ιδεολογία...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,790 μηνύματα.
λοιπόν, μια ερώτηση προς τους παλιότερους. πάνω σε μία συζήτηση με συμφοιτήτριές μου χθες, ειπώθηκε το εξής. πως όσοι είναι σε ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παίρνουν πτυχίο με 9,5-10 ΣΤΑΝΤΑΡ. τι παίζει ακριβώς? το έχετε ξανακούσει? (απ' ό,τι μου είπαν, άκουσαν μια καθηγήτρια να το λέει) μου ακούγεται παράλογο πάντως.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σπυρακος (^^)

Περιβόητο μέλος

Ο Σπυρακος (^^) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 5,414 μηνύματα.
λοιπόν, μια ερώτηση προς τους παλιότερους. πάνω σε μία συζήτηση με συμφοιτήτριές μου χθες, ειπώθηκε το εξής. πως όσοι είναι σε ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παίρνουν πτυχίο με 9,5-10 ΣΤΑΝΤΑΡ. τι παίζει ακριβώς? το έχετε ξανακούσει? (απ' ό,τι μου είπαν, άκουσαν μια καθηγήτρια να το λέει) μου ακούγεται παράλογο πάντως.

Καλα χαλαρωστε οχι κι ετσι..Αμα ισχυε θα βγαινε η πλειοψηφια με 9,5-10:clapup::clapup: Άλλο ορισμένες σημειώσεις..άλλο να γράφεις βαθμάρες σε όλα τα μαθήματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

detromo

Νεοφερμένος

Ο detromo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 13 μηνύματα.
ξυλο και Κουνγκ Φου σε δαπ-νδφκ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top