[Πανελλήνιες 2015] Θερινή Προετοιμασία

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Εγώ τις τελευταίες ημέρες διαβάζω ΑΟΔΕ.
Πραγματικά εύκολο το κεφάλαιο για τις επιχειρήσεις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

thanoukos

Νεοφερμένος

Ο thanoukos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 115 μηνύματα.
Εγώ τις τελευταίες ημέρες διαβάζω ΑΟΔΕ.
Πραγματικά εύκολο το κεφάλαιο για τις επιχειρήσεις

Πολύ καλά κάνεις!Γενικά,τα μαθήματα που έχουν θεωρητικό περιεχόμενο και αντικείμενο εξέτασης,όπως η βιολογία,που κατ' εμέ πρόκειται για ένα από τα πιο καλογραμμένα βιβλία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με απλή γλώσσα και όμορφα δομημένο(άντε να εξαιρέσουμε το πολύ την υποενότητα «Ποικιλότητα») ή οι Αρχές Οργάνωσης,πρέπει να τα «σκοτώνουμε» πηγαίνοντας για εικοσάρι.Ίσως να γελάσετε,αλλά θεωρώ πολύ ευκολότερο να γράψεις καθαρό 20 στη Διοίκηση,σε αντίθεση με τη Βιολογία,που ναι μεν θα προσεγγίσεις το 20(19.8,19.6...),ωστόσο όλο και κάποιο μικρό λαθάκι θα έχεις.

Για τη Βιολογία,δε θα έχετε θέμα.Απλά τα λέει,τα καταλαβαίνετε με την πρώτη,τα μαθαίνετε,τα γράφετε.

Τώρα,για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων σωστά κάνεις που την ξεκίνησες από τώρα,γιατί κάποια παιδιά,όπως και εγώ,τη χάνουμε την μπάλα κάπου το Νοέμβριο ή το Φεβρουάριο και το παραμελούμε κάπως.Πρότασή μου,επειδή θα έχεις την ευχέρεια χρόνου αφού το ξεκινάς από τώρα,είναι η βιωματική μελέτη.

Τι εννοώ:Αναφέρεται το βιβλίο στην Κοινωνική ευθύνη της επιχείρησης τονίζοντας ότι μία ευθύνη της είναι η συνεισφορά της στην προστασία του περιβάλλοντος.Αποψή μου,για να το παπαγαλίσεις καλύτερα στο τέλος και να πετύχεις τον στόχο σου,είναι να ερμηνεύσεις ο ίδιος πώς μπορεί μια επιχείρηση να συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος.Για παράδειγμα,μπορεί να παράγει προϊόντα από ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες,τη στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας σε "πράσινες" μορφές ενέργειας(π.χ. αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας με σκοπό τον περιορισμό των εκπεμπόμενων ρύπων,τη χρήση φίλτρων στις καμινάδες,την αποφυγή απόρριψης ρύπων στα υδάτινα οικοσυστήματα,κάλυψη της απαιτούμενης ενέργειας για τη λειτουργία της παραγωγικής μονάδας από την ίδια με την κατασκευή πάρκου φωτοβολταϊκών κτλ.).

Άλλη μέθοδος είναι η εξής:Στο τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στην ταυτότητα-συμπεριφορά του ηγέτη προς την ομάδα(σελ.126-127:αυταρχική,δημοκρατική,εξουσιοδοτική).Μπορείς να ταυτίσεις την αυταρχική συμπεριφορά με τον καθηγητή στο σχολείο σου,που ήταν πάντα μέσα στα μούτρα,έμπαινε και σας έλεγε "Βγάλτε μια κόλλα χαρτί"ή "Καλημέρα!Παπαδόπουλος στον πίνακα να λύσουμε την άσκηση 3",δεν έριχνε ούτε ένα γέλιο όλη τη χρονιά και σας ξετίναζε στους ελέγχους τριμήνου.Μπορείς να συνδέσεις τη δημοκρατική συμπεριφορά με τον καθηγητή σου στο φροντιστήριο που σε εμπιστεύεται,σου λέει "Πότε σε βολεύει να γράψουμε ένα επαναληπτικό διαγώνισμα;" και σε ρωτάει να του πεις αν έχεις καταλάβει την παράδοση ή θέλεις να σου την εξηγήσει με άλλο τρόπο,ώστε να σου γίνει κατανοητή.Τέλος,ως έναν ηγέτη με εξουσιοδοτική συμπεριφορά προς την ομάδα,μπορείς να σκεφτείς τον Καταρινό ιδιοκτήτη της Paris Saint-Germain,Tamim bin Hamad Al-Thani,ο οποίος τσοντάρει χρήματα μονάχα,έχοντας διορίσει ακόμη και πρόεδρο(τον Nasser Al-Khelaifi), δεν παρεμβαίνει καθόλου στη καθημερινή λειτουργία του συλλόγου όπως και στη διαμόρφωση των στόχων και των στρατηγικών(κατάκτηση πρωταθλήματος,ανάπτυξη ακαδημιών,επιτυχημένη πορεία στην Ευρώπη),που καθορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο που έχει διορίσει ο ίδιος και γενικά ο ρόλος του είναι εξαιρετικά περιορισμένος.
Πιστεύω,ότι ολόκληρη η ύλη του βιβλίου είναι συνδεδεμένη με παραδείγματα από τον επιχειρησιακό και κοινωνικό χώρο,όπως το παραπάνω ή ένα άλλο που μου ήρθε στο μυαλό,"Οι μέθοδοι και τεχνικές παρακίνησης" των εργαζομένων για υψηλότερη απόδοση έργου(σελ.133)που όποτε το διάβαζα,μου ερχόταν στο μυαλό η καπνοβιομηχανία του Καρέλια.Απαραίτητη προϋπόθεση να σε βοηθήσει ο εκπαιδευτικός σου στο σχολείο.Αυτές οι δύο μέθοδοι,μαζί με τη δημιουργία ακρωνύμιων,π.χ. για την ιστορική συμβολή του Henri Fayol στην εξέλιξη του επιστημονικού management(ΤΕΧΑΛ από το TEFAL και ΣΠΟΔΑΣΕ από το ΣΠΟΥΔΑΣΕ...όταν φτάσεις εκεί θα καταλάβεις τι εννοώ) και ένα οργανωμένο πρόγραμμα σου εξασφαλίζουν το 20άρι.

Την αλήθεια ωστόσο πρέπει να τη πω,για να είμαι δίκαιος απέναντι σου και σε όσους μας διαβάζουν.Αν πιστεύω ότι έκανα ένα λάθος στις επιλογές μου σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις,αυτό ήταν που δε διάλεξα να παρακολουθήσω τον κύκλο I της τεχνολογικής.Αν και έγραψα εξαιρετικά στην Ανάπτυξη Εφαρμογών και στη Διοίκηση(19.5 και 20 αντίστοιχα) τα μαθήματα αυτά συνειδητοποίησα ότι μου έφαγαν εξαιρετικά μεγάλο χρόνο από τα υπόλοιπα μαθήματα,αν τα συγκρίνουμε με την Ηλεκτρολογία(δεν χρειάζεται φροντιστήρια,αν έχεις normal καθηγητή στο σχολείο Χριστούγεννα την έβγαλες την ύλη) και τη Χημεία-Βιοχημεία,που αν και τους "χτύπησαν" στη δυσκολία φέτος και πάλι ήταν μικρό το κακό για έναν διαβασμένο μαθητή.Το κυριότερο δεν αναλώνεσαι με τις ώρες στο διάβασμα της ΑΟΔΕ(ιδιαίτερα το Πάσχα που ο χρόνος είναι υπερπολύτιμος)ή στην ανασφάλεια της ΑΕΠΠ,που οι άνθρωποι τι να 'πω...δε μπορούν να βγάλουν τέσσερα θέματα κάθε χρόνο...πάντοτε κάπου έχουν χωμένη τουλάχιστον μια ασάφεια ή μια μ@λ... που τους ξέφυγε πληρώνοντας ίσως εσύ τη νύφη).Προλαβαίνεις φυσικά να αλλάξεις την απόφασή σου,αλλά θα είναι αρκετά δύσκολο,γιατί μπορεί στην περιοχή σου να μην υπάρχει σχολείο που να υποστηρίζει αυτή την κατεύθυνση,να δεχτείς πιέσεις από φροντιστές κτλ.(όλους τους λόγους και τοποθετήσεις γι' αυτό το θέμα μπορείς να πληροφορηθείς μελετώντας τις απόψεις μελών,όπως του Dias σε σχετικά topics).Απλά,εύχομαι να μη χτυπάτε το κεφάλι σας,όπως εγώ που δεν ακολούθησα αυτή την κατεύθυνση.Γι' αυτό,ΠΑΡΤΕ ΧΗΜΕΙΑ-ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ,ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ!!.Τελευταία χρονιά που υπάρχει το "νόμιμο"(δεν εξαπατάτε κανέναν φτιάχνωντας σκονάκια ή κάνοντας αντιγραφή στην εξέταση)παραθυράκι που θα σας διευκολύνει τη ζωή.Εκμεταλλευτείτε το!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Metal Hammer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Metal Hammer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 138 μηνύματα.
Ρε παιδιά διαβάζω πλέον περίπου 6-6,5 ώρες τη μέρα και πάλι αισθάνομαι πως δεν έχω κάνει όσες ασκήσεις ήθελα.Όλο λέω θα κάνω έξτρα ασκήσεις Μαθηματικά και Φυσική και δεν προλαβαίνω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

georgia_g

Νεοφερμένος

Η georgia_g αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Μην ανγχωνεσαι τοσο πολυ απο τωρα....αν διαβαζεις τωρα τοσες ωρες αργοτερα τι θα κανεις?ηρεμα παρτο και ολα θα βγουν...μην ξεχνας οτι πρεπει να κρατησεις δυναμεις και για το τελος...καλο κουραγιο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ίρις Κατσίρη

Νεοφερμένος

Η Ίρις Κατσίρη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Γεια σας και απο εμένα παιδιά! Είμαι καινούργια στο site μολις άνοιξα λογαριασμό και θα ηθελα να πω και εγω την αποψη μου πανω στα θερινα μαθηματα ειδικοτερα στη Θεωρητικη κατευθυνση στην οποία είμαι. Κατι που ισχύει για όλες τις κατευθύνσεις νομίζω είναι ότι τα θερινά όντως είναι η βάση της γ και σε βοηθάνε πάρα πολύ! Και οι καθηγητές μας στο φροντιστήριο αυτο μας λένε: να μην υποτιμούμε τα θερινά! Το ξέρω αυτο απο τα λατινικά που τα πιο σος αν θελετε μαθηματα ειναι τα πρωτα που τακανεις στα θερινά και η γραματική. Μέχρι τώρα έχουμε κάνει τα 4 πρώτα κείμενα τις απόλυτες αφαιρετικές και υποτακτικη πφ και εφ και στα δυο τελευταια για το καλοκαιρι θα τελειωσουμε και την προστακτική! Και όλα αυτά τα κάναμε πολύ χαλαρά οχι μες στην κουραση και το αγχος να βγαλουμε την ύλη! Απο το Σεπτεμβρη ειναι αλλη ιστορια....

Εγώ γενικά δεν έχω αγχωθεί τοσο πολυ για τις πανελλήνιες στόχος μου είναι να γράψω καλά ιστορία βιολογία λογοτεχνία και λατινικα και μετρια αρχαια και εκθεση! Στα αρχαια εχω προβλημα στο αγνωστο, γνωστο τα καταφερνω, επειδη εχω πολλα κενά τα οποία θα προσπαθησω να τα καλύψω τον Αυγουστο ειδικά συντακτικο και γραμματική! Αν γραψω τουλαχιστον πανω απο 12 αρχαια θα ειμαι πολυ ευχαριστημένη! Έκθεση πάλι καλή είμαι στα μόνα που θέλω δουλειά όμως είναι περίληψη και να βελτιώσω το "επαναστατικό ύφος" στις εκθέσεις μου. Ναι όντως αυτο είναι ένα πρόβλημα!

Στα αλλα τα μαθηματα γενικα είμαι οκ γτ το εχω το μπλα μπλα και το να μαθαίνω απέξω πράγματα. Πάλι καλά!

Απλά θέλω τη συμβουλή σας για τα αρχαία! Απο που να ξεκινησω την ΤΕΡΑΣΤΙΑ επανάληψη μου; Δεν με νοιάζει να διαβάζω και 10 ωρες την ημέρα απλά θέλω να το κάνω σωστά και να καλύψω τα κενά που δημιουργήθηκαν μεταξύ α-β λυκείου ανεξήγητα ενω ήμουν αστερι στα αρχαια! Πραγματικά δεν ξέρω τι έγινε! Ααα και επισης επειδη είδα κάποιους που σκέφτονται να παρουν ιστορια για επιλογη πραγματικά μην το κάνετε αυτο στον εαυτο σας! Είναι πολυ κακογραμενο βιβλίο και εξάλλου πόσες ιστορίες θα έχετε ποια; Και γπ και κατευθυνσης; Παρτε κατι αλλο για να ανοίξετε και τα άλλα πεδία ποτέ δεν ξέρετε... :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,793 μηνύματα.
Ούτε γω, το auto correct ξερει μονο τι έγραψε :xtipao:
Λεω πως διαβάζατε εσεις περισυ λογοτεχνία και ποσο γράψατε (λογοτεχνία )?? (Αν θες λες το τελευταίο :P)

Εγω διαβαζα τελεια το μεταιχμιο, σε σημειο παπαγαλιας ενω ΔΕΝ επρεπε. Ωστοσο τα πηγαινα καλα στην ταξη με πολλα 18-19 ενω στις πανελληνιες μου ηρθε το αναπαντεχο και εγραψα 15.4 :(

Γεια σας και απο εμένα παιδιά! Είμαι καινούργια στο site μολις άνοιξα λογαριασμό και θα ηθελα να πω και εγω την αποψη μου πανω στα θερινα μαθηματα ειδικοτερα στη Θεωρητικη κατευθυνση στην οποία είμαι. Κατι που ισχύει για όλες τις κατευθύνσεις νομίζω είναι ότι τα θερινά όντως είναι η βάση της γ και σε βοηθάνε πάρα πολύ! Και οι καθηγητές μας στο φροντιστήριο αυτο μας λένε: να μην υποτιμούμε τα θερινά! Το ξέρω αυτο απο τα λατινικά που τα πιο σος αν θελετε μαθηματα ειναι τα πρωτα που τακανεις στα θερινά και η γραματική. Μέχρι τώρα έχουμε κάνει τα 4 πρώτα κείμενα τις απόλυτες αφαιρετικές και υποτακτικη πφ και εφ και στα δυο τελευταια για το καλοκαιρι θα τελειωσουμε και την προστακτική! Και όλα αυτά τα κάναμε πολύ χαλαρά οχι μες στην κουραση και το αγχος να βγαλουμε την ύλη! Απο το Σεπτεμβρη ειναι αλλη ιστορια....

Εγώ γενικά δεν έχω αγχωθεί τοσο πολυ για τις πανελλήνιες στόχος μου είναι να γράψω καλά ιστορία βιολογία λογοτεχνία και λατινικα και μετρια αρχαια και εκθεση! Στα αρχαια εχω προβλημα στο αγνωστο, γνωστο τα καταφερνω, επειδη εχω πολλα κενά τα οποία θα προσπαθησω να τα καλύψω τον Αυγουστο ειδικά συντακτικο και γραμματική! Αν γραψω τουλαχιστον πανω απο 12 αρχαια θα ειμαι πολυ ευχαριστημένη! Έκθεση πάλι καλή είμαι στα μόνα που θέλω δουλειά όμως είναι περίληψη και να βελτιώσω το "επαναστατικό ύφος" στις εκθέσεις μου. Ναι όντως αυτο είναι ένα πρόβλημα!

Στα αλλα τα μαθηματα γενικα είμαι οκ γτ το εχω το μπλα μπλα και το να μαθαίνω απέξω πράγματα. Πάλι καλά!

Απλά θέλω τη συμβουλή σας για τα αρχαία! Απο που να ξεκινησω την ΤΕΡΑΣΤΙΑ επανάληψη μου; Δεν με νοιάζει να διαβάζω και 10 ωρες την ημέρα απλά θέλω να το κάνω σωστά και να καλύψω τα κενά που δημιουργήθηκαν μεταξύ α-β λυκείου ανεξήγητα ενω ήμουν αστερι στα αρχαια! Πραγματικά δεν ξέρω τι έγινε! Ααα και επισης επειδη είδα κάποιους που σκέφτονται να παρουν ιστορια για επιλογη πραγματικά μην το κάνετε αυτο στον εαυτο σας! Είναι πολυ κακογραμενο βιβλίο και εξάλλου πόσες ιστορίες θα έχετε ποια; Και γπ και κατευθυνσης; Παρτε κατι αλλο για να ανοίξετε και τα άλλα πεδία ποτέ δεν ξέρετε... :D

Ισως να παπαγαλιζες γραμματικη και συντακτικο κατι που δεν ευνοει την κατανοηση τους. Ξεκινα να διαβαζεις ξανα γραμ.-συντ. σωστα ομως. Παρε ενα τετραδιο και κλινε πολλες φορες ουσιαστικα-ρηματα, ο,τι σε δυσκολευει. Με εναν κοκκινο στυλο σημειωνε τα λαθη σου και ξανακλινε αυτο που δεν εγραψες σωστα ωστε να σου μεινει (απο τα λαθη μαθαινουμε :P ). Οσον αφορα το γνωστο, διαβαζε το καλα, αποστηθισε την εισαγωγη και τα σχολια του βιβλιου και τελειοποιησε τις μεταφρασεις!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alireza

Τιμώμενο Μέλος

Η Alireza αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,174 μηνύματα.
Γεια σας και απο εμένα παιδιά! Είμαι καινούργια στο site μολις άνοιξα λογαριασμό και θα ηθελα να πω και εγω την αποψη μου πανω στα θερινα μαθηματα ειδικοτερα στη Θεωρητικη κατευθυνση στην οποία είμαι. Κατι που ισχύει για όλες τις κατευθύνσεις νομίζω είναι ότι τα θερινά όντως είναι η βάση της γ και σε βοηθάνε πάρα πολύ! Και οι καθηγητές μας στο φροντιστήριο αυτο μας λένε: να μην υποτιμούμε τα θερινά! Το ξέρω αυτο απο τα λατινικά που τα πιο σος αν θελετε μαθηματα ειναι τα πρωτα που τακανεις στα θερινά και η γραματική. Μέχρι τώρα έχουμε κάνει τα 4 πρώτα κείμενα τις απόλυτες αφαιρετικές και υποτακτικη πφ και εφ και στα δυο τελευταια για το καλοκαιρι θα τελειωσουμε και την προστακτική! Και όλα αυτά τα κάναμε πολύ χαλαρά οχι μες στην κουραση και το αγχος να βγαλουμε την ύλη! Απο το Σεπτεμβρη ειναι αλλη ιστορια....

Εγώ γενικά δεν έχω αγχωθεί τοσο πολυ για τις πανελλήνιες στόχος μου είναι να γράψω καλά ιστορία βιολογία λογοτεχνία και λατινικα και μετρια αρχαια και εκθεση! Στα αρχαια εχω προβλημα στο αγνωστο, γνωστο τα καταφερνω, επειδη εχω πολλα κενά τα οποία θα προσπαθησω να τα καλύψω τον Αυγουστο ειδικά συντακτικο και γραμματική! Αν γραψω τουλαχιστον πανω απο 12 αρχαια θα ειμαι πολυ ευχαριστημένη! Έκθεση πάλι καλή είμαι στα μόνα που θέλω δουλειά όμως είναι περίληψη και να βελτιώσω το "επαναστατικό ύφος" στις εκθέσεις μου. Ναι όντως αυτο είναι ένα πρόβλημα!

Στα αλλα τα μαθηματα γενικα είμαι οκ γτ το εχω το μπλα μπλα και το να μαθαίνω απέξω πράγματα. Πάλι καλά!

Απλά θέλω τη συμβουλή σας για τα αρχαία! Απο που να ξεκινησω την ΤΕΡΑΣΤΙΑ επανάληψη μου; Δεν με νοιάζει να διαβάζω και 10 ωρες την ημέρα απλά θέλω να το κάνω σωστά και να καλύψω τα κενά που δημιουργήθηκαν μεταξύ α-β λυκείου ανεξήγητα ενω ήμουν αστερι στα αρχαια! Πραγματικά δεν ξέρω τι έγινε! Ααα και επισης επειδη είδα κάποιους που σκέφτονται να παρουν ιστορια για επιλογη πραγματικά μην το κάνετε αυτο στον εαυτο σας! Είναι πολυ κακογραμενο βιβλίο και εξάλλου πόσες ιστορίες θα έχετε ποια; Και γπ και κατευθυνσης; Παρτε κατι αλλο για να ανοίξετε και τα άλλα πεδία ποτέ δεν ξέρετε... :D

Καταρχάς να σου πω για τα θερινά ότι είναι ένας μικρός μύθος. Δε σημαίνει ότι όποιος δεν αρχίσει το καλοκαίρι μαθήματα είναι ξεγραμμένος άσχετα ότι ναι έχει πάρει μια γεύση από το τι θα ακολουθήσει. Εμείς π.χ. κάναμε πολύ χαλαρά μάθημα δηλ μια ενότητα γνωστού σε δυο ώρες (!) πράγμα που δεν ήταν καθόλου παραγωγικό και γινόταν προφανώς για να δικαιολογήσουμε τα λεφτά που δίνουμε. Ότι βοηθάνε βοηθάνε αλλά και από Σεπτέμβρη να αρχίσεις μια χαρά θα είσαι.

Όσο για τα αρχαία: Γνωστό πιστεύω ξέρεις πως και τι πρέπει να διαβάσεις. Τίποτα παπαγαλία προσθέτω εγώ και είμαι κάθετη σε αυτό (εκτός βέβαια από εισαγωγές). Στο τέλος από τις πολλές επαναλήψεις έφτασα από μόνη μου να ξέρω τι λέει η κάθε φωτοτυπία μου και το βοήθημα και να το αναπτύσσω με δικά μου λόγια.

Για γραμματική-συντακτικό: Άνοιξε το βιβλίο και πιάνε κάθε μέρα ένα φαινόμενο, ουσιαστικά π.χ. Διάβασε πώς κλίνονται, τους κανόνες τονισμού, κάποια ιδιαιτερότητα που έχουν, βρες κόλπα να τα θυμάσαι και μην αφήνεις τίποτα σκεπτόμενη "έλα σιγά μη μου το βάλουν αυτό!" γιατί όταν θα φτάνει η ώρα να δώσεις να δεις ότι θα θες να είσαι πιο σίγουρη και θα είναι πιο δύσκολο να μαθαίνεις καινούρια πράγματα τότε. Μπορεί να αργείς σε σχέση με τα άλλα παιδιά αλλά πίστεψέ με θα τα ξέρεις με κάθε λεπτομέρεια που ακόμα και αν δεν τα κάνεις τόσες φορές όσες οι άλλοι θα τα θυμάσαι αρκετά καλά.

Κόλπο no.1: Μη με βρίσετε αλλά όταν πήγαινα τουαλέτα συγκεντρωνόμουν πολύ περισσότερο. Ε εκεί έπαιρνα πού και πού κανένα αρχικό χρόνο να διαβάσω :P
Κόλπο no.2: Πριν κάνεις ένα φαινόμενο προσπάθησε να κάνεις μια γρήγορη επανάληψη στο προηγούμενο ή πες στην καθηγήτριά σου να σου δίνει ασκήσεις πάνω σε αυτό για εμπέδωση.
Κόλπο no.3: Αρχικούς, ρήματα εις -μι και τα ανώμαλα ρήματα (οίδα, φημί, είμαι) καλό θα ήταν να τα γράφεις ή να τα λες σε κάποιον με την ορθογραφία τους. Κρίμα δεν είναι να ξέρεις τον τύπο και να σου κόψουν από κάποιο πνεύμα;

:D:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Metal Hammer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Metal Hammer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 138 μηνύματα.
Μην ανγχωνεσαι τοσο πολυ απο τωρα....αν διαβαζεις τωρα τοσες ωρες αργοτερα τι θα κανεις?ηρεμα παρτο και ολα θα βγουν...μην ξεχνας οτι πρεπει να κρατησεις δυναμεις και για το τελος...καλο κουραγιο

Πίστεψε με δεν προλαβαίνω

Και να φανταστείς κάνω Μαθηματικά,Φυσική και Έκθεση.Τα υπόλοιπα δεν τα άρχισα ακόμα.Και σκέφτομαι ότι τον χειμώνα θα τα κάνω μαντάρα.Μέσο όρο 10 ασκήσεις κάθε φορά στη Φυσική και 10-15 στα Μαθηματικά και μου παίρνουν 6 ώρες.Αλλά δεν είναι και πολύ απλές ασκήσεις.Όμως πάλι μου φαίνεται παράλογο να μου παίρνουν τόση ώρα.Ξεκινάω να λύσω 2-3 ασκήσεις στη Φυσική και περνάει 1 ώρα.Ίσως επειδή είναι και αρχή ακόμα,τι να πω.Με τη μόνη διαφορά ότι στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης αποφασίσαμε τελικά με τον καθηγητή μου να κάνουμε και ανάλυση μαζί με τους μιγαδικούς.Αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα σταματήσουμε τώρα στην αντίστροφη και δεν θα μπούμε στα όρια.Στα όρια από αρχές Σεπτεμβρίου.Για να μην πέσουν όλα μαζεμένα μέσα στο καλοκαίρι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_fairygirl_

Διακεκριμένο μέλος

Η Τηγάνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Αυστραλία. Έχει γράψει 7,789 μηνύματα.
Κόλπο no.2: Πριν κάνεις ένα φαινόμενο προσπάθησε να κάνεις μια γρήγορη επανάληψη στο προηγούμενο ή πες στην καθηγήτριά σου να σου δίνει ασκήσεις πάνω σε αυτό για εμπέδωση.
Κόλπο no.3: Αρχικούς, ρήματα εις -μι και τα ανώμαλα ρήματα (οίδα, φημί, είμαι) καλό θα ήταν να τα γράφεις ή να τα λες σε κάποιον με την ορθογραφία τους. Κρίμα δεν είναι να ξέρεις τον τύπο και να σου κόψουν από κάποιο πνεύμα;
:D:D
Αυτό το οίδα είναι το μεγαλύτερο υπουλίδι που υπάρχει σε ρήμα. Ειλικρινά.:mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

8theo1

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο 8theo1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 205 μηνύματα.
Αυτό το οίδα είναι το μεγαλύτερο υπουλίδι που υπάρχει σε ρήμα. Ειλικρινά.:mad:

Εμένα το εἶμι μου τη δίνει στα νεύρα :beating:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_fairygirl_

Διακεκριμένο μέλος

Η Τηγάνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Αυστραλία. Έχει γράψει 7,789 μηνύματα.
Εμένα το εἶμι μου τη δίνει στα νεύρα :beating:
Μαθαίνεται.Το οίδα πώς να το μάθεις και τι να πρωτομάθεις;:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

panossalonika

Νεοφερμένος

Ο panossalonika αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 39 μηνύματα.
Πίστεψε με δεν προλαβαίνω

Και να φανταστείς κάνω Μαθηματικά,Φυσική και Έκθεση.Τα υπόλοιπα δεν τα άρχισα ακόμα.Και σκέφτομαι ότι τον χειμώνα θα τα κάνω μαντάρα.Μέσο όρο 10 ασκήσεις κάθε φορά στη Φυσική και 10-15 στα Μαθηματικά και μου παίρνουν 6 ώρες.Αλλά δεν είναι και πολύ απλές ασκήσεις.Όμως πάλι μου φαίνεται παράλογο να μου παίρνουν τόση ώρα.Ξεκινάω να λύσω 2-3 ασκήσεις στη Φυσική και περνάει 1 ώρα.Ίσως επειδή είναι και αρχή ακόμα,τι να πω.Με τη μόνη διαφορά ότι στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης αποφασίσαμε τελικά με τον καθηγητή μου να κάνουμε και ανάλυση μαζί με τους μιγαδικούς.Αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα σταματήσουμε τώρα στην αντίστροφη και δεν θα μπούμε στα όρια.Στα όρια από αρχές Σεπτεμβρίου.Για να μην πέσουν όλα μαζεμένα μέσα στο καλοκαίρι.

μην αγχωνεσαι. ακομα αρχη ειναι. λογικο να ζοριζεσαι. χρειαζεσαι εμπειρια στη λυση των ασκησεων. με τον καιρο ομως και την εξοικειωση που θα αποκτησεις ολα θα ειναι πιο ευκολα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

georgia_g

Νεοφερμένος

Η georgia_g αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Πίστεψε με δεν προλαβαίνω

Και να φανταστείς κάνω Μαθηματικά,Φυσική και Έκθεση.Τα υπόλοιπα δεν τα άρχισα ακόμα.Και σκέφτομαι ότι τον χειμώνα θα τα κάνω μαντάρα.Μέσο όρο 10 ασκήσεις κάθε φορά στη Φυσική και 10-15 στα Μαθηματικά και μου παίρνουν 6 ώρες.Αλλά δεν είναι και πολύ απλές ασκήσεις.Όμως πάλι μου φαίνεται παράλογο να μου παίρνουν τόση ώρα.Ξεκινάω να λύσω 2-3 ασκήσεις στη Φυσική και περνάει 1 ώρα.Ίσως επειδή είναι και αρχή ακόμα,τι να πω.Με τη μόνη διαφορά ότι στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης αποφασίσαμε τελικά με τον καθηγητή μου να κάνουμε και ανάλυση μαζί με τους μιγαδικούς.Αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα σταματήσουμε τώρα στην αντίστροφη και δεν θα μπούμε στα όρια.Στα όρια από αρχές Σεπτεμβρίου.Για να μην πέσουν όλα μαζεμένα μέσα στο καλοκαίρι.


Οπως ειπες ειναι αρχη ακομα ειναι λογικο να ζοριζεσαι...και εγω οταν ξεκκινησα μηγαδικους εκανα αρκετη ωρα να λυσω μεχρι να εξοικιωθω με το αντικειμενο...σιγα σιγα θα συνηθισεις!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alireza

Τιμώμενο Μέλος

Η Alireza αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,174 μηνύματα.
Αυτό το οίδα είναι το μεγαλύτερο υπουλίδι που υπάρχει σε ρήμα. Ειλικρινά.:mad:

:hehe: κι εμένα με μπέρδευε κυρίως όταν έπρεπε να τα μάθω όλα μαζί +το ίημι :sick:
αλλά συνηθίζονται :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Cybelle

Νεοφερμένος

Η Cybelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Στη λογοτεχνία έχετε τελειώσει ήδη τον Κρητικό;; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αγγελοκρουσμενη

Νεοφερμένος

Η Αγγελοκρουσμενη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Ξερετε τι προβλημα εχω? Ενω εχω παρει βοηθηματα και θελω να λυσω εξτρα ασκησεις,δεν προλαβαινω(!!) Συνηθως ειμαι εξαντλημενη επειδη ειμαι απο το πολυ νωρις ξυπνια λογω φροντιστηριου,αλλα εχουμε και για το σπιτι πολλες ασκησεις και αγχωνομαι καπως μηπως δεν τα κατανοησω οσο πρεπει..
καλό θα ήταν να μην παραμελήσεις το φροντιστήριο να οργανώσεις σωστά τον χρόνο σου και να λύνεις επιλεκτικά κάποιες δύσκολες ασκήσεις το σαββατοκύριακο ή ενδιάμεσα στην εβδομάδα όταν θα έχεις ελεύθερο χρόνο!:):)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διονύσης13

Τιμώμενο Μέλος

Ο Διονύσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 996 μηνύματα.
Παντως μην αφησετε τους φροντιστες να σας πηξουν στις ωρες διδασκαλιας. Αν αισθανεστε πως χρειαζεστε περισσοτερο χρονο για ατομικο διαβασμα να μην διστασετε να το πειτε. Οι καθηγητες βεβαια μπορει να εχουν αντιρρηση αλλα να επιμεινετε. Αν κανετε πανω απο 15 ωρες (60λεπτες εννοω) την εβδομαδα τοτε θα πρεπει σιγουρα να προβληματιστειτε. Μιλαω φυσικα για μεσα στην χρονια οταν ανοιξουν και τα σχολεια. Τωρα το καλοκαιρι ειναι αλλιως...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σπυρακος (^^)

Περιβόητο μέλος

Ο Σπυρακος (^^) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 5,414 μηνύματα.
Μαθαίνεται.Το οίδα πώς να το μάθεις και τι να πρωτομάθεις;:P

Εμένα το εἶμι μου τη δίνει στα νεύρα :beating:

Πραγματικα σας λυπαμαι..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

johnietraf

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Στατιστικής ΟΠΑ και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1,889 μηνύματα.
Αντε μια βδομαδα εμεινε! !!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διονύσης13

Τιμώμενο Μέλος

Ο Διονύσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 996 μηνύματα.
Πραγματικα σας λυπαμαι..

Ασε τα σκασμενα που οταν εμεις περσυ λιωναμε και αυτοι ηταν διακοπες δεν μας λυπουνταν... :whistle:

Πλακα κανω παιδια, μην μασατε απο τιποτα! ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top