Βασικά δεν ειναι ξένα τα οικονομικά με τον προγραμματισμό και την πληροφορικη . Στο εξωτερικό υπάρχει ο όρος '' οικονομικός προγραμματισμός '' το οποίο μαλιστα βγήκε 2 στα πιο απορρόφησειμα επαγγέλματα μετα τον μηχανικό λογισμικού ! Επισης μπερδεύετε κάτι . Τα εφαρμοσμένα τμήματα δεν υστερούν σε γενικές γνώσεις πληροφορικής ( η γενικώς της αντίστοιχης επιστήμης) . Απλός ταυτόχρονα αμβαθυνουν και σε μια η περισσότερες εφαρμογές της .
Είσαι λάθος εδώ .Είναι
τελείως ξένα μεταξύ τους. Αρχικά το "οικονομικός προγραμματισμός" , πρώτη φορά το ακούω και θα ήθελα κάποια πηγή.Εδώ στην Ελλάδα δεν πρόκειται σε καμία δουλεία να δεις "ζητείται οικονομικός προγραμματιστής".
Οικονομικα: Ασχολία με spreads,δάνεια,ΚΑΧ,Μακροοικονομία,Μικροοικονομία,Μαρκετινγκ,κλπ
Πληροφορική : Ασχολία με Προγραμματισμό,hardware,τηλεπικοινωνίες,Δίκτυα,κλπ.
Το βλέπεις ότι είναι ασύνδετα έτσι;
Όσον αφορά στο κομμάτι των "εφαρμοσμένων" τμημάτων Πληροφορικής.Δεν είναι το ίδιο.Δεν μαθαίνεις τα ίδια, και ασχολείσαι με κάποια εξειδίκευση από προπτυχιακό στάδιο , χάνοντας πολύ ουσιαστικά κομμάτια.Μπορώ πολύ αναλυτικά να σου παραθέσω όποιο τμήμα καθαρής Πληροφορικής θέλεις και ένα "εφαρμοσμένο" και θα δεις ότι υστερούν πολύ τα εφαρμοσμένα.
Επειδή βλέπω ότι είσαι στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά -και ίσως υποστηρίζεις γενικότερα τα εφαρμοσμένα τμήματα για δικούς σου λόγους- καλό θα ήταν να μην "παραπληροφορείς" τα παιδιά αν δεν γνωρίζεις τι γίνεται με την Πληροφορική και με τα τμήματά της.