evouli
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimidola
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βάζετε το κοτόπουλο και τις πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ένα ταψί. Προσθέτετε λάδι(μισό ποτήρι), λεμόνι(μισό) στιμμένο, αλάτι(1-2 κουταλιές), πιπέρι(1 κουταλιά), ρίγανη(2-3 κουταλιές) και νερό(να φτάσει μέχρι τη μέση του κοτόπουλου). Το βάζετε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς. Όταν ψηθεί η πάνω μεριά του κοτόπουλου το γυρνάτε. Όταν αρχίσουν να αρπάζουν οι πατάτες(να καίγονται εννοώ) είναι έτοιμο! Δοκιμάστε το καλού κακού...
Αν είστε όπως εγώ, θα φάτε όλες τις πατάτες και 1-2 μπούτια από το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα θα μείνουν.. Μην τα πετάξετε!
Σάλτσα για μακαρόνια με κοτόπουλο και φέτα:
Ξεψαχνίζετε το υπόλοιπο κοτόπουλο και το βάζετε σε μία κατσαρόλα με μία κουταλιά από το λάδι του. Το βάζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ψηθεί καλά. Μόλις αρχίσει να "ακούγεται" το λάδι, ρίχνετε μισή φέτα φέτα την οποία θριμματίζετε με τα χέρια ή με ένα πηρούνι. Μόλις αρχίσει να λιώνει χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε ένα κουτί έτοιμη σάλτσα ντομάτας(όχι κέτσαπ!!!). Αν θέλετε προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και όταν αρχίσει να κοχλάζει τη σερβίρετε πάνω σε μακαρόνια με λίγο τυρί τριμμένο από πάνω... Έτσι δεν πετάτε το χτεσινό κοτόπουλο...
Συμβουλή γεύσης: Πριν ρίξετε τη σάλτσα ντομάτας μπορείτε να λιώσετε με τα δάχτυλα μεσα στην κατσαρόλα 4-5 ντοματάκια. Θα κάνουν τη σάλτσα πιο ελαφριά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
αλάτι(1-2 κουταλιές), πιπέρι(1 κουταλιά)
Αυτό είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!! Μην βάζετε τόσο αλάτι στα φαγητά σας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimidola
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλέ για ταψί μιλάμε... Όχι για πιάτο!!!Αυτό είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!! Μην βάζετε τόσο αλάτι στα φαγητά σας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
torry
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θέλουμε:
-1 σακούλα ψησίματος(έχει βγάλει η sanitas είναι φοβερά βολικές)
-μισό κιλό(για 2 άτομα)ή 1 κιλό(για 3 ή 4 άτομα) χειρινό σε μικρές μερίδες
-1 πιπερία πράσινη(ή αν προτιμάτε χρωματιστές)
-περίπου 200-300γρ τυρί σε κύβους (τρικαλινό ή κάποιο άλλο κασέρι)
αλατοπίπερο(αν έχετε και λευκό πιπέρι δίνει άκόμα πιο οραία γεύση)
Τα βάζετε στην σακουλίτσα την κλείνετε με το ειδικό λουράκι και κάνετε 2 τρυπίτσες στο πάνω μέρος με ένα πιρούνι ή ένα ψαλιδάκι (όσο το δυνατόν πιο μικρές) και το βάζετε σε ένα ταψάκι σε φούρνο προθερμασμένο στους 180. Το αφήνετε να ψηθεί περίπου 1,5 ώρα αναλόγως την ποσότητα (όσο περισσότερο ψηθεί τόσο πιο τρυφερο θα γίνει το κρέας)Δεν χρειάζεται λάδια ούτε υγρά γιατί στη σακούλα αυτή χηνεται στο ζουμί του!
Συνοδεύεται με ρυζάκι(βρασμένο με 1κύβο κνορ κατα προτίμηση)
ή τηγανιτές πατατούλες!
Καλή όρεξη!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stalitsa
Πολύ δραστήριο μέλος
Να σας προτείνω κάτι που κάνω όταν βαριέμαι πολύ πολύ να μαγειρέψω... Φτιάχνω μακαρόνια (συνήθως αχιβαδούλες ή πένες) και ρίχνω από πάνω από τα καυτά μακαρόνια μπόλικο τριμένο τυρί και φρεσκοτριμένο μιξ πιπεριών (πράσινο, κόκκινο, άσπρο και μαύρο πιπέρι), υπάρχει ένας μύλος με τα 4 πιπέρια μέσα, θα βρείτε στο σουπερ μαρκετ!!Αν δεν σας αρέσει το πιπέρι μπορείτε να ρίξετε δυόσμο, βασιλικό ή οτι σας αρέσει!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος
Το οτι εχουν περασει 45 λεπτα που ψηνω μια καρυδοπιτα και δεν εχει παρει το γνωστο καφετι χρωμα..σημαινει οτι ο φουρνος μου ειναι αργος, η οτι κατι δεν πηγε καλα..?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
εχεις ανάψει και τις δύο αντιστάσεις του φουρνου? και πάνω και κάτω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος
Και κατι αλλο τωρα που σε βρηκα, το σιροπι (νερο+ζαχαρη με λεμονι σε χαμηλη φωτια..σε ποση ωρα σιροπιαζει επιτελους? Σαν νερο ειναι ακομη! το σιγοβραζω βεβαια..)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
απλά δες στην κουζινα σου αν εχεις βάλει τον φούρνο να ψήνει και από πάνω και από κατω....
πιθανά να έχει σαν συμβολο δύο παύλες σαν ίσον και να ειναι πιο εντονες απ ότι άλλες....
οχι τις κατσαρες γραμμες... αυτό ειναι το γκριλ
επίσης, μην περιμένεις να το δεις σκουρο πολύ.....σκουραίνει μετά με το σιρόπι!
Περίμενε το χρωμα να ειναι κάπως σαν του κεικ....
άνοιξε ντε και τον φουρνο και δες
Τρυπα το και με ένα πηρουνι... δεν εγινε τπτ βγαλε μια γωνίτσα, δοκιμασε... δεν χαθηκε κι ο κοσμος αν χαλασεις τη γωνιτσα!
(ετσι μαθαίνεις! )
Σιρόπι....
Ποσο νερο έβαλες και πόση ζάχαρη?
Θέλει 5 ποτήρια νερό και 3 ζάχαρη (+ 1 ξυλακι κανέλας + γαρούφαλα μαγειρικής κι όχι αυτα που πεταμε στις μεγαλες πιστες)
10 λεπτα κανονικα σε μετρια φωτια.
Αφηνουμε το σιροπι να κρυωσει πριν το απλωσουμε και καταστρεψουμε το γλυκο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος
(A, και τελικα ηταν αυτο με τις δυο παυλες :p)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος
τες πα....
νταξ καλα το πας ....
άλλο να το ρίξεις ζεστό άλλο κρύο κι άλλο καφτό
Αν το ρίξεις καυτό πανω στην καρυδοπιτα θα σου ανοιξει τρουπες το γλυκο...
θα το τσουρουφλίσεις! ουτε χόρτα να ζεμάτιζες
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος
Το βγαλα, καλουλι φαινεται αν και εχω τσουρουφλιστει λιγακι με το να τσεκαρω αν ειναι ετοιμο και περιμενω να κρυωωωσει λιγο..
Θενξ θενξ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ρε παιδιά, μήπως ξέρει κανείς να φτιάχνει σούσι;
Μόλις έκανε μία φίλη μου και βγήκε τέεελειο!!! Θα τη ρωτήσω και θα σου πω. Το έκανε με μαγειρεμένο ψάρι (καπνιστό σολωμό και καβούρι) αλλά βγήκε τέεελειο!! Ειδικά αυτά με το μπρικ από πάνω. Μόνο πρέπει να αγοράσεις αυτήν την επιφάνεια από μπαμπού, για να το τυλίγεις πιο εύκολα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
travel_lover
Διάσημο μέλος
α΄θριο όμως τώρα το μόνο που μπορώ να πω είναι τα μετρημένα βήματα μέχρι το κρεβάτι.
αύριο υπόσχομαι:
σαλάτα φατούς
χαμους (αν δεν έχεις φάει)
μαντι!!!! (το αγαπημένο μου)
κ ότι άλλο μου έρθει
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος
Εμένα που δε μου πολυαρέσει το ψάρι, λέτε θα μου άρεσε?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Εμένα το sushi μ'αρέσει, αλλά δεν το έχω και για μπούκωμα... Έντονη γεύση.
Αλλά όχι ψαρίλα, δε θα το έλεγα...!
Εξαρτάται και ποιο είδος τρως.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Demelene
Διάσημο μέλος
Απλά όλοι αυτή η κουζίνα προέρχεται από το ευρύ μέρος της ανατολικής Μεσογείου και τιμάται φυσικά ιδιαίτερα από τους Αρμεναίους, τους Τούρκους και γενικά όλους τους συνορευόμενους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.