Ο
@nearos δεν παίζει μουσικά όργανα μόνος του; Κάτσε να επιστρέψει να μας πει
Ευχαριστώ πέτρο για την πανέμορφη πάσα.
@gazaki voutaniou, λοιπον. Εγω ειμαι αυτοδίδακτος κιθαρίστας και μπουζουξής (μολονοτι το δευτερο σε πολυ χαμηλότερο βαθμό απο το πρώτο).
Ξεκίνησα με πιάνο, τα παράτησα, πηρα μαι κιθάρα απο τα lidl και εμαθα μονος μου απο το yousician, ε νταξει. Αυτα ειναι για αλλο θεμα με την ομορφη κιθαρούλα.
Τωρα με το μπουζούκι, φαντάζομαι οτι εχεις πολύ περισσότερη εμπειρία απο εμένα με τη κλασσική κιθαρα (δηλαδη ξερεις να δαιβαζεις πεντάγραμμο και τις νοτες, αρα ηδη εχεις πλεονέκτημα σε σύγκρηση με εμενα που μπορω μονο με ταμπλατούρες / αυτί).
Μαζεψε καποια τραγούδια που σου αρεσουν, πχ εγω ξεκινησα με το τζαμαικα, και προσπαθησε να τα βγαλεις απο το αυτί (υπαρχουν ταμπλατούρες αρκετες στο pinterest και tabs στο bouzouksis αμα δυσκολεύεσαι). Θα σου πρότεινα να αγοράσεις απο τον νακα (η οπουδηποτε αλλου, δε ξερω) ενα βιβλιο για το μπουζούκι, συνηθως τα εχουν ολα, δρομους, νοτες, τραγουδιια κλπ
Τι μπουζούκι εχεις, τρίχορδο ή τετράχορδο;
το τριχορδο εχει Ρε (λεπτη, κατω) Λα (λεπτη, μεση) Ρε (λεπτη και μπάσα μια οκταβα χαμηλοτερη, πανω) και πας κανονικα, ρε#, μι, φα, φα# και παει λεγοντας
το τετράχορδο εχει (απο κατω προς τα πανω) Ρε, Λα, Φα, Ντο
σιγουρα υπαρχουν πολλά tutorials στο γιουτουμπ. Συνιστώ τους παρακάτω
Video lessons on 3-course bouzouki. Greek traditional folk musical instrument Βίντεο μαθήματα για τρίχορδο μπουζούκι
www.youtube.com
Καλησπέρα σε όλους, Το κανάλι αυτό απευθύνεται σε κάθε είδους μουσικό, ανεξαρτήτως επιπέδου. Είτε είστε αρχάριος, ερασιτέχνης, επαγγελματίας μουσικός ή καθηγητής, πιστεύω ότι σίγουρα θα βρείτε κάποια βίντεο που σας ενδιαφέρουν. Όσοι από σας θέλετε να στηρίξετε οικονομικά την προσπάθειά μας για...
www.youtube.com