panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
juste un instant
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος

iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος

panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος

Το C1 σου είναι παραπάνω από αρκετό, κανείς ποτέ στη Γαλλία δεν θα σου ζητήσει κάτι παραπάνω από αυτό. Ξένοι παλαιότεροι συμφοιτητές μου μιλούσαν μια χαρά και δεν είχαν ούτε Β2! Για αυτό κοίτα να μάθεις τη γλώσσα για εσένα και μόνο και όχι για να γεμίζεις τους τοίχους σου πιστοποιητικά.
Το ξέρω πως στη Γαλλία το C1 επαρκεί,αλλά το C2 το θέλω για προσωπική ικανοποίηση.Η καθηγήτριά μου μου λέει πως το επίπεδό μου είναι παραπάνω από C1 και πως μπορώ να το παλέψω για C2 αλλά για Σορμπόν/Νταλφ δεν νομίζω να μπορώ να προετοιμαστώ μόνος μου και οι γονείς μου λένε πως δεν μπορούν να κάνουν 50χλμ δύο φορές την εβδομάδα και να χάνουν τόση ώρα για να συνεχίσω για ένα πτυχίο που το θέλω μόνο για προσωπική ικανοποίηση!Τη γλώσσα τη χειρίζομαι άψογα.Μιλάω με πολλούς Γάλλους και συννενοούμαι άνετα.Μπορώ να γράψω άνετα μία έκθεση και να κατανοήσω τον προφορικό λόγο σε ταινίες,κτλ.
juste un instant
Επιφανές μέλος

panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος

juste un instant
Επιφανές μέλος

panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος

Aν ειναι να συνεχισεις θα σου συνιστουσα ανεπιφυλακτα το Dalf C2. Σε καποιες σχολες για μεταπτυχιακα π.χ ιατρικες σχολες (οταν δεχονται μικροαριθμο φοιτητων) σιγουρα εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να σε δεχτουν απο ενα που εχει C1
Δε θέλω να περάσω ιατρική ούτε μοριακή βιολογία ούτε πυρηνική φυσική

iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος

panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος

iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος

Είσαι πολύ μικρός και το Γ1 είναι ήδη πολύ καλή γνώση. Νομίζω ότι σου έχει γίνει λίγο έμμονη ιδέα, για αυτό προσπάθησε να το ξεπεράσεις και όταν είναι καιρός θα το πάρεις, εφόσον τώρα δεν μπορείς είναι και λίγο άδικο να απαιτείς από τους γονείς σου να κάνουν τόσα πήγαινε έλα για να πάρεις ένα χαρτί που άμεσα δεν σου χρειάζεται καν. Μην νιώθεις καθόλου αδικημένος, να νιώθεις ικανοποιημένος που έχεις καλό επίπεδο, γιατί σε τελική ανάλυση αυτό μετράει. Και εγώ ισπανικά μιλάω πολύ καλά αλλά έχω μόνο Β2 γιατί απλά δεν ασχολήθηκα να πάω να δώσω εξετάσεις. Και τι σημαίνει αυτό; ότι δεν έχω γνώσεις; σε καμία περίπτωση. Χαλάρωσε και ασχολήσου με κάτι άλλο και παράλληλα κράτα τριβή με τη γλώσσα αφού σου αρέσει και τόσο πολύ.Προς το παρόν ο θέλω για προσωπική ικανοποίηση γιατί α)θα αισθάνομαι αδικημένος τη στιγμή που το επίπεδό μου είναι Γ2 εγώ να έχω Γ1 επειδή η καθηγήτριά μου μένει μακριά και δεύτερον,δεν θα μπορούσα να το ήθελα για τπτ άλλο,αφού 14 χρονών δεν μπορώ να βρω δουλειά!Αλλά να μην πάρω και κάτι που να μην αναγνωρίζεται στη μελλοντική χώρα κατοικίας μου!Αν το ήθελα για Ελλάδα,θα έδινα ΚΠΓ!Αλλά αν πας στη Σορβόννη με το ΚΠΓ θα σε κοιτάνε όλοι σαν να βλέπουν ούφο!
Και στο κάτω κάτω, είσαι ακόμα 14, μέχρι να ενηλικιωθείς μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά στα πιστοποιητικά και έτσι τότε μπορεί και εκ των πραγμάτων το Γ2 να είναι άχρηστο, κανείς δεν το ξέρει αυτό.
juste un instant
Επιφανές μέλος

panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος

Εγω πιστευω οτι C2 πρεπει να δινει κανεις μετα τα...17-18
Κι εγώ τι θα κάνω μέχρι τότε?

iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος

Είδες που σου έχει γίνει έμμονη ιδέα; βρες κάποια άλλη δραστηριότητα και μην αναλώνεσαι σε πράγματα που μόνο άσχημα σε κάνουν να αισθάνεσαι. Οι γνώσεις μετράνε και όχι τα πιστοποιητικά, και στο κάτω κάτω μακάρι να είχαν κ άλλοι το Γ1 στα 14 τους όπως και εσύ.Κι εγώ τι θα κάνω μέχρι τότε?![]()

panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος

juste un instant
Επιφανές μέλος

peplin123
Νεοφερμένο μέλος

Mε το ΝΤΑΛΦ Γ2 και το Σορμπον Γ2 μπορεις να παρεις επαρκεια και να διδασκεις γαλλικα
η επαρκεια σου δινει τη δυνατοτητα να διδαξεις γαλλικα σε φροντιστηριο ετσι;..καποιο άλλο πλεονεκτημα;ή μονο αυτό; ευχαριστω πολύ!

laurentides
Εκκολαπτόμενο μέλος

peplin123
Νεοφερμένο μέλος

Ο επαρκειούχος μπορεί να βγάλει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για κατ'οίκον μαθήματα ή διδασκαλία σε φροντιστήρια σωστά αλλά το επίπεδο C2/C3 προσφέρεται και για εμβάθυνση στην γλώσσα.
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!..μονο αυτά δηλαδή προσφέρει;..για να ανοίξεις φροντιστηριο; ή κατι άλλο;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.