Αυτό το ότι θα γίνει και το προνήπιο υποχρεωτικό, ακούγεται αρκετά χρόνια τώρα, νομίζω... Και δεν ξέρω πλέον κατά πόσο συμφέρει το κράτος να κάνει κάτι τέτοιο, γιατί: περισσότερα παιδιά = ανάγκη για περισσότερα νηπιαγωγεία + περισσότερες/ους νηπιαγωγούς = περισσότερα έξοδα για το κράτος...

Αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...
Όσον αφορά το πρόγραμμα και το αν θα μπορείτε να δουλεύετε, κατ' αρχήν, το πρόγραμμα να ξέρετε πως στα μισά της χρονιάς, δηλαδή όταν μπαίνει το 2ο εξάμηνο, αλλάζει τελείως, άρα και να έχετε προγραμματίσει μία δουλειά να μην συμπίπτει με τα μαθήματά σας, στο επόμενο εξάμηνο μπορεί να μην σας βολεύει καθόλου. Το καλό είναι, βέβαια, ότι η παρακολούθηση δεν είναι υποχρεωτική, οπότε μπορείτε να τα βολέψετε.
Δηλαδή, αν σκέφτεστε να κρατάτε παιδάκια ή να τους κάνετε μάθημα, είναι δουλειές πιο ελαστικές, μπορείτε κάπως να τις προσαρμόσετε με το πρόγραμμα της σχολής, αλλά αν βρείτε δουλειά σε ένα κατάστημα, π.χ., θα είναι δύσκολο...
Πάντως, όσον αφορά το πρόγραμμα, μπορεί να είναι και αρκετά εξουθενωτικό.. Εγώ πέρυσι είχα συνεχές 9ωρο (12μ.μ.-9 μ.μ.) στο 1ο εξάμηνο, αλλά κάποιες κοπέλες είχαν και 12ωρο... Είναι πώς θα τύχει με τα μαθήματα επιλογής και τα κλιμάκια (=στα υποχρεωτικά μαθήματα οι φοιτήτριες/τές χωρίζονται σε 2 συνήθως κλιμάκια, για να μην είναι πάρα πολλοί)...