Tι θα ψηφίσετε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου;

Tι θα ψηφίσετε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου;
Κλειστή δημοσκόπηση .

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 232)
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 35 15.1%
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 37 15.9%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 17 7.3%
  • ΛΑΕ

    Ψήφοι: 18 7.8%
  • ΠΟΤΑΜΙ

    Ψήφοι: 10 4.3%
  • ΧΑ

    Ψήφοι: 21 9.1%
  • ΑΝΕΛ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΚΙΔΗΣΟ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΠΑΣΟΚ

    Ψήφοι: 2 0.9%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 43 18.5%
  • ΛΑΟΣ

    Ψήφοι: 1 0.4%
  • ΕΠΑΜ

    Ψήφοι: 6 2.6%
  • ΑΠΟΧΗ 'Η ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ

    Ψήφοι: 28 12.1%
  • ΤΕΛΕΙΑ

    Ψήφοι: 1 0.4%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

    Ψήφοι: 3 1.3%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 10 4.3%

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Όχι, δεν συνεισφέρουν "το ίδιο" όλοι...για παράδειγμα, Φ.Π.Α. από πωλήσεις εισαγόμενων προϊόντων & συνάλλαγμα από εξαγωγές (που είναι από τις κυριότερες πηγές εσόδων του κράτους) ΔΕΝ μπορεί να παράξει ο Δημόσιος τομέας (με εξαίρεση κάποιες λίγες ΔΕΚΟ), πρέπει να τα παράξει ο Ιδιωτικός για να έχει και το κράτος με τη σειρά του χρήματα να πληρώσει μισθούς, συντάξεις Δ.Υ. κ.λπ. (για να ανακυκλώσουν κι αυτοί με τη σειρά τους ένα μικρό μέρος αυτών ως "φόρους")...θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες άλλα παραδείγματα, αλλά δε βρίσκω το λόγο να εξηγώ τα αυτονόητα!
Ο Ιδιωτικός τομέας ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ τροφοδοτεί τον Δημόσιο, όχι το ανάποδο...γι' αυτό και σε όλα τα σοβαρά και ανεπτυγμένα κράτη δίνεται βαρύτητα στον Ιδιωτικό τομέα και όχι στο Δημόσιο όπως π.χ. στην Ελλάδα...

Εσείς μπορεί να το "μάθατε φέτος", οι λογικοί άνθρωποι όμως το ξέραν ήδη...απλώς με ονειροπόλους & πεινασμένα κομματόσκυλα την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος δεν μπορούν να περιμένουν και πολλά!

Για να παρέχει ένα κράτος το οτιδήποτε προς τους πολίτες του χρειάζεται ΛΕΦΤΑ, όχι καραμέλες...το καταλαβαίνεις;
Απλά μαθηματικά, "έσοδα-έξοδα" κι ό,τι περισσέψει θα το δώσει για να ανακουφίσει τους φτωχούς πολίτες!Αν δεν περισσέψει τίποτα ή προκύψει έλλειμμα ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ θα δώσει;;;
Οι μεγαλοεπενδυτές δεν θα έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα ούτε γιατί οι Έλληνες είναι μάγκες (σκατά στα μούτρα τους είναι) ούτε γιατί έχουμε ωραίο κλίμα, θα έρθουν μόνο αν τους προσφέρουμε ένα ελκυστικό πακέτο φορολόγησης και ένα σταθερό επιχειρηματικό κλίμα ώστε να μπορούν να κάνουν μακροπρόθεσμο επενδυτικό σχεδιασμό...κι αν είσαι και 5% ακριβότερος απ' το Βούλγαρο ή τον Τούρκο π..χ. θα κάνει λίγο πίσω και να ενδώσει...άλλο όμως 5% και άλλο π.χ. 25%!
Μόνο ένας τρελός ή ένας απατεώνας θα επένδυε χρήματα σε μια χώρα με τεράστια γραφειοκρατία, με εχθρικό επιχειρηματικό περιβάλλον και που δεν θα ξέρει πως θα φορολογηθεί φέτος και πως του χρόνου!:rolleyes:,

Για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ και δεν θα στο ξαναπώ...το μέγεθος του Δημοσίου ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ "προκύπτει" με βάση το μπακαλίστικο "στα 5 εκατομμύρια εργαζόμενους οι 500 χιλιάδες μόνο είναι Δ.Υ., άρα είμαι καλά"!
Πρυκύπτει από το μέγεθος των ΕΣΟΔΩΝ που θα προσδώσει ο Ιδιωτικός τομέας προς το κράτος...
Οι χώρες αυτές δεν έχουν δημοσιονομικό πρόβλημα απλούστατα γιατί έχουν ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ Ιδιωτικούς τομείς και διατηρούν τους Δημοσίους τομείς σε μέγεθος ανάλογο της προαναφερθείσας παραγωγικότητας των εκάστοτε Ιδιωτικών τομέων...με απλά λόγια "βγάζουν 10, ξοδεύουν 7 ή 8 και τους μένουν και 2 ρέστα"!:rolleyes:
Στην Ελλάδα on the other hand "βγάζεις 5, ξοδεύεις 15 και δανείζεσαι και 10 για να πληρώσεις τα υπολειπόμενα"!:rolleyes:
"Διαφθορά" και "κακοδιαχείριση" υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ...σου ζήτησα να μου επισυνάψεις με στοιχεία (έστω μπαλακίστικα) πόσο κοστίζει η διαφθορά & η κακοδιαχείριση και πόσο οι "ασωτίες" και μ' έγραψες στα...να μην πω!
Καλό βράδυ!

Υ.Γ. Για το τραπεζικό παρακαλώ πολύ ας μη το ξανασυζητήσουμε, σου λείπουν βασικές γνώσεις χρηματοοικονομικών.
.
.

Σου εξήγησα τι εννοώ και μου λες τα ίδια. Δεν υπάρχει έννοια παραγωγικότητας στο δημόσιο. Όχι όπως το εννοείς εσύ τουλάχιστον. Το να ανοίξεις από 1-2 ΚΕΠ σε κάθε δήμο δε το κάνεις για να βγάλεις ΦΠΑ. Το κάνεις γιατί θέλεις ως ( σοβαρό ) κράτος να υπάρχει μια υποτυπώδη υποστήριξη στους πολίτες.

Επιμένεις να μου λες πως το μέγεθος του δημοσίου δεν έχει να κάνει με τον αριθμο των υπαλλήλων. Τότε με τι έχει να κάνει για να καταλάβω. Με το ενοίκιο της βουλής; Τα έξοδα πώς προσδιορίζονται ακριβώς; Και γιατί εγώ πρέπει να ξέρω αυτό που θα πρεπε να ξέρει ο υπουργός οικονομικών.
Θα μιλούσα για ελιτισμό αλλά είναι ηλίθιο εξαρχής να περιμένεις πως θα κάνει κάποιος αυτό που λες για να βγάλει συμπέρασμα για να ψηφίσει ένα κόμμα. Και πολύ το ψίρισα για να πω την αλήθεια.

Εγώ δεν θα έλεγα ποτέ σε κανέναν "δε ξέρεις άρα μη μιλάς". Δεν ξέρω αν μπορείς να φανταστείς πόσο χαζό είναι να το πεις αυτό σε ένα forum. Προφανώς και δε ξέρω από χρηματοοικονομικά κι ούτε έχω σκοπό να μάθω. Εσύ πριν πιάσεις κουβέντα για την οικονομική κρίση εξετάζεις πρώτα τις οικονομικές γνώσεις του άλλου; αυτά είναι αστεία πράγματα... Χώρια που το να πατάς σε εξειδικευμένες έννοιες ( που μπορεί να μην έχουν άμεση σχέση με το θέμα κι ο απέναντι να μη μπορεί να κατανοήσει ) για να πείσεις έναν παππού πως η σύνταξή του πρέπει να πάει στα 250 ευρώ είναι η βάση του λαϊκισμού. Είναι λάθος τέτοιες λογικές. Καθαρά για αυτό το λόγο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.
Ανέβηκε πολλαπλάσιες φορές απ' ότι έπεσε. Καλά στατιστικά γυμνασίου δεν καταλαβαίνετε?

Δεν έχεις αντιληφθεί πώς μεταβάλλονται οι συγκεκριμένοι δείκτες. Ο μόνος τρόπος να πέσει η ανεργία αμέσως, είναι οι μαζικές προσλήψεις στον δημόσιο τομέα. Αν ένα κράτος δώσει χώρο για επενδύσεις, παράσχει ευνοϊκό φορολογικό σύστημα για τις επιχειρήσεις και σταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημά του, η ανεργία θα μειωθεί, όχι όμως αμέσως. Η βραχυπρόθεσμη πορεία της είναι προκαθορισμένη. Αν η ανεργία έπεσε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, δεν είναι έργο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά των Νέα Δημοκρατία-ΠΑΣΟΚ, εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τόσο μεγάλες και ριζικές αλλαγές στην οικονομία που ήρθαν επενδυτές και άνοιξαν επιχειρήσεις λόγω αυτών μέσα σε 1-2 μήνες.

Η προηγούμενη κυβέρνηση παρέλαβε την οικονομία με αύξοντα ρυθμό ανεργίας. Δεν γίνεται, στην ιδιωτική οικονομία, να σταματήσει αμέσως και να μειωθεί μέσα σε δύο-τρεις μήνες. Άρχισε να μειώνεται ο αύξων ρυθμός, σταθεροποιήθηκε για λίγο μετά από έναν χρόνο και άρχισε να πέφτει η ανεργία. Παρέδωσε την οικονομία με φθίνοντα ρυθμό ανεργίας, αυτό είναι το σημαντικό.

Επιπλέον, επί του συγκεκριμένου:
Ψίχουλα μπροστά σε απολύσεις και τα μαζικά κλεισίματα επιχειρήσεων που έγιναν επί πασοκ και νδ. Η ανεργία επί νδ και πασοκ ανέβηκε από το 8% στο 26%, μιλάμε για αστρονομικά ποσά και τα κατάφερε ολομόναχος ο δικομματισμός νδσοκ.

Δεν αληθεύει αυτό που λες: https://www.statistics.gr/portal/pag...eleases/A0101_SJO02_DT_MM_06_2012_01_F_GR.pdf

Επιπλέον, για τις συνολικές κακές συνθήκες, αντιλαμβάνεσαι πως όταν υπάρχει διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση αλλά και ελληνική δημοσιονομική κρίση, αυτονόητα η οικονομία θα πληγεί και θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας. Δεν είναι πως η κατεύθυνση προς την οποία κινήθηκαν δεν ήταν σωστή, άσχετα αν δεν ήταν ιδιαιτέρως ικανοί.

Έχω πει πολλές φορές πως η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν, για μένα, μέτρια. Δεν ψήφισα και δεν ψηφίζω κάποιο από τα δύο κόμματα που την αποτέλεσαν. Ωστόσο, τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Μπορεί να μην έκανε τις ριζικές αλλαγές στην οικονομία που ήθελα προσωπικά, αλλά εκινείτο προς τη σωστή, κατ'εμέ, κατεύθυνση. Εν τέλει, αντικειμενικά έγιναν βήματα για τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση του ΑΕΠ, ακόμη και αν απέτυχε στην απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων, στην ουσιαστική ισχυροποίηση της ιδιωτικής οικονομίας και, άρα, σε καθεστώς μικρότερης φορολογίας για τους πολίτες που δεν αποτελούν το "μεγάλο κεφάλαιο".

Από εκεί και πέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι στοίχησε πάρα πολλά στην Ελλάδα. Θα ήθελα να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το χρέος και λιγότερο για τα μέτρα, πολλά από τα οποία ήταν απολύτως λογικά και λόγω ιδεολοψίας αρνείντο να εφαρμόσουν. Ο λόγος που διαφωνούσα με την ασκούμενη, ως τώρα, πολιτική, ήταν η φορολογία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα που φώναζε για τη φορολογία, αλλά οι κινήσεις του είναι ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση. Όπως είχα πει πριν γίνει κυβέρνηση "υπόσχεται μεγαλύτερο κράτος με μικρότερους φόρους". Γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό πως μιλάμε μόνο για άμετρο λαϊκισμό και καμία λογική υπόσταση.

Πλέον, τα παρανοϊκά στοιχεία, κατά την άποψή μου, έχουν απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη έχω διαφωνίες, φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε σε καμία περίπτωση κάτι άλλο πέρα από αριστερό κόμμα επειδή αναγκάστηκε να έρθει σε συμφωνία για να μη ρίξει τη χώρα στο κενό. Πάντως, πιστεύω πως θα προσπαθήσουν να κάνουν αλλαγές στην Ευρώπη χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή, το οποίο το κρίνω ιδιαίτερα θετικό.

Προσωπικά, προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος. Από τον ΣΥΡΙΖΑ έως και τη Νέα Δημοκρατία, θεωρώ πως υπάρχουν σοβαρά στελέχη και πιστεύω πως μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, αν αναλάβουν οι σωστοί άνθρωποι τις κατάλληλες θέσεις. Γι'αυτό, περισσότερο αγχώνομαι για την πορεία των άκρων στις εκλογές, παρά τον νικητή τους που θα αναλάβει τον σχηματισμό της κυβέρνησης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.
Βρήκα στοιχεία πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου εδώ: https://www.parapolitika.gr/article/138437/olokliri-i-dimoskopisi-tis-efimeridas-parapolitika-pinakes

Το σημείο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον, ήταν η εξής εικόνα:


Πιστεύω πως τα συγκεκριμένα στατιστικά αποδεικνύουν αυτό που έχω υποστηρίξει πολλές φορές στον παράλογο ισχυρισμό ότι "Το Ποτάμι είναι κόμμα του συστήματος που βγήκε για να κόψει ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ". Βλέπουμε πως αποδυνάμωσε σημαντικά τη Νέα Δημοκρατία (και φυσικά το ΠΑΣΟΚ) ενώ σαφώς λιγότερο τον ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον, με την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στον ρεαλισμό και την έξοδο των ακροαριστερών στοιχείων του, πιστεύω πως Το Ποτάμι δεν είναι πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία απ'όσο είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Προηγουμένως, όμως, με τη λαϊκίστικη αντιμνημονιακή -χωρίς κανένα κόστος- ρητορική που υιοθέτησε ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαίτερα με την ύπαρξη πολλών παραλόγων στο κόμμα, Το Ποτάμι ήταν σαφώς πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία ως καθαρά φιλευρωπαϊκό κόμμα που αποδέχεται την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και δύσκολα μέτρα.

Αυτά, γιατί πολλά διαβάζουμε στο forum και όποτε έχω ζητήσει στοιχεία για να στηρίξουν τους ισχυρισμούς για τη συνομωσία που κρύβεται πίσω από Το Ποτάμι, δεν έχω λάβει καμία απάντηση. Φυσικά δε λέω πως αποκλείεται οτιδήποτε, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, όμως δε μπορεί να χρησιμοποιεί ό,τι θέλει ως επιχείρημα χωρίς την ύπαρξη κάποιου τεκμηρίου που να δικαιολογεί την πεποίθησή του.

Υ.Γ: Για κάποιο λόγο μου τη βάρεσε πως θα έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ποτάμι-Ένωση Κεντρώων. Απλώς το αφήνω εδώ και θα επιστρέψω να δω αν είναι έτσι. :whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω στους ΝΥΝ ψηφοφόρους του Τσίπρα...να πω ότι "παιζόταν" ακόμα το αν θα μπούμε στο 3ο μνημόνιο ή όχι, να το καταλάβω!Αλλά ΤΩΡΑ;;;
Το μνημόνιο υπεγράφη, τα λεφτά τα πήραμε, ΔΕΝ υπάρχει γυρισμός...ΤΕΛΟΣ, FINITO, THE END, πως το λένε;
Με ποια προοπτική λοιπόν ξαναψηφίζει ο κόσμος τον Τσίπρα;;;
Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι το κάνει γιατί του άρεσε τόσο πολύ το 3ο (το μακρύτερο) μνημόνιο που θέλει να διασφαλίσει ότι αυτός που το υπέγραψε θα το εφαρμόσει κιόλας...είναι δυνατόν να πιστεύει ότι μετά από τόσες κωλοτούμπες αυτός ο επαγγελματίας ψεύτης και απατεώνας θα ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ αυτά που υπέγραψε;
Δηλαδή πραγματικά, τι είδους ζωοτροφή τρώνε αυτοί οι άνθρωποι σανό ή πίτουρα;:whatever:

Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω σ' αυτό το "φαινόμενο" (γιατί περί φαινομένου πρόκειται αντί να ετοιμάζονται μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ. για έξοδο απ' τη Βουλή να διεκδικούν εκ νέου την πρωθυπουργία) είναι ότι αυτό το 20% που θα πάρει αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από τους εναπομείναντες πρώην πρασινοφρουρούς (νυν πρασινομπατίρηδες) που προτιμούν για "ηγέτη" τους τον Τσίπρα παρά τη Γεννηματά ή το Βενιζέλο!:rolleyes:
Ή αυτό Ή ότι αυτό το 20% των Ελλήνων είναι διανοητικά καθυστερημένοι και χρίζουν εγκλεισμού σε ίδρυμα ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ...
Μεγάλη αλήθεια αυτή. Έχουν πει πολλοί μαλακίες προεκλογικά αλλά σαν την κολοτούμπα που έκανε ο σύριζα δεν παίζει να έχει κάνει ΚΑΝΈΝΑΣ. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω με τι θράσος ζητάει ψήφο μετά από όλα αυτά κανονικά θα έπρεπε να βρει καμιά τρύπα να κρυφτεί. Επίσης δεν ξέρω αν ισχύει αλλά άκουγα ότι ο Τσίπρας δεν έβρισε κόσμο στο κόμμα του για να εφαρμόσει τα μέτρα και όλα αυτά που υπέγραψαν. Γενικά με όλα αυτά με τι προοπτική τον ψηίζουν για να μας βγάλει από το μνημόνιο που έλεγε τον Γενάρη; ήδη μας έχωσε πιο βαθειά. (κυριολεκτικά και μεταφορικά..:/:)
Και αυτό το 20% που λες το θεωρώ απίστευτο να θέλει να ψηφίσει τον Τσίπρα για να συνεχίσει σαν κυβέρνηση. Δεν ξέρω τι σκατά σκέφτονται..

Αααα και αυτό που λέγαν οι περισσότεροι χειρότερα από ΝΔ/ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει και στράφικαν στον Αλέξη. Εμ να που υπάρχει. Δηλαδή και χειρότερο από αυτό μπορεί να το κάνει είμαι σίγουρη. :hehe:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

john_doe

Δραστήριο μέλος

Ο john_doe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Το σύστημα δε ποντάρει σε κόμματα, ποντάρει σε πολιτικές. Το ποιος θα τις υλοποιήσει λίγη σημασία έχει. Απλά τυχαίνει μέχρι και πριν τις εκλογές του Γενάρη τα υποψήφια κόμματα να ήταν η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Πλέον και η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να ακυρώσει το μνημόνιο αποδείχτηκε μια νίκη του συστήματος. Ναι μπορεί να μην επιτρέψουν να επιβληθούν όλες οι ιδιωτικοποιήσεις και όλες οι μειώσεις μισθών αλλά είναι η ίδια νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Αυτό γίνεται παντού όχι μόνο στην Ελλάδα. Έχεις πολιτικούς που εναλλάσσονται μεταξύ τους στην εξουσία ( πάντα κεντρώες δυνάμεις φυσικά ), που μπορεί να έχουν τα δικά τους προγράμματα, και άλλες να ναι πιο προοδευτικές άλλες πιο συντηριτικές αλλά το νόημα παραμένει πάντα ίδιο: Όποιος και να είναι καλείται να συμμορφωθεί με το πολιτικό κατεστημένο. Οι πλούσιοι παραμένουν πλούσιοι, οι φτωχοί παραμένουν φτωχοί, και ο κόσμος είναι ελέυθερος να πιστεύει πως επιλέγει δημοκραυτικά τους πολιτικούς που θα τον αντιπροσωπεύσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε καλά, με τη διάθεση να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε, πήρε πίσω κάποιες απολύσεις, κατήργησε τη διάταξη για τις διαγραφές φοιτητών, σχημάτισε επιτροπές για το χρέος και τα μνημόνια, προχώρησε σε έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ, επαναλειτούργησε την ΕΡΤ, κύρηξε διαγωνισμό για τις άδειες των καναλιών, αυτά είναι δράσεις που καθένας με μια Χ πολιτική ωριμότητα θα έπρεπε να αναγνωρίσει. Αλλά οι καλές προθέσεις δεν είναι αρκετές για να σε κρατήσουν στην εξουσία, για αυτό χρειάζεσαι πολιτικούς με όραμα, ΣΧΕΔΙΟ, και λίγη πονηριά. Και στο ΣΥΡΙΖΑ όπως αποδείχτηκε δεν υπάρχουν τέτοια άτομα. Εξού και το "παίξατε και χάσατε" του Ντάισελμπλουμ.

Όσον αφορά το Ποτάμι Γιώργο καθένας αυτό που μπορεί να κάνει είναι να παρατηρεί και να βγάζει συμπεράσματα. Μην περιμένεις κανέναν να σου δώσει ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ του και των χρηματοδοτών του. Από τις δράσεις του καθενός και τη στάση που κρατά σε διάφορα θέματα μπορείς να δεις κάποια πράγματα. Προσωπικά αδυνατώ να μην αντιμετωπίσω καχύποπτα ένα κόμμα που σχηματίστηκε με διαδικασίες express 2 μήνες πριν τις ευρωεκλογές, με ουδέτερα συνθήματα, τηλεοπτικό χρόνο όσο θέλει, ένα κόμμα που ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ να τοποθετηθεί στον πολιτικό χάρτη που λέει λίγο το ένα λίγο το άλλο. Τώρα με το ζόρι δε γίνεται τίποτα ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Μπράβο στον Γεωργιάδη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

john_doe

Δραστήριο μέλος

Ο john_doe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Μπράβο στον Γεωργιάδη.
Έλα τώρα όσο προσπαθεί ο σύριζα να κερδίσει ψήφους από τους κατοίκους των περιοχών εκείνων κλείνοντας τα μεταλεία (αφήνωντας βεβαίως 2000 άτομα στο δρόμο) άλλο τόσο προσπαθεί να κάνει η μπουμπούκος εδώ. :P Τους λέει ότι θα ανοίξουν πάλι (που λογικά θα το κάνουν) για να έχει αυτούς τους εργαζόμενους σίγουρους ψηφοφόρους.

Προσωπική μου άποψη γενικά στο θέμα με τα μεταλεία είναι ότι δεν έπρεπε να κλείσουν αλλά όταν ο άνθρωπος είναι απελπισμένος για ψήφους τέτοια αποτελέσματα υπάρχουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Έλα τώρα όσο προσπαθεί ο σύριζα να κερδίσει ψήφους από τους κατοίκους των περιοχών εκείνων κλείνοντας τα μεταλεία (αφήνωντας βεβαίως 2000 άτομα στο δρόμο) άλλο τόσο προσπαθεί να κάνει η μπουμπούκος εδώ. :P Τους λέει ότι θα ανοίξουν πάλι (που λογικά θα το κάνουν) για να έχει αυτούς τους εργαζόμενους σίγουρους ψηφοφόρους.

Προσωπική μου άποψη γενικά στο θέμα με τα μεταλεία είναι ότι δεν έπρεπε να κλείσουν αλλά όταν ο άνθρωπος είναι απελπισμένος για ψήφους τέτοια αποτελέσματα υπάρχουν.


Η βρομιά και το πελατειακό κράτος συνεχίζονται...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

john_doe

Δραστήριο μέλος

Ο john_doe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
Οι ψηφοφόροι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού ξέρουν τι θα ψηφίσουν στις 20: ό,τι και τον Ιανουάριο, με μικρές αποκλίσεις, κατά 99% μεταξύ τους. Του ΣΥΡΙΖΑ όμως... Μεγάλο μπέρδεμα.
¤ Αυτοί που τον ψήφισαν για να τους απαλλάξει από τον ΕΝΦΙΑ θα πάνε πίσω στη ΝΔ.
¤ Αυτοί που τον ψήφισαν για να μας βγάλει από το ευρώ θα πάνε Λαφαζάνη.
¤ Αυτοί που τον ψήφισαν γιατί τους άρεσε το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης θα ψηφίσουν στην τύχη, οτιδήποτε άλλο πλην ΣΥΡΙΖΑ. Ντρέπονται.
¤ Αυτοί που τον ψήφισαν για να μας βγάλει από το ευρώ και τώρα κατάλαβαν πως δεν θέλουν να βγούμε από το ευρώ θα πάνε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, ή Λεβέντη -- κυρίως Λεβέντη.
¤ Αυτοί που τον ψήφισαν για να σκίσει τα Μνημόνια θα πάνε στο τρελοκομείο, ή επίσης σε κάνα Λεβέντη, που έχει και τα κονέ στις Βρυξέλλες: ένα φίλο του που κρατάει σφραγίδα και σε βγάζει από τα Μνημόνια σε δύο μήνες.
¤ Αυτοί που τον ψήφισαν επειδή είναι όμορφος, δυσαρεστημένοι από τα κιλά που έβαλε, θα το σκεφτούν πίσω από το παραβάν. «Και ο Βαγγέλας δεν τον λες άσχημο...» θα πουν.
¤ Αυτοί που τον ψήφισαν για να ανοίξει η ΕΡΤ και να επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες θα ψηφίσουν Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή, τις πασιονάριες. Και μετά θα πάνε στο γραφειάκι τους στην ΕΡΤ. Ή στο ΥΠΟΙΚ.
¤ Αυτοί που τον ψήφισαν για να φύγουν οι σαμαροβενιζέλοι θα τον ξαναψηφίσουν για δεύτερη και τελευταία φορά.
¤ Αυτοί που τον ψήφισαν γοητευμένοι από τη γοητεία της Θεωρίας Παιγνίων του Βαρουφάκη θα ψηφίσουν Κόμμα Κυνηγών: μάθε τέχνη κι άσ' τηνε, θα πουν.
¤ Αυτοί που τον ψήφισαν για να έρθει πίσω η Ελληνική Περηφάνια θα ψηφίσουν ΧΑ.
Δεν θυμάμαι άλλους λόγους που ο κόσμος ψήφισε Τσίπρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Έλα τώρα όσο προσπαθεί ο σύριζα να κερδίσει ψήφους από τους κατοίκους των περιοχών εκείνων κλείνοντας τα μεταλεία (αφήνωντας βεβαίως 2000 άτομα στο δρόμο) άλλο τόσο προσπαθεί να κάνει η μπουμπούκος εδώ.
οι συντριπτηκή πλειοψηφία των κατοίκων της χαλκιδικής θέλουν τα μεταλλεία! ξέρεις πόσες οικογένειες ζούνε εδω και δεκαετίες εκεί?

αυτοι που διαμαρτήρονται για τα μεταλλεία και το παίζουν οικολόγοι καμία σχέση με την Χαλκιδική δεν έχουν..
θα σου δώσω ένα στοιχείο:
απο τους 78 συλληφθέντες στα τελευταία επεισόδια εκει, οι 69 είναι υπήκοοι ξένων χωρών
41 ήταν οι Γερμανοί, και μόλις 9 έλληνες. οι υπόλοιποι είναι υπήκοοι Αυστρίας ελβετίας Γαλλίας βουλγαρίας, και ένας πολωνός.
https://www.iefimerida.gr/news/222668/allodapoi-oi-perissoteroi-apo-toys-syllifthentes-gia-ta-epeisodia-stis-skoyries
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

KotCoC100

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο KotCoC100 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 258 μηνύματα.

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
οι συντριπτηκή πλειοψηφία των κατοίκων της χαλκιδικής θέλουν τα μεταλλεία! ξέρεις πόσες οικογένειες ζούνε εδω και δεκαετίες εκεί?

αυτοι που διαμαρτήρονται για τα μεταλλεία και το παίζουν οικολόγοι καμία σχέση με την Χαλκιδική δεν έχουν..
θα σου δώσω ένα στοιχείο:
απο τους 78 συλληφθέντες στα τελευταία επεισόδια εκει, οι 69 είναι υπήκοοι ξένων χωρών
41 ήταν οι Γερμανοί, και μόλις 9 έλληνες. οι υπόλοιποι είναι υπήκοοι Αυστρίας ελβετίας Γαλλίας βουλγαρίας, και ένας πολωνός.
https://www.iefimerida.gr/news/222668/allodapoi-oi-perissoteroi-apo-toys-syllifthentes-gia-ta-epeisodia-stis-skoyries
Το λέω γιατί γενικά οι κάτοικοι από τα χωριά εκεί γύρω έλεγαν ότι δεν τα θέλουν λόγω μόλυνσης του περιβάλλοντος. Και εδώ στη Θεσσαλονίκη έχω δει πολλές φορές αφίσες για πορείες ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έκλεισαν.. :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Το λέω γιατί γενικά οι κάτοικοι από τα χωριά εκεί γύρω έλεγαν ότι δεν τα θέλουν λόγω μόλυνσης του περιβάλλοντος. Και εδώ στη Θεσσαλονίκη έχω δει πολλές φορές αφίσες για πορείες ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έκλεισαν.. :/:

Η Eldorado Gold σχεδίαζε "open scale" εξόρυξη με χρήση κυανίου...αυτό είχα ακούσει προ καιρού, δεν ξέρω κατά πόσο τελικά προχώρησε ή θα προχωρήσει ένα τέτοιο εγχείρημα!
Το σίγουρο είναι ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υπήρχαν σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στις γύρω περιοχές...κι επειδή στο Μπανανιστάν της Ευρώπης ζούμε, πάντα να πιστεύεις τα μισά απ' όσα σου λένε!;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

faeton

Νεοφερμένος

Ο faeton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής. Έχει γράψει 110 μηνύματα.
Για όσους θεωρουν το Λεβεντη σοβαρό

Λεβέντης: « Σε δύο μήνες βγάζω την Ελλάδα από το μνημόνιο με σχέδιο»

https://www.zougla.gr/politiki/artic...nes-vgazo-tin-elada-apo-to-mnimonio-me-sxedio
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Για όσους θεωρουν το Λεβεντη σοβαρό

Λεβέντης: « Σε δύο μήνες βγάζω την Ελλάδα από το μνημόνιο με σχέδιο»

https://www.zougla.gr/politiki/artic...nes-vgazo-tin-elada-apo-to-mnimonio-me-sxedio


Συνέχισε την λάσπη των τελευταίων ημερών.

Ακόμα περιμένω να αντικρούσετε τις θέσεις του εσείς που σχολιάζετε αποσπασματικά δηλώσεις του και του ρίχνετε λάσπη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

john_doe

Δραστήριο μέλος

Ο john_doe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
Ο μόνος μεταρρυθμιστής υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ

Στην κυβέρνηση Παπανδρέου υπήρξαν υπουργοί που θεώρησαν ότι το μνημόνιο ήταν αληθινά ευκαιρία μεταρρύθμισης για τη χώρα και αφοσιώθηκαν ειλικρινά στις μεταρρυθμίσεις που αυτό επέβαλε, ο καθένας στον τομέα του. Τα τέσσερα ονόματα είναι γνωστά (αλφαβητικά): Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, Μόσιαλος, Ραγκούσης. Για να λέμε του στραβού το δίκιο, είχαν κατά περιόδους και την επίνευση του πρωθυπουργού.

Στην κυβέρνηση Σαμαρά υπήρξαν επίσης υπουργοί που θεώρησαν κι έπραξαν το ίδιο. Κι εδώ τα πέντε ονόματα είναι γνωστά: Βρούτσης, Γεωργιάδης (παρά το αποκρουστικό επικοινωνιακό στιλ του), Μητσοτάκης, Στουρνάρας, Χατζηδάκης. Για επίνευση του πρωθυπουργού ή του αντιπροέδρου του καλύτερα ας μη μιλάμε – πήραν μάλιστα πίσω και αρκετά από τα μέτρα των υπουργών του Παπανδρέου, ενώ από τις ευρωεκλογές του Μάη του 2014 σταμάτησαν να κάνουν οτιδήποτε, μόνο ρητόρευαν υπέρ των μεταρρυθμίσεων.

Στην κυβέρνηση Τσίπρα, από την άλλη, δεν υπήρξε ούτε ένας υπουργός που να θέλησε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση. Απλά, όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι κι έχοντας χειροτερέψει με την άφρονα πολιτική τους τα πάντα, υποχρεώθηκαν με βαριά καρδιά να ψηφίσουν το τρίτο μνημόνιο σαν αναγκαίο κακό, να διασπαστούν και να πάνε τώρα σ’ εκλογές. Για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, εξάλλου, ό,τι και να του καταλογίσει κανείς είναι λίγο.

Ο μόνος μεταρρυθμιστής υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός που θα μπορούσε να είναι το δέκατο όνομα σ’ αυτήν εδώ την καταγραφή, δεν εμφανίστηκε ποτέ. Ουδείς ξεχώρισε στο σχεδόν εφτάμηνο του Τσίπρα – ακόμα και οι μη εθνομπολσεβίκοι ΣΥΡΙΖΑίοι υπουργοί καμιά μεταρρύθμιση δεν έκαναν, απλά διαφέρανε φραστικά από τους άλλους. Επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποθέσουμε ότι το πρόσωπο αυτό είναι όντως υπαρκτό και θα ξεχωρίσει για το μεταρρυθμιστικό του ζήλο σε μια ενδεχόμενη δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Αληθεύει. Η ανεργία προς κρίσης ήταν κοντά στο 8%. Ο πίνακας που δείχνει την ανεργία την έχει κοντά στο 12% αλλά από το 2010. Λίγο πριν το 09 ήταν αρκετά χαμηλότερη, κοντά στο 8%. Δεν λέω για τα εντός κρίσης στατιστικά αλλά για τα στατιστικά πριν την κρίση που έπιασε την Ελλάδα από τα σφάλματα κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μην ξεχνάμε πως πριν έρθει ο ΓΑΠ και ψηφίσει αμέσως μνημόνιο, κυβέρνηση ήταν η ΝΔ και παρέδωσε ένα μπάχαλο.

Υ.Γ: Για κάποιο λόγο μου τη βάρεσε πως θα έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ποτάμι-Ένωση Κεντρώων. Απλώς το αφήνω εδώ και θα επιστρέψω να δω αν είναι έτσι. :whistle:

Και αυτό πιθανό σενάριο. Ο συριζα ως νεομνημονιακός θα μπορούσε να συνεργαστεί με κόμματα εκτός αυτών που μας έφεραν στην κρίση όπως λέει, και συνεπώς είναι σαν να λέει εκτός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δεν αναφέρει τίποτα για δεξιά κόμματα του στυλ Λεβέντη και Ποτάμι άρα είναι πιθανό. Άλλη πιθανότητα είναι αντί ο συριζα να μπει εκεί η ΝΔ. Τέλος υπάρχει αρκετή πιθανότητα να παιχτεί το ΝΔ-Συριζα και θα το βαφτίσουν "πολιτική ευθύνη", σε περίπτωση που οι παραπάνω συνδυασμοί δεν δίνουν αρκετές έδρες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Σχετικά με τις Σκουριές οι μόνοι που είναι ανοιχτά υπέρ της εξόρυξης είναι οι κάτοικοι των χωριών που μένουν κυρίως οι μεταλλορύχοι. Η πλειονότητα είναι κατά. Αρκεί και μόνο να δει κανείς τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοτικών εκλογών στο δήμο εκεί. Ο Πάχτας που προωθούσε την επένδυση έφαγε μαύρισμα.
https://ekloges-prev.singularlogic.eu/may2014/dn/public/index.html#{"page":"level","params":{"level":"dhm_d","id":9056}}

Έχουνε κάνει τους ανθρώπους πιόνια των κερδών τους για ένα κομμάτι ψωμί. Δε μπορώ να κατηγορήσω κανέναν δυστυχώς.. αν είσαι άνεργος και θες επειγόντως δουλειά το τελευταίο που θα κοιτάξεις είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες στο περιβάλλον. Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top