Δε καταλαβαίνω και οι δημόσιοι υπάλληλοι φόρους δε πληρώνουν; Όταν έχεις ΔΕΚΟ αντί για ιδιώτες σε καίριους τομείς δεν έχεις από εκεί έσοδα στο κράτος; Σε μια χώρα που ένα μεγάλο μέρος του ιδιωτικού τομέα φοροδιαφεύγει προσπαθείτε να μας πείσετε πως ο ιδιωτικός τομέας συντηρεί το δημόσιο;
Έλεος ρε φίλε θα μας φύγει το καφάσι μ' αυτά που γράφεις...και που πληρώνουν φόρους οι Δημόσιοι υπάλληλοι τι έγινε;Από που εισέπραξαν τα χρήματα για να πληρώσουν τους φόρους αυτούς;
Μήπως απ' το κράτος;

Απλώς "ανακυκλώνουν" μέρος των χρημάτων που παίρνουν...
Είναι σα να μου λες ότι αν έχω 10€ στην τσέπη μου και θέλω να αγοράσω κάτι που στο ένα μαγαζί κάνει 9€ και στο άλλο 10€ αλλά μου κάνουν 10% έκπτωση, ότι αν το αγοράσω απ' το δεύτερο μαγαζί θα μου μείνουν παραπάνω λεφτά στην τσέπη απ' ότι αν το αγοράσω απ' το πρώτο!
Δε μιλάμε για το ποιος συντηρεί τον ιδιωτικό τομέα. Για τις επιδοτήσεις που έρχονται απ' έξω για να χτίζει ο Έλληνας ξενοδοχεία. Για τα δάνεια που έρχονται από τις τράπεζες για να γίνουν επενδύσεις. Με τίνος λεφτά οι τράπεζες είναι όρθιες τα τελευταία 7-8 χρόνια; Για να μη μιλήσω για τους μισθούς πείνας, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ποιον έπληξαν τέτοια μέτρα για να μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να παριστάνει το κερδοφόρο και να κουνούν μερικοί το δάχτυλο;
Από υπεραπλουστεύσεις καλά τα πάμε βλέπω.
Να μιλήσουμε για το τι κάνουν οι σοβαρές χώρες; Μια σοβαρή χώρα καταρχήν δεν κρέμεται από τις ανάγκες κανενός Βαρδινογιάννη και κανενός Λάτση. Ορίζει μόνη της τα standards του βιοτικού της επιπέδου. Κι από κει και πέρα λαμβάνονται μέτρα για τη διατήρησή του. Κατώτατος μισθός, κατώτατη σύνταξη, δημόσια ασφάλιση για ΟΛΟΥΣ, δημόσια παιδεία για ΟΛΟΥΣ, νομοθεσία για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και μέτρα πρόνοιας για τις ευπαθείς ομάδες. Αν αυτό συνεπάγεται δημόσια ΔΕΗ, δημόσια ΕΥΔΑΠ, δημόσιες μεταφορές και δημόσια λιμάνια κι αεροδρόμια τότε ας είναι.
Όταν αυτά είναι εγγυημένα ΤΟΤΕ λαμβάνονται μέτρα στήριξης και των επιχειρήσεων.
Το δημόσιο δε καθίσταται μη βιώσιμο λόγο μεγεθών, αλλά λόγω διαφθοράς και κακοδιαχείρισης. Κάτι που φυσικά δεν αφορά μόνο το δημόσιο. Αλλο αν πολλοί δε μπορούν να το χωνέψουν.
Εδώ φτάσαμε στο σημείο το ίδιο το Δημόσιο να "κλείσει" τις τράπεζες (που μονίμως "βάζουν πλάτη" για τις υποχρεώσεις του κράτους τα τελευταία χρόνια "τσακίζοντας" τη ρευστότητα τους με αποτέλεσμα να μη μένει φράγκο π.χ. για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων) κι εσύ αναπαράγεις για πολλοστή φορά το γνωστό παραμύθι του Λαζόπουλου για τις "κακές τράπεζες" και τα "λεφτά που τους δίνουμε";;;
Είναι προφανές ότι βλέπεις την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μόνο απ' τη μια όψη του νομίσματος, την άλλη την αγνοείς γι' αυτό θα σε παρακαλούσα να κάνεις μια στοιχειώδη έρευνα προτού βγάλεις τα συμπεράσματά σου και συζητήσουμε σοβαρά μαζί σου γι' αυτό το θέμα...
Ως προς τα μέτρα που πέρασαν στον Ιδιωτικό τομέα, το αν ήταν "επωφελή" ή όχι για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων είναι προς συζήτηση...προσωπικά συμφωνώ μαζί σου σε αυτό, καθώς φαίνεται ότι η μείωση του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων ΔΕΝ ήταν το βασικό τους πρόβλημα (αλλά κατ' εμέ η υπερφορολόγηση, η γραφειοκρατία και η έλλειψη εξωστρέφειας κι εξωτερικών επενδύσεων προς τη χώρα)...
Τα μέτρα αυτά όμως τα ψήφισαν και τα εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις που εξέλεξε ο Ελληνικός λαός, οπότε δε νομίζω ότι "δικαιούται δια να ομιλεί" περί τούτου!Μπορεί κάλλιστα να εκλέξει κάποιο άλλο κόμμα που έχει κάτι πιο προσοδοφόρο να αντιπροτείνει (κι αν δεν εφαρμόσει τις εξαγγελίες του, να το στείλει εκτός Βουλής)...
Όσο για το τι κάνει μια σοβαρή χώρα, εκεί κι αν είσαι χιλιόμετρα off-side...κανένα κράτος στον κόσμο πλην Βόρειας Κορέας δεν "κάνει του κεφαλιού του" στα δημοσιονομικά του!ΑΝ είναι πλεονασματικό έχει και την πολυτέλεια να βελτιώσει τις παροχές του προς τους πολίτες, ΑΝ είναι ελλειμματικό φροντίζει από μόνο του να λάβει τα απαραίτητα μέτρα (δεν περιμένει έξωθεν επιτήρηση, IMF και λοιπές "δημοκρατικές" δυνάμεις) για να ξαναβρεθεί στο δρόμο των πλεονασμάτων...
Τέλος, ας υποθέσουμε ότι έχεις δίκιο στο τελευταίο...μπορείς να μας επισυνάψεις (σε €) πόσο κοστίζουν κάθε χρόνο οι πολυσυνταξιούχοι, οι πολυθεσίτες, οι αργόμισθοι (έστω και πρόχειρα) και γενικά οι δαπάνες στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και πόσο οι διάφορες κομπινούλες και ρεμουλίτσες που "προσαυξάνουν" τις δαπάνες αυτές;