Tι θα ψηφίσετε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου;

Tι θα ψηφίσετε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου;
Κλειστή δημοσκόπηση .

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 232)
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 35 15.1%
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 37 15.9%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 17 7.3%
  • ΛΑΕ

    Ψήφοι: 18 7.8%
  • ΠΟΤΑΜΙ

    Ψήφοι: 10 4.3%
  • ΧΑ

    Ψήφοι: 21 9.1%
  • ΑΝΕΛ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΚΙΔΗΣΟ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΠΑΣΟΚ

    Ψήφοι: 2 0.9%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 43 18.5%
  • ΛΑΟΣ

    Ψήφοι: 1 0.4%
  • ΕΠΑΜ

    Ψήφοι: 6 2.6%
  • ΑΠΟΧΗ 'Η ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ

    Ψήφοι: 28 12.1%
  • ΤΕΛΕΙΑ

    Ψήφοι: 1 0.4%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

    Ψήφοι: 3 1.3%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 10 4.3%

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

john_doe

Δραστήριο μέλος

Ο john_doe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
Επί 6 μήνες η απελθούσα κυβέρνηση προσπαθούσε να μας βγάλει από το ευρώ και τη συνακόλουθη εγγύηση δημοκρατίας και οικονομικής σταθερότητας που αυτό συνεπάγεται. Δείχνω κατανόηση σε όποιον δεν το κατάλαβε όταν συνέβαινε, αλλά θεωρώ εντελώς επικίνδυνο και εντέλει άθλιο όποιον πάει να ψηφίσει χωρίς να έχει κάνει κτήμα του αυτή την πληροφορία.

---------------------------------------------

Ο Π. Καμμένος και το «φλερτ» με τη δραχμή

Σε σαφή παραδοχή για την ύπαρξη σχεδίου της κυβέρνησης για ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ προέβη χθες ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Καμμένος. «Υπήρχαν σενάρια τα οποία επεξεργαστήκαμε και τα εξαντλήσαμε, αλλά όταν ήρθε η ώρα που θα χρειαζόταν να στείλουμε τα C-130 να πάρουν τις παλέτες με τα χρήματα που θα ήταν ουσιαστικά η εγγύηση για ένα νόμισμα, όλοι έκαναν τους τρελούς», επεσήμανε ο κ. Καμμένος (Alpha), προσθέτοντας: «Απόλυτα ειλικρινά θέλω να πω πως αν υπήρχε δρόμος για τη δραχμή με προοπτική, εγώ δεν θα έλεγα όχι... αν, δηλαδή, υπήρχε περίπτωση η πατρίδα μας να μπει σε μία λογική μιας καινούργιας μέρας, με ένα καινούργιο νόμισμα και να παλέψουμε και μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα, θα το κάναμε».

Το γιατί δεν συνέβη το περιέγραψε ο ίδιος: «Στην αρχή άφηναν ελπίδες, για να πούμε την αλήθεια. Στην αρχή υπήρχαν αρκετοί που μας έλεγαν, όπως οι Αμερικάνοι με τα πετρέλαια...», ωστόσο, όπως προσέθεσε, «πουθενά δεν υπήρχαν χρήματα... μας πούλησαν και όλοι εκείνοι που έλεγαν ότι θα μας βοηθήσουν. Δεν είχαμε ούτε ρούβλια –για να λέμε τα πράγματα όπως είναι– για να βάλουμε collateral –δηλαδή εγγυήσεις– στη δραχμή, δεν είχαμε ούτε άλλο ξένο νόμισμα». Ο κ. Καμμένος περιέγραψε συζητήσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με ένα plan B, αναφέροντας ότι ο ίδιος αμφέβαλλε για την άποψη που διατύπωνε ο κ. Παν. Λαφαζάνης ότι «θα μας βοηθήσουν οι Ρώσοι». Σύμφωνα με τον ίδιο, στα ερωτήματά του για «σχέδιο Β» «ποτέ δεν απάντησε ο κ. Βαρουφάκης. Κάποια στιγμή ψέλλισε ότι έχουν κάνει μια προετοιμασία με μία ομάδα, χωρίς διευκρινίσεις».

Αίσθηση, πέραν του «φλερτ» της κυβέρνησης με τη δραχμή, προκαλούν και οι υπαινιγμοί που άφησε ο κ. Καμμένος για τον πρώην υπουργό Οικονομικών. «Εκείνο το οποίο εμείς βλέπαμε ως μια πιθανή διέξοδο ήταν αυτό που είχαν σχεδιάσει οι δανειστές και δεν ξέρω –θα το αποδείξει η Ιστορία αυτό– εάν μέσα σε αυτό το διάστημα είχαν και συνεργούς, όπως τον Γιάνη Βαρουφάκη», ανέφερε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

john_doe

Δραστήριο μέλος

Ο john_doe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
«Είμαστε άσχετοι, ξαναψηφίστε μας»

Οι τίτλοι ειδήσεων στον τύπο της περασμένης Κυριακής γράφουν ότι «καταρρέει η εικόνα του Τσίπρα», «κάτω από τη βάση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», «τελειώνει η πολιτική κυριαρχία Τσίπρα». Παιδί των καταλήψεων και του κομματικού σωλήνα, χωρίς καμία επαγγελματική εμπειρία και ελάχιστη επαφή με το εξωτερικό, ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε εντελώς ακατάλληλος για πρωθυπουργός. Έχει επιδείξει ασυγχώρητη άγνοια των τεκταινόμενων στην Ευρωπαϊκή και παγκόσμια σκηνή, καθώς και πλήρη αδυναμία επιλογής ικανών συνεργατών. Τα απανωτά λάθη που διέπραξε ήταν απολύτως προβλέψιμα. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το πολυσυζητημένο προεκλογικό ευφυολόγημα ότι «η κυβέρνηση θα παίζει τον ζουρνά και θα χορεύουν οι αγορές», ή το «ούτε μία στο εκατομμύριο να πει όχι η Μέρκελ»; Aν πράγματι τα πίστευε αυτά, ήταν βαθειά νυχτωμένος όσον αφορά την λειτουργία των αγορών και τις διαθέσεις των Ευρωπαίων πολιτικών. Την ίδια άγνοια επέδειξε αναζητώντας δανεικά χωρίς Μνημόνιο (!) από τη Ρωσία και την Κίνα.

Αυτή η άγνοια τον καθιστά ακατάλληλο για οποιοδήποτε κυβερνητικό αξίωμα και επικίνδυνο για τη χώρα, την οποία έφερε στο χείλος του γκρεμού πριν κάνει πίσω, υπογράφοντας το τρίτο Μνημόνιο που ο ίδιος κατέστησε απαραίτητο με την καταστροφική του διακυβέρνηση. Τον περασμένο Δεκέμβριο το χρηματοδοτικό κενό υπολογιζόταν σε 11 δισ. ευρώ, τα οποία επρόκειτο να καλυφθούν με προληπτική γραμμή πίστωσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) σε περίπτωση που το ποσό αυτό δεν μπορούσε να αντληθεί από τις αγορές. Μέχρι τη λήξη του υπάρχοντος προγράμματος στα τέλη Ιουνίου, η χρηματοδότηση ήταν εξασφαλισμένη από το απόθεμα ύψους 11 δισ. που απέμενε στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το 2013. Όμως λίγες μέρες πριν τη λήξη του προγράμματος, και ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς η λήξη του προγράμματος οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών και στα capital controls - εξέλιξη για την οποία είχε προειδοποιηθεί εγκαίρως ο πρωθυπουργός από τον ίδιο τον κ. Ντράγκι. Με περισσή ειλικρίνεια, ο κ. Τσακαλώτος ομολόγησε δημόσια ότι το δημοψήφισμα προκηρύχθηκε διότι η κυβέρνηση θα έχανε την πλειοψηφία της στη βουλή αν έφερνε την συμφωνία προς ψήφιση (πράγμα που δεν αποφεύχθηκε τελικά).

Με την οικονομία να ξαναβυθίζεται στην ύφεση, το πρωτογενές πλεόνασμα να μετατρέπεται σε έλλειμμα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις τράπεζες να αυξάνονται και τα capital controls να παραμένουν σε ισχύ για μήνες, το χρηματοδοτικό κενό αυξήθηκε στα 86 δισ. ευρώ, οδηγώντας σε νέο τριετές Μνημόνιο. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει 25 δισ. για νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μετά την απαξίωση των μετοχών που απέκτησε το Ελληνικό δημόσιο με την ανακεφαλαιοποίηση του 2013. Αυτό ήταν το καταστροφικό αποτέλεσμα της «σκληρής διαπραγμάτευσης», βασισμένης σε λάθος εκτίμηση της κατάστασης και σε αδυναμία έγκαιρης ανάσχεσης του δημοσιονομικού εκτροχιασμού και της ύφεσης. «Είμαι περήφανος που δεν οδήγησα τον ελληνικό λαό σε μία ανείπωτη οικονομική καταστροφή» είπε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη του στον ALPHA (26/8/15). Προφανώς αυτή θεωρεί την μεγαλύτερη επιτυχία της διακυβέρνησης του.

Στις επερχόμενες εκλογές ο κ. Τσίπρας ποντάρει στα υψηλά ποσοστά αποδοχής που ακόμα απολαμβάνει για να εξασφαλίσει αυτοδυναμία για τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την καταστροφική διαπραγμάτευση και τη διάσπαση του κόμματός του. Οι πρώτες σφυγμομετρήσεις αποκλείουν αυτό το ενδεχόμενο, δεδομένου ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνονται γύρω στις 10 μονάδες κάτω του 37% που θα του εξασφαλίσει την αυτοδυναμία. Ταυτόχρονα δηλώνει ότι δεν πρόκειται να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας «με κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος». Αν δηλαδή εξασφαλίσει την πρωτιά, ο κ. Τσίπρας δηλώνει στην ουσία ότι θα αποδράσει, προτείνοντας κάποιον άλλο για πρωθυπουργό, την ταυτότητα του οποίου δεν μας αποκαλύπτει. Εναλλακτικά, θα προκηρύξει εκλογές για τρίτη φορά σε ένα χρόνο (χωρίς να υπολογίζουμε το δημοψήφισμα). Όμως όσες εκλογές και αν προκηρυχθούν δεν πρόκειται η χώρα να πάει μπροστά χωρίς πολιτικό αρχηγό με όραμα και πρόγραμμα. Αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ προσβλέπει σε συνεργασία με τα κόμματα του Ευρωπαϊκού τόξου, ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ, που όμως αρνείται τη συνεργασία με τα κόμματα που στήριξαν με τη ψήφο τους το Μνημόνιο του κ. Τσίπρα.

Ύστερα από 15 συνεδριάσεις του Eurogroup, 4 Συνόδους Κορυφής, και πολλές διμερείς συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, θα έλεγε κανείς ότι ο κ. Τσίπρας έχει πλέον πλήρη επίγνωση των ορίων που θέτουν οι δανειστές. Όπως όμως προκύπτει από τις δηλώσεις του, εξακολουθεί να μην έχει επίγνωση των τεκταινόμενων στην Ευρωπαϊκή σκηνή παρόλο που κάποιες χώρες ξαναμιλούν για Grexit σε περίπτωση καθυστέρησης των μεταρρυθμίσεων. Ζητά την ψήφο των πολιτών για να επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο, που ο ίδιος διαπραγματευόταν επί έξι μήνες, προς όφελος των πιο αδύναμων λαϊκών στρωμάτων. Πιστεύει πραγματικά ο κ. Τσίπρας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα έχουν την υπομονή να επαναδιαπραγματευτούν το Μνημόνιο που μόλις ψήφισαν τα κοινοβούλιά τους; Τρέχουν πολύ πιο επείγοντα θέματα στην Ευρώπη, με πρώτο το μεταναστευτικό, για να ξανανοίξουν συζήτηση πάνω σε ένα θέμα που εξάντλησε την υπομονή τους και θεωρείται λήξαν.

Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να πείσει τους εταίρους ότι θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει πρώτα να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι η ευημερία έρχεται μόνο μέσα από σκληρή δουλειά και θυσίες, όχι μέσα από παροχές με τα λεφτά των άλλων. Ο λαϊκισμός της κυβέρνησης Τσίπρα, που ανακάλεσε την άδεια του ορυχείου στις Σκουριές για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, επαναπροσέλαβε όσους απολύθηκαν από το δημόσιο, διόρισε ημετέρους, και έκανε το παν για να ικανοποιήσει συνδικαλιστικά αιτήματα στην παιδεία και αλλού, δεν πείθει ότι έχει σαν στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας. Αντίθετα με τις καταγγελίες Τσίπρα για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βαθύτατα συντηρητικό κόμμα που επιδίδεται στις ίδιες πελατειακές πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος που καταγγέλλει.

Ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο είναι να το εφαρμόσουμε. Μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων, η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση που έχει την ιδιοκτησία του προγράμματος και το ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να το εφαρμόσει. Τέτοιο δυναμικό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να διαθέτει. Οι ίδιοι που υπερψήφισαν την συμφωνία την καταγγέλλουν εκ προοιμίου, με πρώτο τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, ο οποίος δηλώνει ότι ήταν προϊόν εκβιασμού. Με αυτά τα δεδομένα, μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε νέο αδιέξοδο. Και τότε δυστυχώς θα είναι δύσκολο να αποφύγουμε το Grexit.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.
Να ρωτήσω κάτι? Όσοι ψηφίζετε Ποτάμι γιατί δεν ψηφίζετε ΝΔ? Και το αντίστροφο.

Γιατί πιστεύουμε στον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους και τη φορολόγησή της, αισθανόμαστε ότι είμαστε πιο προοδευτικοί κοινωνικά εν συγκρίσει με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας (υπέρ συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, νομοσχεδίου για την ιθαγένεια κλπ.), μπορεί να υπάρχουν κομμάτια της Νέας Δημοκρατίας που δεν μας αντιπροσωπεύουν και θεωρούμε διεφθαρμένα και ανίκανα να αλλάξουν ριζικά τη χώρα κ.ά.

Το ανύπαρκτο, για όσους έχουν αντίληψη της οικονομίας, δίλημμα μνημονίου-αντιμνημονίου σας έχει τυφλώσει τόσο που θεωρείτε πως όλα τα κόμματα είναι ίδια, ακόμη και με σημαντικά διαφορετικές θέσεις σε κοινωνικό επίπεδο; Ακόμη και σε οικονομικό επίπεδο υπάρχουν διαφορές, αλλά λιγότερο εμφανείς (π.χ. ότι Το Ποτάμι και κυρίως ορισμένα μικρά φιλελεύθερα κόμματα δε θα υποστήριζαν ποτέ τη "φορομπηχτική" πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για εύκολα έσοδα, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό και την ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας).

Είναι σα να ρωτάω εγώ "Όσοι ψηφίζετε Χρυσή Αυγή/ΚΚΕ, γιατί δεν ψηφίζετε ΛΑ.Ε.; Και το αντίστροφο.". Προφανώς, η αποδοχή ή μη του μνημονίου δεν επαρκεί για να καθορίσει τη συνολική τοποθέτηση ενός κόμματος στον πολιτικό άξονα και να το εξισώσει με οποιοδήποτε άλλο αποδέχεται ή μη τα συγκεκριμένα μέτρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

LiViNGtheLiFE

Διάσημο μέλος

Η LiViNGtheLiFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 2,226 μηνύματα.
Δε ψηφίζει ο Μεϊμαράκης φορολόγηση των αγροτών. Πεινάσανε κι αυτοί οι καημένοι. :lol:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Μιλαω για περιπτωσεις που το "δενεχουμεναφαμε" ειναι πραγματικοτα για πια βροχη και υποστηρικτες του τσιπρα κανεις αναφορα δεν καταλαβαινω. Αναπτυξη καμια μονο θεωρητικα την αισθανομαι εγω.
την ανάπτυξη και την ύφεση δεν μπορει να την καταλάβει κανείς άνθρωπος.
την βλέπουμε μέσα απο στατιστικά στοιχεία και δεδομένα που συλλέγει η ελστατ

στο τέλος του σαμαρά είχαμε πλεόνασμα και ανάπτυξη 0,6%.
πλέων η ύφεση ξεπερνάει το 3% και έχουμε έλλειμμα

Να ρωτήσω κάτι? Όσοι ψηφίζετε Ποτάμι γιατί δεν ψηφίζετε ΝΔ? Και το αντίστροφο.
δεν ψηφίζω ποτάμι γιατί πλέων οι εκλογές έιναι ντέρμπι με σοβαρή πιθανότητα να βγει η νδ.
αν βγεί η νδ..θα υπάρξει συνεργασία με ποτάμι και λεβέντη και θα γίνει μια σοβαρή 4ετία μακρυά από λαϊκισμούς και ψέματα.

αν βγει ο σύριζα, θα συνεχιστεί η κατηφόρα.

τα μόνα κόμματα που μπορούν να σχηματίσουν μια αξιόπιστη κυβέρνηση ωστε να διορθωθεί η κατάσταση είναι τα λεγόμενα μνημονιακά.

Btw όσοι κατατάσσουν τον λεβέντη στους μη μνημονιακούς κάνουν λάθος.
ο λεβέντης είπε το εξής στο οποίο συμφωνώ απόλυτα.
πρέπει να κάνουμε μόνοι μας τις μεταρυθμίσεις χωρίς να μας επιβληθούν απο κανέναν με την μορφη μνημονίου!

ο λεβέντης μιλάει για ανάγκη μικρότερου δημοσίου,και ελεύθερη οικονομία ηδη απο το 90!

αν το κάναμε οργανωμένα και νωρίτερα δεν θα τραβούσαμε 3ο μνημόνιο.
βλ πορτογαλία-ιρλανδία
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Marios2795

Νεοφερμένος

Ο Marios2795 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 93 μηνύματα.
Το ανύπαρκτο, για όσους έχουν αντίληψη της οικονομίας, δίλημμα μνημονίου-αντιμνημονίου σας έχει τυφλώσει τόσο που θεωρείτε πως όλα τα κόμματα είναι ίδια, ακόμη και με σημαντικά διαφορετικές θέσεις σε κοινωνικό επίπεδο;

Συγγνώμη αλλά, ω γνώστη της οικονομίας, το μνημόνιο-αντιμνημόνιο αποτελεί διαιρετική τομή πλέον, καθοριστικός δηλαδή παράγοντας σύστασης κομμάτων καθώς και προτίμησης ενός κόμματος από τους ψηφοφόρους. Είναι τουλάχιστον αντιεπιστημονικό αυτό που λες, και πηγάζει κυρίως από ηθική εκτίμηση.

Από την άλλη, πως είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται ως ψευτοδίλημμα η συνέχιση ή όχι του μηχανισμού ( μνημόνιο ) που διαχειρίζεται την οικονομική λειτουργικότητα της χώρας, από το κρατικό έως το ιδιωτικό επίπεδο.

Ο μεταμοντερνισμός στα καλυτερά του :redface::redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

valantis21

Δραστήριο μέλος

Ο valantis21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 611 μηνύματα.
χρυση αυγη η μονη δυναμη στην ελλαδα που μπορει να τα αλλαξει ολα..γτ παρολο που οι αρχηγοι της μπηκαν παρανομα στη φυλακη και δεν εχουν εμφανηστει σε κανενα τηλεοπτικο καναλι,αυτοι δεν εκαναν βημα πισω..εμειναν πιστοι στην πατριδα για μια ελευθερη ελλαδα χωρις μεταναστες μνημονια και λοιπα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
την ανάπτυξη και την ύφεση δεν μπορει να την καταλάβει κανείς άνθρωπος.
την βλέπουμε μέσα απο στατιστικά στοιχεία και δεδομένα που συλλέγει η ελστατ

στο τέλος του σαμαρά είχαμε πλεόνασμα και ανάπτυξη 0,6%.
πλέων η ύφεση ξεπερνάει το 3% και έχουμε έλλειμμα


δεν ψηφίζω ποτάμι γιατί πλέων οι εκλογές έιναι ντέρμπι με σοβαρή πιθανότητα να βγει η νδ.
αν βγεί η νδ..θα υπάρξει συνεργασία με ποτάμι και λεβέντη και θα γίνει μια σοβαρή 4ετία μακρυά από λαϊκισμούς και ψέματα.

αν βγει ο σύριζα, θα συνεχιστεί η κατηφόρα.

τα μόνα κόμματα που μπορούν να σχηματίσουν μια αξιόπιστη κυβέρνηση ωστε να διορθωθεί η κατάσταση είναι τα λεγόμενα μνημονιακά.

Btw όσοι κατατάσσουν τον λεβέντη στους μη μνημονιακούς κάνουν λάθος.
ο λεβέντης είπε το εξής στο οποίο συμφωνώ απόλυτα.
πρέπει να κάνουμε μόνοι μας τις μεταρυθμίσεις χωρίς να μας επιβληθούν απο κανέναν με την μορφη μνημονίου!

ο λεβέντης μιλάει για ανάγκη μικρότερου δημοσίου,και ελεύθερη οικονομία ηδη απο το 90!

αν το κάναμε οργανωμένα και νωρίτερα δεν θα τραβούσαμε 3ο μνημόνιο.
βλ πορτογαλία-ιρλανδία

όταν μιλάς για νούμερα να βάζεις και πηγές. γιατί αν ψάξω εγώ για δικες μου πηγές θα βρω άλλα νούμερα.
https://www.tradingeconomics.com/greece/gdp-growth

αυτά που λες ότι λέει ο Λεβέντης μόνο κεντρώα δε χαρακτηρίζονται. Όχι ότι είναι η πρώτη φορά που καποιος αυτο χαρακτηρίζεται κεντρώος ενώ είναι καραφιλελές.

Και αυτά που λες για το αν κάναμε εκείνο ή το άλλο είναι τέρμα αβάσιμο. Υπάρχουν χώρες με μεγαλύτερο δημόσιο από εμάς και δεν είχαν κανένα πρόβλημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
χρυση αυγη η μονη δυναμη στην ελλαδα που μπορει να τα αλλαξει ολα..γτ παρολο που οι αρχηγοι της μπηκαν παρανομα στη φυλακη και δεν εχουν εμφανηστει σε κανενα τηλεοπτικο καναλι,αυτοι δεν εκαναν βημα πισω..εμειναν πιστοι στην πατριδα για μια ελευθερη ελλαδα χωρις μεταναστες μνημονια και λοιπα
πιθανόν φίλε μου να μήν ξέρεις όσα ξέρω εγω πάνω στο θέμα, για αυτο την θεωρείς αγνό κόμμα.

πέρα απο ιδεολογία
θα σε πληροφορήσω οτι η χα είναι η πρώτη δύναμη διακήνησης ντόπας και αναβολικών στην αθήνα, πρώτη στο νταβατζιλίκι και στους μπράβους.
μια παράνομη μπίζνα της νύχτας οπου απασχολεί και πάρα πολλούς αλβανους :P

οι κατα τα άλλα εθνικιστές
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

meloveyoudo

Δραστήριο μέλος

Η meloveyoudo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 574 μηνύματα.
Συγγνώμη αλλά, ω γνώστη της οικονομίας, το μνημόνιο-αντιμνημόνιο αποτελεί διαιρετική τομή πλέον, καθοριστικός δηλαδή παράγοντας σύστασης κομμάτων καθώς και προτίμησης ενός κόμματος από τους ψηφοφόρους. Είναι τουλάχιστον αντιεπιστημονικό αυτό που λες, και πηγάζει κυρίως από ηθική εκτίμηση.

Από την άλλη, πως είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται ως ψευτοδίλημμα η συνέχιση ή όχι του μηχανισμού ( μνημόνιο ) που διαχειρίζεται την οικονομική λειτουργικότητα της χώρας, από το κρατικό έως το ιδιωτικό επίπεδο.

Ο μεταμοντερνισμός στα καλυτερά του :redface::redface:

Επίσης το μνημονιο-αντιμνημονιο το χρησιμοποιουν πλεον και σαν ορο στην πολιτικη ιστορια σε τοσο μεγαλο βαθμο ίδιο της ταξεως του αριστερα-δεξια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Marios2795

Νεοφερμένος

Ο Marios2795 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 93 μηνύματα.
Επίσης το μνημονιο-αντιμνημονιο το χρησιμοποιουν πλεον και σαν ορο στην πολιτικη ιστορια σε τοσο μεγαλο βαθμο ίδιο της ταξεως του αριστερα-δεξια.


Έχεις δίκαιο σε αυτό που λες. Τα κόμματα δεν παρουσιάζονται de novo.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

chrispap1997

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο chrispap1997 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 207 μηνύματα.
παιδια να σας πω οτι ο Αλαφουζος εβγαλε επισημη ανακοινωση σχετικα με την πολιτικη "παναθηναικος μαζι με Λαφαζανη εκτος Ευρωπης "
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,784 μηνύματα.


παιδια να σας πω οτι ο Αλαφουζος εβγαλε επισημη ανακοινωση σχετικα με την πολιτικη "παναθηναικος μαζι με Λαφαζανη εκτος Ευρωπης "

Κουτσούμπας: «"Λαφαζανιές" σημαίνει οι ψευτιές που λέει ο Λαφαζάνης»
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Και αυτά που λες για το αν κάναμε εκείνο ή το άλλο είναι τέρμα αβάσιμο. Υπάρχουν χώρες με μεγαλύτερο δημόσιο από εμάς και δεν είχαν κανένα πρόβλημα.

Οι χώρες στις οποίες αναφέρεσαι έχουν και αντίστοιχου μεγέθους Ιδιωτικό τομέα!

Σε όλα τα σοβαρά κι οργανωμένα κράτη το "μέγεθος" του Δημοσίου τομέα εξαρτάται από το μέγεθος του Ιδιωτικού, "μεγάλος" Ιδιωτικός μεγάλο Δημόσιο, "μικρός" Ιδιωτικός μικρό Δημόσιο...

Μόνο μπανανίες τύπου Ελλάδας δανείζονται χρήματα για να συντηρούν τον μη βιώσιμο (λόγω "μεγέθους") Δημόσιο τομέα τους και όχι για να τα ρίξουν στον Ιδιωτικό (ο οποίος με τη σειρά του θα παρήγαγε έσοδα για το κράτος τα οποία θα συντηρούσαν το Δημόσιο)...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

damn

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο damn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 1,771 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Οι χώρες στις οποίες αναφέρεσαι έχουν και αντίστοιχου μεγέθους Ιδιωτικό τομέα!

Σε όλα τα σοβαρά κι οργανωμένα κράτη το "μέγεθος" του Δημοσίου τομέα εξαρτάται από το μέγεθος του Ιδιωτικού, "μεγάλος" Ιδιωτικός μεγάλο Δημόσιο, "μικρός" Ιδιωτικός μικρό Δημόσιο...

Μόνο μπανανίες τύπου Ελλάδας δανείζονται χρήματα για να συντηρούν τον μη βιώσιμο (λόγω "μεγέθους") Δημόσιο τομέα τους και όχι για να τα ρίξουν στον Ιδιωτικό (ο οποίος με τη σειρά του θα παρήγαγε έσοδα για το κράτος τα οποία θα συντηρούσαν το Δημόσιο)...

μα τι μεγάλο και μικρό λες; ποσοστιαία πάνε αυτά
https://www.oecd-ilibrary.org/sites/...l?itemId=/content/chapter/9789264061651-13-en
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

john_doe

Δραστήριο μέλος

Ο john_doe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
Το παλιό και το «νέο»...

Ολο και αλλάζει το αφήγημα. Τώρα έγινε ότι είναι το «νέο». σε σχέση με το «παλιό» που εγκαθίδρυσε το πελατειακό κράτος. Πριν από τις προηγούμενες εκλογές ήταν ότι οι «αντιμνημονιακοί» θα τα κάνουν καλά, γιατί έτσι. Το επτάμηνο απραξίας και καταστροφής και το Μνημόνιο τους άλλαξε το αφήγημα. Μέχρι το νέο Σύνταγμα το κόλπο των διορισμών ήταν: σύμβαση για άσχετη θέση, ανανέωση της σύμβασης και μετά δικαστήριο «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» για την πολυπόθητη μονιμότητα. Με το Σύνταγμα, όμως, απαγορεύτηκε η μετατροπή συμβάσεων και κατοχυρώθηκε ότι πρόσληψη γίνεται μόνο μέσω ΑΣΕΠ.
Το «νέο» διαμαρτύρονταν και προσπαθούσε να τα παρακάμψει. Εξ ου και το 12%, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι σκέψεις για διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ. Δεν τους αρέσει το ΑΣΕΠ (που έκανε το «παλιό»), δεν τους αρέσει ότι δεν μπορούν να προσλαμβάνουν με συμβάσεις και μετά να μονιμοποιούν. Τόσο «νέο»...Υπουργός τους, ως αντίδοτο στο πελατειακό κράτος, έβαλε τους εκπαιδευτικούς (υφιστάμενοι) σε κάθε σχολείο να ψηφίσουν για τον διευθυντή (τον προϊστάμενό τους). Ετσι η πελατειακή αντίληψη θα έπαιρνε σάρκα και οστά. Η προηγούμενη υπουργός είχε νομοθετήσει σύστημα κριτηρίων (αν δεν σου αρέσουν λες ποια πρέπει να αλλάξουν), το οποίο ανέδειξε διευθυντές που κατά 80-85% επιβεβαιώθηκαν διά της ψήφου.
Εντρομος ανέβαλε την εκλογή των διευθυντών γιατί οι κομματικοί του εγκάθετοι θα αποτύγχαναν! Υπάρχουν και άλλα που έκανε το «παλιό». Το TAXIS (μάλλον διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κόπηκαν τα εξτραδάκια), την ηλεκτρονική συνταγογράφηση (τεχνοφασισμός! οι δικοί του ήταν αντίθετοι), τη διαύγεια (προσπαθούν πολύ καιρό να την παρακάμψουν), το εθνικό δημοτολόγιο (αντιδρούσαν δικοί του), την υποχρέωση καταγραφής και δημοσιοποίησης των εκλογικών δαπανών, τον ΑΜΚΑ (ο αριθμός του θηρίου), τα ΚΕΠ (πάλι οι δικοί του διαφωνούσαν).
Υπάρχουν και άλλα που έγιναν, και άλλα που δεν έγιναν. Ομως από το 2000 τουλάχιστον υπάρχουν δεκάδες προσπάθειες που συνήθως συναντούσαν την αντίδραση του «νέου» που ισχυρίζεται ωραία λόγια (όπως π.χ. την καταπολέμηση λαθρεμπορίου στα καύσιμα), αλλά ούτε έκανε τίποτα στο επτάμηνο, ούτε λέει πώς θα υλοποιήσει. Δείτε τις πράξεις.
Αν δεν σας αρέσει το ΑΣΕΠ, το TAXIS, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η απαγόρευση προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ, δεν σας αρέσει η αξιολόγηση, δεν σας αρέσει η διαύγεια, θέλετε μόνιμους υπαλλήλους καθαρίστριες και φύλακες στα σχολεία και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς αντί το ανάποδο, ψηφίστε τους. Πού ξέρετε; Μπορεί και να σας προσλάβουν. Αλλωστε μια-δυο μέρες πριν φύγουν πρόλαβαν και άλλαξαν διοικήσεις οργανισμών. Αύριο μπορεί να είναι η δική σας σειρά. Μην ισχυρίζεστε ότι το κάνετε για το «νέο». Για το παλιό το κάνετε, για το πολύ παλιό...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

john_doe

Δραστήριο μέλος

Ο john_doe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
Ώρες ατέλειωτες τηλεοπτικού χρόνου ξοδεύονται σε αφόρητες και ανούσιες προεκλογικές κοινοτοπίες. Με την ανοχή και υπόθαλψη των δημοσιογράφων. Έκλεισαν τις τράπεζες οι κ. Τσίπρας και Βαρουφάκης και ακολούθησαν τα capital controls. Ατεκμηρίωτη δημοσιογραφικά περνά η καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που προκλήθηκε. Το δράμα νέων που ξενιτεύονται. Δεν φεύγουν μόνο λεφτά, φεύγουν και μυαλά. Εξ αιτίας της ασυνάρτητης πολιτικής Τσίπρα Βαρουφάκη και της άρνησης Τσίπρα να μειώσει τις δαπάνες του κράτους ώστε να περιοριστεί η εξοντωτική φορολογική επιβάρυνση. Μειώνονται οι συντάξεις αλλά η ετήσια επιχορήγηση των συντάξεων ΔΕΗ παραμένει προκλητικά στα 600 εκ. Ποια τηλεόραση και ποιος δημοσιογράφος τόλμησε να κάνει θέμα τις επιχορηγήσεις των συντάξεων ΔΕΗ και ΟΤΕ; Όχι μια φορά στα μουλωχτά αλλά κάθε μέρα. 1 δις λαμβάνουν. Δεν είναι λίγα.

Στέφανος Μάνος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
αυτη την στιγμή συμβαίνει ένας μετασχηματισμός στην ελληνική κοινωνία και στην συνείδηση των ελληνων, και πιο πολύ στα άτομα της ηλικίας μας.
ίσως αυτό το 7μηνο ήταν ένα μάθημα όχι μόνο για την αριστερά αλλα και για τους πολίτες!

το δείχνουν και οι δημοσκοπίσεις οτι η φούσκα σύριζα αιμορραγεί θανάσιμα. σε μερικές η νδ εμφανίζεται ήδη μπροστά!

στην επόμενη πολιτική τάξη πραγμάτων διπολικού χαρακτήρα, προβλέπω μια κεντροδεξιά συμμαχία με κορμό την νδ, και μια κεντροαριστερή με κορμό το ποτάμι.

συριζα, λαε, χα, και ανελ θα εξαφανιστούν απο τον χάρτη στην μεταμνημονιακή Ελλάδα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

john_doe

Δραστήριο μέλος

Ο john_doe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 474 μηνύματα.
Η ΝΔ θα βγει πρώτη είτε τώρα είτε σε κανένα εξάμηνο όταν θα ξαναπέσει ο ΣΥΡΙΖΑ (αποκλείεται να μην ξαναϋπάρξουν αποστασίες ενόψει εφαρμογής του δυσκολότερου μνημονίου).

Τσίπρας και λοιποί λαϊκιστές είναι τελειωμένοι πολιτικά, έχουν εξασφαλίσει περίοπτη θέση στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top