Ορισμένα δε δέχονται στο τελευταίο έτος, άλλα δέχονται, εξαρτάται από το πρόγραμμα (πχ η Amgen δε δέχεται).
Σε (σχεδόν) όλα τα προγράμματα σου καλύπτουν τα έξοδα διαμονής, σε αρκετά σου καλύπτουν και έξοδα διαβίωσης, και σε 2-3 σου καλύπτουν τα πάντα και σε πληρώνουν έξτρα ~1500 ευρώ για τους δύο μήνες (πχ Amgen, Vienna, CSHL, Rockefeller...). Αλλά σε κανένα δεν πληρώνεις εσύ διότι πας εκεί και είσαι κάθε μέρα για 2 μήνες κανονικό 8ωρο στο εργαστήριο οπότε σε βλέπουν σαν "εργαζόμενο".
Δεν υπάρχουν πουθενά συγκεντρωμένα δυστυχώς, Google και πιθανόν σε κανένα πίνακα ανακοινώσεων. Όμως συνήθως τα μεγάλα ιδρύματα έχουν, οπότε αν έχετε κάποιο στο μυαλό σας γράφετε "Χ undergraduate research" και μπορεί να βρείτε κάτι.
Πριν αναφέρω τι έκανα για να με πάρουν να τονίσω ότι η μια κοπέλα που πήραν στην Amgen στο Pasteur σπουδάζει σε ΤΕΙ, οπότε η δικαιολογία δε σπουδάζω σε φοβερό πανεπιστήμιο άρα δεν έχω ελπίδες δεν υπάρχει! Γενικά ο ανταγωνισμός είναι 500 με 1200 άτομα με τα περισσότερα να έχει συνήθως η Vienna (το ξέρω γιατί κάθε φορά που σε απορρίπτουν στο email σου λένε και πόσα άτομα κάναν αίτηση

). Το πρώτο Summer School το είχα βρει κατά τύχη (μεγάλη ιστορία) και από τότε αποφάσισα ότι ήθελα να πάω. Ζήτησα από καθηγητή να πάω στο εργαστήριό του το καλοκαίρι και πίστευα ότι όλοι θα με δεχτούν αφού είχα 2 μήνες εργαστηριακή "εμπειρία"

Τέλος πάντων μετά από τις πρώτες αποτυχίες, μπήκα σε περισσότερα εργαστήρια για να έχω καλές συστατικές και περισσότερη εργαστηριακή εμπειρία. Μου πρότειναν μετά οι καθηγητές μου να πάω και σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μιας και βοηθάνε στο βιογραφικό, οπότε έψαχνα φθηνά (αλλά καλά) συνέδρια και όποτε έβρισκα μέσες τιμές ζήταγα από τους διοργανωτές να μου κάνουν έξτρα έκπτωση με αντάλλαγμα να βοηθήσω εθελοντικά (πχ να βάλω τα Poster ή να δίνω το μικρόφωνο για τις ερωτήσεις). Βελτίωσα σημαντικά και το personal statement που από ότι κατάλαβε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και μετά από όλα αυτά με δέχτηκαν σε 2 από τις 13 αιτήσεις που έκανα. Βέβαια άλλα παιδιά που γνώρισα στο Cambridge δεν είχαν κάνει όλα αυτά, δεν το προσπάθησαν τόσο πολύ, αλλά και πάλι τους δέχτηκαν.
Όπως και να έχει αξίζει να κάνετε αίτηση, δεν έχετε τίποτα να χάσετε, ίσα ίσα θα φτιάξετε το βιογραφικό σας και θα πάρετε μια γεύση για το πως είναι η απόρριψη, η όλη διαδικασία της αίτησης (πολύ παρόμοια με τον μεταπτυχιακών/διδακτορικών) και πολύ πιθανό να σας δεχτούν και όλας!!!