Η γνώμη μου είναι πως ανοίγεις πολλά μέτωπα στα οποία ίσως να μην μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Δεν το λέω για να σε προσβάλλω, απλά όπως ειπώθηκε και από πάνω γερμανικά σε ένα χρόνο Β2 είναι αρκετά δύσκολο (αν και υπάρχουν φροντιστήρια κτλ που το υπόσχονται). Καλά κάνεις φυσικά και θες να μάθεις γλώσσες, αλλά πιστεύω πως με το να θες να το πετύχεις στον λιγότερο δυνατό χρόνο δεν θα καταφέρεις κάτι. Όλες οι γλώσσες θέλουν χρόνο και εξάσκηση, εκτός αν θες ένα πιστοποιητικό απλά και μόνο για το βιογραφικό σου. Ένα σημαντικό ερώτημα όταν ξεκινάς να μαθαίνεις μια γλώσσα είναι και το τι στόχο έχεις. Γιατί θες να μάθεις γερμανικά; Θέλεις να μπορείς να διαβάσεις και ιστορικά συγκράμματα για τους παγκόσμιους πολέμους στα γερμανικά; Αν θες κάτι τέτοιο θα πάρει χρόνια ( η εκτίμηση μου είναι 2,5-3+ για γερμανικά 2+ για ιταλικά το λιγότερο). Το επίπεδο στο οποίο κατέχεις μια γλώσσα παίζει ρόλο και στο κατά πόσο θα έχεις την δυνατότητα να την εξασκείς για να μην την ξεχάσεις. Όσο πιο υψηλό είναι το επίπεδο τόσο πιο εύκολα θα μπορείς να την εξασκείς. Εξάσκηση μπορεί να είναι και κάτι μικρό σε στυλ να διαβάζεις ένα άρθρο εφημερίδας σε αυτή την γλώσσα. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, απλά θα ξεχάσεις και τα λίγο που θα μάθεις στον ένα χρόνο.
Μια άλλη μου απορία (πέρα από το καθημερινό της διαβίωσης που δεν θα το πιάσω γιατί δεν ξέρω κατά πόσο μιλάνε αγγλικά στην Κίνα/Ιαπωνία/Ν.Κορέα και αν αρκούν ή όχι για να συνεννοηθεί κάποιος) είναι σε ακαδημαϊκό επίπεδο, αν θα χρειαστούν άραγε αυτές οι γλώσσες. Ακόμα και αν το πρόγραμμα είναι αγγλόφωνο, μπορεί να υπάρχει βιβλιογραφία γραμμένη σε αυτές τις γλώσσες στην οποία δεν θα έχεις πρόσβαση, εφόσον μιλάμε και για ασιατική ιστορία (σχέση Ελλάδας και Ασίας που ανέφερες).