Ρε κοίτα που το φτάσαμε από μια απάντηση στον gaspar...

Κοίτα να δεις, φαντάζομαι πως το <<πολύ περισσότερο>> που χρησιμοποιείς για να εκφράσεις το πόσο μας πειράζει η ύπαρξη της ανισότητας, προϋποθέτει και το ότι μας ενοχλεί η ύπαρξη της ως αυτή καθ'αυτή αλλά λιγότερο ειδικά όταν δεν μας πιέζουν οι ελλείψεις για την κάλυψη των καθημερινών μας αναγκών (αλλά αυτά θα μου πεις είναι αυτονόητα,ok no problem

). Μπορώ πάντως να σου πω ότι αν και δεν βρίσκομαι προς το παρόν σε άμεσο κίνδυνο έλλειψης των αναγκαίων, αυτή η ανισότητα με ενοχλεί πάρα πολύ, φαντάζομαι όχι τόσο όσο θα με πείραζε αν είχα πραγματικά άμεσο πρόβλημα αλλά αρκετά ώστε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον μου στο πως θα μπορούσε να εξαλειφθεί...Τώρα αν λες το <<όταν έχεις να φας,πολύ που χέστηκες αν ο άλλος τρώει περισσότερο,γενικά.>> μεταφορικά εννοώντας ότι
αν έχεις τα απαραίτητα αγαθά για να ζήσεις αξιοπρεπώς, τι σε νοιάζει αν ο άλλος ζει στη χλιδή, νομίζω πως δεν συμφωνώ για με νοικιάζει και με παρανοιάζει αν όλος αυτός ο πλούτος και η χλιδή είναι προϊόν εκμετάλλευσης του ανθρωπινού κόπου και του ανθρώπου γενικότερα...Τώρα αν εννοείς κυριολεκτικά το <<όταν έχεις να φας,πολύ που χέστηκες αν ο άλλος τρώει περισσότερο,γενικά.>> με βάση τις βασικές ανάγκες όπως το φαΐ, στ' αλήθεια, ποιός χέστηκε?