σε τι ακριβώς διαγωνίζεσαι, σε τεστάκια με σχηματάκια;
και τα οποία τεστάκια προσωπικά μου φαίνονται ηλίθια, σου δείχνει μερικά σχήματα και σου λέει βρες το επόμενο, το επόμενο ως προς τι; ως προς το τι αρέσει σε αυτόν που το έφτιαξε;
Και το sudoku ειναι με αριθμους και κατι τετραγωνακια που πρεπει να τα συμπληρωσεις...μηπως σου φαινεται και αυτο ηλιθιο?
Εεεεελα τώρα που για να κάνεις αίτηση στην Μένσα δεν είσαι έστω και λίγο Το κάνεις για να ανέβει η αυτοπεποίθηση σου, να ικανοποιήσεις και να πείσεις το εγώ σου για τις δυνατότητες σου. Γιατί κατά τα άλλα δεν βλέπω κάποια άλλη χρησιμότητα. Στο χέρι σου είναι να με πείσεις για το αντίθετο αν και προς το παρόν δεν έχεις θέσει κανένα επιχείρημα γιατί να το κάνει κάποιος.
Υπαρχουν τοσοι διαγωνισμοι,διαγωνισμοι ποιηματος,εφευρεσεων,διεξιοτεχνιας,σκακιου,sudoku,μαθηματκων,φυσικης,λογοτεχνιας,εκφρασης/εκθεσης...ετσι υπαρχει και ο διαγωνισμος της MENSA ο οποιος θεωρειται δυσκολος και ειπα να τον δοκιμασω...
Απο εκει και περα αμα πιστευετε οτι ειναι τοσο σαχλος και ηλιθιος,γιατι δεν πατε να δοκιμασετε?Αλλα ναι...ειναι τοσο ηλιθιος θα μου πειτε που δεν αξιζει καν να προσπαθησετε...
Παληκάρι δεν είμαι κανένας κομπλεξικός να κράζω για πλάκα όποιον συμμετέχει σε διαγωνισμούς (που επιμένω ακόμη δεν έχω καταλάβει την ουσία τους, αλλά ο καθένας είναι ελεύθερος να ξοδεύει το χρόνο του αυτοβούλως).
Όταν γράφω "ποντάρουμε για τούβλα" σημαίνει πως προφανώς είχαμε υπ' όψιν μας ένα σύνολο ατόμων που έδειξε ενδιαφέρον και που είναι πιθανό να συμμετείχε τελικά, και μπορώ να σου εγγυηθώ ότι by all means πρόκειται για τούβλα.
Δεδομένου του παραπάνω λοιπόν, και της μορφής της διαφήμισης του "καλέσματος" στο τεστ (και γενικά τον πληροφοριών που είναι διαθέσιμες φυσικά), λέω πως ΔΕΝ ξέρω περί τίνος πρόκειται, αλλά ούτε μπορώ να καταλάβω αν έχει κάποια ουσία, ούτε έχω ακριβώς την καλύτερη εικόνα.
Αν θες εσύ που είσαι μέλος μπορείς να μας πεις τι παραπάνω προσφέρει σε έναν ευφυή άνθρωπο (ο οποίος κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να αναρωτιέται για την ευφυΐα του, αλλά να τη χρησιμοποιεί προς όφελος της κοινωνίας, αλλά τούτο είναι θέμα συμπεριφοράς και αυτο-εικόνας) πέρα από το πιστοποιητικό και το χρέος της συνδρομής και τις τυχόν υποτροφίες που ακούγονται.
Κοιτα,καταρχην εγω δεν εκανα αυτοπροβολη ουτε για την εξυπναδα ουτε για ευφυια,απλος ειπα οτι προκριθηκα στον συγκεκριμενο διαγωνισμο και ειμαι διαθεσιμος στο να δωσω πληροφοριες για οποιον τις χρειαζεται,αυτος ηταν ο στοχος των ποστ μου και πιστευω να βοηθησα,Τωρα,περι τινος προκειται σε απανταει αποσπασμα απο την ιστοσελιδα της που προβαλλω αυτεξουσιο:
MENSA είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός, μια διεθνής κοινωνία ανθρώπων, των οποίων ο Δείκτης Νοημοσύνης βρέθηκε υψηλός (στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού-το μοναδικό κριτήριο για να γίνει κάποιος μέλος). Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.
Μετα,στο τι προσφερει και ποιος ειναι ο σκοπος της,συμφωνω σφοδρα οτι ενας ανθρωπος διανοουμενος θα το ελεγα εγω η πνευματικος τελος παντων θα επρεπε να προσφερει στο κοινωνικο περιβαλλον και να μην κανει αυτοπροβολη,εξαλλου εγω δεν ισχυριστηκα κατι παρομοιο
Οσο για το τι δρασεις περνουν μερος στην MENSA,καταρχας εκτος απο τις θεματικες που διοργανώνονται με διαφορα θεματα,υπαρχουν και οι ομαδες ειδικου ενδιφεροντος που μπορεις να δεις εδω
https://www.mensa.org.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=59&lang=el
Επισης ενα μελος μπορει να αρθρογραφησει στο ανοιχτο περιοδικο της MENSA.
Ειναι μια ακομη κοινοτητα με λιγα λογια,οπως και τοσες αλλες κοινοτητες που υπαρχουν ανα τον κοσμο.