Crookshanks
Διάσημο μέλος

Αυτό το thread πιστεύω ότι θα αρέσει σε πολλούς. Εδώ μπορεί ο καθένας να παραθέσει τις απόψεις του για τη mensa καθώς και τι γνωρίζει σχετικά με την οργάνωση. Αν κάποιος είναι μέλος (καθώς έχουμε πολλές διάνοιες εδώ μέσα) θα μπορεί να μας δώσει χρήσιμες συμβουλές.
Ψάχνω τεστάκια της Greek Mensa. Όποιος έχει πληροφορες είναι very welcome. Το ίδιο ισχύει και για όποιον δεν έχει.
Ποιος ο σκοπός της οργάνωσης;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
laraska
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αυτό που είπες δεν στέκει.
εσυ κανεις λαθος ... ο αινσταιν αραγε γιατι πεθανε ?
δεν ηταν λογω της εξυπναδας του ?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος

georg13pao
Εκκολαπτόμενο μέλος

Mensa's constitution lists three purposes: to identify and to foster human intelligence for the benefit of humanity; to encourage research into the nature, characteristics, and uses of intelligence; and to provide a stimulating intellectual and social environment for its members.[7]
To this end, the organization is also involved with programs for gifted children, literacy, and scholarships, and it also holds numerous "gatherings" (see below).
Interestingly, at Mensa's 50th Anniversary, Dr. Ware, one of the founders, addressed Mensans by stating that he hoped that “Mensa will have a role in society when it gets through the ages of infancy and adolescence.” He also said, “I do get disappointed that so many members spend so much time solving puzzles,” expressing his desire for Mensans instead to be solving some of the world's problems.[8]
https://en.wikipedia.org/wiki/Mensa_International
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος

ο einstein πεθανε στα 80 του
Lol. Πάντως δεν είναι αναγκαία η συνθήκη <<Υψηλό IQ => Σύντομη ζωή>>.
Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι αν ένα παιδί εμφανίσει δείκτη IQ πολύ υψηλό, υπάρχει περίπτωση να πέσει όσο μεγαλώνει, απρόοπτα κι ανώμαλα. Οι δε παλαιότεροι πίστευαν ότι για τις ιδιοφυίες υπήρχε ένα "χρονικό όριο": αν το ξεπερνούσαν, δεν θα ανακάλυπταν ή θα αποδείκνυαν κάτι μεγάλο στη ζωή τους (μιλώντας κυρίως για μαθηματικούς, φυσικούς, χημικούς κτλ. μιας και το IQ εξετάσει αυτήν την πτυχή, αποκλείοντας τα linguistic πνεύματα κλπ.). Υπάρχουν, πάντα, οι εξαιρέσεις.
Αυτό το χρονικό όριο που έλεγαν υπολογιζόταν κατά μέσο όρο γύρω στα 20-30 χρόνια. Με άλλα λόγια, όσο νεότερος ήταν κάποιος, τόσο το καλύτερο. Θυμάμαι, χαρακτηριστικά, έναν μαθηματικό που βρήκε κάτι σπουδαίο (ίσως όχι παγκοσμίως σπουδαίο και γνωστό). Μου διαφεύγει το όνομα αλλά θυμάμαι ότι πέθανε στα 20 του χρόνια.
who
Πολύ δραστήριο μέλος

napstor
Δραστήριο μέλος

αφου εκανε την ερευνα του πανω στην πεντοβαθμια εξισωση,πηγε σε μονομαχια για μια γυναικα και πεθανε.ενα μεγαλο μυαλο εφυγε εξαιτιας μιας γυναικας.Ο Γκαλουά. Στα 21 του.
ολα μας τα στερουν οι ατιμες

παντως αυτη η οργανωση εφοσον δεν εχει κανει καποιο εργο που να εχει δειχθει,πιστευω ειναι αχρηστη και δεν βοηθαει σε τιποτα.
Eftychialou
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γκαλουά. Στα 21 του.
Επειδή ήξερε οτι στην μονομαχία ίσως χάσει πήρε και έγγραψε κάποιες σημειώσεις σε πρόχειρο χαρτί 20 σελ λίγο πριν τη μονομαχία. Αν ζούσε λένε κάποια χρόνια παραπάνω τότε θα είχαμε φτάσει εως το φεγγάρι.
marooo
Νεοφερμένο μέλος

BTW,ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ Η ΠΑΜΕΛΑ ΑΝΤΕΡΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΝΣΑ?????????

ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος

BTW,ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ Η ΠΑΜΕΛΑ ΑΝΤΕΡΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΝΣΑ?????????![]()
Και είχα μια φαγούρα όλη τη βδομάδα...
Χωρίς παρεξήγηση, αλλά δεν με νοιάζει καθόλου και αν πράγματι είναι αλήθεια, και τότε ακόμη δεν φτιάχνει την εικόνα αυτής της γυναίκας για μέα.
toknil
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αυτό το thread πιστεύω ότι θα αρέσει σε πολλούς. Εδώ μπορεί ο καθένας να παραθέσει τις απόψεις του για τη mensa καθώς και τι γνωρίζει σχετικά με την οργάνωση. Αν κάποιος είναι μέλος (καθώς έχουμε πολλές διάνοιες εδώ μέσα) θα μπορεί να μας δώσει χρήσιμες συμβουλές.
Ψάχνω τεστάκια της Greek Mensa. Όποιος έχει πληροφορες είναι very welcome. Το ίδιο ισχύει και για όποιον δεν έχει.
Υπάρχουν και βιβλία στα ελληνικά.
Δες εδώ
Έχω το ''εξάσκησε το μυαλό σου'' και πρέπει να σου πω ότι εκτός από ασκήσεις, περίεχει και αναλύσεις/συμβουλές.
~kynthia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Θα σώσουν τον κόσμο.
kostantinosal
Νεοφερμένο μέλος

~iris~
Νεοφερμένο μέλος

Catalyst
Επιφανές μέλος

Βέβαια, ακόμα δεν έχω μάθει τα αποτελέσματά μου...

edit: Το τεστ είναι ίδιου τύπου με αυτό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DrHouse
Διάσημο μέλος

Εγω εδωσα στην Θεσσαλονικη τον Οκτωμβριο και τα αποτελεσματα ερχονται σε 10 μερες απο την αθηνα με ταχυδρομιο στην διευθυνση που δηλωσατε.
Απο εκει και περα οσοι μπηκαμε παμε σε συνελευσεις της MENSA που διοργανωνει ανα τακτικα διαστηματα σε καθε πολη.
Οσο για βιβλια,εγω αγορασα το ''MENSA, ΤΕΣΤ ΕΥΦΥΙΑΣ'' εκδοσεις παπασωτηριου.Το προτεινω ανεπιφυλακτα σε οσους θελουν να δωσουν εξετασεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος

Catalyst
Επιφανές μέλος

Εμένα γιατί δε μου ήρθε τίποτα; Να πάρω τηλέφωνο να τους σκυλοβρίσω;Εγω εδωσα στην Θεσσαλονικη τον Οκτωμβριο και τα αποτελεσματα ερχονται σε 10 μερες απο την αθηνα με ταχυδρομιο στην διευθυνση που δηλωσατε.

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

τι κερδίζεις αν περάσεις αυτές τις εξετάσεις;
ένα παπάρι
DrHouse
Διάσημο μέλος

Εμένα γιατί δε μου ήρθε τίποτα; Να πάρω τηλέφωνο να τους σκυλοβρίσω;
Μηπως ηρθε στο e-mail σου?Σε οσους κερδιζουν στελνουν και φακελο και μνμ στο mail τους.
Παρτους τηλεφωνο και ζητα τους πληροφοριες καλυτερα,μπορει να εγινε καμια μαλακια με τον φακελο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.