Kτηνιατρική - ποια η γνώμη σας για την συγκεκριμένη σχολή; Γιατί τη δηλώνουν λίγοι;

Vassilisph

Νεοφερμένος

Ο Vassilisph αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα, δίνω φέτος Πανελλήνιες και σκέφτομαι να δηλώσω την Κτηνιατρική. Θα ήταν μία καλή επιλογή, και, αν ναι, μετά το πτυχίο θα μπορώ να εργαστώ σαν κτηνίατρος χωρίς αρχικά να ανοίξω το δικό μου ιατρείο, γιατί δεν μου το επιτρέπουν οικονομικοί λόγοι;
Ευχαριστώ
 

reezaki

Νεοφερμένος

Η reezaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Γεια σου Βασίλη! Και βέβαια να την δηλώσεις, αν το θες πολύ! Είναι μια σχολή πολύ απαιτητική, ίσως η πιο δύσκολη απ’τις σχολές υγείας, αλλά αν σου αρέσει θα σε ανταμείψει. Κανείς δεν μπορεί να σου πει τι θα κανεις, εσυ ξέρεις καλύτερα.
Δεν ξέρω αν το δηλώνουν πολλοί ή λίγοι, αλλά ισως έχει να κάνει με το γεγονός οτι οι περισσότεροι στοχεύουν στην ανθρώπινη ιατρική και επειδή για να πας κτηνιατρική πρέπει πραγματικά να αγαπάς το αντικείμενο. Επίσης, υπάρχουν μόνο 2 σχολές σε αντίθεση με την ιατρική που είναι πολλές περισσότερες. Όταν τελειώσεις τη σχολή, εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να ανοίξεις κατευθείαν ιατρείο γιατί χρειάζεται να «τριφτείς» λίγο σε περιστατικά και να αποκτήσεις εμπειρία. Δουλειά θα βρεις σίγουρα, απλά στην Ελλάδα οι αμοιβές σαν νεος πτυχιούχος είναι χαμηλές συγκριτικά με το εξωτερικό.
 

Vassilisph

Νεοφερμένος

Ο Vassilisph αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Σ'ευχαριστώωω.
Απλώς θα ήθελα να γνωρίζω αν όταν πάρω το πτυχίο υπάρχουν θέσεις εργασίας για κτηνίατρους σε κλινική, και όχι απαραίτητα, αρκεί να αφορά το επάγγελμα του κτηνιάτρου καθαυτό, και όχι π.χ. βιομηχανίες κτηνιατρικών προϊόντων κτλ. , αλλά επαφή με ζώα🤔🤔🤔
 

reezaki

Νεοφερμένος

Η reezaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Μιλάμε για κάτι μελλοντικό και δεν μπορώ να σου υποσχεθώ φυσικά τίποτα, αλλά η γνώμη μου ειναι οτι το επάγγελμα θα έχει ολο και περισσότερο ζήτηση, εκεί δείχνει δλδ να πηγαίνει. Αυτό βεβαια είναι καλό αλλά ταυτόχρονα το κάνει ολο και πιο απαιτητικό σαν απαιτήσεις, γνώσεις κ εμπειρία απο τον κτηνίατρο. Οπότε προσωπικά θεωρώ οτι οι δουλειές είναι και θα είναι πολλές παντού, φυσικά κ σε κλινικές. Άλλωστε η πλειοψηφία των φοιτητων´ ακολουθούν αυτή την κατεύθυνση γιατί θέλουν να ασχολούνται με ζωα συντροφιάς :)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Κάτι τελευταίο που θα ήθελα να σου πω είναι να μην τα σκέφτεσαι τοοοσο πολύ όλα αυτά. Ολες οι σχολές υγείας (ιατρικη, κτηνιατρικη, οδοντιατρικη) εχουν πολύ καλή απορρόφηση στην αγορά εργασίας. Το σημαντικότερο όλων είναι να σου αρέσει, μονο έτσι θα γίνεις καλός στη δουλειά σου και τότε όλα τα άλλα θα έρθουν. Τ
Τωρα το που θα είσαι είναι άλλο θέμα, θα το αποφασίσεις τοτε, μπορεί να πας εξωτερικό οπως οι περισσότεροι, μπορεί αν μείνεις Ελλάδα, θα το δεις, το πιο σημαντικό όλων είναι αυτό που σου ειπα, να σου αρέσει ώστε να αφενός να το χαίρεσαι αφετέρου να είσαι καλός σε αυτό που μαθαίνεις και κάνεις.
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,588 μηνύματα.
Καλησπέρα, δίνω φέτος Πανελλήνιες και σκέφτομαι να δηλώσω την Κτηνιατρική. Θα ήταν μία καλή επιλογή, και, αν ναι, μετά το πτυχίο θα μπορώ να εργαστώ σαν κτηνίατρος χωρίς αρχικά να ανοίξω το δικό μου ιατρείο, γιατί δεν μου το επιτρέπουν οικονομικοί λόγοι;
Ευχαριστώ
Ναι θα μπορεσεις να εργαστεις σε κλινικες μικρων ζωων στην αθηνα ειδικα στα βορεια προαστια οπου υπαρχουν ανθρωπινες αμοιβες.
Μπορεις να εργαστεις σε μεγαλες βιομηχανιες κρεατος και ζωωτροφων στην αθηνα ..στην επαρχια υπαρχουν απειρα περισσοτρες εγκαταστασεις ζωικης και ιχθυων παραγωγης για να επιτηρησεις με βαση το σπιτι σου χωρις γραφειο.

Εδω ειναι και οι επιλογες που δινει η καρδιτσα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στην Ελλάδα εργάζονται σήμερα περισσότεροι από 4.000 κτηνίατροι. Η πλειονότητα αυτών απασχολείται στην κεντρική και στις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, καθώς και στις κτηνιατρικές υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. ‘Ενας σημαντικός και συνεχώς αυξανόμενος αριθμός κτηνιάτρων ασκεί ελεύθερο επάγγελμα. Άλλοι κτηνίατροι εργάζονται στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, σε βιομηχανίες ή εμπορικές εταιρείες κτηνιατρικών προϊόντων, σε βιομηχανίες τροφίμων, σε κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές ή ιχθυοκομικές επιχειρήσεις ή σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα (Υγειονομικά σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, Κτηνιατρική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας, Εθνικός Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, Ελληνικές Γεωργικές Ασφαλίσεις, Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος, Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων, Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων, Ιατροβιολογικό Ίδρυμα της Ακαδημίας Αθηνών, Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, κ.ά.).

Οι επαγγελματικές δραστηριότητες των κτηνιάτρων στην Ελλάδα καθορίζονται από το ΠΔ 344/2000, ασκούνται δε ειδικότερα όπως περιγράφεται παρακάτω. Το ίδιο ΠΔ καθορίζει και τις επαγγελματικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες, στις οποίες είναι υποχρεωτική η απασχόληση κτηνιάτρων.

  • Σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις ζωικής ή μικτής παραγωγής, σε γεωργοκτηνοτροφικές ή κτηνοτροφικές βιομηχανίες, τράπεζες, εταιρείες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Στην πρόληψη και καταπολέμηση των οποιασδήποτε αιτιολογίας νοσημάτων των θηλαστικών ζώων, πτηνών, ιχθύων, λοιπών υδρόβιων σπονδυλωτών, ωφελίμων εντόμων, καθώς στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παραπάνω ειδών.
  • Στην ίδρυση και λειτουργία ιατρείων, κλινικών και ενδιαιτημάτων μικρών και μεγάλων ζώων, αγρίων ζώων και πτηνών, καθώς και κτηνιατρικών μικροβιολογικών, βιοχημικών, παθολογοανατομικών και ιστολογικών εργαστηρίων.
  • Σε κτηνιατρικές πράξεις, επεμβάσεις, κτηνιατροδικαστικές εκθέσεις, πιστοποιήσεις θανάτου ζώων ανεξαρτήτως αιτίας, καθώς και έκδοση κτηνιατρικών γνωματεύσεων και βεβαιώσεων.
  • Στην ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίων ελέγχου τροφίμων ζωικής προελεύσεως.
  • Στο σχεδιασμό και εφαρμογή της ανάλυσης επικινδυνότητας των τροφίμων στα κρίσιμα σημεία ελέγχου, στις βιομηχανίες παραγωγής, επεξεργασίας, μεταποίησης και τυποποίησης τροφίμων ζωικής προέλευσης.
  • Στον προγραμματισμό, έλεγχο και εκτέλεση της τεχνητής σπερματέγχυσης.
  • Στην εφαρμογή, εκτέλεση και έλεγχο της μετεμφύτευσης γονιμοποιημένων ωαρίων στα θηλαστικά ζώα.
  • Στην παραγωγή, τυποποίηση, συσκευασία, εμπορία και διάθεση των κτηνιατρικών φαρμάκων, βιολογικών προϊόντων ζωικής προέλευσης ή άλλων φαρμακευτικών ουσιών για κτηνιατρική χρήση.
  • Στη χορήγηση κτηνιατρικών συνταγών, απαραίτητων για την εμπορία, διάθεση και χρήση των κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων.
  • Στην ίδρυση και λειτουργία κτηνιατρικών φαρμακείων και φαρμακαποθηκών.
  • Στην παραγωγή, εμπορία, διάθεση, έλεγχο και τυποποίηση ζωοτροφών, συμπυκνωμάτων, προσθετικών, καθώς και κτηνοτροφικών μηχανημάτων, εργαλείων και σκευών.
  • Στη διοίκηση, διαχείριση, εκμετάλλευση και αξιοποίηση των βοσκοτόπων.
  • Σε δραστηριότητες ζωικής φύσης και των προϊόντων της.
  • Σε ζωολογικούς κήπους, πάρκα, εθνικούς δρυμούς, υδροβιότοπους και εκτροφεία θηραμάτων.
  • Στην παραγωγή, επιλογή και εμπορία ζωικού αναπαραγωγικού υλικού.
  • Στη διαλογή, επεξεργασία, τυποποίηση και βιομηχανική επεξεργασία, ζωικών και αλιευτικών προϊόντων, πρωτογενών και δευτερογενών, στον ποιοτικό, τεχνολογικό και υγειονομικό έλεγχό τους, καθώς και στη διατήρηση, διακίνηση και διαφήμιση αυτών.
  • Στην οργάνωση και λειτουργία ζωαγορών, σφαγείων, κρεαταγορών, ιχθυοσκαλών, ψυκτικών χώρων και λοιπών εγκαταστάσεων παραγωγής και εμπορίας ζωικών προϊόντων.
  • Στη σύνταξη μελετών για τη δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμό κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και εγκαταστάσεων παραγωγής και εμπορίας ζωικών προϊόντων.
  • Σε δραστηριότητες σχετικές με την προστασία, αξιοποίηση και διατήρηση της ισορροπίας του φυσικού περιβάλλοντος.
  • Σε συγκεντρώσεις κτηνοτροφικών προϊόντων.
  • Σε συστηματικές απεντομώσεις και απολυμάνσεις χώρων και πλοίων.
  • Σε εργασίες σχετικές με την ασφάλιση του ζωικού κεφαλαίου και της ζωικής παραγωγής.
  • Στην παροχή γνωμοδοτήσεων σε ινστιτούτα και οργανώσεις καταναλωτών.
  • Στην ίδρυση μονάδων εκτροφής πειραματοζώων.
  • Σε επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας ιχθυογενετικού υλικού και στην παραγωγή, τυποποίηση και έλεγχο ιχθυοτροφών.
  • Στην ανάπτυξη προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, για την οργάνωση, διαχείριση και έλεγχο των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
  • Στον έλεγχο υπολειμμάτων από τη χρήση κτηνιατρικών φαρμακευτικών ουσιών σε προϊόντα και στο περιβάλλον.
  • Στην πιστοποίηση γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων.
  • Στη συλλογή, αξιολόγηση, συντήρηση, πιστοποίηση και χρησιμοποίηση γενετικών πόρων.
  • Στην παρακολούθηση των παραγωγικών διαδικασιών στις γεωργοκτηνοτροφικές επιχειρήσεις, καθώς και στην πιστοποίηση των σχετικών διαδικασιών για την έκδοση πιστοποιητικών ολικής ποιότητας.
  • Στον τεχνολογικό και περιβαλλοντολογικό έλεγχο στις γεωργοκτηνοτροφικές επιχειρήσεις, καθώς και στην πιστοποίηση των σχετικών διαδικασιών για την έκδοση των αντίστοιχων πιστοποιητικών.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τις κτηνιατρικες δεν τις δηλωνουν λιγοι
Και οι δυο εχουν περιπου 500 πρωτες επιλογες (δηλαδη παμε κατευθειαν εκει) για να μπουν καπου 160 ( 90%).
Οι δηλωσεις αυτες δεν δικαιολογουν βεβαια τα ψηλα μορια αλλα αυτο συμβαινει γιατι την δηλωνουν σαν επιλογη κατω κατω και τα παιδια που δεν τους καθεται η ιατρικη.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top