μία από τις αρχές της δημοκρατίας είναι: η πλειοψηφία πρέπει να σέβεται τη γνώμη και τις αντιλήψεις της μειοψηφίας.αλλιώς δεν θα είχαμε δημοκρατία,αλλά δικτατορία...
έγραψες: "Για να εκθεσω λιανα τη σκεψη μου, πιστευω οτι μια μοδα που δεν βοηθαει την κοινωνια και ταυτοχρονα προσυλητιζει ολο και περισσοτερους ασπαστες, ελλατωνοντας την αγωνιστικη βαση των κοινωνιων, δεν πρεπει να επιτραπει να επιτελεσει το εργο της, αλλα πρεπει να περιοριστει απο την ιδια την κοινωνια.
Ακριβως για το λογο αυτο ειμαι και κατα των emo."
δεν ξέρω για τους υπόλοιπους αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι οι emo εμποδίζουν την πρόοδο της κοινωνίας μας ή έστω την βλάπτουν.αλλά αυτοί που πετάνε εντελώς άδικα και άφρονα χαρακτηρισμούς για τους emo, αυτοί βλάπτουν και στιγματίζουν τους emo όπως πολλά κανάλια που κινούνται στα πλαίσια της προπαγάνδας. και δεν με ενδιαφέρει ποιος ανέφερε τον ρατσιστικό χαρακτηρισμό "αρώστια", αλλά βλέπω ότι εσύ συμφώνησες και επικρότησες την ιδέα(βέβαια και με εκείνον που το πρωτοανέφερε διαφωνώ). άρα είναι σαν να το είπες και εσύ...εγώ δεν έχω λόγο να υπερασπιστώ τους emo, αλλά όταν βλέπω ότι θίγονται ανώτερες αξίες και ανθρώπινα δικαιώματα που έχω βάλει στόχο στην ζωή μου να τις προστατέψω, τότε εκνευρίζομαι αφάνταστα και νιώθω υπόχρεος να παρέμβω...ούτε μου αρέσει να κάνω κύρηγμα γιατί δεν είμαι στην ώριμη φάση και δεν έχω την ικανότητα να το κάνω. και οι πραγματικοί emo δεν αποτελούν μόδα όπως λες αλλά έχουν ιδεολογίες...εγω δεν είμαι emo επαναλαμβάνωείμαι κάτι διαφορετικό από αυτούς το οποίο είναι off topic σε αυτό το θέμα...
Εκει που εκανες bold το αποσπασμα, ξεχασες να boldαρεις αυτο που λεει "πιστευω". Γιατι αλλαζει ολοκληρο το νοημα. Εγω πιστευω ετσι, το επιβαλλω? Εγω προσπαθω να ΠΕΙΣΩ την κοινωνια για το ορθο της αποψης μου, οπως και καθε αλλος πολιτικος, βαζω σε κανεναν το μαχαιρι στο λαιμο να με δεχτει?
Και δε νομιζω οτι...πεταξα καποιους χαρακτηρισμους. Εχω εμπεριστατωμενη αποψη, τη στηριξα και τη στηριζω με λογικα επιχειρηματα, ετσι οπως το βλεπω εγω. Δεν βγηκα να πω "οι emo το ενα, οι emo το αλλο". Οσα ειπα τα αιτιολογησα επαρκως.
Κοιταξε, για να μη γυρναμε γυρω απο τις λεξεις, το αρρωστια μαλλον το εκμαιευσες (θεωρητικαριοι, σωστος ο τυπος του "εκμαιευω"?) απο την παρομοιωση που εδωσα με το εμβολιο. Δεν ειπα ποτε οτι ειναι "ασθενεια" με το στενο επιστημονικο ορο, αλλα γενικοτερη κοινωνικο προβλημα, ή αλλιως "κοινωνικη ασθενεια". Οταν παραδεχεσαι οτι οι emo εμποδιζουν την προοδο της κοινωνιας ή εστω την βλαπτουν, αυτο δεν ειναι κοινωνικο προβλημα? Τωρα, αν καποιος το χαρακτηριζει ασθενεια, προβλημα, καρκινωμα, ελλατωμα, μειονεκτημα, ξεπεσμο ή οπως αλλιως θελει ειναι δικαιωμα του. Για το αν ειναι ορθος ο χαρακτηρισμος, ενας φιλολογος ειναι ο μονος που μπορει να κρινει.
Νομιζω ομως οτι το τραβας μακρια...Ποιος παραβιασε κανενα ατομικο δικαιωμα? Πηγα εγω ποτε σε κανεναν emo να τον απειλησω οτι αν δεν αλλαξει θα τον φαω λαχανο? Ελεος ρε παιδια, μη μπλεκετε την αντιθεση με την καταπιεση. Επιτελους....
Σχετικα με τη δημοκρατια, ειναι λαθος ο καθενας να οριζει σαν 'αρχη' ο,τι θελει. Οι αρχες της δημοκρατιας, οταν αυτη εφαρμοζεται σαν πολιτευμα ειναι 5 και θεμελιωμενες.
1) Αρχη της λαικης κυριαρχιας
2) Αρχη της αντιπροσωπευσης
3) Αρχη της διακρισης των λειτουργιων
4) Αρχη του κρατους Δικαιου
5) Αρχη του κοινωνικου κρατους
Οποιος εχει αντιρρηση ας ριξει μια ματια στη σελιδα 59 του διδακτικου βιβλιου γενικης παιδειας Β' Λυκειου "Εισαγωγη στο Δικαιο και τους πολιτικους θεσμους". Ο σεβασμος της αλλης αποψης δεν ειναι καμια αρχη, αλλα εφαρμογη της δημοκρατιας εναντι στα απολυτα καθεστωτα. Εννοειται οτι η πλειοψηφια σεβεται την αλλη αποψη αλλα δε δεσμευεται πουθενα οτι θα την εφαρμοσει.
Πες μου λιγο, ποια ιδεολογια εχουν οι emo? Την αδιαφορια που ουσιαστικα ανοιγει δρομο στους δυναστες? Ή το μηδενισμο που δεν ειναι ιδεολογια, αλλα καταστροφολογια?