Covid-19: Πότε θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια;

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Μια ακομη φορα να γινει lockdown στα πανεπιστημια μετα θα μπαινουν σε σχολες οι μαθητες με βαση το ταχυδρομικο τους κωδικο οπως εγινε στην Αγγλια


Της Αιμιλίας Τσαγκαράτου

Ένα δυστοπικό σκηνικό, που κάποια χρόνια πριν θα θύμιζε ταινία επιστημονικής φαντασίας, εξελίχθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Α levels για τους μαθητές της χώρας. Τα γεγονότα δείχνουν ότι το σύστημα δεν στερείται φαντασίας όταν πρόκειται να τσακίσει τα εκπαιδευτικά και εργασιακά δικαιώματα αυτών που προέρχονται από τα φτωχότερα στρώματα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τα A levels είναι οι εξετάσεις που δίνουν οι 18χρονοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνήθως σε τρία μαθήματα, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια. Τα Πανεπιστήμια «προσφέρουν θέσεις» με βάση την πρόβλεψη των βαθμών που θα λάβουν οι μαθητές σε αυτές τις εξετάσεις και ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη βαθμολογία για να εξασφαλίσει και μια αντίστοιχη θέση στο Πανεπιστήμιο που επιθυμεί. Επίσης τα αποτελέσματα των A levels χρησιμοποιούνται και για την ανεύρεση θέσης εργασίας.

Η διακοπή των μαθημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του Covid-19 οδήγησε στη ματαίωση των εξετάσεων αυτών και πολλοί τότε τη θεώρησαν ως απόδειξη ότι το εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να επιζήσει και χωρίς εξετάσεις. Όμως η «λύση» που δόθηκε από το σύστημα απέδειξε για μια ακόμα φορά τη σκληρότητά του. Το διαβόητο «αγγλοσαξονικό» μοντέλο έκανε και πάλι το θαύμα του. Έτσι αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί ένας συγκεκριμένος αλγόριθμος που μέσω υπολογιστικού προγράμματος θα βαθμολογούσε τους μαθητές.

Αρχικά είχε αποφασιστεί οι βαθμοί να αποδοθούν με βάση τις εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών που δίδασκαν τους μαθητές και τα mock tests (τεστ προσομοίωσης) που ήδη είχαν δώσει. Ωστόσο η Ofqual, η υπεύθυνη υπηρεσία για τη διοργάνωση και την επίβλεψη των εξετάσεων, αποφάσισε ότι πρέπει να συνυπολογιστούν και άλλοι παράμετροι για να υπάρχει μια πιο «δίκαιη» κατανομή των βαθμών και να «εξισορροπηθούν» με αυτόν τον τρόπο είτε η επιείκεια είτε η αυστηρότητα των εκπαιδευτικών. Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Παιδείας της Σκοτίας, «οι εκπαιδευτικοί είναι συνήθως αισιόδοξοι και φιλόδοξοι για τους μαθητές τους, ενώ ένα εξεταστικό σύστημα κάνει κάτι διαφορετικό». Αυτό το «διαφορετικό» το βίωσαν με επώδυνο τρόπο δεκάδες χιλιάδες μαθητές του Ηνωμένου Βασιλείου…

Η αλήθεια είναι ότι το σύνολο των παραμέτρων του αλγόριθμου είναι για δυνατούς λύτες. Όμως αυτά που φαίνεται ότι έπαιξαν τελικά καθοριστικό ρόλο ήταν οι προηγούμενες επιδόσεις του σχολείου και της εξεταστικής περιφέρειας στις αντίστοιχες εξετάσεις, η κατάταξη του σχολείου στους αξιολογικούς πίνακες, οι βαθμοί των μαθητών σε προηγούμενες εξεταστικές δοκιμασίες και το σύνολο των επιδόσεων των μαθητών μιας συγκεκριμένης ομάδας.

Παρά το γεγονός ότι συνολικά ο αριθμός των μαθητών που έλαβε Α έως C –βαθμοί που εξασφαλίζουν την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο- αυξήθηκε κατά 2,4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, το 40% των βαθμών που αποδόθηκαν από τους εκπαιδευτικούς μειώθηκαν με τη χρήση του αλγόριθμου: το 35,6% «προσαρμόστηκε» κατά ένα βαθμό πιο κάτω, το 3,3% κατά δύο βαθμούς και 0,3% κατά τρεις. Υπήρχαν περιπτώσεις μαθητών που ενώ οι εκπαιδευτικοί τους είχαν βαθμολογήσει με Α βρέθηκαν να βαθμολογούνται τελικά με C, ακόμα και με Ε! Για τους περισσότερους μαθητές αυτό σήμαινε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονταν δεκτοί είτε στο Πανεπιστήμιο που είχαν επιλέξει είτε γενικά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο βρίσκεται όμως αλλού. Είναι το γεγονός ότι στα ιδιωτικά σχολεία (independent schools, στα οποία φοιτά το 7% των μαθητών) οι μαθητές που βαθμολογήθηκαν με Α και πάνω είναι 4,7% περισσότεροι από πέρσι, όταν στα δημόσια σχολεία (comprehensive schools, στα οποία φοιτά το 90% των μαθητών) το αντίστοιχο ποσοστό είναι 2%. Η «προσαρμογή» των βαθμών προς τα κάτω με βάση των αλγόριθμο έπληξε κυρίως τους φτωχούς μαθητές. Ειδικά στη Σκοτία, οι βαθμοί των μαθητών από υποβαθμισμένα περιβάλλοντα μειώθηκαν κατά 15,2%, ενώ για τους πιο πλούσιους μαθητές κατά 6,9%. Ο βασικός λόγος για αυτή τη διαφορά είναι το γεγονός ότι αλγόριθμος έδωσε μεγαλύτερο βάρος στις ιστορικές επιδόσεις των εξεταστικών κέντρων, δηλαδή της κάθε περιοχής, με αποτέλεσμα, σε περιοχές στις οποίες φοιτούν μαθητές από εργατικά και φτωχά στρώματα και που κατά τεκμήριο έχουν πιο χαμηλές επιδόσεις λόγω κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, να βλέπουν τους βαθμούς τους να κατακρημνίζονται. Και μάλιστα σε μια περίοδο που η νεολαία που προέρχεται από τα στρώματα αυτά πλήττεται ακόμα περισσότερο από την οικονομική και κοινωνική κρίση λόγω της πανδημίας.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χιλιάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας της χώρας, ζητώντας αυτά να ανακληθούν. Τα συνθήματα «F*ck the algorithm» και «Να με κρίνετε με βάση τη δουλειά μου και όχι τον ταχυδρομικό μου κώδικα» με ταυτόχρονο αίτημα την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας κυριάρχησαν έξω από το κτίριο. Μετά τη γενική κατακραυγή, αποφασίστηκε ότι θα παρθούν υπόψη μόνο οι βαθμοί των εκπαιδευτικών, αποτελώντας μια σημαντική νίκη για τους μαθητές. Οι υπουργοί Παιδείας ζήτησαν «συγγνώμη για την αναστάτωση». Ωστόσο ο Μπόρις Τζόνσον, ακόμα και μετά τη γενική κατακραυγή, δήλωνε ότι οι βαθμοί ήταν «απόλυτα αξιόπιστοι».

Η επιλογή του αλγόριθμου για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια έδειξε πια με γυμνό οφθαλμό και με εμφατικό τρόπο το βαθιά ταξικό εκπαιδευτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ταυτόχρονα δείχνει ότι η χρήση των δεδομένων (data) που θεωρούν τόσο αξιόπιστα όλοι οι ινστρούχτορες των νεοσυντηρητικών και νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση –μη εξαιρουμένων αυτών της δικής μας χώρας– έχει αυστηρά ταξικό πρόσημο. Το «τι λένε τα κομπιούτερς και οι αριθμοί» καθορίζεται αυστηρά από την πολιτική που θέλει το ακόμα μεγαλύτερο βάθεμα του χάσματος μεταξύ του πλούτου και της φτώχειας, της επιλογής με βάση το εισόδημα, το χρώμα, τη φυλή. Αυτό ας το πάρουμε σοβαρά υπόψη μας και στον δικό μας αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και στην μέτρηση των πάντων με τη μεζούρα των αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών πολιτικών τους.

(Στο 10ο τεύχος του Σελιδοδείκτη που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες, το άρθρο της Diane Reay, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, με τίτλο «Νεοφιλελευθερισμός και Υποεκπαίδευση της Εργατικής Τάξης στη Βρετανία» δείχνει με εμπεριστατωμένο τρόπο τις επιπτώσεις της εκπαιδευτικής πολιτικής στους μαθητές της εργατικής τάξης της χώρας.)
(το κειμενο απο λινκ)

Πάντως, είναι εντυπωσιακό ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν πίεσε για να συγκριθούν τα αποτελέσματα αυτής της χρονιάς με των προηγούμενων ετών των A levels, έτσι ώστε να δούμε αν στατιστικά, τουλάχιστον, η προσέγγιση του υπουργείου είχε βάση.
 

butter_fly

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η butter_fly αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 203 μηνύματα.
Βγαίνει απόφαση ότι θα ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια, πάνε όλοι αγοράζουν σχολικά, βιβλία, τετράδια, παγούρια με τον Μίκυ, μολύβια με την μίνι, μπλα μπλα μπλα, οι φοιτητές νοικιάζουν σπίτι, αγοράζουν επιπλα, πράγματα κλπ, ανοίγουν τα σχολεία, κλείνουν σε μια το πολύ δύο εβδομάδες, τα πανεπιστήμια δεν ανοίγουν καν. Κινήθηκε όμως η οικονομία, ξεπούλησαν τα εποχιακά. Τόσο απλό 🤔
 

Κλημεντίνη

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κλημεντίνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,658 μηνύματα.
Δεν ειναι τοσο απλο να κλείσουν τα σχολεία.

Αυτόματα κλείνεις την οικονομία.
Πως θα πηγαίνει ο κόσμος στις δουλειές του;

Οχι οτι με τους φοιτητές δεν επηρεάζεται η οικονομία αλλα το να μη μπορείς να πας στη δουλειά σου ειναι διαφορετικό.

Τέλος και το πιο σημαντικό, δεν ζουν ολα τα παιδάκια σε σπιτι με γονείς που έχουν χρόνο και όρεξη να ενδιαφερθούν να τους μάθουν πράγματα.
Ουτε λεφτά για τις μεγαλύτερες ταξεις.
Υπάρχουν πολλα παιδιά που έμειναν πίσω στην καραντίνα , ιδιαίτερα σε κομβικες τάξεις ( γ γυμνασίου, α-β Λύκειου)

Για μενα θα ξαναδούμε μονο τοπικά lockdown ,αν ξαναδούμε ποτέ.
Να κλείσουν σχολεία σε εθνικό επίπεδο το αποκλείω.

Τωρα για τα πανεπιστήμια συμφωνώ απόλυτα.
Ήταν πονηρός ο τρόπος που κινήθηκαν.

Ουσιστικα οι περισσότεροι πρωτοετείς δεν έχουν κανεναν λόγο να νοικιάσουν σπιτι αλλα δεν το γνωρίζουν.
 

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,790 μηνύματα.
Ισχύει ότι θα είναι στην άνεση του σπιτιού του ο πρωτοετής αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν θα κάνει γνωριμίες.
Φαντάσου τώρα του χρόνου πχ (υποθετικά μιλώντας γιατί μπορεί να ανοίξουν και νωρίτερα) να ανοίξουν τα πανεπιστήμια , να είναι ο άλλος 2ο έτος και να μην ξέρει κανέναν. :|
Με αυτο το σκεπτικο, ΟΛΟΙ θα φτασουν 2ο ετος και θα ειναι ανγωστοι μεταξυ τους. Θα γνωριστουν λοιπον στο 2ο ετος οπως θα εκαναν στις αρχες του 1ου, και τι εγινε;
Μια φορά έχουμε την χαρά να σπουδάσουμε στην ζωή μας και μας της στέρησαν αυτή.Μονο ντροπή δεν έχω τι άλλο να πω.
οι γνώσεις που χάνουμε από τα εξ αποστάσεως μαθήματα ποιος και ποτέ θα την αναπληρώσει;;Τα μαθήματα από το σπίτι σε ποιότητα είναι κάτω του 50% σε σχέση με τα δια ζώσης.Αλλα τι λέω οι καθηγητές τον μισθό τους θα τον έχουν βρέξει χιονίσει εμείς πρέπει να είμαστε σε μια οθόνη 7 ώρες την ημέρα μαζί με τα προβλήματα του συστήματος.
Ελατε βρε παιδια με αυτη την μοιρολατρια. Αν ειναι δυνατον που σου στερησαν την χαρα να σπουδασεις. Πρεπει να δουλευουμε με ο,τι εχουμε και οχι να μεμψιμοιρουμε. Η κατασταση ειναι δυσκολη για ολους.
 

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
Δεν ειναι τοσο απλο να κλείσουν
Οχι οτι με τους φοιτητές δεν επηρεάζεται η οικονομία αλλα το να μη μπορείς να πας στη δουλειά σου ειναι διαφορετικό.
Γι αυτο η λυση είναι να φέρεις τους φοιτητες στις πόλεις που σπουδάζουν, αλλά οχι στα πανεπιστήμια. Πιθανό κάπως ετσι θα κινηθούν εν τέλη, εργαστήρια πχ δια ζώσης κ τα υπόλοιπα ονλαιν.
 

Unseen skygge

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unseen skygge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,218 μηνύματα.
Πάντως δεδομένου και της εποχιακής γρίπης που θα αρχίσει να κυκλοφορεί σιγά σιγά τα βλέπω και τα σχολεία που θα ανοίξουν να κλείνουν κάθε 2 βδομάδες για πιθανά κρούσματα.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,298 μηνύματα.
Βασικά θα βάζουν τους θανάτους της γρίπης στον Covid και τελείωσε το θέμα.Αρα λογικά θα δούμε αρκετούς θανάτους τους επόμενους μήνες

20E71DA2-DA1A-4CBC-B156-C9FE8B1054D7.gif
 

tsiobieman

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 803 μηνύματα.
Με αυτο το σκεπτικο, ΟΛΟΙ θα φτασουν 2ο ετος και θα ειναι ανγωστοι μεταξυ τους. Θα γνωριστουν λοιπον στο 2ο ετος οπως θα εκαναν στις αρχες του 1ου, και τι εγινε;

Τίποτα , τελικά. Ίσως στις ομαδικές εργασίες να υπάρχει ένα θέμα.

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πάντως δεδομένου και της εποχιακής γρίπης που θα αρχίσει να κυκλοφορεί σιγά σιγά τα βλέπω και τα σχολεία που θα ανοίξουν να κλείνουν κάθε 2 βδομάδες για πιθανά κρούσματα.

Και γω αυτό πιστεύω αν δεν βρεθεί εμβόλιο γρήγορα.
 

Nar20

Νεοφερμένος

Η Nar20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Τωρα για τα πανεπιστήμια συμφωνώ απόλυτα.
Ήταν πονηρός ο τρόπος που κινήθηκαν.

Ουσιστικα οι περισσότεροι πρωτοετείς δεν έχουν κανεναν λόγο να νοικιάσουν σπιτι αλλα δεν το γνωρίζουν.
Αν Δευτέρα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους, δεν θα πρέπει μετά κάθε Πανεπιστήμιο, απο Τρίτη, να ανακοινώσει επίσημα τι θα κάνει; έτσι ώστε οι πρωτοετείς να ξέρουν, πριν βγουν οι βάσεις;
 

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αν Δευτέρα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους, δεν θα πρέπει μετά κάθε Πανεπιστήμιο, απο Τρίτη, να ανακοινώσει επίσημα τι θα κάνει; έτσι ώστε οι πρωτοετείς να ξέρουν, πριν βγουν οι βάσεις;

Όλα θα γίνουν μην αγχω. Να αγχώνεσαι που αυτή η κυβέρνηση λέει άλλα το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το απόγευμα. Εμένα αυτό με ανησυχεί. Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι να κάνουν. Ανοργανωσιά στο φουλ. Εσύ μπορείς να κάτσεις στη παραλία, να βάλεις αντιηλιακό και να απολαύσεις τη ζωή. Και όλα θα γίνουν. Με ένα τσαφ, η ζωή θα συνεχιστεί στο πλανήτη γη
 

Grand Duchess

Διάσημο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 3,924 μηνύματα.
Αν Δευτέρα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους, δεν θα πρέπει μετά κάθε Πανεπιστήμιο, απο Τρίτη, να ανακοινώσει επίσημα τι θα κάνει; έτσι ώστε οι πρωτοετείς να ξέρουν, πριν βγουν οι βάσεις;
Μακάρι να τις ανακοινώσουν Δευτέρα και δεν μας κάνουν πάλι deja vu με το χθεσινό. Και σιγά μη βγαλουν ανακοίνωση για τους πρωτοετείς. Εδώ πάνε να κοροϊδέψουν τα παιδιά να νοικιάσουν σπίτια, την ώρα που τα περισσότερα τμήματα δεν έχουν ούτε εργαστήρια από το πρωτο εξάμηνο.
 

Κλημεντίνη

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κλημεντίνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,658 μηνύματα.
Αν Δευτέρα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους, δεν θα πρέπει μετά κάθε Πανεπιστήμιο, απο Τρίτη, να ανακοινώσει επίσημα τι θα κάνει; έτσι ώστε οι πρωτοετείς να ξέρουν, πριν βγουν οι βάσεις;

Τι σχολή είσαι ;;
Εγω Προσωπικά θα έμπαινα στο γκρουπακι της σχολής μου να ρωτήσω τη παιζει με τα μαθήματα και τα ακροατήρια στο πρώτο έτος.
Αν εισαι τίποτα χημικό, βιολογικό κτλ αλλάζει το πράγμα καθώς και παραπάνω να ειναι ισως προσαρμόσουν τα εργαστήρια σε μικρότερα τμήματα.
Στις περισσότερες σχολές οι πρωτοετείς δε χρειαστεί να παρακολουθήσουν δια ζωσης κάποιο μάθημα.😊
 

Nar20

Νεοφερμένος

Η Nar20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Όλα θα γίνουν μην αγχω. Να αγχώνεσαι που αυτή η κυβέρνηση λέει άλλα το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το απόγευμα. Εμένα αυτό με ανησυχεί. Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι να κάνουν. Ανοργανωσιά στο φουλ. Εσύ μπορείς να κάτσεις στη παραλία, να βάλεις αντιηλιακό και να απολαύσεις τη ζωή. Και όλα θα γίνουν. Με ένα τσαφ, η ζωή θα συνεχιστεί στο πλανήτη γη
Μπα δεν είμαι για παραλία κ αγχώνομαι, άλλοι λόγοι , πολλοί, κι έχουν να κάνουν και με την κυβέρνηση ναι 😊

Οπότε θα συνεχίσω να ανησυχώ 😑
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μακάρι να τις ανακοινώσουν Δευτέρα και δεν μας κάνουν πάλι deja vu με το χθεσινό. Και σιγά μη βγαλουν ανακοίνωση για τους πρωτοετείς. Εδώ πάνε να κοροϊδέψουν τα παιδιά να νοικιάσουν σπίτια, την ώρα που τα περισσότερα τμήματα δεν έχουν ούτε εργαστήρια από το πρωτο εξάμηνο.

Το θέμα είναι, αυτό, της ενοικίασης, ναι.
 

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μπα δεν είμαι για παραλία κ αγχώνομαι, άλλοι λόγοι , πολλοί, κι έχουν να κάνουν και με την κυβέρνηση ναι 😊

Οπότε θα συνεχίσω να ανησυχώ 😑
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:



Το θέμα είναι, αυτό, της ενοικίασης, ναι.

Aγχώνεσαι μήπως δεν τον ξαναδεις. Τότε που έβγαινες από το κυλικείο, και με το που τον είδες, σου έπεσαν οι καφέδες, οι χυμοι και η τυρόπιτα που βαστούσες. Και ξαφνικά βρέθηκε ένας Κορωναιός αναμεσά σας και σας έκοψε πάνω στο καλύτερο. Από τότε καθημερινά ακούς το " Απωθημένο του Κιάμου" γιατί θυμάσαι τη στιγμή που τον κοίταξες στο κυλικείο και χάθηκαν όλα στο απέραντο και τώρα ρίχνεις ευθύνες στη κυβέρνηση
 

Nar20

Νεοφερμένος

Η Nar20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Aγχώνεσαι μήπως δεν τον ξαναδεις. Τότε που έβγαινες από το κυλικείο, και με το που τον είδες, σου έπεσαν οι καφέδες, οι χυμοι και η τυρόπιτα που βαστούσες. Και ξαφνικά βρέθηκε ένας Κορωναιός αναμεσά σας και σας έκοψε πάνω στο καλύτερο. Από τότε καθημερινά ακούς το " Απωθημένο του Κιάμου" γιατί θυμάσαι τη στιγμή που τον κοίταξες στο κυλικείο και χάθηκαν όλα στο απέραντο και τώρα ρίχνεις ευθύνες στη κυβέρνηση
Γελάω, να'σαι καλά 😆😆😆
 

Ν.Χ.

Δραστήριο μέλος

Ο Ν.Χ. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 620 μηνύματα.
Αν Δευτέρα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους, δεν θα πρέπει μετά κάθε Πανεπιστήμιο, απο Τρίτη, να ανακοινώσει επίσημα τι θα κάνει; έτσι ώστε οι πρωτοετείς να ξέρουν, πριν βγουν οι βάσεις;

Πρέπει, αλλά δεν θα γίνει για πολλούς και διάφορους λόγους, αδιαφορία, γραφειοκρατία, έλλειψη συντονισμού κλπ Κανονικά ανά σχολή και τμήμα θα έπρεπε μέχρι την Παρασκευή να αναρτήσουν υποχρεωτικά λίστες μαθημάτων τα οποία θα γίνονται δια ζώσης και εξ αποστάσεως.
 

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τώρα με την επαναληπτική εξεταστική όλα αυτά θα πάνε πίσω. Μην ξαφνιαστείτε αν το ακαδημαικό εξάμηνο , αργήσει να ξεκινήσει, του τύπου 15 Οκτωβρίου...
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,298 μηνύματα.
Τώρα με την επαναληπτική εξεταστική όλα αυτά θα πάνε πίσω. Μην ξαφνιαστείτε αν το ακαδημαικό εξάμηνο , αργήσει να ξεκινήσει, του τύπου 15 Οκτωβρίου...
Σε εμάς θα γίνει αυτό πέρσι ανοίξαμε 7/10.
Τώρα είδα ότι γράφουν μαθήματα μέχρι τις 10/10 άρα πάμε για 12 και βλέπουμε.
 

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top