μου φαίνεται λίγο contradicting να θες να καταργηθούν τα θρησκευτικά επειδή "είναι άχρηστο μάθημα" όμως να έχουμε φιλοσοφία;
Γιατί? Τι σχέση έχει η θρησκεία με τη φιλοσοφία?
Σου φαίνεται δηλαδή άχρηστο το να διδάσκονται οι μαθητές του λυκείου για την Πολιτεία του Πλατωνα ή να διδάσκονται την απολογία Σωκρατους? Επίσης, όταν λέμε διδασκομαι φιλοσοφία, δε σημαίνει μαθαίνω αυτά που λέει κάποιος φιλόσοφος και τα πιστεύω όπως τα λέει. Καμία σχέση. Σημαίνει μελετώ το επιχείρημα, μαθαίνω να ξεχωρίζω επιχειρηματικές και λογικές πλάνες, και εν γενεί κάνω "deconstruct" τα επιχειρήματα και τη λογική. Καμία σχέση λοιπόν με τη θρησκεία.
Μαθήματα θεολογίας που εξηγούν τις φιλοσοφίες διαφόρων θρησκειών, πως και γιατί ο άνθρωπος πιστεύει στον θεό μου φαίνεται μια χαρά μάθημα σε εμένα
Γιατί? Γιατί να περιορίσεις τη γνώση των μαθητών σε αυτόν τον πολύ μικρό υποκλάδο της κοινωνιολογίας που ονομάζεται θρησκειολογία? Και δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με τη φιλοσοφία.
και ναι, δίνουμε έμφαση στην ορθοδοξία επειδή ορθόδοξο κράτος είμαστε
Τώρα αυτό τι σημαίνει ακριβώς? Είμαστε κάποια θεοκρατία όπως λέει και ο
@nPb ? Ελπίζω να μη γίναμε και θεοκρατία όσο έλειπα, να πετάξω το διαβατήριο τελείως αν είναι. Η εννοείς το ότι στο Σύνταγμα μας αναφέρει ότι "Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού" και εν γενεί στο άρθρο 3 του Συντάγματος, το οποίο είναι κατάπτυστο για κράτος που θέλει να λέει ότι είναι δυτικό και ανήκει στην ΕΕ? Αν αναφέρεσαι σε αυτό, ε κάποια στιγμή πρέπει να μπούμε στον 21ο αιώνα και να το βγάλουμε από το Σύνταγμα.
also "Υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων"
Ναι, είσαι περήφανος/η για αυτό? Όπως είπε και ο
@nPb , παίζει να είμαστε το μόνο "δυτικο" κράτος που έχει τόσο γελοίο υπουργείο. Αντί να έχεις υπουργείο "παιδείας και ερευνας" έχεις αυτό.
Σκέψου το εξής σκηνικο: κάθεσαι σε μια παρέα με άτομα από το εξωτερικό, κυρίως Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία, Γαλλία κλπ δυτικά κράτη. Θα ένιωθες άνετα να αναφερεις ότι το υπουργείο παιδείας της χώρας σου λέγεται "Παιδείας και Θρησκευματων" η θα ντρεπόσουν? Εγώ ντράπηκα πάντως. Αν εσύ είσαι καλά με αυτό, δε νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε και σε τίποτα, είμαστε σε άλλο επίπεδο τελείως.