κατανοητα τα οσα λες και γω θεωρια απ'το βιβλιο διαβαζω. αλιμονο μου αν διαβαζα μονο το βοηθημα! απλα, οπως ειπε και ο superhuman πιο πανω, η φυσικη ειναι μαθημα κατανοησης και οχι αποστηθισης. εγω προσωπικα εχω μαθει (ισως και πολυ αλλοι) να αποστηθιζω τα μαθηματα, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν καταλαβαινω τι γινεται. για αυτο μου φαινονται (και οχι μονο σε μενα) πιο ευκολα τα μαθηματικα απο τη φυσικη, αφου μπορω σχεδον τυφλοσουρτι να λυνω ακομα και τισ πιο δυσκολες ασκησεις μαθαινοντας απεξω τη θεωρια. συμφωνω με τη δεύτερή σου παραγραφο απλως πιστευω πως απαιτει πολυ χρονο τον οποιο εγω προσωπικα δεν εχω. βεβαιως λυνω ξανα και τις λυμενες στο βοηθημα και τις αυτες που εχω ηδη λυσει, αλλα η θεωρια ειναι το προβλημα μου. το σχολικο βιβλιο εχει και παραδειγματα ενδιαμεσα και εκει περιπλεκονται τα πραγματα. για παραδειγμα την ασκηση που σου εδωσα και μου ειπες οτι ειναι θεωρια απτο βιβλιο εγω δεν την σημειωσα γιατι την πηρα ως παραδειγμα (αλλωστε δε με πολυβοηθησε, βρηκα αλλιως τη λυση). οπως και να χει καποια πραγματα που τα χρειαζοματε για να λυσουμε ασκησεις το σχολικο δεν τα χει. ευχαριστω ομως για τις συμβουλες και τις ευχες σου!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.