Aaaah, May. That time of the year when everyone and their grandmother is studying. Έχεις πανελλήνιες, εξεταστική, εξετάσεις για πιο μικρούς, even though, to be honest, δεν ξέρω γιατί κάποιος θα κάτσει να διαβάσει γι' αυτές...
Anyway, you get the point, έχει διάβασμα, πολύ διάβασμα αυτός ο μήνας. Κι ο επόμενος. Κι ο Ιούλιος για τους γιατρούς (sorry guys). Κι όσους ήταν στο γιατρό το Μάιο και θα δώσουν επαναληπτικές. Και τις γιαγιάδες, μην ξεχνάμε τις γιαγιάδες, που διαβάζουν έτσι κι αλλιώς αυτές βέβαια, ναι.
Τέλος πάντων, μέσα σ' όλο αυτό το χαμό χαρτιού και μελανιού και καφέ και φαγητού υπάρχουν πολλές μέθοδοι. Ε, σ' αυτό το thread θ' ασχολούμαστε μόνο με την καλύτερη:
Ξενύχτια. Σίγουρη, δοκιμασμένη and open to literally anyone crazy enough to make it a habit. Το πιο γαμάτο μ' αυτή τη μέθοδο είναι ότι δεν εγγυάται αποτέλεσμα --δε θα γράψεις απαραίτητα αν το πας σερί, μη χαίρεσαι-- αλλά δίνει σίγουρα side-effects every time: μαύροι κύκλοι, νύστα, κούραση, νύστα, δε-θυμάμαι-τίποτα-απ'όσα-διάβαζα-αλλά-είμαι-σίγουρος-ότι-δεν-κοιμήθηκα-καθόλου.Νομίζω, νύστα και νύστα.
What's not to like!? Έχεις κάτι που δε θα σε πάει σίγουρα εκεί που θες να πας αλλά θα σε κάνει σίγουρα περισσότερο σκατά απ' ό,τι ήσουν πριν. Μιλάμε για σοβαρά σχέδια εδώ πέρα, όχι βλακείες.
Σ' αυτά τα 10λεπτα διαλειμματάκια που καταλήγουν μισάωρα λοιπόν, περνάς απ' αυτό το θέμα και λες πώς πάει. Τι σκέφτεσαι. Αν βγαίνει η ύλη. Ποιους θέλεις να ευχαριστήσεις. Τι καφέ πας να φτιάξεις. Τι διαβάζεις. Τι θα κάνεις το Σεπτέμβριο. Ό,τι βλακεία θες τέλος πάντων. Ε, κι όταν βγουν τ' αποτελέσματα έρχεσαι πίσω, you quote yourself κι αρχίζεις την κριτική σε retrospect για το πόσο χαζά οργάνωσες το χρόνο σου.
Δεν το ξέρεις αυτό όμως τώρα. Οπότε ξεκίνα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.