OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

Ο διευθυντής του σχολείου της Θείας μου μόλις συνταξιοδοτήθηκε και ανέλαβε αυτή τη θέση, έχει όμως πρόβλημα και δεν ξέρει τι λέμε σε μια τέτοια στιγμή γι αυτό μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Έψαξα στο google για λόγους και δεν βρήκα τίποτα σχετικό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος

Εσείς τι λόγο θα εκφωνούσατε την ημέρα του αγιασμού για έναν συνάδελφό σας που έχει συνταξιοδοτηθεί;
Ο διευθυντής του σχολείου της Θείας μου μόλις συνταξιοδοτήθηκε και ανέλαβε αυτή τη θέση, έχει όμως πρόβλημα και δεν ξέρει τι λέμε σε μια τέτοια στιγμή γι αυτό μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Έψαξα στο google για λόγους και δεν βρήκα τίποτα σχετικό.
Mπορεί να αναφέρει τους στοχους και τις σκεψεις που είχε ως φοιτητής,να περιγράψει εκτενως την πρώτη μέρα του ως καθηγητής στο δημόσιο,τα πιστεύω και τον τροπο σκεψης που επηρέασαν τη σταδιοδρομία του απο τοτε,να αναφέρει το τι πιστευει πως κέρδισε,και τι πιστεύει πως προσεφερε απο τοτε που ανελαβε με αυτα(παραδειγματα βοηθουν)και τελος να κλεισει λεγοντας πως ευχεται για τους διαδοχους του και τους μαθητες τα καλύτερα,πως θα ειναι παιδια του για παντα,και πως για εκεινον ανοιγει ενας νεος κυκλος.
Αυτα θα ελεγα στη θεση του κοινως...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JosefK
Πολύ δραστήριο μέλος

Εσείς τι λόγο θα εκφωνούσατε την ημέρα του αγιασμού για έναν συνάδελφό σας που έχει συνταξιοδοτηθεί;
Τίποτα!!!!!!!!!!!!!!

Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος

OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

Ευχαριστώ πολύ πάντως για τη βοήθεια
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος

To θέμα είναι ότι θέλει να βρει έναν έτοιμο λόγο χωρίς πολλά πολλά κάτι σαν έναν λόγο που να τον ευχαριστούν οι συνάδελφοι για την θητεία του κλπ κλπ. Αν ξέρετε κανένα λινκ βάλτε το.
Ευχαριστώ πολύ πάντως για τη βοήθεια
Αστειεύεσαι ετσι?

OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

fockos
Επιφανές μέλος

Υποθέτω ότι η Θεία σου γίνεται διευθύντρια και στον λόγο θα πρέπει να αποχαιρετήσει τον παλιό διευθυντή και να πει μερικά λόγια για τον ρόλο της ως διευθύντρια.
Θα σου πω κάτι πολύ καλο
Να πάρει μαζί της ένα χαρτί που να έχει μέσα του ένα κείμενο. οποιοδήποτε.... (αυτο υποτίθεται ότι θα έχει έναν λόγο). Όταν πάει να τον διαβάσει θα το σκισει φανερά μπροστά στο μικρόφωνο και ώστε να ακούγεται το φφσσσσσσ από τα μικρόφωνα.
Στην συνέχεια θα πει μερικά λόγια που θα μάθει απέξω (....ένα χαρτί δεν μπορεί να αποτυπώσει τα συναισθήματα μου αυτή την δτιγμή για αυτό θα σας μιλήσω (αγαπητά μου παιδιά , γονείς και καθηγητες) θα μιλήσω χωρίς τυποοποιημένους λόγους και τύπους αλλά με λόγια που βγάζω από την καρδιά μου.

Ο κύριος [το όνομα του Διευθυντή] ήταν για όλους μας ένα υπόδειγμα Δασκάλου με το Δ κεφαλαίο που βοήθησε τα τελευταία χρόνια να πάει μπροστά το σχολέιο μας. [στο τέλος θα πει μερικά εργα του ή μερικά κοσμητικά επίθετα].
Για αυτό κύριε [...] για μας όλους τους καθηγητές θα είστε διευθυντής αυτού του σχολέιου όσα χρόνια και αν περάσουνε (το έργο που αφήνετε δε θα ξεχαστεί ποτέ.....
Στο τέλος θα πει μια μικρή παράγραφο σχετικά με τον ρόλο της.

θελοντας να συνεχίσω το έργο του [...] αναλαμβάνω αυτή την θέση με χαρά με την ελπίδα ότι θα φάνω αντάξια. Δε θέλω να με βλέπετε ως διευθύντρια αλλά ως Δασκάλα γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου και αυτό μου αρέσει να κάνω, θα είμαι πάντα κοντά σας σε όποιο πρόβλημα και ας θα δημιουργηθεί. Στόχος μου (όπως και όλως των καθηγητών] αυτού του σχολείου είναι να σας οδηγήσω στο δύσκολο μονοπάτι της μάθησης και να είστε σίγουροι πως όλοι θα το διασχίσετε επιτυχώς.

ο λόγος υποθέτω δεν απευθύνετε μόνο σε καθηγητές αλλά και σε γονεις και σε παιδιά .. αν απευθύνετε μόνο σε καθηγητές πρέπει να γίνουν κάποιες κατάλληλες μετατροπές.
Μιχάλης9867
Πολύ δραστήριο μέλος

OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

Θα σου πω κάτι πολύ καλο
Να πάρει μαζί της ένα χαρτί που να έχει μέσα του ένα κείμενο. οποιοδήποτε.... (αυτο υποτίθεται ότι θα έχει έναν λόγο). Όταν πάει να τον διαβάσει θα το σκισει φανερά μπροστά στο μικρόφωνο και ώστε να ακούγεται το φφσσσσσσ από τα μικρόφωνα.
Στην συνέχεια θα πει μερικά λόγια που θα μάθει απέξω (....ένα χαρτί δεν μπορεί να αποτυπώσει τα συναισθήματα μου αυτή την δτιγμή για αυτό θα σας μιλήσω (αγαπητά μου παιδιά , γονείς και καθηγητες) θα μιλήσω χωρίς τυποοποιημένους λόγους και τύπους αλλά με λόγια που βγάζω από την καρδιά μου.
Ο κύριος [το όνομα του Διευθυντή] ήταν για όλους μας ένα υπόδειγμα Δασκάλου με το Δ κεφαλαίο που βοήθησε τα τελευταία χρόνια να πάει μπροστά το σχολέιο μας. [στο τέλος θα πει μερικά εργα του ή μερικά κοσμητικά επίθετα].
Για αυτό κύριε [...] για μας όλους τους καθηγητές θα είστε διευθυντής αυτού του σχολέιου όσα χρόνια και αν περάσουνε (το έργο που αφήνετε δε θα ξεχαστεί ποτέ.....
Στο τέλος θα πει μια μικρή παράγραφο σχετικά με τον ρόλο της.![]()
![]()
θελοντας να συνεχίσω το έργο του [...] αναλαμβάνω αυτή την θέση με χαρά με την ελπίδα ότι θα φάνω αντάξια. Δε θέλω να με βλέπετε ως διευθύντρια αλλά ως Δασκάλα γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου και αυτό μου αρέσει να κάνω, θα είμαι πάντα κοντά σας σε όποιο πρόβλημα και ας θα δημιουργηθεί. Στόχος μου (όπως και όλως των καθηγητών] αυτού του σχολείου είναι να σας οδηγήσω στο δύσκολο μονοπάτι της μάθησης και να είστε σίγουροι πως όλοι θα το διασχίσετε επιτυχώς.
ο λόγος υποθέτω δεν απευθύνετε μόνο σε καθηγητές αλλά και σε γονεις και σε παιδιά .. αν απευθύνετε μόνο σε καθηγητές πρέπει να γίνουν κάποιες κατάλληλες μετατροπές.
οκ ευχαριστώ, αυτό είναι ένας καλό σκελετός ομιλίας που θα με βγάλει από τη δύσκολη θέση γιατί με πιέζει
Dias
Επιφανές μέλος

Αισθανόμαστε όλοι πολύ συγκινημένοι σήμερα. Επιτέλους, ήρθε η ώρα να μας αδειάσετε τη γωνιά. Τόσα χρόνια μας πρήξατε. Είσασταν πάντα υπερβολικός και τυπολάτρης. Γίνατε διευθυντής όχι επειδή το αξίζατε, αλλά είχατε πολιτικές γνωριμίες και μας καθήσατε στο σβέρκο. Έτσι, όλοι τώρα αισθανόμαστε χαρά και ανακούφιση. Είναι γενικά πολύ όμορφο να κάνουν στην άκρη οι γέροι και να αδειάζουν οι θέσεις για τους νέους που περιμένουν στη σειρά άνεργοι. Σας ζηλεύουμε όμως που καταφέρατε να πάρετε σύνταξη, γιατί από εδώ και πέρα θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας και οι συνταξιούχοι θα καταργηθούν. Τώρα λοιπόν που φεύγετε, εμείς θα διορθώσουμε όλα τα στραβά που δημιουργήσατε. Στο καλό λοιπόν και μην ξεχάσετε την πόρτα.

OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

Οκ τώρα άμα δεν έχει κανένας άλλος καμιά πρόταση το θέμα μπορεί να

Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.