70ός Μαθηματικός Διαγωνισμός Θαλής-Θέματα Γ'Λυκείου

giorgos (H)

Νεοφερμένο μέλος

Ο Γιώργος Καλαματιανός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 24 μηνύματα.
58850966.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπορειτε να μου πειτε τι λυσατε απο αυτα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπορειτε να μου πειτε τι λυσατε απο αυτα?
Εγώ προσωπικά έλυσα,επιτυχώς πιστεύω, μόνο το πρώτο και το δεύτερο θέμα.Λέω πιστεύω γιατί η σελίδα της Μαθηματικής Κοινότητας φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα και δεν μπορώ να βρω τις λύσεις.

Εγώ προσωπικά έλυσα,επιτυχώς πιστεύω, μόνο το πρώτο και το δεύτερο θέμα.Λέω πιστεύω γιατί η σελίδα της Μαθηματικής Κοινότητας φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα και δεν μπορώ να βρω τις λύσεις.

βασικα το 1ο εβγαινε αν εβλεπες οτι χ(χ+1) ειναι αρτιος....
εγω για το 2ο δεν ειμαι σιγουρος αν το βρηκα τελεια...

βασικα το 1ο εβγαινε αν εβλεπες οτι χ(χ+1) ειναι αρτιος....
εγω για το 2ο δεν ειμαι σιγουρος αν το βρηκα τελεια...

Σωστός!:iagree:Όσο για το δεύτερο γράψε μου αν θέλεις τι έκανες ή πες μου αν θέλεις να σου πω εγώ τι έκανα!Δεν στο γράφω από τώρα μήπως θες να το ψάξεις μόνος σου.

Θ1

Έστω οτι υπάρχουν θετικοι ακεραιοι που την επαληθεύουν.

Κάνουμε πράξεις στην αρχική σχέση θεωρώντας την τριώνυμο ως προς χ^2
Καταλήγουμε στο χ^2+χ-2y-403=0
με Διακρίνουσα= 8y+1613>0

x1= -1+ρίζα του 8y+1613
x2= -1-ρίζα του 8y+1613

Και τα δύο είναι άτοπα γιατί x1,x2 βγαίνουν σε δεκαδικες και όχι ακεραιες ρίζες όπως έχουμε υποθέσει

Σωστά?

Θ1

Έστω οτι υπάρχουν θετικοι ακεραιοι που την επαληθεύουν.

Κάνουμε πράξεις στην αρχική σχέση θεωρώντας την τριώνυμο ως προς χ^2
Καταλήγουμε στο χ^2+χ-2y-403=0
με Διακρίνουσα= 8y+1613>0

x1= -1+ρίζα του 8y+1613
x2= -1-ρίζα του 8y+1613

Και τα δύο είναι άτοπα γιατί x1,x2 βγαίνουν σε δεκαδικες και όχι ακεραιες ρίζες όπως έχουμε υποθέσει

Σωστά?
Βασικά όχι γιατί το y δεν είναι σταθερά και δεν ξέρεις τι μπορεί να είναι άρα δεν ξέρεις και τι είναι το ρίζα(8y+1613).Θα μπορούσε κάλλιστα θεωρητικά να είναι ένας θετικός ακέραιος ο οποίος προστιθέμενος με τον 1613 να έχει ακέραια ρίζα.Δεν μπορείς να πάρεις όλες τις πιθανές περιπτώσεις και δεν είναι πλήρης η μαθηματική απόδειξη.Σκέψου το κι αν θέλεις πες μου να σου γράψω σύνδεσμο με τις λύσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back