[30/05/2025] Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.395 μηνύματα.
Το καθιερωμένο θέμα του iSchool που γίνεται κάθε χρόνο για κάθε εξεταζόμενο μάθημα. :give_rose:

Καλή αρχή λοιπόν στα Γενικά Λύκεια με Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία! :spasiklas::spasiklas::spasiklas:

Για γενικές συζητήσεις προτιμήστε το θέμα Πανελλήνιες 2025 - Κουβεντούλα. Για ό,τι αφορά την Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία (πως τα πήγατε, τι απαντήσεις δώσατε, προβληματισμοί για το μάθημα κτλ), αυτό το θέμα είναι το πλέον κατάλληλο.

Το θέμα θα παραμείνει κλειστό και θα ξεκλειδωθεί αύριο το πρωί όπου και θα προστεθούν τα θέματα και ενδεικτικές απαντήσεις σε αυτά, από διάφορα φροντιστήρια!

Τα λέμε αύριο, καλή ξεκούραση και να ξυπνήσετε ακμαίοι!! :-* :clover: :clover: :clover:
Και μην ξεχάσετε να μπείτε να μας πείτε πως τα πήγατε!

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.782 μηνύματα.
Καλημέρα και καλή δύναμη σε όλους! :hi:

Το θέμα είναι ανοιχτό για να μας πείτε πώς τα πήγατε και όλα τα σχόλιά σας.

Καλή επιτυχία!!! :clapup:

Μήτσος10

Διάσημο μέλος

Ο Μήτσος10 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 16 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2.704 μηνύματα.
Ωραίο θεματακι αν και λίγο random.. Το λογοτεχνικό και η έκθεση φαίνονται παλούκια

constansn

Δραστήριο μέλος

Η constansn αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 630 μηνύματα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.782 μηνύματα.
Ωχ πολύ γενικό θέμα κι αυτά είναι τα επικίνδυνα. Τί να γράψεις και τί να αφήσεις; Κρίμα να έχουν κάνει τα παιδιά προετοιμασία για ωραία θέματα και να τους βάζεις να γράψουν γενικότητες που μπορεί να γράψει κι ένας που δεν έχει ανοίξει βιβλίο.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.140 μηνύματα.

smarw

Δραστήριο μέλος

Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 509 μηνύματα.
ούτε εμένα δεν μ' άρεσε το θέμα παιδιά , πολύ γενικό...

constansn

Δραστήριο μέλος

Η constansn αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 630 μηνύματα.

archaios19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών και Διδακτορικός. Έχει γράψει 1.020 μηνύματα.
Αρκετά αδιάφορο το θέμα και πράγματι πολύ γενικό. Με απογοητεύει αρκετά, για να είμαι ειλικρινής, η αποφυγή περισσότερο κοινωνικών θεμάτων. Δεν εννοώ να εξετάζονται απαραίτητα τα άμεσα επίκαιρα, όπως ο πόλεμος ή η τεχνητή νοημοσύνη. Αλλά τέτοια θέματα, όπως η δημιουργικότητα ή τα ταξίδια (2024) μου φαίνονται αρκετά ''παιδικά'', ενώ μου δίνεται η εντύπωση ότι μάλλον υποτιμούν κάπως τη δυνατότητα των υποψηφίων να χειριστούν πιο σύνθετα, δύσκολα και επίκαιρα θέματα. Όχι ότι δεν υπάρχουν ενδιαφέρουσες προεκτάσεις σε αυτά, αλλά ας πούμε το ερώτημα (β) του Θέματος Δ για την έκφραση της δημιουργικότητας στην προσωπική ζωή είναι τουλάχιστον επιπέδου δημοτικού-γυμνασίου...

Το ερώτημα με την αλλαγή της σύνταξης χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή (ιδίως στην αναφορική πρόταση). Οι απαντήσεις στα ερωτήματα Σ/Λ προκύπτουν και χωρίς να διαβάσει κανείς το κείμενο. Το λογοτεχνικό κείμενο το βρίσκω ωραίο και σαφές ως προς το περιεχόμενο και τα μηνύματά του.

Τελευταία επεξεργασία:

trifasikodiavasma

Νεοφερμένο μέλος

Ο trifasikodiavasma αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλό θέμα με την έννοια ότι ξεφεύγει από τα προκατ φροντιστηριακά...

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.426 μηνύματα.
Τόσο άκυρο θέμα έχω να ξαναδώ από τότε που έδινα πανελλήνιες 2η φορά και είχε πέσει θέμα για την φιλία.
Λες και δίνουν έκθεση για lower είναι, μεχ.

Vera

Νεοφερμένο μέλος

Η Vera αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 46 μηνύματα.

Pyotr_Krasnov

Νεοφερμένο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Ηταν τελειως βλακεια το θεμα, ειδικα το Θεμα Δ, τι επρεπε να βαλεις τι δεν επρεπε, μενει μυστικο... :hi:
Ή ψεματα θα λεγες ή οτι σου ρχονταν στο τελευταιο δευτερο

hihat1

Νεοφερμένο μέλος

Ο Ζαχαρίας αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωραιόκαστρο (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 45 μηνύματα.
Τελικά το θέμα ποιος το βρήκε;
Εγώ πάω να σουβλιστω παιδιά τα λεμε
Έβαλα ορισμό και παραδείγματα στο β2. Δε ξέρω γιατί μου φαινόταν τόσο καλό, τώρα ξέρω....

Τελευταία επεξεργασία:

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.395 μηνύματα.

Indecisive2

Νεοφερμένο μέλος

Ο Indecisive2 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 78 μηνύματα.
Τον ήπιαμε κλαρίνο
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τον ήπιαμε κλαρίνο
Ρε σεις να ρωτήσω, στο Β2 που θέλει τις γλωσσικές επιλογές το έλουσα τελείως και είπα για ορισμό και επίκληση στη λογική, αλλά το ανέπτυξα. Θα πάρω τίποτα ή κουλούρι (0 στα 10);

Τελευταία επεξεργασία:

Pyotr_Krasnov

Νεοφερμένο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Τον ήπιαμε κλαρίνο
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ρε σεις να ρωτήσω, στο Β2 που θέλει τις γλωσσικές επιλογές το έλουσα τελείως και είπα για ορισμό και επίκληση στη λογική, αλλά το ανέπτυξα. Θα πάρω τίποτα ή κουλούρι (0 στα 10);

Ε ναι ρε, 5%-6% σιγουρα, δεν τα κοβουν ολα, βεβαια ειναι αναλογα και ποιος το βαθμολογει, γιατι νταξει, μπορει να ειναι λαθος αλλα ουσιαστικα εναι αυτο που πιστευεις.

Αν τα χεις αναπτυξει σωστα βεβαια, τουλαχιστον για την επικληση στην λογικη, δεν νομιζω να κοψουν πολυ, για τον ορισμο δεν ξερω

Indecisive2

Νεοφερμένο μέλος

Ο Indecisive2 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 78 μηνύματα.
Ε ναι ρε, 5%-6% σιγουρα, δεν τα κοβουν ολα, βεβαια ειναι αναλογα και ποιος το βαθμολογει, γιατι νταξει, μπορει να ειναι λαθος αλλα ουσιαστικα εναι αυτο που πιστευεις.

Αν τα χεις αναπτυξει σωστα βεβαια
Το ελπίζω, αλλά αυτά που απάντησα δεν είναι καν γλωσσικές επιλογές. Δεν βλέπω πώς μπορούν να μου χαρίσουν 5 μονάδες 😭

Pyotr_Krasnov

Νεοφερμένο μέλος

Το ελπίζω, αλλά αυτά που απάντησα δεν είναι καν γλωσσικές επιλογές. Δεν βλέπω πώς μπορούν να μου χαρίσουν 5 μονάδες 😭

Και παλι, δεν γινεται να σου κοψουν τα παντα, το 5% πιστευω σιγουρα το χεις αν τα χεις γραψει σωστα δηλαδη να χεις γραψει ολοκληρωμενη απαντηση , αναλογα και με τον καθηγητη. Ευχομαι να πεσεις σε καλους.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια