3η φορά Πανελλήνιες το 2024

Marianna.diamanti

Νεοφερμένος

Η Marianna.diamanti αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Έδωσα 1η φορά πανελλαδικές το 2022 από το 3ο πεδίο με στοχο την ΣΣΑΣ Ιατρική και συγκέντρωσα 14.300 μόρια. Έδωσα φέτος 2η φορά και κατάφερα να φτάσω τα 15.600

Προβληματίζομαι για το αν αξίζει να δώσω 3η φορά πανελλήνιες.
Θεωρώ ότι αυτό που με κράτησε πίσω φέτος δεν ήταν η έλλειψη γνώσεων αλλά το άγχος, έκανα καταστροφικά λάθη απροσεξίας και αριθμητικά. Στο σπίτι ή στην τάξη μπορούσα να λύσω ακόμα και την πιο δύσκολη άσκηση, την ώρα του γραπτού όμως έχασα την ψυχραιμία μου. Έδωσα το 100% των δυνάμεων μου φέτος αλλά θόλωσα στο γραπτό. Βλέποντας τα θέματα τώρα καταλαβαίνω ότι αν ήμουν πιο προσεχτική θα μπορούσα να είχα φτάσει το 90-95

Θέλω να πιστεύω ότι η απόδοση στο γραπτό την ώρα της εξέτασης μπορεί να «διορθωθεί» μέσα από συνεχή εξάσκηση (περισσότερα διαγωνίσματα μόνη μου κλπ) και θα καταφέρω να ελέγχω το άγχος αλλά φοβάμαι ότι θα ξαναδωσω και θα κάνω τα ίδια λάθη.
 

Pak

Επιφανές μέλος

Η Πακοτίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 9,988 μηνύματα.
Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου!
Την απόφαση για το αν θα ξαναδώσεις δε θα την πάρεις τώρα, δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου.
 

math2arch

Νεοφερμένος

Ο math2arch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 91 μηνύματα.
Πρώτα απ' όλα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Στο δια ταύτα.

Επ' ουδενί δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις σε τέτοια περίπτωση. Μόνο δύο παρατηρήσεις-σχόλια που θα με προβλημάτιζαν αν ήμουν στη θέση σου:

1) Τα μόριά σου απέχουν πολύ από τη μέση βάση (τελευταίας) δεκαετίας της σχολής. Επομένως θέλει σκληρή δουλειά από μέρους σου. Αυτό είναι κάτι που εσύ ξέρεις αν μπορείς να κάνεις.

2)Προσωπικά, αν είχα καημό με κάποια Χ σχολή και δεν περνούσα, (αλλά πρόσεχε, να έλεγα ότι μόνο αυτή η σχολή υπάρχει για μένα και καμία άλλη, όλες οι υπόλοιπες μου είναι αδιάφορες), θα έδινα μέχρι να περάσω. Ξεκαθάρισε αυτό μέσα σου. Συμβιβάζεσαι με άλλη σχολή;

Πάρε όμως λίγο χρόνο τώρα, μέχρι την απόφαση. Αυτή τη στιγμή είσαι, ας πούμε, "εν βρασμώ".
 

smarw

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 338 μηνύματα.
θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα είναι ακόμα νωρίς
Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου!
Την απόφαση για το αν θα ξαναδώσεις δε θα την πάρεις τώρα, δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου.
 

Ithomece

Νεοφερμένος

Ο Ithomece αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Για Ιατρική και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι φυσιολογικό να γίνονται πάνω της μιας προσπάθειας.

Λίγοι μπαίνουν με την 1η.
Οι περισσότεροι μπαίνουν με την 2η.
Και ξέρω πολλούς που έδωσαν και 3 ή 4 φορές. Συνήθως πάνε 1 χρόνο στην σχολή που πέρασαν βλέπουν αν τους αρέσει, και αν δεν τους αρέσει ή ξαναδίνουν πανελλήνιες ή σφίγγουν τα δόντια τελειώνουν την σχολή και δίνουν κατατακτήριες.


Αν αυτό είναι που θέλεις να κάνεις στην ζωή σου και δεν υπάρχει τίποτα άλλο, τότε ξανάδωσε.

Αλλιώς είναι χάσιμο χρόνου. Μένεις πίσω και στάσιμη. Μπορεί να μπεις σε μια άλλη σχολή και τελικά να δεις ότι σου αρέσει.

Όπως και να έχει κάτσε ξεκουράσου τώρα.
 

estrela

Νεοφερμένος

Η estrela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 58 μηνύματα.
αν εισαι αποφασισμενη πως θες να σπουδασεις ιατρικη και στρατιωτικη κιολας, ναι να ξανα δωσεις. εγω δυο φορες εδωσα, και περα απο πολλα ατομα που το ακολουθουν μετα απο χρονια με κατατακτηριες η ξανα δινουν πανελληνιες σε μεγαλυτερη ηλικια, ξερω και ατομο που εδωσε πεντε (!) φορες συνεχομενα για να περασει και περασε τελικα. δεν εχει τοση σημασια η ηλικια σου σε αυτη τη σχολη, ολοι γιατροι βγαινουν. τωρα για το διαβασμα, ολοι εχουμε αγχος, αλλα αυτο που πιστευω οτι θα σε βοηθησει θα ειναι η αυτοπεποιθηση. θα εχεις απιστευτο πλεονεκτημα απο τους αλλους που δινουν 1η η 2η φορα. εγω προσωπικα ο μονος τροπος να εχω αυτοπεποιθηση ειναι να ειμαι απιστευτα προετοιμασμενη. φυσικη χημεια με αρκετη εξασκηση μπορεις να τα κατοχυρωσεις σα μαθηματα με υψηλους βαθμους κι ολας, με αρκετη κατανοηση και εξασκηση σε ασκησεις. Βιολογια κι εκει θελει αρκετη κατανοηση και αν εξασκηθεις σε αιτιολογησεις μπορεις κι εκει να εξασφαλισεις καλο βαθμο. εκθεση ειναι μπαλαντερ, λιγη προσευχη και αρκετη κριτικη σκεψη. Και παντα, μα παντα, τα αριθμητικα στο τελος φυσικη χημεια. εχεις τουλαχιστον 3000 μορια αποκλιση, και μπορεις να το κλεισεις αυτο το κενο(κι εγω περιπου τοση διαφορα ειχα 1η με 2η προσπαθεια). Οτι και να κανεις, σου ευχομαι κουραγιο και επιτυχια <3
 

allall1

Δραστήριο μέλος

Ο Bilbo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 721 μηνύματα.
εγω εδωσα πανελληνιες 4 φορες συνολικα κ φετος επιτελους τα καταφερα.Ειχα κ ενα πτυχιο στο ενδιαμεσο.Καπου στα μεσα της σχολης μου μπηκε η ιδεα να μπω ιατρικη αφου την αγαπησα μεσα απο τις θεωριες που μας εκανε ενας εξαιρετικος καθηγητης.Να σημειωσω οτι μεχρι τοτε ουτε που σκεφτομουν να σπουδασω ατρικη.Δηλαδη τη δευτερη φορα εδωσα για τη φυσικοθερεπεια κ μονο.ειχαμε πολλες κλινικες ηδη απο το πρωτο ετος οποτε εβλεπα πως λειτουργουν τα πραγματα.Το πιο δυσκολο στο να ξαναδινεις πανελληνιες δεν ειναι η διαρκης τελειοποιηση της υλης αλλα το προσπαθεις συνεχεια διατηρησεις τη ψυχικη σου υγειας μιας κ ζεις με ενα ενδεχομενο μελλον καθε μερα.Μπορω να πω οτι φετος ηταν σουπερ ζορικα τα πραγαματα για τη ψυχολογια μου.Σε αυτο το κομματι εμενα με βοηθησαν πολυ οι εκδομες στη φυση.Εγω κ φυση.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top