3η ξένη γλώσσα - ποια να επιλέξω;

geordimi10

Νεοφερμένος

Ο geordimi10 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Έχω Aγγλικά C2, Γερμανικά Β1 (θα πάω και Β2). Είναι εντάξει να πάω για 3η γλώσσα σε επίπεδο Β2 ή είναι καλά μέχρι εδώ; Σίγουρα δεν θα έκανα Γαλλικά, γιατί δεν μου αρέσουν. Αν είναι να μάθω θα ήταν μεταξύ Ρωσικών (γνωρίζω λίγα Βουλγάρικα), Ιταλικών και Ισπανικών. Ή να κοίταζα καμία ασιατική λόγου χάρη Κινέζικα;
Οι σπουδές μου έχουν οικονομικό υπόβαθρο, (δηλαδή με διοίκηση επιχειρήσεων και θα κάνω μεταπτυχιακό στη λογιστική - χρηματοοικονομική) γιατί θέλω δηλαδή αν τυχόν μάθω και 3η γλώσσα να μην είναι άσκοπα.
Τι λέτε;
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,745 μηνύματα.
Για οικονομικά εννοείται το καλλίτερο αυτή τη στιγμή είναι τα Κινέζικα. Εξαπλώνονται παντού ραγδαία και είναι ο βιομηχανικός πνεύμονας του κόσμου με εξαγωγές εις όλη την οικουμένη. Προφανώς στον τομέα των οικονομικών και των επιχειρήσεων η άριστη γνώση της Κινεζικής γλώσσας θα είναι ένα βαρύτατο εφόδιο για το βιογραφικό κάποιου.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,841 μηνύματα.
Κάνε ισπανικά η βουλγαρικά. Για να μάθεις κινέζικα δεν θα σου το συνιστούσα για δύο λόγους.
1). Πρώτος και βασικότερος είναι ότι σε κάθε χώρα υπάρχουν κινεζικές μειονοτητες που γνωρίζουν την γλώσσα των ντόπιων. Π.χ οι Κινέζοι που μιλούν ελληνικά είναι πολύ πιο χρήσιμοι και φθηνότεροι από έναν Έλληνα που μιλά κινέζικα.
2). ο χρόνος που απαιτείται για να μάθεις μια τόσο δύσκολη γλώσσα είναι τριπλάσιος ή τετραπλάσιος από αυτόν για να μάθεις γαλλικά ή ισπανικά.
...
Εγώ στην θέση σου θα μάθαινα ιταλικά.
 

geordimi10

Νεοφερμένος

Ο geordimi10 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Για τα Κινέζικα εκτός του ότι είναι πολύ δύσκολα, θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν Κινέζοι παντού και είναι φτηνότεροι και μπορούν να εξυπηρετήσουν τις επιχειρήσεις.
Είναι αλήθεια ότι τα Ισπανικά μοιάζουν κάπως με τα Ελληνικά και είναι "εύκολη" γλώσσα;
Δεν θα είχα θέμα για Ιταλικά, αλλά μιλιούνται μόνο στην Ιταλία.
Ενώ τα Ισπανικά είναι μέσα στις πρώτες 5 γλώσσες που μιλιούνται στον κόσμο.
Τα Γαλλικά έχω την εντύπωση ότι έχουν μια σταδιακή πτώση ή κάνω λάθος;
 
Top