_Morticia_
Επιφανές μέλος

Επειδή ο σκοπός αυτού του θέματος είναι ο παραπάνω, καλό θα ήταν το θέμα Πανελλήνιες 2012, να μην επιβαρύνεται με τέτοιου είδους σχόλια...
Παρόμοια ξεχωριστά θέματα θα δημιουργηθούν και για τα υπόλοιπα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
Το θέμα θα ξεκλειδωθεί κατά τη διάρκεια της αυριανής εξέτασης.
Καλή επιτυχία!

Τα Θέματα εδώ.
Ενδεικτικές απαντήσεις
Προηγούμενα μαθήματα:
[25/5/2012] Νεοελληνική Λογοτεχνία
[23/5/2012] Φυσική Γενικής Παιδείας
[23/5/2012] Μαθηματικά Γενικής Παιδείας
[23/5/2012] Βιολογία Γενικής Παιδείας
[23/5/2012] Ιστορία Γενικής Παιδείας
[21/5/2012] Νεοελληνική Γλώσσα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_Morticia_
Επιφανές μέλος

Στο αρχικό πόστ του θέματος θα ανέβουν τα θέματα και προτεινόμενες λύσεις που θα κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Balthazor
Πολύ δραστήριο μέλος

Αγνωστο
Δραστήριο μέλος

Balthazor
Πολύ δραστήριο μέλος

Μιλαμε ειναι αρκετα ευκολο, πολυ πιο ευκολο απο περισυ, τουλαχιστον ετσι μου φαινεται!
Θελω να τα δω στο συνολο, αλλα αν ετσι οπως πανε τα πραγματα...τις βασεις τις βλεπω ανοδικες

STRATOS111
Νεοφερμένο μέλος

"Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους φιλολόγους λένε ότι ο Αριστοτέλης στο γνωστό ήταν ...αντιsos μιας και πέφτει συχνά. Από τον Αριστοτέλη έπεσε το Ηθικά Νικομάχεια Β3 1-2 και Β6 1-4 ενώ στο άγνωστο είναι το Θουκυδίδου Ιστοριών VII, 61. Οι ερωτήσεις στο γνωστό εκτιμούνται ότι είναι βατές.
Ερώτηση στα αρχαία. Ποια η σχέση ηθικής αρετής και ηδονής - λύπης.
Να προσδιορίσετε τους όρους, έξης, αρετή, έργον"
annoulaaa8
Νεοφερμένο μέλος

Θάλεια
Διάσημο μέλος

eduard
Νεοφερμένο μέλος

απο εισαγωγη τι επεσε?
Ποια ήταν η σχέση του Αριστοτέλη με τους συναδέλφους
του στην Ακαδημία και πώς αυτή εξηγείται;
Μονάδες 10
Τα θέματα βγήκαν.
Balthazor
Πολύ δραστήριο μέλος

Σε γενικες γραμμες ευκολα..
eduard
Νεοφερμένο μέλος

Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος

-Εύκολη και η ερώτηση της εισαγωγής, κι αυτή ήταν από τα σημεία που έπρεπε να προσέξεις, έκανε μπαμ από την εισαγωγή του Αριστοτέλη.
- Και το άγνωστο μέτριας δυσκολίας, χαίρομαι που ξέρω να λύσω όλη τη γραμματική (

Αγνωστο
Δραστήριο μέλος

-Εύκολες σχετικά οι ερωτήσεις στο γνωστό και αρκετά σος, θα προτιμούσα όμως σχολιασμό του "Διὸ δεῖ ἦχθαί πως εὐθὺς ἐκ νέων, ὡς ὁ Πλάτων φησίν, ὥστε χαίρειν τε καὶ λυπεῖσθαι οἷς δεῖ· ἡ γὰρ ὀρθὴ παιδεία αὕτη ἐστίν". Πιο ωραία ερώτηση και πιο δύσκολη λιγάκι.
-Εύκολη και η ερώτηση της εισαγωγής, κι αυτή ήταν από τα σημεία που έπρεπε να προσέξεις, έκανε μπαμ από την εισαγωγή του Αριστοτέλη.
- Και το άγνωστο μέτριας δυσκολίας, χαίρομαι που ξέρω να λύσω όλη τη γραμματική () δε ξέρω, αυτή με τον πλάγιο με δυσκολεύει, είναι και υποθετικός αν δε κάνω λάθος, αλλά στο συντακτικό είμαι άχρηστη
![]()
Δεν είναι τίποτα ο πλάγιος λόγος που διάλεξαν!

Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος

Ναι ναι ισχύει. Το απαρέμφατο το είχα βρει, τα άλλα ούτε καν τα θυμόμουν, γι' αυτό μάλλονΔεν είναι τίποτα ο πλάγιος λόγος που διάλεξαν!Ο υποθετικός λόγος μετά την εξάρτηση θα εκφέρεται με ει+ευκτική ενώ η κύρια θα γίνει στη μεν πρώτη περίπτωση ειδική πρόταση με εκφορά ευκτικής ΠΛ και στη δεύτερη ειδικό απαρέμφατο.
![]()

Τέλεια, καλή επιτυχία σε όλους

Balthazor
Πολύ δραστήριο μέλος

xrisopsaro
Εκκολαπτόμενο μέλος

Vasool
Εκκολαπτόμενο μέλος

lordi13
Εκκολαπτόμενο μέλος

δύσκολα δεν ήταν ούτε όμως και εύκολα , ένα normal διαγώνισμα!
πάντως δεν ξέρω πως θα γράψουν τα αλλα παιδιά ,ελάχιστοι περίμεναν τα ηθικά και όταν έγινε γνωστό υπήρχε ένα κλίμα απογοήτευσης ,οι ερωτήσεις όμως ήταν εύκολες.
το άγνωστο μέτριας δυσκολίας .
πιστεύω είμαι μέσα στο στόχο μου!
14-16
Μαρια43
Εκκολαπτόμενο μέλος

Libertus
Συντονιστής

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.