Tolis211
Νεοφερμένο μέλος
Ο Tolis211 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.

Για πείτε ρε μάγκες.Τί ακούτε για μαθηματικά;
hihat1
Νεοφερμένο μέλος
Ο Ζαχαρίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωραιόκαστρο (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 38 μηνύματα.

1. Αντιπαράδειγμα
2. Προσδιορισμός συνάρτησης από γεωμετρικό σχήμα
3. Παράγωγος και ολοκλήρωμα αντίστροφης συνάρτησης
4. Προσδιορισμός συνάρτησης από συναρτησιακή σχέση (Συνέπειες ΘΜΤ)
5. Χάραξη γραφικής παράστασης συνάρτησης (
)
6. ΤΑ ΠΆΝΤΑ
2. Προσδιορισμός συνάρτησης από γεωμετρικό σχήμα
3. Παράγωγος και ολοκλήρωμα αντίστροφης συνάρτησης
4. Προσδιορισμός συνάρτησης από συναρτησιακή σχέση (Συνέπειες ΘΜΤ)
5. Χάραξη γραφικής παράστασης συνάρτησης (

6. ΤΑ ΠΆΝΤΑ
Tolis211
Νεοφερμένο μέλος
Ο Tolis211 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.

Πωπω θα τον πιουμε αν βαλουν κανα περιεργο σχημα
Pyotr_Krasnov
Νεοφερμένο μέλος
Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 36 μηνύματα.

Δεν νομιζω να βαζαν σχημα σαν ξεχωριστο ερωτημα, απλως θα πρεπε να το φτιαξεις για το ΟλοκληρωμαΠωπω θα τον πιουμε αν βαλουν κανα περιεργο σχημα
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
1. Fermat θεωρια ή αποδειξηΓια πείτε ρε μάγκες.Τί ακούτε για μαθηματικά;
Ισως και Ρολλε ή ΘΜΤ δεν θυμαμαι αν επεσαν αυτα τα δυο περυσι, αλλα αν οχι θα ζηταει και γεωμετρικη ερμηνεια και ενα απλο αντιπαραδειγμα που ειναι ευκολο.
Tolis211
Νεοφερμένο μέλος

Πιστεύεις θα βάλουν εμβαδόν με ολοκληρώματα;
Pyotr_Krasnov
Νεοφερμένο μέλος
Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 36 μηνύματα.

Πιστεύεις θα βάλουν εμβαδόν με ολοκληρώματα;
Γιατι οχι ; Γ4 ερωτημα, μια χαρα θα ηταν, δεν θα ηταν και δυσκολο
Indecisive2
Νεοφερμένο μέλος
Ο Indecisive2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 71 μηνύματα.

Εγώ λέω απόδειξη Fermat αρχικά και μετά θα λέει να διατυπώσετε το ΘΜΤ. Αν όχι Fermat τότε η απόδειξη που λέει αν η f'(x) διατηρεί πρόσημο τότε η f γνησιως μονότονη και το f(xo) δεν είναι τοπικό ακρότατο. Από θέμα Γ πιστεύω φέτος θα πρωτότυπησουν και δεν θα έχει δικλαδη συνάρτηση με άγνωστο α ή β, και ίσως να έχει κάποιου είδους διαφορική που πρέπει να βγάλεις εσύ τον τύπο της f από συναρτησιακή σχέση με παράγωγο (προσωπικά το χειρότερο μου)
Tolis211
Νεοφερμένο μέλος

μακαρι να επεφτε αποδειξη μονοτονια με παραγωγο.θεωρω οτι ειναι η πιο ευκολη
και του φερματ τις θεωρω απτις πιο δυσκολες
και του φερματ τις θεωρω απτις πιο δυσκολες
hihat1
Νεοφερμένο μέλος
Ο Ζαχαρίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωραιόκαστρο (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 38 μηνύματα.

Θεωρώ πως φέτος τα θέματα θα είναι τσιμπημένα πάντως
Indecisive2
Νεοφερμένο μέλος
Ο Indecisive2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 71 μηνύματα.

Πιο πολύ και απτά περσινά;Θεωρώ πως φέτος τα θέματα θα είναι τσιμπημένα πάντως
Pyotr_Krasnov
Νεοφερμένο μέλος

Μπα, κατι πιο ευκολο πιστευω απο οτι περυσι, κοιταξα λιγο τωρα τις επαναληπτικες και δεν ηταν καν δυσκολα, περα απο το θεμα Δ, τα αλλα ηταν ευκολα για επαναληπτικες. Αν ειναι να μας βαλουν πιο δυσκολα τωρα τι να πω.. (Βεβαια πιο δυσκολα εννοω μονο στο κομματι των ασκησεων θεωρια τωρα ε ενταξει ειπαμε δεν υπαρχουν ορια)Πιο πολύ και απτά περσινά;
hihat1
Νεοφερμένο μέλος

Τα περσινά δεν ήταν τόσο χάλια. Εκτός από τον ρυθμό μεταβολής και το Δ4 (όχι τόσο), όλα τα υπόλοιπα θα έλεγα ήταν βατά. Και οι επαναληπτικές ήταν κομπλέ πάνω κάτω όπως είπε ο pyotr. Εγώ ακόμα έχω εφιάλτες από τις επαναληπτικές του '23...Πιο πολύ και απτά περσινά;
Συνημμένα
Indecisive2
Νεοφερμένο μέλος

Ξ
Πω αυτό το έβλεπα πριν λίγο με τον καθηγητή μου και δεν μπορούσαμε να βγάλουμε ακρη στο Δ4Τα περσινά δεν ήταν τόσο χάλια. Εκτός από τον ρυθμό μεταβολής και το Δ4 (όχι τόσο), όλα τα υπόλοιπα θα έλεγα ήταν βατά. Και οι επαναληπτικές ήταν κομπλέ πάνω κάτω όπως είπε ο pyotr. Εγώ ακόμα έχω εφιάλτες από τις επαναληπτικές του '23...
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.804 μηνύματα.

Αγαπητοί μου στο δ4 νομίζω πως δε χρειάζεται να ασχοληθείτε με το που βρίσκεται το κινητο πάνω στην f και η συνθηκη του τετραγωνου σας αρκει για να υπολογίσετε την απόσταση από την αρχική θέση και τελικα την απόσταση μεταξύ τους
δηλαδη δεν χρειάζεται να ορίσετε ακριβως πώς κινειται πάνω στη f, αρκεί να ξερετε ότι βρισκεται πάντα πάνω στον κύκλο που ξεκινα από το B και οτι το σχημα που σχηματιζουν μεταξυ τους και με το αρχικο σημειο ειναι παντα τετραγωνο.
Για ψαρωμα το γράψανε αυτο με το πανω στην f δε ξερω αν κολλησατε σε αυτο
Τι ωραία τα μαθηματικά κατεύθυνσης ήταν το αγαπημενο μου μαθημα 🥹🥹🥹
δηλαδη δεν χρειάζεται να ορίσετε ακριβως πώς κινειται πάνω στη f, αρκεί να ξερετε ότι βρισκεται πάντα πάνω στον κύκλο που ξεκινα από το B και οτι το σχημα που σχηματιζουν μεταξυ τους και με το αρχικο σημειο ειναι παντα τετραγωνο.
Indecisive2
Νεοφερμένο μέλος

Επίσης στο θέμα Δ θα έχει εμβαδόν χωρίου αντίστροφης ή ανισωτικη σχέση με ολοκληρώματα
eukleidhs1821
Διάσημο μέλος
Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει από Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3.945 μηνύματα.

Επειδη το ειδα και μου αρεσε το συγκεκριμενο ερωτημα πρεπει να ξες που κινειται η f.Με βαση ολα τα προηγουμενα ερωτηματα το χ0 ειναι αρνητικο και ο μονος τροπος να εχουν ιδια τεταγμενη τα σημεια αν κανετε το σχημα θα δειτε οτι πρεπει χ2(t)>x1(t) και το σημειο που κινειται κατα μηκος της Cf θα βρισκεται στον δευτερο κλαδο της συναρτησης δηλαδη για τα x<=0.Ως χ2(t) οριζω την τετμημενη του σημειου που κινειται κατα μηκος της ευθειας.Επομενως η ζητουμενη αποσταση ειναι d(t)=x2(t)-x1(t) Αν σε καποια χρονικη στιγμη γινεται μεγιστη η αποσταση απο φερματ d'(t0)=0 αρα χ2'(t0)=x1'(t0) Ταυτοχρονα ισχυει y2(t)=y1(t) (1) y1(t)=2-exp(-x1(t)),y2(t)=ex2(t) Aν παραγωγισεις ισχυει exp(-x1(t)x1'(t)=ex2'(t) Την χρονικη στιγμη t0 x1'(to)=x2'(t0) οποτε βγαινει χ1'(t0)(exp(-x1(t0)-e)=0.Τωρα θεωρητικα αφου η τετμημενη του σημειου ανεβαινει ισχυει x1'(t0)>=0.Αγαπητοί μου στο δ4 νομίζω πως δε χρειάζεται να ασχοληθείτε με το που βρίσκεται το κινητο πάνω στην f και η συνθηκη του τετραγωνου σας αρκει για να υπολογίσετε την απόσταση από την αρχική θέση και τελικα την απόσταση μεταξύ τους
Δεν νομιζω οτι υπαρχει τροπος να απορριφθει οτι χ1'(t0)=0 αλλα ειναι λεπτομερεια αυτη.Παιρνεις τελικα exp(-x1)=e αρα χ1(t0)=-1 . Γυρνωντας στη σχεση (1) με αντικατασταση χ2(t0)=2/e-1 Επομενως η μεγιστη αποσταση ειναι d(t)=2/e -1+1=2/e
hihat1
Νεοφερμένο μέλος

Σχήμα for reference (Μ1, Μ2 τα κινητά)
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.804 μηνύματα.

Πολύ σωστόςΕπειδη το ειδα και μου αρεσε το συγκεκριμενο ερωτημα πρεπει να ξες που κινειται η f.Με βαση ολα τα προηγουμενα ερωτηματα το χ0 ειναι αρνητικο και ο μονος τροπος να εχουν ιδια τεταγμενη τα σημεια αν κανετε το σχημα θα δειτε οτι πρεπει χ2(t)>x1(t) και το σημειο που κινειται κατα μηκος της Cf θα βρισκεται στον δευτερο κλαδο της συναρτησης δηλαδη για τα x<=0.Ως χ2(t) οριζω την τετμημενη του σημειου που κινειται κατα μηκος της ευθειας.Επομενως η ζητουμενη αποσταση ειναι d(t)=x2(t)-x1(t) Αν σε καποια χρονικη στιγμη γινεται μεγιστη η αποσταση απο φερματ d'(t0)=0 αρα χ2'(t0)=x1'(t0) Ταυτοχρονα ισχυει y2(t)=y1(t) (1) y1(t)=2-exp(-x1(t)),y2(t)=ex2(t) Aν παραγωγισεις ισχυει exp(-x1(t)x1'(t)=ex2'(t) Την χρονικη στιγμη t0 x1'(to)=x2'(t0) οποτε βγαινει χ1'(t0)(exp(-x1(t0)-e)=0.Τωρα θεωρητικα αφου η τετμημενη του σημειου ανεβαινει ισχυει x1'(t0)>=0.
Δεν νομιζω οτι υπαρχει τροπος να απορριφθει οτι χ1'(t0)=0 αλλα ειναι λεπτομερεια αυτη.Παιρνεις τελικα exp(-x1)=e αρα χ1(t0)=-1 . Γυρνωντας στη σχεση (1) με αντικατασταση χ2(t0)=2/e-1 Επομενως η μεγιστη αποσταση ειναι d(t)=2/e -1+1=2/e

να πω την αλήθεια μου γρήγορη ανάγνωση το έκανα δεν έκατσα να το λύσω.

eukleidhs1821
Διάσημο μέλος
Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει από Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3.945 μηνύματα.

ακριβως αν δεις λοιπον με βαση το σχημα μπορεις να βγαλεις το απολυτο (χ2-χ1) βλεπεις οτι για να εχουν ιδια τεταγμενη πρεπει το χ2>χ1 αν φερεις μια ευθεια παραλληλη στον χ΄χ.χ2 εγω εχω ορισει χ2 την τετμημενη του σημειου που ειναι κατα μηκος της ευθειας για να μην γινει μπερδεμα.View attachment 148513
Σχήμα for reference (Μ1, Μ2 τα κινητά)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
ποτε το βαλανε αυτο? πολυ εξυπνο ερωτημαΠολύ σωστός
να πω την αλήθεια μου γρήγορη ανάγνωση το έκανα δεν έκατσα να το λύσω.![]()
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 76 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- FNC_Sophia
- Isa
- eukleidhs1821
- blissele
- idkser
- Anna1974
- Tolis211
- Pyotr_Krasnov
- anait
- Corfu kitty
- Maynard
- despoina13
- TheNorth
- thepigod762
- bigguy
- Simon
- panosT436
- hihat1
- jellojina
- Indecisive2
- Hased Babis
- Kzaro
- Geraldsaga
- bibliofagos
- charmander
- BatGuin
- AggelikiGr
- nearos
- love_to_learn
- tsiobieman
- Helen06
- Giannismsn
- E.Z
- soleilst
- constansn
- Scandal
- TheoMpin
- Leo komm
- redpointer
- GeorgePap2003
- burningfire
- giannis06
- ck_chrysiis
- mitsss
- ioanna2007
- Wonderkid
- χημεια4λαιφ
- Chrisphys
- madness83828
- omitsop
- Neptune
- giannhs2001
- Debugging_Demon
- globglogabgalab
- jkntx
- jYanniss
- Help :)
- Theo7
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.