Επειδή το συνηθίζω να κάνω φιλοσοφικές συζητήσεις με τα παιδιά στην τάξη, περί εκπαίδευσης, τους ρωτάω για τι δεν τους αρέσει στην εκπαίδευση και τι θα ήθελαν να αλλάξει. Και μου είπαν ακριβώς αυτό, ότι δεν αντέχουν να είναι από το πρωι μέχρι το βράδυ πρώτα στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο, και να διαβάζουν και για το μεν και για το δε. Όταν τους ρώτησα τι προτείνουν, μου είπαν ακριβώς αυτό! ότι δηλαδή θα ήθελαν να μένουν στο σχολείο μέχρι τις 4 το απόγευμα με σκοπό να κάνουν εκεί με την βοήθεια καθηγητών την μελέτη για την επόμενη ημέρα, και όταν φεύγουν από το σχολείο να βάζουν λουκέτο στο διάβασμα και να ασχολούνται με άλλες δραστηριότητες όπως αθλητισμός, μουσική κλπ. Συγκεκριμένα μου λένε, όπως στις ταινίες που βλέπουμε στην Αμερική κύριε που οι μαθητές έχουν τα ντουλαπάκια τους και αφήνουν εκεί τα βιβλία και τα ξαναβρίσκουν την επόμενη ημέρα.
Μακάρι να γίνει μια τέτοια κίνηση αν και θα έρθει σε κόντρα με μεγάλα συμφέροντα (φροντιστήρια)... Αλλά εγώ είμαι της άποψης να ακούσουμε τι θέλουν οι μαθητές. Αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο!