Lap
Νεοφερμένο μέλος

Σας ευχαριστώ και περιμένω τα σχόλια και τις απαντήσεις σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
astathmitos
Δραστήριο μέλος

Υ.Γ Η κυρια Διαμαντοπουλου παντως οπως ειπε η ιδια προτεραιοτητα εχουν οι μεταρρυθμισεις στο νηπιαγωγιο και το δημοτικο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Evris7
Πολύ δραστήριο μέλος

Lap
Νεοφερμένο μέλος

killbill
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μακάρι να γίνει μια τέτοια κίνηση αν και θα έρθει σε κόντρα με μεγάλα συμφέροντα (φροντιστήρια)... Αλλά εγώ είμαι της άποψης να ακούσουμε τι θέλουν οι μαθητές. Αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο!
tzwrtzia
Δραστήριο μέλος

antonela
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μακάρι να ήταν έτσι όλοι οι καθηγητές!!!!!!Επειδή το συνηθίζω να κάνω φιλοσοφικές συζητήσεις με τα παιδιά στην τάξη, περί εκπαίδευσης, τους ρωτάω για τι δεν τους αρέσει στην εκπαίδευση και τι θα ήθελαν να αλλάξει. Και μου είπαν ακριβώς αυτό, ότι δεν αντέχουν να είναι από το πρωι μέχρι το βράδυ πρώτα στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο, και να διαβάζουν και για το μεν και για το δε. Όταν τους ρώτησα τι προτείνουν, μου είπαν ακριβώς αυτό! ότι δηλαδή θα ήθελαν να μένουν στο σχολείο μέχρι τις 4 το απόγευμα με σκοπό να κάνουν εκεί με την βοήθεια καθηγητών την μελέτη για την επόμενη ημέρα, και όταν φεύγουν από το σχολείο να βάζουν λουκέτο στο διάβασμα και να ασχολούνται με άλλες δραστηριότητες όπως αθλητισμός, μουσική κλπ. Συγκεκριμένα μου λένε, όπως στις ταινίες που βλέπουμε στην Αμερική κύριε που οι μαθητές έχουν τα ντουλαπάκια τους και αφήνουν εκεί τα βιβλία και τα ξαναβρίσκουν την επόμενη ημέρα.
Μακάρι να γίνει μια τέτοια κίνηση αν και θα έρθει σε κόντρα με μεγάλα συμφέροντα (φροντιστήρια)... Αλλά εγώ είμαι της άποψης να ακούσουμε τι θέλουν οι μαθητές. Αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος

Υ.Σ.: Λόγω κακού δημόσιου καθηγητή ακατάλληλου για διδασκαλία, δεν είχα και τις καλύτερες επιδόσεις σαν μαθητής στην Ευκλείδεια Γεωμετρία (Μαθηματικά Γεν.Παιδείας) στην πρώτη λυκείου (χωρίς φροντιστήριο τότε). Μόνο στην δευτέρα λυκείου στις πανελλήνιες εξετάσεις (λόγω φροντιστηριακής βοήθειας) έγραψα 18,5 με λιγότερη ύλη από την πρώτη λυκείου, αν θυμάμαι καλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος

Ετσι κι αλλιως πλεον για να γινεις καθγητης στη δευτεροβαθμια εκπαιδευση δεν αρκει πλεον μονο πτυχιο μαθηματικου.Υπαρχει και καινουριο φρουτο που λεγεται Πτυχιο Διδακτικης Επαρκειας και πλεον πρεπει να το εχουμε ολοι.Η τιμη του απο οτι εχω ακουσει παντως ειναι λιγακι τσιμπιμενη.Το Βιολογικο Κρητης,αν τσεκαρεις www.biology.uoc.gr σου το δινει κι αυτο (αν καταλαβα τα οσα λεει),αν καθισεις δυο παραπανω εξαμηνα στη σχολη και περασεις ο,τι απαιτειται.Για το τμημα μου η αληθεια δεν εχω ιδεα αν ισχυει κατι παρομοιο.Το ρεζουμε ειναι οτι αν γινεις καθηγητης,αναγκαστικα εχεις εκπαιδευτει και σε αυτον τον τομεα.Όσοι πτυχιούχοι των λεγόμενων «καθηγητικών» Τμημάτων, δεν έχουμε ιδέα από μαθήματα παιδαγωγικού κλάδου και διδακτικής (της επιστήμης π.χ. μαθηματικών), τι κάνουμε; Από πού μαθαίνουμε για να ανταπεξέλθουμε για τον ΑΣΕΠ; Επίσης, για την Ευκλείδεια Γεωμετρία στον ΑΣΕΠ τι κάνουμε όσοι έχουμε να την δούμε μπροστά μας από την 1η λυκείου;
summer life
Νεοφερμένο μέλος

σοβαρα τωρα ενα παιδι που θα παει δημοτικο τι σχεση εχει με το ολοημερο? οι δασκαλοι χρειαζονται και θα χρειαζονται. η την δουλεια των δασκαλων θα την κανουν οι καθηγητες?

VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος

Πτυχιούχος μη "καθηγητικής" σχολής (εν δυνάμει όμως γίνεται)...
nPb
Επιφανές μέλος

Από πότε η θετική επιστήμη (π.χ. φυσική, βιολογία, μαθηματικά, γεωλογία, χημεία, επιστήμη υλικών, πληροφορική) θεωρείται παιδαγωγική;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.