2η φορά πανελλήνιες;!

Annoulito

Νεοφερμένο μέλος

Η Annoulito αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Έγραψα φέτος πανελλήνιες και δεν πήγαν καθόλου καλά (12000 μόρια). Είμαι στο 3ο πεδίο και ως αρχικό στόχο είχα το το τμήμα βιολογιας. Ξεκίνησα φουλ καλά στα θερινά με καλές βαθμολογίες στα διαγωνίσματα, τύπου 16-17 αλλά μετά έπεσα στο 12. Στο φροντιστήριο που ήμουν δεν γινόταν καλή δουλειά, δεν υπήρχε συννενόηση με τους καθηγητές και να αναφέρω ότι την ύλη την τελειώσαμε τον Απρίλιο. Γενικότερα, με έβαλαν σε ένα τμήμα με μαθητές του 10 όπου εν τέλει δεν γινόταν το μάθημα καθόλου και είχαμε τσακωθεί όλοι μεταξύ μας. Το υγείας θεωρώ ότι έχει ένα θεματάκι με την φυσική, το οποίο είχα κι εγώ, είχαμε έναν άσχετο φυσικό που μόνο μάθημα δεν έκανε και αποφάσισα με τους γονείς μου να κάνω επιπλέον ιδιαίτερα φυσικής με ένα πολύ καλό καθηγητή τον Ιανουάριο, που πραγματικα του οφείλω το 9 που έγραψα. Το δικό μου λάθος ήταν που αρχικά δεν άλλαξα άμεσα περιβάλλον και δεύτερον που διάβαζα 4 ώρες την ημέρα. Λόγω σχολείου και φροντιστηρίου ήταν πολύ δύσκολο για 'μένα να διαβάζω συνεχόμενα. Όμως, τους τελευταίους 3 μήνες (Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο) διάβαζα 8 ώρες την ημέρα και σαφώς τα 12000 μόρια οφείλονται σε αυτό το τρίμηνο. Θέλω να ξαναδώσω φέτος με στόχο να περάσω και σε ακόμα υψηλότερες σχολές και θα ξεκινήσω ιδιαίτερα. Φοβάμαι όμως αρκετά, γιατί θα είναι πολύ δύσκολο αν δεν περάσω ούτε δεύτερη χρονιά. Στα γραπτά των πανελληνίων, ωστόσο, δεν μου έλειπαν οι γνώσεις όσο η ψυχραιμία. Αν πάλι όμως δεν...τι γίνεται;;

jellojina

Νεοφερμένο μέλος

Η Αντζελίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Έγραψα φέτος πανελλήνιες και δεν πήγαν καθόλου καλά (12000 μόρια). Είμαι στο 3ο πεδίο και ως αρχικό στόχο είχα το το τμήμα βιολογίας. Ξεκίνησα φουλ καλά στα θερινά με καλές βαθμολογίες στα διαγωνίσματα, τύπου 16-17 αλλά μετά έπεσα στο 12. Στο φροντιστήριο που ήμουν δεν γινόταν καλή δουλειά, δεν υπήρχε συνεννόηση με τους καθηγητές και να αναφέρω ότι την ύλη την τελειώσαμε τον Απρίλιο. Γενικότερα, με έβαλαν σε ένα τμήμα με μαθητές του 10 όπου εν τέλει δεν γινόταν το μάθημα καθόλου και είχαμε τσακωθεί όλοι μεταξύ μας. Το υγείας θεωρώ ότι έχει ένα θεματάκι με την φυσική, το οποίο είχα κι εγώ, είχαμε έναν άσχετο φυσικό που μόνο μάθημα δεν έκανε και αποφάσισα με τους γονείς μου να κάνω επιπλέον ιδιαίτερα φυσικής με ένα πολύ καλό καθηγητή τον Ιανουάριο, που πραγματικά του οφείλω το 9 που έγραψα. Το δικό μου λάθος ήταν που αρχικά δεν άλλαξα άμεσα περιβάλλον και δεύτερον που διάβαζα 4 ώρες την ημέρα. Λόγω σχολείου και φροντιστηρίου ήταν πολύ δύσκολο για 'μένα να διαβάζω συνεχόμενα. Όμως, τους τελευταίους 3 μήνες (Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο) διάβαζα 8 ώρες την ημέρα και σαφώς τα 12000 μόρια οφείλονται σε αυτό το τρίμηνο. Θέλω να ξαναδώσω φέτος με στόχο να περάσω και σε ακόμα υψηλότερες σχολές και θα ξεκινήσω ιδιαίτερα. Φοβάμαι όμως αρκετά, γιατί θα είναι πολύ δύσκολο αν δεν περάσω ούτε δεύτερη χρονιά. Στα γραπτά των πανελληνίων, ωστόσο, δεν μου έλειπαν οι γνώσεις όσο η ψυχραιμία. Αν πάλι όμως δεν...τι γίνεται;;
Αυτό έρχεται από κάποιον που φροντιστήριο δεν πήγε και ούτε θα πάει, διότι δεν με παίρνει οικονομικά. Καταλαβαίνω απόλυτα τις ανησυχίες σου, καθώς βρίσκομαι στην ίδια θέση με εσένα. Είμαι και εγώ από 3ο πεδίο και έγραψα επίσης άσχημα για διάφορους λόγους. Αν και δεν είχα κάποιο υψηλό στόχο (γιατί δεν πίστευα στις ικανότητες μου αρκετά ώστε να καταβάλω μια αξιοπρεπή προσπάθεια), παρά την "αποτυχία" μου έχω πλέον μεγάλες φιλοδοξίες. Το γεγονός και μόνο ότι κατάφερες να γράψεις 12.000 μόρια χάρη σε ένα τρίμηνο είναι αξιέπαινο! Τώρα, όμως, έχεις μπροστά σου έναν ολόκληρο χρόνο και από εκεί μόνο καλύτερα μπορείς να γράψεις. Κοίτα να ξεκουραστείς και να μαζέψεις λίγο δυνάμεις και όποτε νιώσεις έτοιμη μπορείς να φτιάξεις μια μικρή λίστα με αυτά που θέλεις να διαβάσεις το καλοκαίρι. Πήγαινέ το μέρα παρά μέρα, καθώς χρόνος υπάρχει και έξυπνη είσαι, όποτε μόνο ηρεμία και οργάνωση χρειάζεται. Άσε το "αν δεν περάσω" για μετά. Κάτι τέτοιο είναι πολύ μακριά στο μέλλον για να αγχώνεσαι από τώρα. Επικεντρώσου στο τι μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή. Έχοντας ήδη περάσει την ύλη μια φορά φέτος φαντάζει πιο μικρή και όχι τόσο τρομαχτική. Μην βάζεις κάτω τον εαυτό σου! Βάλε τα δυνατά σου και θα δεις που όλα καλά θα πάνε και για τις δυο μας :happy:! Οι Πανελλήνιες στην ουσία τους δεν είναι κάτι- μερικές ασκησούλες είναι. Το 'χεις :thumbup:!

Annoulito

Νεοφερμένο μέλος

Η Annoulito αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτά που μου είπες και εκτιμώ το γεγονός του ότι έρχονται από μια κοπέλα που παλεύει μόνη της και όχι σαν εμένα που γκρινιάζω με το παραμικρό. Ίσως η 1η φορά να μου έδωσε -σε όλους μας- ένα μάθημα για την ζωή, 'οτι πρέπει να παλεύουμε για αυτό που θέλουμε και να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Εύχομαι πραγματικά οι επόμενες εξετάσεις να πάνε καλά για όλα τα παιδιά που αδικήθηκαν φέτος και μακάρι να περάσεις εκεί που θέλεις:D.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια