Φίλε physicscrazy δεν νομίζω πως διατείνομαι σε καμία μου τοποθέτηση πως γνωρίζω επακριβώς τι έγραψαν οι διαγωνιζόμενοι της Γ λυκείου ούτε πώς κατέχω στοιχεία επισήμου γκάλοπ .Στις απαντήσεις μου αναφέρω πράγματα περί "γενικής τάσης" και "γενικής άποψης" των μαθητών που γνωρίζω, και στηρίζονται στις προβλέψεις για την βαθμολογία τους(ανέφερα μάλιστα πως μίλησα με αρκετούς γνωστούς από διάφορες περιοχές ώστε να υπάρχει πολυφωνία

). Όσον αφορά τις εκτιμήσεις των μαθηματικών, η πρώτη εκτίμηση που λαμβάνω υπόψιν μου προσωπικά είναι αυτή της ΕΜΕ.Μιας και έδινες πέρυσι υποθέτω πως ίσως έχεις δει την ανακοίνωση της περί των περσινών θεμάτων( που νομίζω πως ανταποκρίνονταν επακριβώς στην πραγματικότητα) .Εξίσου λοιπόν η φετινή της ανακοίνωση μου αρκεί . Δεν ξέρω πώς μπορεί κάποιος να αξιολογήσει τα θέματα όντας "παρατηρητής" -εξ ου και τα σχόλια "μαθηματικών" περί εύκολων θεμάτων στις 12 το πρωί (αναλογιστείτε τι ώρα αναρτήθηκαν /εκτός κι αν η αξιολόγηση γίνεται με το μάτι δίχως χαρτί και μολύβι

).
Τα "θέματα τσεκούρια" είναι γνώμη διαδικτυακών ιστοσελίδων (την οποία οπως είπες επιλέγει ο καθένας να την εκλάβει ως παραπληροφόριση ή πραγματικότητα). Δεν νομίζω ξανά πως στα όσα είπα προσπάθησα να επιβάλλω σε καποιον την άποψη αυτή,εκτός κι αν αρχίζω να τυφλώνομαι από την πίεση των πανελληνίων.
Στην μαθηματική κοινότητα υπάρχει πολυφωνία σίγουρα, αλλά που ξέρεις...Ίσως υπάρχουν και σκοπιμότητες.

Χαίρομαι που συμφωνούμε στο τελευταίο, ειδικά τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει τίποτε "δεδομένο" αλλά εννοείται επίσης πως απαιτούμε αυτό "δεδομένο" που δεν είναι πάντα "δεδομένο"...

Καλή συνέχεια παίδες!