18+ στα μαθηματικά Γ' Λυκείου

monaxiko brizolaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alex from sheffield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,864 μηνύματα.
Με το να «τρομάζεις» κάποιον λέγοντας πως στο 18+ ανταποκρίνονται λίγοι
Καλά σε αυτό πλέον και εγώ διαφωνώ πολύ , όλο και περισσότεροι γράφουν τέτοιους βαθμούς (18++) συγκριτικά με τα παλαιότερα χρόνια, σε κάθε μάθημα σχεδόν πλην της έκθεσης. Οπότε με προσπάθεια (αλλά προσπάθεια) είναι επιτευκτός ο στόχος, αν όχι 18 , σίγουρα αρκετά κοντά σε αυτό
 

Grand Duchess

Διάσημο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 3,897 μηνύματα.
Okay? Δηλαδή εσύ τι λες; Ή το ‘χεις ή δεν το ‘χεις; Οπότε αν δει ότι δυσκολεύεται να το αφήσει, μην χάνει τσάμπα χρόνο. Με το να «τρομάζεις» κάποιον λέγοντας πως στο 18+ ανταποκρίνονται λίγοι, θα έχεις δυο πιθανά outcomes.

1. Ο άλλος δεν θα μπει καν στην διαδικασία να ασχοληθεί ή θα τα παρατήσει γρήγορα

2. Θα πεισμώσει για να αποδείξει ότι μπορεί να το φτάσει (και θα ξεσκιστεί να το φτάσει)
Δεν λέω ότι είναι απίθανο.
Λέω ότι τέτοιος βαθμός ΑΠΑΙΤΕΙ είτε να έχεις έμφυτη μαθηματική σκέψη Ή να την καλλιεργήσεις μόνος σου με πολυ μεράκι και ενδιαφέρον για την επιστήμη.
Τα μαθηματικά είναι η πιο απαιτητική και η πιο όμορφη επιστήμη είτε το θέλετε είτε όχι. Είναι η μητέρα όλων των άλλων επιστημών (φυσική και χημεία) οπότε είναι και περιττό να συγκρίνεις σε επίπεδο τις 3 επιστήμες αυτές μεταξύ τους.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε τμήματα μηχανικών και πληροφορικής, όσο πιο πολύ ανεβάζεις το επίπεδο, καταλήγεις σε υψηλού επιπέδου μαθηματικά. Just saying.

Όσο για την θεματοθετρια, σφίξε δόντια και βάλε τα δυνατά σου, οι πανελλαδικές είναι δοκιμασία αντοχής και πειθαρχίας.
 

arcv

Νεοφερμένος

Ο arcv αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 82 μηνύματα.
Okay? Δηλαδή εσύ τι λες; Ή το ‘χεις ή δεν το ‘χεις; Οπότε αν δει ότι δυσκολεύεται να το αφήσει, μην χάνει τσάμπα χρόνο. Με το να «τρομάζεις» κάποιον λέγοντας πως στο 18+ ανταποκρίνονται λίγοι, θα έχεις δυο πιθανά outcomes.
Α γεια σου, αυτό ακριβώς κατάλαβα ότι εννοούσε.
 

Grand Duchess

Διάσημο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 3,897 μηνύματα.

Guest 968714

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
χαχα ρε οχιι νομιζω ειναι 16000 -16.500 μορια καπου εκει εκτος και αμα του χρονου ανέβει. Απο γελ ειμαι και ειναι η μονη σχολη που με ενδιαφερει γενικά όλες της πληροφορικής και Αθήνα και απθ και τετοια, απλα παμακ νομίζω έχει και λιγότερα μόρια και δεν έχει περισσότερη πρακτική
Αν το θέμα σου είναι απαραίτητα τα μόρια σου προτείνω να τσεκάρεις το ενδεχόμενο μεταγραφής, ειδικά για τμήμα Πληροφορικής. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι είναι ότι εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις(πχ το ΑΠΘ) σχεδόν όλα τα τμήματα Πληροφορικής στην Ελλάδα(ακόμα και το ΕΚΠΑ, ΟΠΑ) μένουν με ανοιχτές θέσεις μεταγραφής, το οποίο σημαίνει ότι αν κάνεις μεταγραφή με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και με 0 βάση μεταγραφής(δηλαδή να μην έχεις κανένα οικονομικό ή κοινωνικό κριτήριο, παραθυράκη στον νόμο there) μπορείς να κάνεις μεταγραφή σε κάποιο με κενές θέσεις μεταγραφής(και αρκετά τμήματα πληροφορικής έχουν σχετικά χαμηλή βάση μεταγραφής πχ 1-3 μόρια από κοινωνικά/οικονομικά κριτήρια). Όμως αν θες να ακολουθήσεις τον δρόμο της μεταγραφής θα πρέπει να έχεις 4 πράγματα στο νου σου:

1) Πρέπει η διαφορά των μορίων που έχεις συλλέξει στην σχολή εισαγωγής σου να είναι μικρότερη ή ίση με 2750 από την σχολή που κάνεις μεταγραφή, επίσης νωμίζο πρέπει η σχολή εισαγωγής να είναι μακρία από την τοποθεσία κατοικίας σου(πχ άλλος νομός/περιφέρεια).
2) Το Παν Δυτικής Μακεδονίας(Καστοριά), Διεθνές Παν Ελλάδος(Καβάλα) και Παν Ιωαννίνων(Άρτα) δεν κάνουν μεταγραφή στα γνωστά τμήματα διότι είναι καινούργια τμήματα, τα τμήματα που έχουν λίγα μόρια και κάνουν μεταγραφή σε γνωστά τμήματα πληροφορικής είναι της Τρίπολης του Παν Πελλοπονήσου, Κέρκυρας του Παν Αιγαίου και Λαμίας του Παν Θεσσαλίας. Όμως σε αυτά τα τμήματα δεν πρέπει να πιάσεις την βάση εισαγωγής τους άλλα κάπου στα 14000-15000 μόρια για να μπορείς να κάνεις μεταγραφή σε γνωστά τμήματα(λόγο της διαφοράς 2750 και επειδή φέτος το ΕΚΠΑ που είχε τα πιο πολλά ήταν κάπου στα 17χιλιάδες κάτι).
3) Η μεταγραφή έχει το bonus των 2750 μορίων, όμως έχει και κάποια αρνητικά τα οποία θα τα αντιμετωπήσεις στην σχολή, καθώς η διαδικασία συνίθως κρατάει μέχρι τον δεκέμβρη και άρα για το πρώτο εξάμηνο θα αργήσεις να πάρεις βιβλία, να πάρεις σίτιση στην λέσχη, να μπορείς να δανιστείς βιβλία από την βιβλιοθήκη, να μπορείς να στείλεις εργασίες ή να πάρεις μειομένο εισητήριο. Οπότε αναγκαστικά ανταλάζεις 2750 μόρια με το ουσιαστικά για το πρώτο εξάμηνο να έχεις πιο πολύ ρόλο τουρίστα παρά φοιτητή, όμως σου προτείνω να παρακολουθείς τα μαθήματα του τμήματος που πιστεύεις ότι θα περάσεις και όχι του αρχικού, για να μην κάνεις παραπάνω περίπλοκη την ζωή σου.
4) Αν όντως θεωρήσεις το ενδεχόμενο μεταγραφής διότι προς το παρών βολεύει για τα τμήματα Πληροφορικής(κάτι που μπορεί να αλλάξει αν ανέβει η ζήτηση ή πονειρευτεί ο κόσμος) σου προτείνω να το ερευνήσεις αρκετά καλά πρωτού πάρεις οποιαδήποτε απόφαση. Οι νόμοι αλλάζουν συνεχώς(πχ για το 2022 μας είχαν πει ότι είναι τα μόρια στην σχολή μεταγραφής+2750 ενώ στην πραγματικότητα εφαρμόστηκε το αρχικά μόρια+2750 από το σύστημα) και υπάρχουν άπειρες πληροφορίες στο ιντερνετ γιαυτό το θέμα, όπως το πρόγραμμα σπουδών κάθε τμήματος, η βάση μορίων κάθε τμήματος και εισακτέοι ανά έτος, οι αντιστοιχίες τμημάτων για μεταγραφή, λίστες που για κάθε τμήμα έχουν το πόσα παιδιά μεταγράφονται από κάθε κατηγορία και πόσες θέσεις μένουν κενές άνα τμήμα άνα κάθε έτος και άλλα.

Επίσης το ΠΑΜΑΚ το 2022 είχε βάση 16085 οπότε στο υποθετικό σενάριο που παραμένει ίδιο πρέπει να γράψεις 16085-2750 = 13335 μόρια άλλα σου προτείνω να γράψεις τουλάχιστον 14000 για να είσαι σίγουρη. Δυστιχώς όμως το ΠΑΜΑΚ σε αντίθεση με τα περισσότερα δεν βολεύει για μεταγραφή διότι από ότι βλέπω το 2022 είχε βάση μεταγραφής 5.5 και είχαν γεμίσει και οι 20 θέσεις, εκτός αν σκοπεύεις να κάνεις μεταγραφή με κριτήριο αδερφών(δηλαδή αν έχεις αδερφό/ή σε κάποιο τμήμα του ΠΑΜΑΚ) που εκεί δεν ανταγωνίζεσαι με τους υπόλοιπους για το ποιος έχει παραπάνω μόρια μεταγραφής και έχεις 100% πιθάνοτητα να πάρεις την μεταγραφή, όμως η διαφορά 2750 μορίων ισχύει και για αυτή την περίπτωση.

Υστερόγραφο: Πιστεύω ο λόγος που είναι εύκολη η μεταγραφή σε τμήμα Πληροφορικής είναι ότι λόγο της διαφοράς 2750 μορίων τα αρχικά μόρια του εξεταζομενου βρίσκονται σε τέτοιο επίπεδο για να μην υπάρχουν πολλοί εξεταζόμενοι(14-15 χιλιάδες μόρια) και τα μόρια του τμήματος που θες να μπεις είναι αρκετά χαμηλά για να μην υπάρχη τρομερή ζήτηση(κάτι το οποίο συμβαίνει για τα τμήματα ιατρικής, φαρμακευτικής, οδοντοτιατρικής, αρχιτεκτονικής, πολιτικών μηχανικών κτλπ). Με λίγα λόγια τυχαίνει η Πληροφορική να βρίσκεται στο κομβικό σημείο με λίγους υποψήφιους και όχι ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση(υπάρχει και το φαινόμενο οπού τμήματα με μικρή βάση, πχ 10-13 χιλιάδες μόρια συνίθως έχουν τεράστια βάση μεταγραφής, διότι υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι).
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

spring day

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η spring day αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 220 μηνύματα.
Κ γω βασικά κάπου τοσο θεωρω θα γραψω εκθεση, είμαι πραγματικά χάλια γιατί δεν έχω μάθει καθόλου θεωρία κτλπ μόνο εκθέσεις και περιλήψεις ξέρω να γραφω. Νομίζω πρέπει να αρχίσω να διαβάζω περισσότερο μαθηματικά ώστε να βγάλω τα φετινά και να ειμαι κομπλέ. Σ ε ευχαριστωω
Όσον αφορά αυτό το κομμάτι θα συμφωνήσω με την @Grand Duchess T. , δεν βρίσκω κάποιον λόγο για να μην ασχοληθείς με την θεωρία της έκθεσης, και απορώ γιατί δεν το έχεις κάνει ήδη (φιλικά πάντα, im not attacking you). Σαφώς χρειάζεται να εξασκηθεις στα μαθηματικα περισσότερο και δεν λέω να σκοτωθείς και για την έκθεση αλλά η θεωρία είναι εύκολη, λίγη και όπως προαναφέρθηκε, τζάμπα μονάδες. Θα σε βοηθήσει κιόλας στις εκθέσεις και περιλήψεις σου πιστεύω γιατί αν αυτά που μαθαίνεις τα εφαρμόζεις, τότε φυσικά θα υπάρχει βελτίωση στα γραπτά σου. Ενδεικτικό παράδειγμα, πες ότι σου τυχαίνει θέμα που πρέπει να ευαισθητοποιήσεις το κοινό σου, τότε πρέπει να γνωρίζεις τα μέσα με τα οποία πραγματοποιείς επίκληση στο συναίσθημα για να το καταφέρεις αυτό. Για τα μαθηματικά δεν εκφέρω άποψη καθότι δεν έχω επαφή με το μάθημα.
 

Guest 831328

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εσένα μπορεί να μην σου φαινόταν δύσκολο, γιατί όντως το είχες. Και κανένα θέμα με αυτό. Εξάλλου φαίνεται ότι και στα άλλα μαθήματα που έγραψες, ήσουν ένας άριστος μαθητής και υποψήφιος.
ο οποίος υποψήφιος βαριόταν να διαβάσει (και να γράψει) έκθεση επειδή το μάθημα αυτό του καθόταν πραγματικά στον λαιμό.:slourp:
 

Grand Duchess

Διάσημο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 3,897 μηνύματα.
ο οποίος υποψήφιος βαριόταν να διαβάσει (και να γράψει) έκθεση επειδή το μάθημα αυτό του καθόταν πραγματικά στον λαιμό.:slourp:
Ξέρω είναι μάθημα που είναι κυριολεκτικά τι τύχη θα έχεις με τους διορθωτές.
Τουλάχιστον στα δικά μου τα χρόνια με τις ερωτήσεις κατανόησης κειμένου και θεωρίας την έπιανες την βάση με αυτά.

Εγώ ξέρεις τι βλέπω; Ότι πολλά παιδιά της θετικής που είχαν εξαιρετικούς βαθμούς στα άλλα μαθήματα, στην έκθεση τα έκαναν μαντάρα. Δεν ξέρω τι φταίει. Ίσως επειδή ο τρόπος σκέψης των μαθηματικών είναι dead on point, και όχι λογοτεχνικός, άρα δεν μπορούσαν την πάρλα της εκθεσης; who knows,
Ενώ παιδιά από την υγείας που έγραφαν πολύ ψηλά στα δικά τους 3 μαθήματα, στην έκθεση είχαν όλα πάνω από 17. Περίεργο φαινόμενο.
 

Guest 968714

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ξέρω είναι μάθημα που είναι κυριολεκτικά τι τύχη θα έχεις με τους διορθωτές.
Κυριολεκτικά. Εγώ είμουν στην οικονομική κατεύθυνση και έγραψα έκθεση μετά από κορόνα, καθόλου ύπνο, χωρίς να έχω διαβάσει κανένα θέμα, έχοντας διαβάσει μόνο την θεωρία στο προαύλιο πριν μπούμε να γράψουμε(τρόπους πειθούς, σημεία στίξης κτλπ) και γενικά όντας ανορθώγραφος. Με κάποιο τρόπο έσπασε ο διάολος το πόδι του και έγραψα 16, οι καθηγητές μου με είχαν για 11-12 και εγώ με είχα για 10. Εν τέλει έγραψα τον καλύτερο βαθμό στο λύκειο μου(γενικά και για την θεωρητική) και ακόμα πιστεύω ότι και οι δύο διορθωτές ήταν μεθυσμένοι ή η κορόνα και η υπνηλία μου είχε επηρεάσει το κεφάλι σε τέτοιο βαθμό που ήμουν τρομερά χαλαρός όταν έγραφα σε βαθμό που τους κέρδισα με τις ιδέες και τον τρόπο σκέψεις μου(επίσης παρένθεση: ήταν η μόνη έκθεση που έχω γράψει στην ζωή μου την οποία "φίλτραρα", δηλαδή την είχα φτιάξει κομμένη και ραμμένη με τέτοιο τρόπο για να φένεται αρκετά ψαγμένη για το iq του μέσου μεσίληκα και να είναι σχετικά αντικειμενική).
 
Top