ΝΙΚΟΣ Σ.
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τέλεια περίληψη αλλά νομίζω σχεδόν όλοι γράψαμε μία πιο λεπτομερή(εκτενή). Εμένα προσωπικά βγήκε 130-135. Ήθελα να την δουλέψω και άλλο αλλά είχε περάσει καμιά ώρα και μετά δεν θα έβγαινα χρονικά στα υπόλοιπα.Στο δοθέν κείµενο ο συγγραφέας πραγµατεύεται την αντιφατική συµπεριφορά του
σύγχρονου ανθρώπου που από τη µια αναζητά να γνωρίσει το άγνωστο κι από την
άλλη δεν εκτιµά την αξία της ζωής µε χαρακτηριστική απόδειξη τη ρήξη της
σχέσης του µε το περιβάλλον. Η ζωή του έχει χάσει το νόηµα της, το ίδιο και η
επικοινωνία. Κι ενώ η επαφή µε το σύµπαν, σύµφωνα µε το συγγραφέα, είναι
ανέφικτη, η ζωή στη γη χαρακτηρίζεται από πολυποίκιλη οµορφιά. Ο άνθρωπος,
λοιπόν, παρά την επιστηµονική του ανέλιξη αντιµετωπίζει απαξιωτικά και
καταστροφικά την ζωή. Σε µια εποχή που κυριαρχεί η ψυχική αποµόνωση, παρά
τις απεριόριστες τεχνολογικές δυνατότητες επικοινωνίας, πρέπει να αφεθεί στην
οµορφιά της φύσης, κάτι που µπορεί να συντελεστεί µέσω ουσιαστικής αγωγής,
ώστε µακροπρόθεσµα η ανθρωπότητα να ανακτήσει την αξία της, η επικοινωνία να
αποκατασταθεί και να αναδυθεί η ατοµικότητα.
αμα εχετε γραψει αυτο τοτε θα παρετε 25!οι περισσοτεροι νομιζω εχουν γραψει κατι πιο λεπτομερες!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikosxdxd
Διάσημο μέλος

Η θεματικη και η κατακλειδα ειναι σχεδον ολοκληρο το κειμενο.Στο δοθέν κείµενο ο συγγραφέας πραγµατεύεται την αντιφατική συµπεριφορά του
σύγχρονου ανθρώπου που από τη µια αναζητά να γνωρίσει το άγνωστο κι από την
άλλη δεν εκτιµά την αξία της ζωής µε χαρακτηριστική απόδειξη τη ρήξη της
σχέσης του µε το περιβάλλον. Η ζωή του έχει χάσει το νόηµα της, το ίδιο και η
επικοινωνία. Κι ενώ η επαφή µε το σύµπαν, σύµφωνα µε το συγγραφέα, είναι
ανέφικτη, η ζωή στη γη χαρακτηρίζεται από πολυποίκιλη οµορφιά. Ο άνθρωπος,
λοιπόν, παρά την επιστηµονική του ανέλιξη αντιµετωπίζει απαξιωτικά και
καταστροφικά την ζωή. Σε µια εποχή που κυριαρχεί η ψυχική αποµόνωση, παρά
τις απεριόριστες τεχνολογικές δυνατότητες επικοινωνίας, πρέπει να αφεθεί στην
οµορφιά της φύσης, κάτι που µπορεί να συντελεστεί µέσω ουσιαστικής αγωγής,
ώστε µακροπρόθεσµα η ανθρωπότητα να ανακτήσει την αξία της, η επικοινωνία να
αποκατασταθεί και να αναδυθεί η ατοµικότητα.
αμα εχετε γραψει αυτο τοτε θα παρετε 25!οι περισσοτεροι νομιζω εχουν γραψει κατι πιο λεπτομερες!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mathitis13
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τέλεια περίληψη αλλά νομίζω σχεδόν όλοι γράψαμε μία πιο λεπτομερή(εκτενή). Εμένα προσωπικά βγήκε 130-135. Ήθελα να την δουλέψω και άλλο αλλά είχε περάσει καμιά ώρα και μετά δεν θα έβγαινα χρονικά στα υπόλοιπα.
ακριβως αυτο που λες!οι περισσοτεροι γραψανε μια αλλη περιληψη πιο κοντα στο κειμενο!παρολα αυτα πιστευουνε οτι εχουνε παρει 18 και 20!μακαρι τα παιδια!τελος η εκθεση συνεχιζουμε με βιολογια!

george398
Νεοφερμένο μέλος

mathitis13
Εκκολαπτόμενο μέλος

Και εκεί που όλοι μιλούσαν για θέματα δημοτικου ξαφνικά γίναν απαιτητικά θέματα πανελληνίων. Το ευκολοκατανοητο κείμενο ήθελε ιδιαίτερη περίληψη (εγώ στηρίχτηκα στους πλαγιοτιτλους).
και εγω στους πλαγιοτιτλους στηριχτηκα αλλα δεν μου βγηκε η προτεινομενη απαντηση σε καμια περιπτωση
Δρ. Σπίτης
Εκκολαπτόμενο μέλος

Mister No0ne
Εκκολαπτόμενο μέλος

1. το μόριο δεν κόβεται στη μέση
2. επιστημονικά ορθότερο είναι χωρίς κατακλείδα (όλο και κάποιον αφρισμένο της θεωρητικής θα είδες να κοπανιέται )
3. αυτά τα δύο αντιφάσκουν, συνεπώς οι φιλόλογοι είναι λιγάκι πειραγμένοι
Το μοριο κοβεται στη μεση οσο απιθανο και να σου φαινεται...
επισης ειδα απαντησεις και ειπαν οτι ειτε γραψατε για κατακλειδα ειτε οχι ειναι και τα δυο σωστα... εγω πχ οταν ειδα τα θεματα ειπα οτι εχει κατακλειδα μετα οτι μαλλον δεν εχει κλπ. ειναι μικρη η παραγραφος για να προλαβει να αναλυσει ο συγγραφεας πολυ την σκεψη του
συμφωνω οτι οι φιλολογοι ειναι χτυπημενοι
Δρ. Σπίτης
Εκκολαπτόμενο μέλος

Βέβαια αν το μάθει αυτό ο φιλόλογός μου παίζει να με πυροβολήσει, αλλά εμένα μου φάνηκε καλή.
ria-happy4ever
Νεοφερμένο μέλος

Το μοριο κοβεται στη μεση οσο απιθανο και να σου φαινεται...
επισης ειδα απαντησεις και ειπαν οτι ειτε γραψατε για κατακλειδα ειτε οχι ειναι και τα δυο σωστα... εγω πχ οταν ειδα τα θεματα ειπα οτι εχει κατακλειδα μετα οτι μαλλον δεν εχει κλπ. ειναι μικρη η παραγραφος για να προλαβει να αναλυσει ο συγγραφεας πολυ την σκεψη του
συμφωνω οτι οι φιλολογοι ειναι χτυπημενοι
1. όντως ? δεν το ήξερα μου το είχε πει καθηγητής.
2. στις λύσεις που δημοσίευσε η ερτ λέει οτι και τα δύο λαμβάνονται σωστά αλλά πιο σωστό είναι χωρίς. πριν απο αυτό τα φροντηστήρια λέγαν με κατακλείδα μόνο. γενικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται
Mister No0ne
Εκκολαπτόμενο μέλος

αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος

Ανθρωπος:''Κατοικος'' ή ''ιδιοκτητης'' του πλανητη;
Solmyr
Δραστήριο μέλος

Εγω για τιτλο εκθεσης εβαλα
Εγώ πάλι θυμόμουν ένα τίτλο από ένα δοκίμιο οπότε δε χρειάστηκε να σκεφτώ.Καλός ο τίτλος σου...
Mister No0ne
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εγω για τιτλο εκθεσης εβαλα
Πολυ ωραιο και εξυπνο, παρακινει τον αναγνωστη και πληροφορει με εναν ευστοχο τροπο για το θεμα του αρθρου
christina123
Δραστήριο μέλος

ουαουυ εντυπωσιαστηκα απ το τιτλο σου...μπραβο!!Εγω για τιτλο εκθεσης εβαλα

αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος

Στην αρχη νομιζα οτι ηταν καπως εκτος αλλα ...το αφησα ετσι
Go_for_it!
Δραστήριο μέλος

Solmyr
Δραστήριο μέλος

mathitis13
Εκκολαπτόμενο μέλος

εγώ το περιβάλλον εκπέμπει σήματα "SOS"
και εγω το ιδιο εβαλα και αλλοι στην ταξη μου χαχα
nikosxdxd
Διάσημο μέλος

Sky'sTheLimit
Νεοφερμένο μέλος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.