10 Μύθοι για τις Πανελλήνιες

Φώτης09

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Φώτης09 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 1,161 μηνύματα.
dannaros κοιτα να δεις...οπως σου ειπα εγω δεν γενικευω...δεν ειπα γενικα οτι οι φτωχοι δεν διαβαζουν...σχολιασα το εξης:
(καταρχας ας αφησουμε το φτωχοι ...και το πλουσιοι ,δεν πιστευω οτι ειναι σωστη λεξη διοτι παραπλανει και δινει αλλες εντυπωσεις!)

ειναι λοιπον ατομα με οικονομικες δυσκολιες....καποια απο αυτα διαβαζουν...καλως και μακαρι να περασουν....εγω μαζι τους ειμαι!και καποια αλλα που δεν διαβαζουν ή διαβαζουν με ρυθμο τουριστα...και λενε ελα μωρε: εγω ειμαι πολυτεκνος ας περασω οπως οπως εκει και μετα θα ερθω αθηνα...σιγα τα λαχανα!(ξερω τετοιες περιπτωσεις,δεν εχω σκοπο να σε παραπλανησω! και ειναι αρκετες πιστεψε με )
εγω δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με αυτους που εχουν οικονομικα προβληματα και διαβαζουν...και βεβαιως δεν λεω οτι ειναι στοκοι..και αμα δεν περασουν για 100 μορια ειναι πραγματικα κριμα...ναι οντως το σχολιασα και αυτο...αλλα δεν ηταν αυτος ο κεντρικος μου αξονας ...απλα το εφερε η κουβεντα...εγω δεν κατηγορω αυτα τα παιδια...και εγω εχω περασει αποτην τριτη λυκειου και ξερω πως ειναι...και για λογους που δεν μας αφορουν ειμαι ιδιαιτερα ευαισθητοποιημενη με αυτα τα παιδια,γτ ξερω οτι ειναι αθλος να χειριζεσαι μια τοσο αγχωτικη κατασταση,συνεπως νιωθω την αναγκη να δικαιωθουν αυτοι που προσπαθουν περισσοτερο απο καποιυς αλλους....και αυτος ειναι ο λογος που θεωρω αδικες καποιες κινησεις της εκπαιδευσης.

εγω εχω προβλημα με αυτους που εχουν οικονομικα προβληματα....τυγχανει να ειναι στοκοι επειση τεμπελιαζαν μια ζωη(για αυτον τον λογο προσεξε) στο σχολειο...και λενε ας διαβαζω πασαλειματα λιγα του βιβλιου να βγαλω ας πουμε 8700 μορια και μην αγχωνεσαι μωρε ...be cool ...θα ερθω αθηνα που ολοι ξερουμε οτι εχει αυξημενα μορια λογω ζητησης ακομη και σε σχολες που δεν θα το περιμενατε...επειδη συνηθως δεν εχουν ζητηση..ως αντικειμενα ,τεσπα ας μην ξεφευγω!

καπου στο τελος ειπες...οποτε δεν βγαζεις ακρη! καλο αυτο...δειχνεις οτι καταλαβαινεις που το παω....
οτι υπαρχουν αδικιες υπαρχουν ...αυτο το ξερουμε ...αλλα ας πουμε και μια αποψη...δεν θα βλαψει....να βελτιωσουμε μια κατασταση θελουμε ....οχι να παραιτηθουμε λεγοντας: τρεχα γυρευε...τι ψαχνεις τωρα;;; μπαχαλο ειναι!
ξερω οτι ο κροουλι με ειρωνευτηκε σχετικα με την ανεργια και του ειπα πραγματικα πολλες φορες οτι δεν ειναι αυτη η αποψη μου...και η ειρωνια του δεν πιανει τοπο...γτ;;; γτ διαφωνω...θελησατε να απολογηθω για το οτι οι ανεργοι ειναι τεμπαληδες! μα δεν ειναι! ειπα οτι διαφωνω! συνεπως ,γτ να αιτιολογησω μια αποψη που με βρησκει καθετα στην αντιπερα οχθη;;; συνεχισες την ειρωνια...δεν ξερω γιατι...σου ειπα και εσενα οτι δεν απορρεει απο τον συλλογισμο μου για τις μεγαλες διαφορες μοριων....οκ δεν με πιστευεις...το καταλαβα! τι να κανω ομως;;; τουμπες;;;;ας μην συνεχιζουμε κατι που δεν βγαζει νοημα...αυτο ειναι εκληση...αμα θες την ακολουθεις.(ευχομαι ναι)

να σου πω και ενα ακομη πχ: ειναι 2 ατομα με την ιδια οικονομικη κατασταση...ο ενας θελει μια σχολη με 18000 μορια...και βγαζει για κακη του τυχη 17890 και χανει την σχολη του...δυστυχως γτ ειναι κριμα και ειτε με πιστευεις ειτε οχι με θλιβει να ακουω κατι τετοιο. και ειναι που λες και ο γειτονας του και βγαζει 13000 και μπαινει στην συγκεκριμενη σχολη επειδη ειχε εναν παραπανω αδερφο....καταταλλα τα οικονομικα τους ειναι ιδια...στην καταλληλη αντιστοιχηση. αυτη ειναι η κατασταση που με ενοχλει...αυτη! οχι ο πρωτος...και οχι το ατομο που διαβασε κοπιασε αλλα λογω λιγων μοριων...εχασε την σχολη του...συγκεκριμενες καταστασεις καταδικαζω...οχι οσους εχουν οικονομικα προβληματα.αλιμονο! επειδη καπου ειχα πει οτι πρπει να επιλεγει αυτος με τα περισσοτερα μορια και οχι αυτος με τα οικονομικα προβληματα εννουσα: αμα ο αλλος μαζεψε 18000 μορια και περασει αθηνα ...αλλα κουτσα στραβα μπορει να βρει χρηματα να σπουδασει πχ στην σαμο....και ενας αλλος πηρε 13000 μορια και θελει αθηνα επειδη δεν εχει τα λεφτα να παει σαμο ...εγω πιστευω θα ηταν προτιμοτερο να περναει ο πρωτος...στην αθηνα και ο αλλος να ξαναδωσει! γτ δεν θα ηταν δικαιο ετσι οπως οριζω εγω βεβαιως την δικαιοσυνη να επιβαρυνθει αυτος που καταφερε να μαζεψει τα απαραιτητα μορια!
τελος ας πω μια καλη ιδεα που μου ηρθε: δεν θα ηταν ωραια τα ατομα που δεν περνουν στις σχολη που θελουν για μικρη αποκλιση (οχι 4 χιλιαδες μορια),να τους δινεται μιας μορφης ευκαιρια;; ισως να ξαναδωσουν ενα μαθημα της επιλογης τους...ή ενα μαθημα της σχολης...ή κατι τετοιο...;;; εμενα παντως θα μου αρεσε κατι τετοιο...γτ οπως ειπα ...ειναι κριμα!
τωρα φανταζομαι καταλαβες καλυτερα....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

PavloS

Νεοφερμένος

Ο παύλος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 74 μηνύματα.
εγω θα το διακινδυνευσω..Θα βγαλω φωτο ολο το 3ο κεφαλαιο στο αοδε και αν δν βρισκω κατι θα παω στην τουαλετα να το δω
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nek*tarios*

Νεοφερμένος

Ο nek*tarios* αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
αυτο κατα την γνωμη σας δεν ειναι αδικο????
να υπαρχουν καποιοι που να μπαινουν σε μια σχολη που δεν θελουν με αποτελεσμα να μην γραφνται,
την στιγμη που καποιοι αλλοι μενουν απεξω...
Δηλαδη τι? αν καποιος γραψει λιγοτερο απο την βαση την στιγμη που υπαρχει κενο της ταξης 73%,
δεν του αξιζει να περασει στη σχολη που θελει ???

Μια στιγμη.Αμα εγω βγαλω 18900 μορια και περασω νομικη αλλα καταλλα ηθελα ιατρικη που θελεθ 19500 και δεν γραφτω καθολου στην νομικη(λεμε τωρα) και υπαρχει καποιος καπου που θελει νομικη, αλλα ολη την χρονια βαραγε μυγες και διαβαζε ελαχιστα,να τον βαλουμε στην νομικη,απλα επειδη χωραει;Οσοι χωρατε μπειτε;Αμα υπαρχει χωρος να μπει οποιος ναναι;

εγω θα το διακινδυνευσω..Θα βγαλω φωτο ολο το 3ο κεφαλαιο στο αοδε και αν δν βρισκω κατι θα παω στην τουαλετα να το δω

πρωτον) Αμα σε παρουν χαμπαρι κοπηκες ασυζητητη. και πας του χρονου. Το πιο πιθανο βεβαια ειναι να καταλαβουν οτι πας τουαλεττα για σκονακια αλλα να μην μπορουν να το αποδειξουν(γενικα παντως παιζεις το κεφαλι σου)
δευτερον) Σε 2 λεπτα θα καταφερεις να μαθεις τα κατεβατα του ΑΟΔΕ; Αμα αργησεις θα σε ψιλιαστουν.εσυ παντως διαβασε οσο μπορεις τωρα και μην το αφησεις το τριτο κεφαλαιο στην τυχη του γιατι υπαρχουν και τα σωστα λαθος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Φώτης09

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Φώτης09 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 1,161 μηνύματα.
Γιολαντα , καταρχας καλησπερα .. πες μου οτι αυτο που λες ΑΠΛΑ δεν το εννοεις ! γιατι με την λογικη σου οτι ολοι οι ανεργοι ειναι στοκοι και τεμπεληδες ενω οι πλουσιοι ειναι οι δουλευταραδες και οι πολυ μορφωμενοι , εννοεις οτι και η τζουλια η αλεξανδρατου , η μπεζεντακου , ο ''εθνικος σταρ '' (:loltooth:)κτλ κτλ (μπορω να αναφερομαι για ωρες σε τοσους αχρηστους της κοινωνιας αυτης που εχουν πολλα λεφτα )τα εκαναν απο την μορφωση και το μυαλο τους ? ενω υπαρχουν παιδια με μεταπτυχιακα και σπουδες στα καλυτερα ιδρυματα ελλαδας και εξωτερικου που δουλευουν σε φαστφουνταδικα γιατι δεν μπορουν να βρουν δουλεια !!!! και να σου πω και κατι αλλο ? οπως σωστα ειπε και ο φιλος dannaros Πιο πανω , οι πλουσιοι -δεν ισχυει παντα βεβαια, αλλα στις περισσοτερες περιπτωσεις -εβγαλαν τα λεφτα τους με λαμογιες και παρανομιες . για να καταλαβεις τι εννοω , σκεψου ολους τους λεφταδες που ισως γνωριζεις και βλεπεις στην tv Και βρες μου εναν που να εχει κανει τα λεφτα του με τον ιδρωτα του προσωπου του . και να σου θυμισω οτι ολοι αυτοι οι πολιτικοι που εχουν φερει την ελλαδα σε αυτην την θεση ειναι πρωην καθητητες πανεπιστημιων και αποφοιτοι των καλυτερων σχολων , αλλα δεν παυουν να ειναι λΑΜΟΓΙΑ !
καλη σου μερα ! :)
Καλησπερα και σε σενα,οχι δεν εννουσα αυτο,σε καμια περιπτωση δεν εννοουσα αυτο...μπορεις να διαβασεις το τελευταια μνμτα που απαντησα στον δαναρο αλλα επειδη εινια μεγαλα και δεν υπαρχει λογος να κουραστεις με κατεβατα θα το ξαναπω:εγω ειπα οτι με ενοχλει καποιος που επειδη ειναι πολυτεκνος και εχει οικονομικες δυσκολιες(γτ υπαρχουν και πολυτεκνοι που δεν εχουν) επαναπαεται....διαβαζει ελαχιστα και διεκδικει με μαγκια σχολη με 5000 μορια παραπανω...οταν ειπα πλουσιος και με το δικιο σου και εσυ παρερμηνευσες ...δεν εννουσα ματσω...εννοουσα καποιον που μπορουν οι γονεις του να του δινουν καποια στοιχειωδη χρηματα για να σπουδασει εκτος αθηνας...τα απαραιτητα μην φανταστεις! και εχει βγαλει τα απαραιτητα μορια...και ενας που εβγαλε 5000 μορια λιγοτερα και οι γονεις του δεν μπορουν να τον ενισχυσουν σχεδον καθολου οικονομικα να παει στην σχολη του αλλου με 5000 μορια παραπανω.! ειπα να παει καλυτερα ο πρωτος...επειδη δηλαδη οι γονεις του πρωτου μπορουν (με στερησεις και αυτοι απο την πλευρα τους ) να του δωσουν καποια χρηματα να περναει τον μηνα....γτ να επιβαρυνθουν αφου το παιδι τους εβγαλε τα μορια που χρειαζοταν? για να επιλεγει καποιος λλος με 5000 μορια λιγοτερα;αμα το ενα παιδι εβγαλε τα μορια γτ να μεινει απεξω;;; επειδη μπορει με στερησεις κουτσα στραβα να ανταπεξελθει στην επαρχια;;; αυτο ηθελα να πω:worry: καλη σου μερα! thx που κρατησες το επιπεδο φιλικο...;)και ρωτησες μια διευκρινηση για να βεβαιωθεις πριν αρχησεις τον πιθανο εξαψαλμο...ειναι ευγενικο εκ μερους σου.:P
Η γνώμη μου είναι ότι θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα αν το κράτος έδινε λεφτά ώστε να διατηρηθεί κάποιος που χρειάζεται ανάγκη αλλά σε καμία περίπτωση να μην μπει σε πανεπιστήμιο με μεγαλύτερη βάση. Με άλλα λόγια ο καθένας να πήγαινε εκεί που πέρασε και αν χρειαζόταν οικονομική βοήθεια αυτή να ερχόταν από το κράτος. Όχι να πάρει μετεγγραφή σε άλλο πανεπιστήμιο!

ψψψψψψψψψψ θεος!!!! καλα σε παραδεχομαι!:worship::worship: η αληθεια ειναι οτι αυτο δεν το ειχα σκεφτει....συμφωνω απολυτα μα απολυτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!απολυτα!!! απο μενα παντως εχεις thumps up!!!!!!!!!!!!!!!:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,652 μηνύματα.
Η γνώμη μου είναι ότι θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα αν το κράτος έδινε λεφτά ώστε να διατηρηθεί κάποιος που χρειάζεται ανάγκη αλλά σε καμία περίπτωση να μην μπει σε πανεπιστήμιο με μεγαλύτερη βάση. Με άλλα λόγια ο καθένας να πήγαινε εκεί που πέρασε και αν χρειαζόταν οικονομική βοήθεια αυτή να ερχόταν από το κράτος. Όχι να πάρει μετεγγραφή σε άλλο πανεπιστήμιο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,060 μηνύματα.
Η γνώμη μου είναι ότι θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα αν το κράτος έδινε λεφτά ώστε να διατηρηθεί κάποιος που χρειάζεται ανάγκη αλλά σε καμία περίπτωση να μην μπει σε πανεπιστήμιο με μεγαλύτερη βάση. Με άλλα λόγια ο καθένας να πήγαινε εκεί που πέρασε και αν χρειαζόταν οικονομική βοήθεια αυτή να ερχόταν από το κράτος. Όχι να πάρει μετεγγραφή σε άλλο πανεπιστήμιο!
+10³
Ακριβώς αυτό. Κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των μεταγραφών, ειδικών κατηγοριών, πριμοδοτήσεων κλπ, για οποιονδήποτε λόγο. Καθένας να μπαίνει αποκλειστικά στη σχολή που αντιστοιχεί στα μόρια του. Όσοι έχουν ανάγκη να παίρνουν κάποιο επίδομα. Για π.χ. για τους πολύτεκνους: η υπογεννητικότητα είναι πρόβλημα που αφορά όλους, έτσι το κόστος να μοιράζεται σε όλους τους Έλληνες φορολογούμενους και όχι να μου τρώει τη θέση κάποιος με 2000 μόρια λιγότερα και να ξενητεύομαι, επειδή ήταν ληγμένο το πλαστικό των γονιών του. Και μην πει κανένας ότι δεν τρώνε θέσεις, γιατί είναι αποδειγμένο ότι οι θέσεις έχουν από πριν κρατηθεί για τους προνομιούχους.
Ας ευχηθούμε ότι με την αλλαγή του νόμου θα διορθωθούν κάπως αυτές οι σκανδαλώδεις αδικίες. Αν και (μεταξύ μας) δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι τελικά θα αλλάξουν και πολλά φέτος. Είναι πολλοί οι ψήφοι Άρη...

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Οι πολύτεκνοι θα πρέπει να μπορούν να πάρουν μετεγγραφή όσο πιο κοντά στο σπίτι τους και μόνο από ένα εισόδημα και κάτω.Το ίδιο και εισαχθέντες με προβλήματα υγείας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mathitisp

Δραστήριο μέλος

Ο mathitisp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 457 μηνύματα.
οσον αφορα σε αυτο που ειπα με τα μορια ,ειπα οτι συμφωνω στο οτι οταν καποιος μαζευει ενα x ποσο μοριων,ειναι αδικο να διεκδικει καποιος με x-y ,y-->+00 την ιδια σχολη.Το αν με λυπασαι για τον λογο αυτο αρχικα με ενοχλει αλλα στην συνεχεια αδιαφορω ,δεν μπορω να ασχοληθω με αποψεις τετοιας κλασεως,που δεν αιτιολογουν απλα <<πετανε κατι>>μονο και μονο για να το πουν!

σου υπενθυμιζω τι εγραψες

εγω παντως δεν θεωρω ακραιο καποιος να ενοχλειται που ενας συμφοιτητης του μπηκε στην σχολη του με 5000 μορια λιγοτερα

Αν εγραψες λαθος(ανθρωποι ειμαστε) ενταξει

αλλα εμενα δεν θα μου αρεσε να περασω σε μια σχολη με Χ μορια και συμφοιτητης μου(χωρις σωματικο η αλλο προβλημα) να περασει με Χ-5000

ειναι ξεφτιλα αυτο το πραγμα,
και σιγουρα θα ενιωθα πολυ ασχημα αν βρισκομουν σε μια τετοια θεση


θερω αδυναμο τον εαυτο μου στα μαθηματα βαρυτητας
που οπως εχω πει επαννειλημενα δεν γινεται να ειναι τα ιδια για ολους
και το γνωριζω οτι πολυ δυσκολα θα συλλεξω ως και το τελευταιο μοριο,

Τωρα αν εσυ μπορεις να βγαλεις 20000 μορια και να πεταξεις στο ετσι τα 5000 , μπραβο σου(μαγκια σου στο κατω κατω αν το κανεις)

Αλλα εγω δεν μπορω να το κανω αυτο,

Τελος θελω να σου ζητησω συγγνωμη για αυτο που ειπα πριν γιατι βλεπω οτι σε ενοχλησε,
αλλα και εμενα με πειραξε αυτο που ειπες,
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mathitisp

Δραστήριο μέλος

Ο mathitisp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 457 μηνύματα.
Μια στιγμη.Αμα εγω βγαλω 18900 μορια και περασω νομικη αλλα καταλλα ηθελα ιατρικη που θελεθ 19500 και δεν γραφτω καθολου στην νομικη(λεμε τωρα) και υπαρχει καποιος καπου που θελει νομικη, αλλα ολη την χρονια βαραγε μυγες και διαβαζε ελαχιστα,να τον βαλουμε στην νομικη,απλα επειδη χωραει;Οσοι χωρατε μπειτε;Αμα υπαρχει χωρος να μπει οποιος ναναι?
μα δεν μιλαμε για μια, ουτε για δυο, αλλα για 103 κενες θεσεις!!!
Ειναι παραλογο να μενουν κενες τοσες θεσεις
Εκει βασιζονται μετα οι του υπουργειου και κλεινουν τα τμηματα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,783 μηνύματα.
Οι πολύτεκνοι θα πρέπει να μπορούν να πάρουν μετεγγραφή όσο πιο κοντά στο σπίτι τους και μόνο από ένα εισόδημα και κάτω.
Ενώ το να στρώσουν κάτω τον κώλο τους και να διαβάσουν όπως κάνει όλος ο κόσμος δεν παίζει, ε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dannaros

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο daniel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 1,391 μηνύματα.
Δεν μπορείς να ξέρεις αν του αξίζει ή όχι να μπει σε μια σχολή με πολύ λιγότερα μόρια γιατί δεν ξέρεις πόσο δυσκολεύτηκε αυτό το παιδί να διαβάσει και να βγάλει τον βαθμό που έβγαλε, εσύ δεν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας και ο βαθμός που θα γράψεις εξαρτάτε από το διάβασμα σου όμως δε μπορείς να λες ότι είναι το ίδιο έυκολο για ένα παιδί με λευκαιμία, τύφλωση, σκλύρυνση κατά πλάκας ή οτιδήποτε άλλο να ανταπεξέλθει τόσο καλά όσο εσύ, ούτε οτι έχει τον ίδιο χρόνο γιατί σίγουρα χρειάζεται κάποιο χρόνο να ασχοληθεί με το πρόβλημα του. Επιπλέον με αυτό το τρόπο καταλαβαίνει το παιδί με πρόβλημα υγείας ότι κάποιος νοιάζεται για αυτό και δεν τον αντιμετωπίζουν ρατσιστικά αλλά τον βοηθάνε.
*Με το β ενικό δεν αναφέρομαι σε εσένα αλλά σε κάθε υγειή άνθρωπο.
Εγώ στο παράδειγμα ανέφερα μια μορφή αναπηρίας που δεν βλέπω να παίζει σπουδαίο ρόλο στο διάβασμα, στην κατανόηση, και ειδικά αν υπάρχει εκ γενετής θα το έχει συνηθίσει. Και γενικότερα δεν πιστεύω ότι η τόση μεγάλη διαφορά μορίων οφείλεται στην ασθένεια κάθ'αυτή αλλά και επειδή δεν το έχουν. Και τουλάχιστον ας υπάρχει ένας ανταγωνισμός, το 5% είναι πολλές θέσεις


τελος ας πω μια καλη ιδεα που μου ηρθε: δεν θα ηταν ωραια τα ατομα που δεν περνουν στις σχολη που θελουν για μικρη αποκλιση (οχι 4 χιλιαδες μορια),να τους δινεται μιας μορφης ευκαιρια;; ισως να ξαναδωσουν ενα μαθημα της επιλογης τους...ή ενα μαθημα της σχολης...ή κατι τετοιο...;;; εμενα παντως θα μου αρεσε κατι τετοιο...γτ οπως ειπα ...ειναι κριμα!
τωρα φανταζομαι καταλαβες καλυτερα....
Μπα, άπαπα παπα. Άμα ανοίξει και άλλο παραθυράκι θα γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα... γιατί πες ότι αυξάνουν τον βαθμό τους. Τι θα γίνει με αυτό? θα μπουν παραπάνω άτομα σε μια σχολή? θα φάει θέση από άλλον? Και άμα το εννοείς με την έννοια να μπει τον επόμενο χρόνο και πάλι άδικο είναι γιατί δεν θα έχει εξεταστεί στα ίδια ακριβώς θέματα με τους επόμενους. οπότε και για αυτό θεωρώ το 10% αδικία [που πάλι καλά θα σταματήσει] γιατί πολύ απλά μπορείς να ξαναδώσεις, όχι να τρως θέσεις ώστε να αναγκάζεις άλλους να μπουν με το 10% ή να ξαναδώσουν και ούτω καθ'εξής....

Η γνώμη μου είναι ότι θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα αν το κράτος έδινε λεφτά ώστε να διατηρηθεί κάποιος που χρειάζεται ανάγκη αλλά σε καμία περίπτωση να μην μπει σε πανεπιστήμιο με μεγαλύτερη βάση. Με άλλα λόγια ο καθένας να πήγαινε εκεί που πέρασε και αν χρειαζόταν οικονομική βοήθεια αυτή να ερχόταν από το κράτος. Όχι να πάρει μετεγγραφή σε άλλο πανεπιστήμιο!

Ναι θα συμφωνούσα άμα έκλειναν πρώτα όλα τα παραθυράκια στην εισαγωγή και ύστερα με την μετεγγραφή... Εδώ όμως είναι δύσκολο να οριστεί το χρηματικό ποσό. Το καλύτερο πράγμα είναι να δημιουργηθούν πραγματικές φοιτητικές εστίες [κοντά στο πανεπιστήμιο] με καλής ποιότητος σίτηση και bonus 100 ευρώ το μήνα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,652 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Johnny15
Η γνώμη μου είναι ότι θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα αν το κράτος έδινε λεφτά ώστε να διατηρηθεί κάποιος που χρειάζεται ανάγκη αλλά σε καμία περίπτωση να μην μπει σε πανεπιστήμιο με μεγαλύτερη βάση. Με άλλα λόγια ο καθένας να πήγαινε εκεί που πέρασε και αν χρειαζόταν οικονομική βοήθεια αυτή να ερχόταν από το κράτος. Όχι να πάρει μετεγγραφή σε άλλο πανεπιστήμιο!
Ναι θα συμφωνούσα άμα έκλειναν πρώτα όλα τα παραθυράκια στην εισαγωγή και ύστερα με την μετεγγραφή... Εδώ όμως είναι δύσκολο να οριστεί το χρηματικό ποσό. Το καλύτερο πράγμα είναι να δημιουργηθούν πραγματικές φοιτητικές εστίες [κοντά στο πανεπιστήμιο] με καλής ποιότητος σίτηση και bonus 100 ευρώ το μήνα.
Βασικά νομίζω ότι αναφερόμαστε στο ίδιο πράγμα. Ο συλλογισμός σου είναι παραγωγικός, εγώ μίλησα για κάτι γενικό και εσύ για κάτι συγκεκριμένο. Αναφέρθηκα σε οποιαδήποτε μορφή βοήθειας και σίγουρα μέσα σε αυτή θα συμπεριλαμβάνεται και η εστία. Έτσι δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για να μπαίνει κάποιος εκεί που δεν του αξίζει κλέβοντας ουσιαστικά τις θέσεις των άλλων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dannaros

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο daniel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 1,391 μηνύματα.
Βασικά νομίζω ότι αναφερόμαστε στο ίδιο πράγμα. Ο συλλογισμός σου είναι παραγωγικός, εγώ μίλησα για κάτι γενικό και εσύ για κάτι συγκεκριμένο. Αναφέρθηκα σε οποιαδήποτε μορφή βοήθειας και σίγουρα μέσα σε αυτή θα συμπεριλαμβάνεται και η εστία. Έτσι δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για να μπαίνει κάποιος εκεί που δεν του αξίζει κλέβοντας ουσιαστικά τις θέσεις των άλλων.
Ναι μόνο που λέω ότι πρέπει πρώτα να κλείσουν όλα τα υπόλοιπα παραθυράκια στην εισαγωγή....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,783 μηνύματα.
Ναι μόνο που λέω ότι πρέπει πρώτα να κλείσουν όλα τα υπόλοιπα παραθυράκια στην εισαγωγή....
Και οι καπνιστές λένε "Ας φύγει πρώτα το καυσαέριο απ' την Αθήνα και μετά σταματάω να καπνίζω πάνω σου", αλλά δεν βοηθάει κάπου...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dannaros

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο daniel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 1,391 μηνύματα.
Και οι καπνιστές λένε "Ας φύγει πρώτα το καυσαέριο απ' την Αθήνα και μετά σταματάω να καπνίζω πάνω σου", αλλά δεν βοηθάει κάπου...
Πρώτα πρώτα δεν συνδέονται αυτά τα δύο που λες άμεσα, αλλά τέσπα καταλαβαίνω τι θες να πεις... Δεύτερον προσπάθησε να το αναλύσεις αυτό που είπες συγκριτικά με αυτό που είπα να δούμε άμα είναι το ίδιο:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,783 μηνύματα.
Και οι καπνιστές λένε "Ας φύγει πρώτα το καυσαέριο απ' την Αθήνα και μετά σταματάω να καπνίζω πάνω σου", αλλά δεν βοηθάει κάπου...
Το ότι υπάρχει κάπου αλλού ένα άλλο πρόβλημα, δεν μειώνει την σημαντικότητα του προβλήματος των μετεγγραφών. Ναι, πρέπει και τα παραθυράκια να κλείσουν και το σύστημα των μετεγγραφών να αλλάξει. Αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Με το να προβάλλεις ως "σημαντικότερο" το πρόβλημα των "παραθυρακίων" απλώς προσπαθείς να συγκαλύψεις μία κατάσταση που πιθανώς να σε βολεύει όσο υπάρχει.

Αυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dannaros

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο daniel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 1,391 μηνύματα.
Το ότι υπάρχει κάπου αλλού ένα άλλο πρόβλημα, δεν μειώνει την σημαντικότητα του προβλήματος των μετεγγραφών. Ναι, πρέπει και τα παραθυράκια να κλείσουν και το σύστημα των μετεγγραφών να αλλάξει. Αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Με το να προβάλλεις ως "σημαντικότερο" το πρόβλημα των "παραθυρακίων" απλώς προσπαθείς να συγκαλύψεις μία κατάσταση που πιθανώς να σε βολεύει όσο υπάρχει.

Αυτό.
Ναι όπως το είπες... Πρέπει να διορθωθούν πρώτα τα χειρότερα και αυτό "γίνεται"... Απλά στο παράδειγμα που ανέφερες είναι παράλογο να συγκρίνει το τσιγάρο με το καυσαέριο γιατί δεν έχουν κάτι κοινό που να παρομοιάζεται με το θέμα μας. Πάνω σε αυτά που λες, οι μετεγγραφές γίνονται σε ένα ποσοστό για τους οικονομικά αδύνατους, νομίζω 10%. Θα μπορούσα να πάρω αλλά δεν ήθελα. Αυτό όσο αφορά το προσωπικά. Δεν βρίσκω άδικες αυτές τις μετεγγραφές γιατί υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν λαμβάνονται υπόψη όταν θεωρούνται άδικες. Οπότε είναι μία λεπτή γραμμή. Άρα πρέπει πρώτα πρώτα να μην υπάρχουν και τα χοντρά προβλήματα ώστε να μην νιώθει κανείς αδικημένος στην τελική. Γιατί είναι πολύ διαφορετικό το τι σπουδάζεις από το που σπουδάζεις. τέσπα... Ότι και να γίνει όμως το "καυσαέριο" θα παραμείνει...;)
Για τον κ. Ρέππα που χαρακτηρίζει το κίνημα "Δεν Πληρώνω" ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ!

Σκανάραμε για εσάς όλα τα έγραφα της Google και σπάσαμε κωδικούς για να σας αποκαλύψουμε την οργάνωση κίνημα του τζάμπα και την ηγεσίας της.
Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω κείμενο φαίνεται να υπάρχουν τρεις τύποι
«τζάμπα» στην οργάνωση ανάλογα με το πόσο δεν ντρέπεται κάποιος.

> > Για τις μετακινήσεις των βουλευτών με τον σιδηρόδρομο ή τα υπεραστικά
> > λεωφορεία ή τα πλοία των εσωτερικών γραμμών υπάρχει ατέλεια. (τζάμπα)
> >
> > Για τους βουλευτές της περιφέρειας διατίθενται ετησίως 104 εντολές
> > μετακίνησής τους αεροπορικώς. (εντελώς τζάμπα)
> >
> > Αναφορικά με τα έξοδα κίνησης (εκτός από τις ατέλειες και τα τζάμπα
> > εισιτήρια) στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β'
> > Πειραιώς, αλλά και σε όσους οι περιφέρειες διαθέτουν αεροπορική σύνδεση
> > με την Αθήνα καταβάλλεται το ποσό των 450 ευρώ. (τζάμπα τα λεφτά μας)
> >
> > ενώ στους βουλευτές των οποίων οι περιφέρειες είναι πιο κοντά στην
> > πρωτεύουσα καταβάλλονται 600 ευρώ και σε όσους οι περιφέρειες βρίσκονται
> > μακριά καταβάλλονται 750 ευρώ,
> >
> > και στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου καταβάλλεται το ποσό των
> > 1.000 ευρώ. (τζάμπα)
> >
> > Όσον αφορά τα αυτοκίνητα που παρέχονται στους βουλευτές, αυτό γίνεται
> > μέσω σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης με εταιρεία Leasing. (εντελώς
> > τζάμπα)
> >
> > Επιπλέον οι βουλευτές λαμβάνουν επίδομα οργάνωσης γραφείου, το οποίο
> > κατανέμεται ως εξής:
> >
> > για τους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς
> > (1.200 ευρώ) (τζάμπα)
> >
> > και για τους βουλευτές της περιφέρειας (1.500 ευρώ) (τζάμπα).
> >
> > Τα ποσά αυτά είναι αφορολόγητα. (τζάμπα τα λεφτά μας)
> >
> > Επίσης τους παρέχεται επίδομα οικογενειακών βαρών βάσει δήλωσης για την
> > οικογενειακή κατάστασή τους (ισχύει ό,τι για τους δημόσιους υπαλλήλους:
> > 10% για τον έγγαμο και 5% για κάθε παιδί). (τζάμπα τα λεφτά μας)
> >
> > Για τις γνωστές επιστολές που λαμβάνουν οι πολίτες από τους εκλεγμένους
> > εκπροσώπους τους καταβάλλεται στους βουλευτές κάθε μήνα ποσό (τζάμπα) που
> > αντιστοιχεί σε 1.000 επιστολές και διπλασιάζεται φυσικά τα Χριστούγεννα
> > και το Πάσχα.
> >
> > Οσον αφορά τα (σταθερά) τηλέφωνα που χρησιμοποιούν ατελώς, υπάρχουν και
> > εδώ κάποιες διαβαθμίσεις: στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών,
> > Α' και Β' Πειραιώς παρέχονται επτά τηλεφωνικές συνδέσεις, ενώ στους
> > υπολοίπους, οκτώ. (εντελώς τζάμπα)
> >
> > Η ατέλεια βαρύνει βεβαίως τη Βουλή μέχρι του συνολικού ποσού των 13.500
> > ευρώ ετησίως για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων, ενώ
> > καλύπτει και γραμμή Internet. (τζάμπα τα λεφτά μας)
> >
> > Σχετικά με την κινητή τηλεφωνία κάθε βουλευτής δικαιούται μία (τζάμπα)
> > γραμμή σύνδεσης με εταιρεία της επιλογής του και η Βουλή τού καλύπτει
> > μηνιαίως ως 250 ευρώ πλέον των παγίων τελών. (τζάμπα τα λεφτά μας)
> >
> > Οι εξ επαρχίας βουλευτές για τη στέγασή τους δικαιούνται να μένουν
> > (εντελώς τζάμπα) σε ξενοδοχείο ή να μισθώνουν οικία στην ευρύτερη περιοχή
> > της Αθήνας και να λαμβάνουν μηνιαίως 1.000 ευρώ. (τζάμπα τα λεφτά μας)
> >
> > Τέλος, η Βουλή μισθοδοτεί και έναν επιστημονικό συνεργάτη για κάθε
> > βουλευτή, ο οποίος και τον προσλαμβάνει με την προϋπόθεση ότι θα
> > απασχολείται πλήρως (τζάμπα τα λεφτά μας)
> >
> > Επίσης κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα να αποσπά τρεις συνεργάτες από το
> > Δημόσιο, ενώ του διατίθεται και ένας αστυνομικός (εντελώς τζάμπα) για
> > την προσωπική φρούρησή του.
> >
> > Και όλα αυτά βέβαια εκτός των «παχυλών» αμοιβών τους.
> >
> > Ποιοι είναι οι ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ κύριε Ρέππα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

danai-elpida

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Δαναη-Ελπιδα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 970 μηνύματα.
Παντως για καποιον που διαβαζει κ που διαβαζε εξ απο ανεκαθεν κ απο παληα ειναι ασχημο να τον θεωρουν "κοροιδο"(κ να του το λενε κιολας) συμμαθητες του ,παιδια πολυτεκνων οικογενειών,που με πολυ λιγοτερο διαβασμα εισαγονται στο ΑΕΙ της Χ πολεως κ ερχονται αμεσως στην πολη τους (Αθηνα ή Θεσ/κη).Μου εχει συμβει κ γιαυτο το αναφερω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomnie

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomnie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,446 μηνύματα.
Παντως για καποιον που διαβαζει κ που διαβαζε εξ απο ανεκαθεν κ απο παληα ειναι ασχημο να τον θεωρουν "κοροιδο"(κ να του το λενε κιολας) συμμαθητες του ,παιδια πολυτεκνων οικογενειών,που με πολυ λιγοτερο διαβασμα εισαγονται στο ΑΕΙ της Χ πολεως κ ερχονται αμεσως στην πολη τους (Αθηνα ή Θεσ/κη).Μου εχει συμβει κ γιαυτο το αναφερω.
Ήρθανε δηλαδή και σου είπαν ανοιχτά οτι είσαι κορόιδο?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

babisgr

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο babisgr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 837 μηνύματα.
1)Καθένας να μπαίνει αποκλειστικά στη σχολή που αντιστοιχεί στα μόρια του.
2)Όσοι έχουν ανάγκη να παίρνουν κάποιο επίδομα.

2) Καλά είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο και ειδικά τώρα με αυτή τη κρίση..; ;)

1) Θεωρούμε δλδ ότι το σύστημα με το ο ποίο διαγωνιζόμαστε για να περάσουμε στα πανεπιστήμια είναι δίκαιο; Και δεν εννοώ δίκαιο μεταξύ των μαθητών (μιας και θα μπορούσε να μου πει κάποιος: όλοι τα ίδια δίνουμε) αλλά αν είναι δίκαια και λογικά τα κριτήρια που βάζουν για να περάσουμε στη σχολή. Οι αντιστοιχίες των μαθημάτων του Λυκείου σε πάρα πολλές σχολές είναι αφύσικες.. (γιατί να δώσω ΑΟΔΕ αν θέλω να περάσω σε μηχανολόγους μηχανικούς; Γιατί να δώσω Αρχαία αν θέλω να περάσω ψυχολογία;) )
Ένα κ@λοσύστημα είναι που περνάει όποιος μαθαίνει απ' έξω την ύλη των μαθημάτων (μόνο στα μαθηματικά - φυσική μπορεί να ισχύει λιγότερο). (Θεωρώ πως η πλήρη κατάντια του σχολείου είναι η Θεωρητική κατεύθυνση μιας που όλα τα μαθαίνεις απ' έξω..)

Με ποιά λοιπόν λογική θα μου πάρει ο άλλος τη θέση στο Πληροφορικό αν έχει γράψει ΑΕΠΠ 10 και στα άλλα 20.. ενώ εγώ 20 στο ΑΕΠΠ και 5 στα άλλα;

Μια αποτυχία (ατυχία) στις εξετάσεις γιατί να σε κάνει να μη περάσεις στη σχολή της προτίμησής σου; επειδή μια συγκεκριμένη περίοδο του έτους, και μια φορά, μετά από 1-2-3 χρόνια πίεσης δεν μπόρεσες να αποδώσεις..

In my opinion (που λέμε και στα αγγλικά), αν δεν ξεχωριστούν τελείως το Λύκειο με τα Πανεπιστήμια (που δε θα γίνει όσο ο στόχος των κυβερνήσεων είναι μια προσωρινή μεγάλη αλλαγή για να φανεί το κόμμα τους) τα πράγματα θα είναι σκατά! Να μπαίνω στο πληροφορικό επειδή το ΘΕΛΩ!!, και αν δεν είμαι καλός να παίρνω δρόμο..

ΥΓ: Δία, πήρα αφορμή από τα λόγια σου, δεν απευθύνομαι σε σένα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top