[02/06/2025] Μαθηματικά Προσανατολισμού

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.385 μηνύματα.
Το καθιερωμένο θέμα του iSchool που γίνεται κάθε χρόνο για κάθε εξεταζόμενο μάθημα. :give_rose:

Καλή συνέχεια λοιπόν στα Γενικά Λύκεια με Μαθηματικά, για όλους των θετικών σπουδών και σπουδών οικονομίας και πληροφορικής! :spasiklas::spasiklas::spasiklas:

Για γενικές συζητήσεις προτιμήστε το θέμα Πανελλήνιες 2025 - Κουβεντούλα. Για ό,τι αφορά τα Μαθηματικά (πως τα πήγατε, τι απαντήσεις δώσατε, προβληματισμοί για το μάθημα κτλ), αυτό το θέμα είναι το πλέον κατάλληλο.

Το θέμα θα παραμείνει κλειστό και θα ξεκλειδωθεί αύριο το πρωί όπου και θα προστεθούν τα θέματα και ενδεικτικές απαντήσεις σε αυτά, από διάφορα φροντιστήρια!

Τα λέμε αύριο, καλή ξεκούραση και να ξυπνήσετε ακμαίοι!! :-* :clover: :clover: :clover:
Και μην ξεχάσετε να μπείτε να μας πείτε πως τα πήγατε!

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.776 μηνύματα.
Καλημέρα και καλή δύναμη σε όλους! :hi:

Το θέμα είναι ανοιχτό για να μας πείτε πώς τα πήγατε και όλα τα σχόλιά σας.

Καλή επιτυχία!!! :clapup:

Μήτσος10

Διάσημο μέλος

Ο Μήτσος10 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 16 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2.704 μηνύματα.
Θέματα:

Συνημμένα

• them_math_gel_250602.pdf
    246,7 KB · Εμφανίσεις: 69

BlackSheep93

Δραστήριο μέλος

Η Black Sheep αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Διδακτορικός. Έχει γράψει 401 μηνύματα.
Σαν μαθηματικος, θα πω ότι τα βρίσκω τσιμπημένα.
Θα εξηγήσω αναλυτικά:
Στο Β παρολο που μέχρι το Β3 είναι οκ τα θέματα, αποφάσισαν να το πάνε με πιο εξεζητημένες εκφωνήσεις. Οκ ελπίζω ότι θα έχουν ψυχραιμία τα παιδιά και δε θα δυσκολεύουν. Το Β4 τσιμπάει λίγο αλλά θεωρώ από κάποιο ψύχραιμο βγαίνει.

Το Γ το θεωρώ εύκολο θέμα φέτος. Ίσως στο Γ4 επειδή μιλάμε για Ρυθμό μεταβολής που δυστυχώς η πλειοψηφία δεν το έχει βάζουν και διερευνητικό ζητούμενο, θεωρώ ότι χάνεται πολύ εύκολα..

Τώρα στο Δ... Ελπίζω να έχουν δουλέψει συναρτήσεις τύπου x^x για να βρουν παράγωγο. Αν δεν το έχουν δουλέψει πέραν της απόδειξης θεωρώ πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσει ένα παιδί. Αν έχουν ψυχραιμία και πάρουν το Δ1 δεδομένο βγαίνει το Δ2 αστεία. Αλλά μόνο το Δ2. Για εμένα το Δ είναι ένα δύσκολο θέμα και όχι ένα ωραίο δύσκολο θέμα.

Γενικά δεν μου άρεσαν καθώς καλύπτουν λίγη ύλη, είναι εύκολα ως προς το τι ελέγχουν και είναι λες και προσπαθούν να παγιδέψουν τα παιδιά σε περίεργες εκφωνήσεις. Μπορείς να το κάνεις σε ένα ερώτημα όχι όμως σε 4.

Ελπίζω να κράτησαν την ψυχραιμία τους τα παιδιά και όλα καλά θα πάνε! Με βάση τους δικούς μου μαθητές δεν θα είναι μια καλή χρονιά για τα μαθηματικά.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.233 μηνύματα.
Μαθηματικα προσανατολισμου δεν θυμαμαι μεθοδολογιες κλπ απο τοτε που εδωσα αλλα θεωρω οτι αμα ειχες προετοιμαστει καλα εγραφες και θα μπορουσες να αντιμετωπισεις χωρις ιδιαιτερη δυσκολια μεχρι το Δ2. Μετα θελει λιγο προσπαθεια...

Εγω δυστυχως το 21' που εδωσα με κατεβαλε πανικος και δεν πηγα τοσο καλα οσο περιμενα και βλεποντας τα φετινα θεματα θυμαμαι να ειναι θεματα που εγω σαν υποψηφιος ειχα δουλεψει παρα πολυ και ΑΝ εδινα φετος και ειχα και την αναλογη ψυχραιμια ενδεχωμενος να πηγαινα καλυτερα

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

hihat1

Νεοφερμένο μέλος

Ο Ζαχαρίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωραιόκαστρο (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 38 μηνύματα.
ΠΆΜΕ ΓΙΑ 18 19 ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ Ε Ε Ε Ε Ε Ε Ε

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.233 μηνύματα.

hihat1

Νεοφερμένο μέλος

Ο Ζαχαρίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωραιόκαστρο (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 38 μηνύματα.
Ευχαριστώ πολύ!!!

Cade

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Cade αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 859 μηνύματα.
Δεν πιστεύω πως κάποιος που είχε προετοιμαστεί καλά είχε πρόβλημα σήμερα, τα θέματα ήταν εύκολα

hihat1

Νεοφερμένο μέλος

Ερώτηση: Γινόταν στο Δ2 i να κάνουμε DLH;

Startx0

Νεοφερμένο μέλος

Ο Startx0 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα.
στο Γ3 απτό άγχος αντί να κάνω bolz στο -π,0 έκανα στο -2π,0 πόσο θα με κόψει ρε παιδιά…. 😔

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.521 μηνύματα.
Θα εξηγήσω αναλυτικά:
Στο Β παρολο που μέχρι το Β3 είναι οκ τα θέματα, αποφάσισαν να το πάνε με πιο εξεζητημένες εκφωνήσεις. Οκ ελπίζω ότι θα έχουν ψυχραιμία τα παιδιά και δε θα δυσκολεύουν. Το Β4 τσιμπάει λίγο αλλά θεωρώ από κάποιο ψύχραιμο βγαίνει.

Το Γ το θεωρώ εύκολο θέμα φέτος. Ίσως στο Γ4 επειδή μιλάμε για Ρυθμό μεταβολής που δυστυχώς η πλειοψηφία δεν το έχει βάζουν και διερευνητικό ζητούμενο, θεωρώ ότι χάνεται πολύ εύκολα..

Τώρα στο Δ... Ελπίζω να έχουν δουλέψει συναρτήσεις τύπου x^x για να βρουν παράγωγο. Αν δεν το έχουν δουλέψει πέραν της απόδειξης θεωρώ πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσει ένα παιδί. Αν έχουν ψυχραιμία και πάρουν το Δ1 δεδομένο βγαίνει το Δ2 αστεία. Αλλά μόνο το Δ2. Για εμένα το Δ είναι ένα δύσκολο θέμα και όχι ένα ωραίο δύσκολο θέμα.
Αυτός ήταν και ο λόγος που είπα να διαβάσουν ο,τι πιο διεστραμμένο υπάρχει.
Αδυνατώ να κατανοήσω πως καταφέρνουν στο Δ να βάλουν πράγματα που αντικειμενικά δεν καλύπτονται και τόσο μέσα στην χρονιά.
Γενικά δεν μου άρεσαν καθώς καλύπτουν λίγη ύλη, είναι εύκολα ως προς το τι ελέγχουν και είναι λες και προσπαθούν να παγιδέψουν τα παιδιά σε περίεργες εκφωνήσεις. Μπορείς να το κάνεις σε ένα ερώτημα όχι όμως σε 4.
Αυτό δεν προσπαθούν να κάνουν ; Πολλά απο τα ερωτήματα που μπαίνουν έχουν περιπλοκότητα αλλά όχι ιδιαίτερη ουσία. Το ίδιο συμβαίνει και στην φυσική, ίσως εκεί σε ακραία χειρότερο βαθμό.

hihat1

Νεοφερμένο μέλος

Τι φάση; Πολύ κουλά τα θέματα. Ειδικά αυτό το θέμα Δ.
Ποιος από δω έλυσε το Δ4; Αυτό ήταν αρκετά έξυπνο

Pyotr_Krasnov

Νεοφερμένο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 36 μηνύματα.
Τι φάση; Πολύ κουλά τα θέματα. Ειδικά αυτό το θέμα Δ.
Ποιος από δω έλυσε το Δ4; Αυτό ήταν αρκετά έξυπνο
Το προσπαθησα αλλα μου ρθε απο πισω, βρηκα σωστα το ολοκληρωμα και το αφησα εκει μονο αυτο . Θεμα Δ εκανα και κατι αλλα αλλα μαξ να χω παρει εκει 15% :bye2:

Παρολο που ειχα δουλεψει αρκετα καλα την χ^χ, οταν πηρα DLH δεν μου βγαινε σωστα, και απλως τα παραταγα μετα, για αυτο δεν θα μου βαλουν πολυ στο Δ, τα αλλα ευκολα και μια χαρα
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

στο Γ3 απτό άγχος αντί να κάνω bolz στο -π,0 έκανα στο -2π,0 πόσο θα με κόψει ρε παιδιά…. 😔
Δεν πιστευω πολυ, γιατι ουσιαστικα ειναι σωστο, μαξ ενα 1%, αποψη μου ομως, αναλογα και τον βαθμολογητη

Θα εξηγήσω αναλυτικά:

Ελπίζω να κράτησαν την ψυχραιμία τους τα παιδιά και όλα καλά θα πάνε! Με βάση τους δικούς μου μαθητές δεν θα είναι μια καλή χρονιά για τα μαθηματικά.
Γενικως, αρκετοι δεν τα πηγαν καλα ειδικα στο Θεμα Δ, ηταν βλακεια, εφοσον μας βαλαν ερωτηματα που βαλαν περυσι στο θεμα Δ, στο θεμα Β.

hihat1

Νεοφερμένο μέλος

Το προσπαθησα αλλα μου ρθε απο πισω, βρηκα σωστα το ολοκληρωμα και το αφησα εκει μονο αυτο . Θεμα Δ εκανα και κατι αλλα αλλα μαξ να χω παρει εκει 15% :bye2:

Παρολο που ειχα δουλεψει αρκετα καλα την χ^χ, οταν πηρα DLH δεν μου βγαινε σωστα, και απλως τα παραταγα μετα, για αυτο δεν θα μου βαλουν πολυ στο Δ, τα αλλα ευκολα και μια χαρα
Μπράβο!!

Γενικως, αρκετοι δεν τα πηγαν καλα ειδικα στο Θεμα Δ, ηταν βλακεια, εφοσον μας βαλαν ερωτηματα που βαλαν περυσι στο θεμα Δ, στο θεμα Β.
Ισχύει αυτό, από το σχολείο μου μόνο 2 παιδιά άκουσα πως έλυσαν το Δ4⁉️⁉️⁉️

Pyotr_Krasnov

Νεοφερμένο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 36 μηνύματα.
Μπράβο!!

Ισχύει αυτό, από το σχολείο μου μόνο 2 παιδιά άκουσα πως έλυσαν το Δ4⁉️⁉️⁉️

Και εγω δεν ακουσα πολλους να λυνουν το Δ4 παρα μονο ενα παιδι ειχε πει πως το ελυσε, δεν ξερω γιατι, και ειναι και δωρεαν μοναδες σε εναν βαθμο, Καλη μας επιτυχια!

Και εγω δεν ακουσα πολλους να λυνουν το Δ4 παρα μονο ενα παιδι ειχε πει πως το ελυσε, δεν ξερω γιατι, και ειναι και δωρεαν μοναδες σε εναν βαθμο, Καλη μας επιτυχια!
Αλλα σε εμας και καλοι που ηταν ορισμενοι, δεν ελυσαν το θεμα Δ σχεδον καθολου.

Indecisive2

Νεοφερμένο μέλος

Ο Indecisive2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 71 μηνύματα.
Ρε σεις εγώ έγραψα σωστά την ιδέα του Δ4 αλλά δεν έβγαλα σωστά το ολοκλήρωμα του ln²x γιατί πήγα και έθεσα αντί να κάνω παράγοντες, Πόσα θα πάρω από τα 5;

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.804 μηνύματα.
ε παραδοσιακά στα μαθ κατεύθυνσης το δ4 σχεδόν πάντα ήταν άπιαστο ή αν ήταν βατό δεν θα έφταναν όλοι στο τέλος γιατί ο όγκος των προηγούμενων ήταν τεράστιος.

είναι το κερασάκι για να ξεχωρίσει το απολυτο άριστα (100)

Pyotr_Krasnov

Νεοφερμένο μέλος

Ρε σεις εγώ έγραψα σωστά την ιδέα του Δ4 αλλά δεν έβγαλα σωστά το ολοκλήρωμα του ln²x γιατί πήγα και έθεσα αντί να κάνω παράγοντες, Πόσα θα πάρω από τα 5;
Σιγουρα 3% πιστευω, εγω απλως εκανα χΦ(Χ) κατι τετοια και μου βγηκε απο οσο θυμαμαι αλλα ναι, δεν θα μου βαλουν ολες τις μοναδες

thepigod762

Νεοφερμένο μέλος

Ο thepigod762 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Λοιπόν παιδιά δεν έχω δει τα παραπάνω μηνύματα, απλά θέλω να ρωτήσω αν η αντικατάσταση u=lnx όπου καταλήγω στο ολοκλήρωμα του eu^2+u είναι σωστη. Προκύπτει ένα φράξιμο με πολυώνυμο τρίτου βαθμού, και επειδή είναι πολύ μεγαλύτερο του 2e-3 βγαίνει (με την ανισωση e>2).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια