σχολη φιλοσοφιας;

florist

Νεοφερμένος

Η florist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
σκεφτομαι αυτο τον καιρο οτι θα ηθελα να περασω σε μια σχολη φιλοσοφικη. αυτη τη γνωμη μου την αλλαξε ο καθηγητης μου και οντως μου φαινεται τοσο ενδιαφερον! η φιλοσοφια ειναι απο τα μαθηματα που με ενδιαφερουν παρα πολυ. ως πρωτη μου επιλογη όμως ηταν η αγγλικη φιλολογια, μιας και αγαπω τα αγγλικα και να διδασκω γενικα.

η ερωτηση μου τωρα ειναι, αν περασω φιλοσοφικη, που μπορω να δουλεψω και, στη σχολη, τι θα κάνω;

εχω πολλες αποριες χαχα
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,518 μηνύματα.
σκεφτομαι αυτο τον καιρο οτι θα ηθελα να περασω σε μια σχολη φιλοσοφικη. αυτη τη γνωμη μου την αλλαξε ο καθηγητης μου και οντως μου φαινεται τοσο ενδιαφερον! η φιλοσοφια ειναι απο τα μαθηματα που με ενδιαφερουν παρα πολυ. ως πρωτη μου επιλογη όμως ηταν η αγγλικη φιλολογια, μιας και αγαπω τα αγγλικα και να διδασκω γενικα.

η ερωτηση μου τωρα ειναι, αν περασω φιλοσοφικη, που μπορω να δουλεψω και, στη σχολη, τι θα κάνω;

εχω πολλες αποριες χαχα
και πολυ καλα κανεις και εχεις αποριες και να ρωτας

Εδω ειναι τα επαγγελματικα δικαιωματα των φιλοσοφων συμφωνα με το ΕΚΠΑ

1664592387885.png

και εδω στον επισυναπτομενο οδηγο σπουδων του ΕΚΠΑ, τα μαθηματα και οτι αλλο θες.
Αναλογα ειναι και για τα αλλα πανεπιστημια ...πατρα, ιωαννινα ,ρεθυμνο,ΑΠΘ
 

Συνημμένα

  • 16_12_Odigos_Spoydon_Akadimaikoy_Etoys_2021-2022__1_.pdf
    1.8 MB · Εμφανίσεις: 40
Τελευταία επεξεργασία:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,692 μηνύματα.
στη σχολη, τι θα κάνω;
Το σταυρό σου....



Ανάλογα σε ποιο τμήμα θα είσαι. Η φιλοσοφική σχολή χωρίζεται σε πολλά τμήματα: 1) φιλολογίας 2) φιλοσοφίας και παιδαγωγικής 3) ιστορίας και αρχαιολογίας 4) ξενόγλωσσες φιλολογίες


αν περασω φιλοσοφικη, που μπορω να δουλεψω κ
Long story short.... πουθενά.
 

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,888 μηνύματα.
@giannhs2001
Παντου (ΠΕ02) και πουθενα*
:P

Η δικη μου αποψη, οτι προκειται για μια πολυ ενδιαφερουσα σχολη, δεν θα σε παιδεψει ιδιαιτερα κατα τη διάρκειά της, αλλα με προβληματικη αποκατασταση.

Ισως πιο βιωσιμος να ηταν ο αρχικος σου στοχος (αγγλικη φιλολογια) και εαν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα, να καταπιαστεις με φιλοσοφικα ζητηματα (φιλοσοφια ξενων χωρων-επιστημονων??? ) εμμεσα, μεσω αυτης.
 

Antonius

Νεοφερμένος

Ο Antonius αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φιλολογίας Πελοποννήσου. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Μπορεί να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε: Ο Φιλόλογος ασχολείται με την επιστημονική έρευνα της εξέλιξης ενός λαού και του πολιτισμού του, με βάση κυρίως τη γλώσσα και τα γραπτά του μνημεία. Μελετάει όλα τα δεδομένα που διαμορφώνουν μια γλώσσα. Ασχολείται με την κατανόηση της λογοτεχνίας και κάθε άλλης γραπτής εκδήλωσης του ανθρώπου.
Γενικά, μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες εκπαιδευτικού έργου, δημιουργίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επιμέλειας και διόρθωσης κειμένου, κριτικής ανάγνωσης λογοτεχνίας, επιμέλειας έκδοσης, επιμέλειας εκδοτικής σειράς, παρουσίασης βιβλίων, φιλολογικής ερμηνείας θεατρικών και λογοτεχνικών κειμένων, συγγραφής κειμένων, διασκευής ή μετάφρασης κειμένου, διαχείρισης του γραπτού και προφορικού δημόσιου λόγου και φιλολογικής έρευνας (έκδοση κειμένου, μελέτη, ερμηνεία)

Ειδικότερα:
Ο Φιλόλογος μπορεί να απασχοληθεί ως καθηγητής σε ιδιωτικά σχολεία και σε εκπαιδευτικά ινστιτούτα (φροντιστήρια), σε ιδιωτικά κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ).
Ο εκπαιδευτικός Φιλόλογος ασχολείται με τη διδασκαλία παλαιότερων ή σύγχρονων μορφών της γλώσσας, την ανάλυση των κανόνων χρήσης της γλώσσας, τη διδασκαλία και την ερμηνεία συγκεκριμένων λογοτεχνικών κειμένων, την εκμάθηση τρόπων προφορικής ή γραπτής γλωσσικής έκφρασης, τη διόρθωση εργασιών των εκπαιδευομένων.

Ο σύγχρονος Φιλόλογος μπορεί επίσης, να απασχοληθεί σε:
⦁ ιδιωτικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με το χώρο του βιβλίου (εκδοτικές εταιρείες, βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες κ.ά.) και του πολιτισμού (μουσεία, εταιρείες εκπόνησης βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τουριστικό ενδιαφέρον κ.ά.), στα ΜΜΕ,
⦁ σε επιχειρήσεις που κινούνται στο χώρο των παραστατικών και εικαστικών τεχνών ως σύμβουλος σκηνοθέτη, σύμβουλος σεναριογράφου, κ.ά.)
⦁ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με την συγγραφή/ υποβολή ερευνητικών προγραμμάτων χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ, ΓΓΕΤ, H2020, ERASMUS+, LIFE κ.ά.)
⦁ ή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη δημόσια προβολή, την επαφή με κοινό, τη διαφήμιση, τη δημόσια εικόνα (π.χ. προβολή και προφορική/γραπτή παρουσίαση ιδεών και προϊόντων σε κοινό, συγγραφή πολιτικών λόγων κ.α.)


Μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο τομέα σε (φορείς): Ως εκπαιδευτικός στη δημόσια δευτεροβάθμια
εκπαίδευση (σε γυμνάσια και λύκεια), μετά από επιτυχία στις ανάλογες εθνικές εξετάσεις οι οποίες προκηρύσσονται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π).

Επίσης, ο απόφοιτος Τμήματος Φιλολογίας μπορεί να ακολουθήσει ερευνητική ή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία σε ερευνητικά και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ο Φιλόλογος μπορεί να απασχοληθεί στο Δημόσιο Τομέα, όπως σε υπουργεία, δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς και γενικότερα σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ως ειδικός επιστήμονας ή ως στέλεχος τμημάτων ή υπηρεσιών γραμμάτων και τεχνών.
Μπορεί να ασχοληθεί με: (δραστηριότητες) Επιστημονικής έρευνας
Έκδοσης
Μετάφρασης και ερμηνείας
Εκδοτικής επιμέλειας
Συμβουλευτικής
Διόρθωσης, επιμέλειας κειμένων
Συγγραφής κειμένων
Επικοινωνίας
Εκπαίδευσης
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αχρείαστο το "πουθενά" όταν δεν έχουμε κάνει έρευνα πάνω στο θέμα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

+++ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ:
-ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ (ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ)
-ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ)
-ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
-MARKETING (CONTENT MARKETING) - COPYWRITER,BRAND MANAGER, SOCIAL MEDIA MANAGER.
-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΜΜΕ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ (ΩΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ)
-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ/ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΗΛ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ή ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΔΗΛ. ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ)
-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
-CONTENT EDITOR (ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ/ΔΙΟΡΘΩΤΗΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ)
-SEO SPECIALIST

Όλα αυτά τα αναφέρω μιας και τα περισσότερα τμήματα της φιλοσοφικής οδηγούν στο επάγγελμα του φιλόλογου.
Φιλόλογος δεν σημαίνει και απαραίτητα καθηγητής!
 
Τελευταία επεξεργασία:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,692 μηνύματα.
Ε ρε μαν κάποιοι αναγνωρίσαμε τα λάθη μας και προσπαθούμε να σώσουμε τους υπόλοιπους μη κάνουν τα ίδια με εμάς. Οι σχολές αυτές είναι πραγματικά υπέροχες από απόψεις γνώσεων αλλά όταν βλέπεις τη γενική κατάσταση αυτής της χώρας ε απελπίζεσαι. Όλες οι σχολές έχουν παρόμοια προβλήματα αλλά ιδίως της φιλοσοφίας ένα παραπάνω. Με τόσους που έχουν μαζευτεί από το 2008 που έχει να γίνει ΑΣΕΠ, τώρα αν γίνει ΑΣΕΠ για δημόσιο θα είναι άπειροι οι υποψήφιοι και θα έχεις να ανταγωνιστείς κάτι 30αρηδες+ που αφιέρωσαν τη ζωή τους στα βιβλία περί αρχαίων, λατινικών κλπ. Άιντε να χτυπήσεις αυτούς.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top