βοηθεια σε ασκηση φυσικης με ελατηρια

marioushi

Νεοφερμένος

Η marioushi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και Μαθήτρια Β' λυκείου. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλησπερα. Εχω γενικα στυψει το μυαλο μου με αυτην την ασκηση αλλα τα αποτελεσμα που βγαζω δεν ειναι ιδια με αυτα που πρεπει να βγουν. Συνεπως ειτε κανω εγω λαθος ειτε η εκφωνηση δινει κατι λαθος (Μαλλον το πρωτο)
Η ασκηση ουσιαστικα δινει ενα σωμα το οποιο ειναι ΣΤΕΡΕΩΜΕΝΟ σε ενα ελατηριο το οποιο ειναι στη θεση φυσικου μηκους. Ενα βλημα συγκρουεται με το σωμα και το διαπερνα. Τωρα εκει εχω κολλησει.. ζηταει την ταχυτητα που εξερχεται το βλημα(δινει Δλmax, ενω δεν δινει τη νεα ταχυτητα του αρχικου σωματος)αλλα με το θμκε δε μου βγαινει.. Μηπως ασκειται δυναμη και απο το αλλο σωμα που ηταν αρχικα στερεωμενο;; και αν ναι τι γινεται μετα πως το διατυπωνω στο χαρτι γιατι δεν εχω ξαναδουλεψει τετοια ασκηση
αμα καποιος δεν καταλαβαινει τι εννοω και θελει να δει την εκφωνηση να μου πει..
 
Τελευταία επεξεργασία:

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
αμα καποιος δεν καταλαβαινει τι εννοω και θελει να δει την εκφωνηση να μου πει..
Με τις λειψές εκφωνήσεις δεν βγαίνει άκρη. Πώς είναι το ελατήριο; Οριζόντιο ή κατακόρυφο; Η αρχική ταχύτητα του βλήματος; Τίποτε άλλο δίνει; Στείλε φωτογραφία της εκφώνησης, αλλά ΟΡΘΙΑ.

1673713971354.png

 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top