Δεν παιζω βιολί, οπότε δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι. Θα ήθελα να σου πω, όμως, την άποψή μου: Στα μαθήματα οργάνων και μουσικής, κυριο ρόλο παιζει ο διδασκων καθηγητής, οχι το Ωδείο (ή η φήμη του Ωδείου). Αυτό που θα έκανα στην θέση σου είναι να πηγαινα σε όλα τα Ωδεία του Ηρακλείου και να κανονιζα μια συνάντηση-δοκιμαστικο μάθημα με τον καθηγητή βιολιου του κάθε Ωδείου. Βλέπεις ποιος σου ταιριάζει περισσότερο, ποιος σου αρέσει παικτικα, ποιος σου φαίνεται ότι έχει καλυτερη μεταδοτικοτητα και επιλέγεις Ωδείο βάσει του ΔΑΣΚΑΛΟΥ.
Χρονικά έχεις το περιθώριο για αυτές τις δοκιμές, δεδομένου ότι τα μαθητολογια των ωδειων για την φετινή σχολική χρονιά έχουν ήδη σταλεί στο Υπουργείο, οπότε από το επόμενο έτος θα φαίνεσαι ως εγγεγραμμένη σπουδαστρια του οποιου Ωδείου.
Επίσης, μπορείς να ρωτήσεις τον προηγουμενο καθηγητή σου, αν έχει κάποιον να σου προτεινει.
Και, προς υποστήριξη της άποψης που εγραψα στην αρχή: Ήμουν στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (πέρασα με εξετάσεις, ήμουν με υποτροφία και έξοδα του Δημοσίου, όπως όλοι οι σπουδαστές εκεί) και δυο χρόνια πριν το πτυχιο, έφυγα από το Κρατικό γιατί βρήκα έναν Δάσκαλο (και πανω απ' όλα Άνθρωπο) σε ιδιωτικό Ωδείο.
Ελπίζω να σε βοήθησα