Αγαπητή τη ταινία δε την είδες απλώς διάβασες τη γνώμη του ίδιου του σκηνοθέτη. Και τι θα έλεγε; Τα καλύτερα...
Εγώ σίγουρα είμαι από τους πρώτους που την είδε και είπα την κριτική μου. Η ταινία είναι αρκετά προσεγμένη και καλοσκηνοθετημένη από τον Παντελή Βούλγαρη. Σε μεταφέρει σε εκείνη την εποχή και το σκηνικό είναι αρκετά πιστευτό. Μάλιστα η σκηνοθεσία σώζει τις γλυκανάλατες ερμηνείες κάνοντάς σε να συμπάσχεις μαζί τους. Για τα ελληνικά δεδομένα επιπλέον είναι αρκετά καλή... Σα νέο Χόλυγουντ...
Αυτό που είπα είναι ότι θα έπρεπε να είναι ακόμα πιο άγριο και ωμό, στην αρχή (και μη ξέροντας τα αληθινά γεγονότα) χάνεσαι, οι ερμηνείες γλυκανάλατες όπως είπα. Και κάποιος πιάστηκε με το προπαγανδιστική.
Ε, ναι είναι προπαγανδιστική όσο και να μη φαίνεται εγώ βλέπω μια θετική αύρα προς την αριστερά και δε βλέπω να καταλογίζει τα λάθη και στους δυο... Επίσης τα δυο αδέλφια -εντελώς αρχάρια υποκριτικά- είναι σε διαφορετικές παρατάξεις, αλλά είναι αγαπημένα. Καθόλου δε μάχονται μεταξύ τους, μη τρελαθούμε κιόλας. Και της χάρισα ένα βαθμό μόνο και μόνο επειδή πρόκειται για ελληνική παραγωγή, αλλιώς θ της έβαζα 6.
Από εκεί και πέρα είναι και υποκειμενικό, αλλά δες τη πρώτα και μη στηρίζεσαι στη γνώμη του σκηνοθέτη. Σου το λέω ως σινεφίλ που είμαι...
Για περισσότερα για την κριτική μου πήγαινε πιο πάνω και θα τη βρεις....