Εγώ έχω κάρτα που είναι μαζί ανάληψης και χρεωστική (και το γράφω ξέχωρα γιατί δεν ξέρω αν όλες οι ανάληψης λειτουργούν και σαν χρεωστικές), και κυκλοφορώ με μαξ κανένα 10ευρο μήπως χρειαστεί να πάρω κάτι απ' το κυλικείο ή το περίπτερο, που οκ δεν θα δώσω κάρτα για 2 ευρώ. Το μόνο μέρος που μου έχουν ξινίσει που θέλω να δώσω κάρτα είναι το κέντρο αισθητικής που πάω και δίνω κάθε φορά 30-35 ευρώ, λογικό ποσό για να δώσεις κάρτα (τουλάχιστον για μένα). Την πρώτη φορά είχα από τύχη πάνω μου μετρητά και δεν έδωσα κάρτα, αλλά από την δεύτερη που πήρα να κλείσω ραντεβού τους ξεκαθάρισα εξαρχής ότι θα πληρώσω με κάρτα και αν δεν μπορούν να την δεχτούν να μην μου κλείσουν καν ραντεβού για να ξέρω να πάω αλλού. Κάτι ψέλλισαν τότε θυμάμαι, αλλά έκτοτε δεν μου ξαναέκαναν νερά. Αν θέλουν να βρουν κάποιον πλάγιο τρόπο να μην δέχονται κάρτες για μικροποσά είναι δικαίωμά τους και εξαρτάται και από τον κάθε πελάτη τι θα καταφέρουν, αλλά γνώμη μου είναι ότι για να μπορέσεις να "κρατήσεις" κάποιον και να γίνει σταθερός καταναλωτής σου, ειδικά τις πρώτες φορές πρέπει να πας με τα νερά του. Ειδικά αν μιλάμε για υπηρεσίες υψηλής ζήτησης αλλά και προσφοράς (π.χ. κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, μίνι μάρκετ κλπ, που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια το ένα δίπλα στο άλλο).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.