dhmhtrhs
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος

θελω να μου απαντησει κυριως καποιος που να ειναι σιγουρος για την απαντηση του και να εχει ασχοληθει.πιστευετε πως ειναι δυσκολο για εναν που ειναι απο τεχνολογικη κατευθυνση να ανταπεξελθει σ αυτην την σχολη?
Δύσκολο είναι για όλους γιατί είναι δύσκολη σχολή είτε είναι θετική είτε τεχνολογική οποιουδήποτε κύκλου. Η μόνη διαφορά συνεπώς είναι το γνωστικό υπόβαθρο που έχει ο υποψήφιος από την κατεύθυνση που έχει επιλέξει να ανταπεξέλθει στην σχολή αυτή. Η καλύτερη επιλογή για κάποιον που θέλει να δηλώσει χημικός μηχανικός ως 1η επιλογή είναι η θετική κατεύθυνση καθώς κάνουν χημεία και 2η καλύτερη επιλογή η τεχνολογική κατεύθυνση-κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής που κάνουν χημεία-βιοχημεία. Αν επιλέξεις αυτόν τον κύκλο της τεχνολογικής αν δεν θέλεις θετική θα έχεις κάποιο γνωστικό υπόβαθρο στη χημεία και δεν θα δυσκολευτείς τόσο στην σχολή αυτή όσο αν επέλεγες τεχνολογική κατεύθυνση-κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

Έδιτ:φαντάζομαι κατάλαβες το σχόλιο...
dhmhtrhs
Νεοφερμένο μέλος

Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

Η σοβαρότητα μου είναι ανάλογη του θέματος....
dhmhtrhs
Νεοφερμένο μέλος

HearTEyeD
Εκκολαπτόμενο μέλος

dhmhtrhs
Νεοφερμένο μέλος

manic
Νεοφερμένο μέλος

dhmhtrhs
Νεοφερμένο μέλος

nick_ts
Νεοφερμένο μέλος

Να φανταστεις οτι για να σου απαντησω συνδεθηκα στο φορουμ μετα απο ενα χρονο :Ρ
Samy
Εκκολαπτόμενο μέλος

εγω πιστευω πως το πιανεις.δεν νομιζω να αναιβουν πολυ
και εγω αυτο πιστευω..μη σου πω οτι ειμαι και σιγουρος!

manic
Νεοφερμένο μέλος

και εγω αυτο πιστευω..μη σου πω οτι ειμαι και σιγουρος!
![]()
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!!

(να διευκρινησω οτι δεν ενδιαφερομαι τοσο για Ελλαδα αλλα πιο πολυ για εξωτερικο...)
dhmhtrhs
Νεοφερμένο μέλος

Μην ανησυχεις φιλε μου. Θα δυσκολευτεις λιγο στην αρχη στην ανοργανη χημεια (στο ΑΠΘ ετσι αρχιζουν οι ΧημΜηχ, για ΕΜΠ ή Πατρα δεν ειμαι σιγουρος) μεχρι να προσαρμοστεις αλλά απο ενα σημειο και μετα (κυριως απο το 2ο εξαμηνο) θα δεις οτι ειτε εισαι απο θετικη, ειτε απο τεχνολογικη, ειναι πανω κατω το ιδιο πραγμα. Λογικα θα ενδιαφερεσαι για ΕΜΠ επειδη μενεις στο Μαρουσι, αλλά απο οσο γνωριζω το προγραμμα σπουδων του ΑΠΘ ειναι πολυ μπροστα απο τα άλλα. Υπαρχει δε σχεδιο το τμημα να δημιουργησει προγραμμα βιοχημικης μηχανικης.
Να φανταστεις οτι για να σου απαντησω συνδεθηκα στο φορουμ μετα απο ενα χρονο :Ρ
βασικα εχω βγαλει 18412 αρα ναι ενδιαφερομαι για εμπ.ναι και εγω αυτο εχω ακουσει για την χημεια,οτι ειναι σχετικα δυσκολα μονο στο 1 εξαμηνο μετα ειναι για ολους το ιδιο.σ ευχαριστω φιλε!!

-----------------------------------------
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!!μια ακομα ερωτηση τι επαγγελματικη αποκατασταση εχει η σχολη αυτη
(να διευκρινησω οτι δεν ενδιαφερομαι τοσο για Ελλαδα αλλα πιο πολυ για εξωτερικο...)
απ οτι ξερω και ακουω εχει αρκετα καλη αποκατασταση αλλα θα προτιμουσα να ακουγαμε και γνωμες ενος που ειναι στην σχολη αυτην η την εχει τελειωσει..
nick_ts
Νεοφερμένο μέλος

Για τις Ηνωμενες Πολιτειες ισχυει το παρακατω οσον αφορα τις απολαβες:
"The median annual salary for a chemical engineer was $78,860, with the middle 80 percent of chemical engineers making between $50,060 and $118,670 annually"
ενω για την Βρετανια:
"In the UK, the Institutino of Chemical Engineers 2006 Salary Survey reported an average over £53,000, with a starting salary for a graduate averaging £24,000"
Eπισης διαβασα στη wikipedia το παρακατω για τους ΧημΜηχ στις ΗΠΑ:
"Chemical engineering has been cited as the highest-paying degree for first employment of college graduates. Subsequently, a high-end salary grade is common to this profession in the USA"
Νομιζω οτι σας εχω καλυψει. Αν θελετε κατι αλλο, εδω ειμαι.
chris_90
Διάσημο μέλος

VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος

Οι τρεις πρώτες σειρές της δημοσίευσης του nick_ts είναι η μεστή πραγματικότητα στην Ελλάδα για τους Χημικούς Μηχανικούς.
Οι χρηματικές απολαβές απο αναφέρονται στη USA είναι βασικά για κατόχους ΚΑΙ μεταπτυχιακών τίτλων (στο εξωτερικό πάντα πληρώνεται αξιοπρεπώς στον ετήσιο μισθό σου το τελευταίο σου χαρτί).
Ο μισθός της αγγλίας με το 24αρι μου ακούγεται λογικό (αλλά η Αγγλία είναι και πιο ακριβή από την Ελλάδα).
Προσωπική άποψη είναι ότι ο chris_90 καλά κάνει και το ψιλοσκέφτεται για Χημ. Μηχ., γιατί για δουλειά με το πτυχίο μόνο από το Βιολογικό... χμ χμ... σκούρα τα πράγματα στην Ελλάδα
nick_ts
Νεοφερμένο μέλος

Και επισης δωστε βαση σε αυτο το σημειο:
"Chemical engineering has been cited as the highest-paying degree for first employment of college graduates"
Δικαιολογουνται οι ψηλοι μισθοι των ΧημΜηχ στο εξωτερικο κυριως λογω του μικροτερου αριθμου τους σε σχεση με τους πολιτικους, μηχανολογους κλπ αλλά και της εξειδικευσης τους.
Καπου ειχα διαβασει, οτι συμφωνα με τον ευρωπαϊκο επιστημονικο δεικτη, η Χημικη Μηχανικη θεωρειται ως η 2η σπουδαιοτερη επιστημη (θα σας γελασω για την πρωτη). Αν το ξαναπετυχω, θα σας το παραθεσω.
manic
Νεοφερμένο μέλος

HearTEyeD
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.